Mart 2014 Annelerinin Kilo Takibi

hamilelik müthiş birşeymiş hele bebeğin hareket ettiği anlar...... kilo almadan korkmuyordum takii son aylar birden artış olur dediklerişndene sonra soluğu bu sayfada aldım...

hamilelik müthiş birşeymiş hele bebeğin hareket ettiği anlar...... kilo almadan korkmuyordum takii son aylar birden artış olur dediklerişndene sonra soluğu bu sayfada aldım...

evet hareket anını bende hiç unutamıyorum hastanede yatış yaptırmıştık serumu aldım içimde birşey tık dedi ne oluyor yok felan dedim sonra o tıkırtılar baya arttı şimdi eşimde hissediyor Allahın verdiği mucize başka bir şey değil anne olacagımı ilk o an hissettim ben son aylarda bebek hızla büyüdüğü için anne de hızla kilo alıyormuş kızarma,tatlı dondurma ve ekmeği hayatımızdan çıkarmak lazımmış seni bilmiyorum ama ben ekmeksiz doymuyorum ama daha dikkatli olacam hele ki okudum ya sadece 1 kilocuk almış arkadaşları....

ekmeksiz ben de doymam oldum olası böyleyim.maşalalh hamiellik de hiç kapatmadı iştahımı... bulantım da çok olmadı olduğu kadarı da iştahımı kesmedi ve afedersiniz hiiç istifra etmedim ondan dolayı da hiç kilo vermedim... bakalım ne yapacağız :44:

:) yazdıkların beni anlatıyor iştah kesilmesi yok,bulantı yok arada serum da yiyorum hop kilo oluyor bide ben hantalımdır hayatım boyunca hiç rejim yapmadım şimdi de tansiyon çıktı yürüyüşe tek başıma gidemiyorum eşim işten geç geliyor yani bahanem çok benim :) çıkıyorum canım Allah'a emanet olun bebişle.

benim de hızlandı maalesef. 23.haftaya giriyorum ve birden bir haftada yarım kilo aldığımı fark ettim. Normal olarak gözükse de çeşitli kaynaklarda ben kafaya takıyorum ister istemez:S

23.haftadayım 4 kilo almışım ama kilolu hamile oldugum için şeker çıktı diyet yapıyorum :44:

hoş geldin SerHatice!

Kilo alsanız da spor yaparak fil gibi görünmemek mümkün. Ben de 5 kg aldım fakat insanlar kilo almadığımı düşünüyorlar spordan ötürü. Elinizden geldiğince aktif olmaya çalışın. Ben ilk hamileliğimde sağlık sorunu olmamasına rağmen yattım, yedim, gelsin tatlılar gitsin börekler, hatta fast food bile tükettim canım istiyor diye. Tabii 20 kgyla tamamladım. 23 kg verdim sonra tkr hamile kaldım. O kilolar alınacak 20 kg almamaya çalışsam da kilo alnıyor ama spor sayesinde ciddi fark var ve 2 sene önceki hamilelik pantolonlarım üstümden düşüyor halen normal pantolonları giyip fermuarını açık bırakıyorum. Tecrübeyle sabittir.

spor mu ? nasıl yapıyorsun bizimle paylaır mısın?

ben sabah 8 de işe gidiyorum 12-15 dk sürüyor öğlen 12 de eve geliyorum. 1,5 saat sonra tekrar işe akşam 5 gibi de işten çıkıyorum.yürüyorum yakın diye yani nerden baksan aşağı yukarı 1 saatim yolda ama ona rağmen baya kilo almışım ben.

burada yazdığıım şeyleri yapıyorum canım.videoları takip ediyorum

diyetini bizimle paylaşabilir misin canım?
diyetisyene mi gttin?

klasik şeyler sabah: 2 dilim tahıllı ekmek 1 dilim peynir domates salatalık öğlen:3 köfte büyüklüğünde et,tavuk,balık 1 dilim ekmek yogurt salata veya ekmek yerine bulgur pilavı akşam da bu tarz şeyler.
patates,beyaz ekmek vb şeyler yasak

Mide bulantısı iyi bir şey değil tabii ama gene de avantaj oluyor ilerleyen dönemlerde.

mide bulantısı çok çektiriyor insana.benim 4 ay sürdü,bu ayda sık olmamakla birlikte devam ediyor.
hiç yemek yiyemiyordum,şimdi ise iştahım hiç iyi değil
sanki zorla yiyorum...herşeyden huylanıyorum..
2 gün önce doktor randevum vardı hala kilo almamışım,doktorum gayet iyi,bundan sonra hızlı alacaksın ister istemez dedi.
hayırlısı bakalım
zaten kilo alıp öyle hamile kaldığım için daha da almadığıma seviniyorum bi yerde.
hamilelikte anne abartmadıkça vücut ihtiyacı olan kiloyu alırmış.
demek ki ihtiyacım yokmuş,önceden aldım diye

54 kilo ile hamile kaldım. 4 ay bitene kadar aynı devam etti. elevite başlayınca 5. ayda 62 kg ya çıktım. şimdi 65 kg ' yum.
artık hayırlısı....

56 kilo ile hamile kaldım boyum 1.65 cm, 12. haftaya kadar sabah aç karnına 56.3 akşam uyumadan önce 57,3'tüm,şimdi 15. haftanın çindeyim sabah aç karnına 57.4 akşam uyumadan önce 58.5

bu yazdıklarımı alıntılayarak tekrar yazayım dedim ilk 12 hafta hiç kilo almayıp sonra 17. haftaya kadar 1,5 kilo alıp 57.5 ile devam ederken şimdi 22. haftadayım ve sabahları 61.7 çıkıyorum 5 haftada yaklaşık 4 kilo çok takıntı yaptım galiba bu kilo meselesini:18: karnım belirgin büyüdü ama görenler kilo almamışsın bi tek karnın çıkmış diyolar, hala eski pantolonlarımı giyiyorum,düğmesini kapatmadan tabi, bi yol buldum lastik takıyorum düğmeyle ilik arasına rahat oluyo böylece sadece gömleklerimi bir beden büyük almaya başladım S iken artık M giyiyorum, ama fotoğraflara bakınca yüzümün fln çok şişmiş olduğunu hissediyorum nasıl bi kiloyla tamamlicağımı çok merak ediyorum doğrusu,iştahım çok açık,ne yesemde doymuyorum ama dikkat etmem lazım artık:18:

54 kilo ile hamile kaldım. 4 ay bitene kadar aynı devam etti. elevite başlayınca 5. ayda 62 kg ya çıktım. şimdi 65 kg ' yum.
artık hayırlısı....

bende 56 ile hamile kaldım ilk aylar çok güzel gidiyordu. 4ayda 4kilo almıştım doktor çok iyi böyle devam et demişti. bayram tatilinde ailemle beraberdim ne istesem yaptı annem sağolsun bir haftada 2kilo almış olarak döndüm. şuan aç karnına 63 tok karnına 64 geliyorum hızla 65e doğru gidiyorum ama kalça basan hiçbir şey yok sadece göbeğim var. normal kilo ile hamile kalan bayanların 17kiloya kadar alması normalmiş onun için dert etmiyorum çok kendime zaten zayıftım azcık etine dolgun olurum napim :)

kilomuz çok değil. herkes ebru şallı olmak zorunda değil. ha onun çocuklarının da ileride çok saglıklı olcağını düşünmüyorum. önemli olan bebegin düzgün beslemesi. emzirince kilolar gidiyor zaten. bunu derken yan yan kondüsyon bisikletime bakıyorum.tek güvencem o.
sporla aram iyi oldugu için kilolar vız geliyor. minnişime kavuşayım yeter.

ben toplam 8 kilo aldım biraz kafama takılıyo ama yemeyide kesmiyorum aldığım vitamin ve ilaçları yazayım coraspin(kan sulandırıcı)
elevit , apikobal, gynoferonn (demir), folbiol tbt..
bu ilaçlara göre bence normal ama dr aynı şeyi düşünmüyo uyarıda bulundu bile..
34 kilo alıp doğum yapan arkadaşım var 3 senede verdi zaten onu mu örnek alıyorum nedir :)

ya ben bu elevitten şüpheleniyorum. dikkat ediyorum bir de haftada 5 gün spor yapıyorum yani daha ne yapayım?
5 ayda 5 kilo benim de. doktor normal dedi ama tabii dikkat etmekte fayda var dedi. bir de benim bebiş haftasına göre biraz daha ağır gidiyor.

evet son 3 ayda durduramıyorsun kilo alımını, yemesen de alıyorsun:)
benim hiç midem bulanmadı, hiç istifra etmedim. iştahım da hiç sıkıntı olmadığı için sürekli savaş halindeyim bildiğin, az ye az ye diyorum kendime bir de spor yapıyorum aama napsam alıyorum

bence çok fazla kasmayın. vitamin mutlaka kilo alımına neden olur. fakat çok da fazla aldırmaz diye düşünüyorum. bebeklerimiz büyüyor kilo almamız çok normal. bence çok kafaya takmak yerine bu günlerin tadını çıkarın :) bebişlerle uğraşırken hepsi gider kısmetse :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…