merhabalar kızlar. yazdıklarınızı okudum inanın öyle duygulandım kiAllahım sabır,güç,kuvvet versin herbirinize.... üstkat komşumun kızı 40. haftada doğuma gidecekken bebeğinin kalp atışının durduğunu öğrendi offf offfff :S Allah kolaylık versin.dualarım da kalbim de sizlerle... benimde ilk gebeliğim ikizdi ve bir tanesini kaybettim çok zor zamanlardı inanın
benim düsük yapdimda bebegim 18 haftalikdi. trizomi 18 sebebiyle düsük yapdim.. normal dogumdu yani.. 3 ay oldu.. iki ay korunduk ve mart ayinda korunmadim hic ve adetim suan 1 gecikdi...
çok geçmiş olsun allah şifa versinsaol canim.. cok zor hemde cookkk.. trizomi 18 olan bebekler yasiyamiyorlar.. cogunluklada düsük yapiyor kadinlar.. 9 aylik dogan bebekler belki 1 gün belki 1 hafta ancak yasiyabiliyorlamis... amniosentez yaptirdim ben..
sonuclar bir hafta sürmüsdü.. doktorlarin bana bebeginizde trizomi 18 var deyince.. dünya basima yikildi ben bittim... hala atlatamadim.. ve insallah hamileyimdir diye düsünüyorum..
çok geçmiş olsun allah şifa versin
allahım sana yaşadığın acıları unutturacak (ki unutulmuyo ama kucağına aldığında artık eskisi kadar hatırlamicak) sağlıklı, hayırlı, yumoş mu yumoş sevimli bi bebiş sahibi olmayı nasibetsin inşallah
trizomi18 dediğin neden kaynaklanıyo canım?
Trizominin 3 nedenden oluyor.. birisi mesela genlerden gelirsen anne ve babadan.. birisi kendilinden oluyor.. talihsizlik iste.. ve diyerkinide tam olarak bilmiyorum ama su linkden bakarsin.. TRİZOMİ 18 (EDWARDS SENDROMU)
trizomisi olan bebekler fazla yasamiyorlar ve gelenlikle düsük yapiyor kadinlar..
Trizominin 3 nedenden oluyor.. birisi mesela genlerden gelirsen anne ve babadan.. birisi kendilinden oluyor.. talihsizlik iste.. ve diyerkinide tam olarak bilmiyorum ama su linkden bakarsin.. TRİZOMİ 18 (EDWARDS SENDROMU)
trizomisi olan bebekler fazla yasamiyorlar ve gelenlikle düsük yapiyor kadinlar..
sağol canım çok tşkler
aminnn inşallah...
yazılarınızı bayadır takip ediyordum dün kan testi de yapınca yazmak aranıza katılmak istedim
bende hipotiroidi var bir de. devamlı ilaç kullanıyorum
hamilelikte daha bi gözetim altında olmak gerekiyor
inşallah sıkıntısız bi hamilelik geçirir bebişlerimize sağlıkla kavuşuruz
canım erken olduğu için olabilir, geç döllenme de olabilir
önemli olan yükselmesi, içini ferah tut canım
ben de 27 martta akşam evde öğrendim ilk
henüz d.ra gitmedim ama zaman geçmiyo....
kızlar bende de prolaktin hormonu yüksekliği vardı dostinex diye bir ilaç kullandım bu ay ve korunmadım ilaç hemen etki etmiş. korun diyen doktorlarda var korunma diyenlerde . benim doktorum gebe olduğunu anladığın vakıt hemen haberım olsun ilacı kes dedi. ben de erkenden anladım ve progestan kullanmaya başladım doktor kontrolünde sanırım bu yüzden kullanıyorum progestanı doktor bittikçe tekrar ilacı al dedi. günde 3 tane. prolaktını yüksek olup ta gebe kalanlarda çok düşükler oluyor diye burda okudum araştırmalar yaptım günlerce ağladım eşimi de üzdüm bebeğim olmayacak diye çok ikilemde kaldım korunsam mı korunmasam mı diye ama doktorum benı çok rahatlattı eğer korunursam prolaktın hormonun tekrar yükselebilir dedi. ben de korunmadım motive ettim kendimi inandım ve meleğim benımle benim korkum kullandığım ilacın bebeğime bir zararının olması ihtimali doktorum korkmamı gebelerde bile kullanıldığını söyledi sağlıklı bir gebelik olması için dua ediyorum sağlıklı olsun da cinsiyeti hiç önemlı değil.
canım merak ettim ,söylediğin değerler şimdiki gebeliğin mi yoksa kimyasal gebelikteki değerlerin mi?? kimyasal gebeliğinde günün geçmişmiydi??
demek aynı akşam öğrenmişiz
henüz gitmedin miiiii??*
ben hemen randevu aldım ertesi gün ama cumaya vermişlerdi. yarın da tekrar kontrolüm ve testlerim var inşallah bebek görünür ve inş. değer yükselmiştir.
zaman gerçekten geçmiyor:18:
ben anladım ki hiç kötü düşünmemek lazım..
sağolsun benim doktorum da hep olumlu konuştu ve hep içimi rahatlattı.
ben de hipotiroid hastasıyım. yani az çalışıyor, ilaç kullanıyorum
"senden çok daha ağır hipotirodi hastalarının bebekleri var sen erken farkettin ve şu anda değerlerin normal
olumsuz hiçbir şey yok, yumurtlamanda sorun yok bir kez hamile de kaldın. düşük her kadının başına gelebilir" dedi.
moral de çok önemli..
stres kaygı hormonları baskılıyor çünkü..
merhaba kızlar,
ben geçen hafta çarşamba günü 27 mart akşamı yani evde test yaptım ve silik de olsa çift çizgi çıkmasıyla hamile olduğumu öğrendim sayılır.
aslında anlamadım ilk önce.
kutuda silik de olsa çift çizgiyse GEBESİNİZ yazıyordu ve inanamadım
hemen kız kardeşimi aradım. o da hamilesinnnnn dedi!
sonra evde 1 test daha vardı onu denedim ama o tek çizgi çıktıoturdum ağladım
sonra eşime gidip test almasını söyledim ve 2 test daha aldı, onları da yaptım ve hepsi çift çizgi çıkınca
sabah ilk iş kan testi yaptırdım ve ilk değerim 118 çıktı
laboratuvardaki kız 2-3 haftalık dedi. ertesş güne doktora randevu aldım ve ultrasonda bişey görmedi ama test sonucuma göre evet hamilesin dedi.
sat tarihim 21 şubat 2013
muhtemel doğum tarihi de: 28 kasım 2013 diyor.
sizce normal mi değerimin düşük çıkması çok erken öğrendiğim için?
ben anladım ki hiç kötü düşünmemek lazım..
sağolsun benim doktorum da hep olumlu konuştu ve hep içimi rahatlattı.
ben de hipotiroid hastasıyım. yani az çalışıyor, ilaç kullanıyorum
"senden çok daha ağır hipotirodi hastalarının bebekleri var sen erken farkettin ve şu anda değerlerin normal
olumsuz hiçbir şey yok, yumurtlamanda sorun yok bir kez hamile de kaldın. düşük her kadının başına gelebilir" dedi.
moral de çok önemli..
stres kaygı hormonları baskılıyor çünkü..
Daha önce hic düsük yapan varmi arkadaslar.. yumurtlama hemen düsükden sonra oluyormu??...
valla ne çok ortak yönümüz varmış saraylım
aynı ay gebelik
aynı ay, aynı sebeple kayıp ve yine aynı ay hamilelik
ve hipotiroidi
Allah'ın izniyle aynı ay kucağımıza alacağız bebeğimizi
inşallah, artık ayımız farklı olsa da olsun kuzum kasım aralık farketmez, sağlıkla gelsinler inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?