çok çok geçmiş olsun canım. allahım bidaha o acıları yaşatmasın inşallah ikimize de. ben de 84lüyüm haziran. umarım bebeklerimiz sağlıklı doğarlar.
ben kaç haftalık olduğunu bilmiyorum ama tahminen 5 haftalığızdır diye tahmin ediyorum. daha küçük olamaz çünkü o arada tekrar adet görmem gerekirdi diye düşünüorum. sanırım keseyi görebilirsek doktor onun ölçüsüne göre bişeyler söyler, belki bebeğimi bile görürüm ptesi inşallah.. sen ne zmn gidiosun kontrole? kese görüldü mü?
http://www.hakikatkitabevi.com/download/turkce/13-menakib.pdf
kitabı buradan okuya bilirsiniz 333. sayfayfadan başlıyor en azından 2. bebekte dikkat edersiniz.:))
gebeliklerimiz inşallah güzel bir şekilde devam ediyordur..
iki günlük geçmişi okudum da meslektaşlarımı gördüm..bende fen bil.öğretmeniyim.bu gün nöbetçiydim ve çok yoruldum geldim eve saatlerce uyudum:) bide iki otobüs değiştiriyorum bazen yer olmuyor.alnında hamile yazmıyor kimse yer vermiyor:):)
valla kollarımla asılınca korkuyorum.
okulda da unutup koşturuyorum sınıflarda sonra kasıklarım ağrıyor hatırlayıp duruyorum ama napcam ki o sınıfa girdikten sonra 9 ay oturamıcama göre bi yolunu bulucam artık:)
ha birde doğum izinleriyle ilgiili bu haftalarda bakanlar kurulunda görüşmeler yapılacak güzel haberi ilk duyan duyursun burdan:) bebeişlerimizle bir kaç ay daha kalalım :)
canım bilgilerin için çok sagol.çogu insan bunları biliyormudur.yani bilmeden yapıldıysa bişey olur mu.
benim bulantım yok çok şükür umarım başlamaz..Allah yardımcın olsun canım..bir iki gün kasıklarımda ağrı vardı özellikle yürüdüğümde ve ayakta kaldığımda oluyordu..bugün iiyim çok şükür dinlenmek iyi geldi..ama çalışıyorum bir yandan öğretmenim ve nöbet tutmak beni zorlayacak gibi..
aynen ya sınıf kokuları çok fena Allah tan yaz gelio da camları açıp havalı havalı ders işleyebiliriz bide kışın olsaydı napardık :)Peridot hem meslektaş hem de satdaşız:) hamilelikte öğretmenlik ayrıca zormuş. Mide bulantılarım yüzünden okulan soğudum.Üstüne bi d e1 . sınıfİdare ediyoruz artık. Bulantılar için ilaç kullanıyorum daha iyi gibiyim yemek yiyebiliyorum en azından. Ama zarar verir mi diye düşünmeden de edemiyorum...
geçmiş olsun cnm istirahat et. benm yolumda senin kadar olmasada uzak günlük 50 km gidip geliyorum istanbul trafiği çok fena bide saolsunlar gidip geldiğim yolda eylülden beri çalışma var bitmdi gtti nasıl tıkanıyor trafik off...kızlar ben de dualarınızı bekliyorum kanamam oldu 2 gün hastanede yattım düşük olmaması için yapılacak her türlü müdahaleyi yaptılar. kan uyuşmazlığı da olduğu için uyuşmazlık iğnesi de yapıldı. kendimi çok yormuşumgünlük 140 km yol gidip geliyorum işten dolayı.rapor verdiler.benım gibi bu dönemlerde kanama yaşayanlarınız var mı? Allahım inşallah korur bebişlerimizi bize bağışlar...
hiç yiyememenden daha iyi bence ilaç içmen doktor bulantın olursa ilaç vericem demişti bana da..böyle daha ii hissediyorsan bebişin için daha iyi olucaktır..
ben branşçıyım ing öğrt yim ..hamilelikte öğretmenlik zor gerçekten ders saatim fazla kurslarım var iki okulda çalışıyorum ..
cnm hayrlı olsun öncelikle bebeğin ama sanki yanlış hesaplamışsın gibime geldi şubatta öğrednidğinde zaten 4 haftalık olmuştu şimdi martta geçti nisandayız. senin bebek 89 haftadan fazla ...?bende hamile olduğumu 27 şubatta öğrendim normalde 28 şubatta adet olmam gerekiyordu pazartesi değerim 119 du 9unda keseyi görmek için randevum var ama ben felaket nezle olmuşum korkuyorum bebeğe birşey olur diye mecburen antibiyotikyazdı çünkü bünyem çok zayıf düştü
canım o şöyle
Hazret-i Alî radıyallahü teâlâ anh rivâyet eder. Resûlullah
sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem buyurdular ki:
Yâ Alî, ayın evvelinde, ortasında
ve sonunda ehline yakın olma ki, o hanımda ve o evlâdda cüz-
zam ve dîvânelik [delilik] ve pislik olmasından korkulur. Yâ
Alî! Ehline asr [ikindi] nemâzından sonra yakın olma. Eğer Alahü tebâreke ve teâlâ bir evlâd nasîb ederse ahvel [şaşı] olur ve
şeytân şaşı evlâda sevinir.Yâ Alî! Ehlinle bayram geceleri buluşma! Eğer çocuk olur ise altı parmağı veyâ dört parmağı olur.Yâ Alî! Şabânın ortasında, Berât gecesi ehline yakın olma, eğer aranızda bir çocuk olursa, derisinde, tüylerinde ve yüzünde kötü nişânlar olur.
Yâ Alî! Sefere çıkacağın gece ehline yakın olma ki, eğer bir ço-
cuk olursa, malını harâm yerlere harc edici olur. Sonra meâl-i
şerîfi
(Malını saçıp dağıtanlar, şeytânın kardeşleridir)
âyet-i kerîmesini okudular. [İsrâ sûresi 27.ci âyet-i kerîmesi.] (Menakıb-ı çihar yari güzin kitabından alıntıdır)
burada kameri aydan bahsediyor uzun olduğu için bir kısmını seçerek naklettim. çarşamba pazar cumartesi için hiç bişey yazmıyor. ama diğer günler için çok güzel şeyler yazıyor.ayrıca bu günleri gecesinden düşüneceğiz bugün perşembe ama aslında cuma gecesidir bugün. bunları unutmayalım.
cnm bayram kandil günleri yola çıkılacağı günleri biliodumda ikindi sonrasını ilk defa duydum.Rabbime emanet kötü düşünmeyeleim....
inşallah canım 15 gundur oksuruk vardı gitmek bilmedi artık bogazımdan kan gelio cok degisik bi oksurk 3-4 dk suruo nefes alamıorum mahvoluyorum( bugun doktora gittim en zararsız size buhar verebilirm dedi birde bitkisel bi surup hamilelere oneriorum dedi
yaa aklım karıstı az once buhar yaptım ama cıhazın içine bi sıvı koyuosun ama zararlımı bilmiorum kullanma talimatında hamilelikte ve emzirmede zararlı oldguna dair kanıt yoktur yazıyor yinede doktorunuza danısın v.s. yazıyor acaba zararlı mı ne dersinizz bilgisi olan varmı ????
kızlaaaaaaaaaaaaar
ben çok hastayım mide bulantılarım dayanılmayacak kadar değil sabah saatlerinde yoğun oluo sonra hafiflioda.... bademciklerim çok kötü şişmişler ve kıpkırmızlar ıhlamur içiyorum tarçınlı limonlu meyve yiorum bide tuzlu limonlu suyla gargara yap dediler onu yapcam. başka bilmediğim ot çöp de yemek istemiyorum Allah korusun bişi olur diye..
ama her tarafım ağrıo hiç böyle hasta olduğumu hatırlamıyorum...annem masaj yaptı saolsun ama keşke hiç bitmese o masaj tırnak uçlarıma kadar ağrıyo her yerim...
hasta olnalar vardı siz neler yaptınız?
Kızlar biliyorsunuz 2 düşüğüm var birini daha kaldıramamsağ kasığımda çok ağrı var internette baktım düşük habercisi olabilir diyor , sizdede böyle ağrı varmı , birde hiç bulantım yok hala daha öncekilerdede bulantı olmamıştı ben bulantının sağlıklı bebek habercisi olduğunu sonradan dr dan öğrenmiştim , ve yine bulantım yokkkkkk, dr u aradım 6. haftada başlar dedi ama kasık ağrısına takıldım sağ kasığımda sanki içerde bir yumurta var ağrıyor .....ne diyorsunuz ....4+2 yim bu arada ....
canım geçmiş olsun korkma inşallahu teala bişey olmaz 4+1ken ben muayene oldum ve karnımda fena ağrı oluyordu kasıklarım çok ağrıyodu.1 hafta sonrası geçti. kötü düşünme olumlu ol biraz.
bulantı için çok erken ben de merak ediyordum neden olmuyo diye bir başladı pir başladı benim 5. hafta bitince başladı.kiminde hiç olmayabilir ama senin için zaten çok erken ...üzme kendini boş yere.
aynen canım bende okulda dikkat etmeye çalışıyorum ama bir bakmışım merdivenlerden koşturuyorum sınıfa :) sonradan aklıma geliyor yavaşlıyorum ama inşallah bir şey olmaz bebişlerimizi Allah korur :)
doğum izni konusunda da her gün dua ediyorum tatlım inşallah kabul edilir diye, hamilelerin duası kabul olurmuş hepimiz edelim lütfen
Çok haklısın bende bunları kendime söyleyip duruyorum ama Allah affetsin elimde değil işte....Eşim ve ben çok istiyoruz bu bebeği , çok hevesliyiz ama korkudan sevincimizi birbirimizden bile saklıyoruz.....Allah isteyen herkese sağlıkla nasip etsin....Birde benim annem çok hasta o görsün çok istiyorum ama nasipten ötesi yok işte....
kızlaaaaaaaaaaaaar
ben çok hastayım mide bulantılarım dayanılmayacak kadar değil sabah saatlerinde yoğun oluo sonra hafiflioda.... bademciklerim çok kötü şişmişler ve kıpkırmızlar ıhlamur içiyorum tarçınlı limonlu meyve yiorum bide tuzlu limonlu suyla gargara yap dediler onu yapcam. başka bilmediğim ot çöp de yemek istemiyorum Allah korusun bişi olur diye..
ama her tarafım ağrıo hiç böyle hasta olduğumu hatırlamıyorum...annem masaj yaptı saolsun ama keşke hiç bitmese o masaj tırnak uçlarıma kadar ağrıyo her yerim...
canım benimde geçen sene kalbi durdugu için kürtaj oldum ama patoloji sonucum mol gebelik çıktı ve 1 sene gebelik yasaktı o bir sene neler neler çektim her hafta kan verdim.beta hcg takibi yapıldı normalde haziranda sürem doluyodu ama martta hamile kaldım.inşallah bu bebegim saglıklı olur ,inşallah seninde .canım 84 dogumluyum ama aralıgın sonu oldugu için 28 diyorum.
ayyy çok korkuyorum ablamda yeni evlendi 3 aylık hamile ve 5 haftadan sonra tüm belirtileri yaşadı.şuan sadece ailem biliyo kimseye söylemek istemedi.yine aksi bişey olursa diye ya kalbi atmazsa diye inan çok endişeliyim.bide belirti yok ya ne olcak bilmiyorum sen şimdi kaç haflaık hamilesindir.pzts inşallah keseye girmiştir.
kızlaaaaaaaaaaaaar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?