Mart 2014 Annelerinin Kilo Takibi

Şu az ve sağlıklı kilo alma meselesi cidden sıkıntılı olabilir, hani alırsın veremezsin, alırsın verirsin ama çatlak kalırsın ya da alırsın verirsin ama sarkık kalırsın ya da almazsın bebek tam beslenemez, alırsın ama sağlıklı yiyeceklerden almadığın için kilon ve yediklerin bebeğine yaramaz, tamam tamam içiniz şişti anladım

Gelelim ne yapılabileceğine, ben doktoruma harfiyen uymaya çalışıyorum, kilo almak sorun olmazdı benim için çünkü istersem rahatlıkla kilo verebilirim ancak şu çatlak olayı beni deli ediyor :) Şuanda hiç bir yerimde çatlak yok ve elbetteki çatlamak istemiyorum, doktor önerisiyle çatlak kremimi de aldım ama etkisi -genetiğin+krem faktörü bileşimi- şeklinde olduğundan ve anneciğimde de bazı çatlaklar bulunduğundan tabiri caizse yusuf yusuf olmaktayım

28 yaşındayım ve 52 kilo ile evlenip 60 kilo ile hamile kaldım, -artık gece sinema izleyip keyif yaparken neler götürdüysek karı koca, aferin bize- şimdi 18 haftalık hamileyim ve 4 kilo aldım, doktorum normal demekte ama aynı zamanda en fazla 12 kilo al da diyor. Son aylarda da ye ya da yeme bebeğin büyümesinden dolayı daha fazla şişebildiğimizden ve vücudumuzun ödem yapma durumlarının da iyice artışa geçmesinden mütevellit ben şu yeme içme işine daha fazla dikkat etmeye karar verdim. Amaaa önümüz kurban, gelsin etler gitsin etler, hani tatlı değil de tam bir et canavarıyımdır ben Etoburum evet kabul ediyorum yani, işte ona ne yapacağım bilemiyorum, bir de etobur familyasından bir eşim var, artık göbek yarısı mı yaparız naparız bilemiyorum, işin şakası tabi dikkat etmek lazım.

Çok bol su içmek, her türlü konsantre içecek, sakatat ve işlenmiş gıdadan uzak durmak, 3 beyazdan olabildiğince kaçınmak, bol meyve ve sebze yemek, mümkünse evde nasıl yapıldığı ve içeriği tam bilinen ev yemekleri yemek ve bol spor yapmak, zararlı alışkanlıklardan hem aktif hem de pasif olarak uzak kalmak gibi faktörlere dikkat edersek hem hamilelik uzun bir süre olduğundan yaşam kalitemiz ve belkide yemek anlayısımız iyice farklılaşır hem de çok daha güzel bir görünüme sahip olur ve psikolojik ve sosyal olarak da daha iyi hissederiz.

Sadece bir iki şey yazacakken klavyenin tuşları aktı parmaklarımdan, yazdıkça yazasım geldi, dergi yıllarımı mı özledim ne :)
Neyse daha çok şey yazarız biz kızlar ama hep birbirimizi mutlu ve motive eden şeyler yazalım inşallah, biriniz bile kötü bir şey yazsa kendisi hakkında çok üzülürüm, zaten fazlasıyla duygusala bağlamış ve her türlü empatik duygunun içine akmış vaziyetteyim.
Doktorlarımız ve büyüklerimize hım bir de doğru bilip doğruluğundan emin olduklarımıza harfiyen uyalım hamilelik süresince, hani kendimizi sevmiyorsak bebeklerimiz için :))

Sevgiler...

günaydın kızlar geçen hafta temizlik yaptığımdan gelemedim fazla inşallah herkesler iyidir..
kızlar sizlerden bişi isteyebilirmiyim bi arkadaşım için 41 hamileden ayetel kursi okutmak istiyoruz ama çevrede 41 hamile bulamadık maalesef lütfen herkes bir tane ayetel kursi okuyabilirmi..
Allahım bizlere sağlıkla kucağımıza almayı olmayanlara ve arkadaşımada en yakın zamanda nasip etsin inşallah..
şimdiden çok teşekkürler kızlar

Bende 17.haftamdayım 48kilo ile başladım şuan 51.3 üm en son dr kontrolümde tartıldım :)dr um çok iyi olduğunu söyledi. Aslında ilk dört ay kilo almasam diyordum ama kiloyu son aylara bırakmak daha kötü çünkü bi anda 4 5 kilo alındığında çatlak olma riski daha yüksek azar azar ilerleyip 12 kilo hedefimiz:)

54 kilo ile hamile kaldım şuan 57 kiloyum ama hamilelikte çok iştahsızlaştım ben zorlayarak yemek yiyorum.

Hayırlı akşamlar arkadaşlar ben de 63 kilo hamile kaldım ilk 2 ay yiyemediğim için 60 kiloya düşmüştüm bugün itibari ile 62.5 kilo olmuşum. Çok fazla artmadı kilom ama bayram tatilinde karnım çok çıktı artık dışardan rahat belli oluyor. Biraz daha geç çıksaydı iyi olacaktı okulda çocukların dikkatini çekmezdi

merhabalar hatunlar çok yiyenler kategorisine ben çoktan girdim boyum 1.65 65 kg ile gebeliğim başladı şimdi 18_19. haftalardayım 70 oldum şimdiden 5 kilo alldım sona doğru duba gibi olabilirim herkese kolay gelsin... :)

kızlar dün tetenoz aşısı oldum hiç acımamıştı ama dünden beri kolum agrıyo normalmiş gerçi ama 1 aydır kızımı göremiyorum cumartesi gidip görücez inş :)

ben de 59 ile çıktığım yolculuğumda şuan 63 olmuş durumdayım. 4,5 ayı geçtik. bu kilo iyi mi fazla mı bilemiyorum. Hedefim 70 li haneyi görmeden 69,9 ile kapatmak Bayram tatili bana tam iki kiloya maloldu :)

Merhaba, benden de bir güncelleme: 63.7 kg ile başladığım yolu yarılamışken 68 kilo olmuşum. 4.3 kg almış durumdayım. Az da değil çok da değil ama daha az olsa iyi olurdu fakat hiç kilo almamış gibi görünüyorum çünkü her gün egzersiz yapıyorum 30-40 dk kadar. Kızımı eşime emanet ediyorum ve youtube'u açıp incelediğim antremanları uyguluyorum. bir fitness matı, iki dumbell işimi görüyor. daha önce kızımda da 20.haftada bu kadar kilo almıştım ve 20 kg ile kapatmıştım ama o zaman hiç egzersiz yapmamıştım. umarım 20den az kg ile kapatırım ama bu sefer gerçekten fark var örneğin daha önceki hamilelik pantolonlarımı bu zamanda giyiyordum şimdi ise üstümden düşüyor ve eski pantolonlarımı düğmesini açarak giymeye devam ediyorum. yani kg önemli ama kas yapınız da önemli, düzenli egzersiz yapmak hem doğumunuzu kolaylaştırır hem de daha sonra vücudun toparlanmasında size yardımcı olur. kızım 2 aylık olduğundan beri düzenli spor hayatımın parçası ve hamilelik de bunu durdurmadı çok şükür.

önemli olan egzersizi düzenli hale getirmeniz ve kendinizi dinlemeniz.
pilates dersine 80 tl dedikleri için ben evde de yapabileceğime inandım ve sonucunu görüyorum.
internette çok program var ama kendinizi ve bebeğinizi dinleyip size uygun olanı seçmeniz en önemlisi. daha önce hiç spor yapmamışsanız yeni bir programa başlamayın yürüyüş yapın.
ben ağırlık kaldırdığım için halen 3 kgluk dumbellerla devam ediyorum ve kendimi iyi hissediyorum.
iyi hissetmek ve egzersizi görev haline getirmemek önemli
sonrasında müthiş bir enerjiyle doluyorsunuz
bunlar da benim nacizane tecrübelerim

kilo almamak zor çünkü sadece bebeğiniz 400 gr bir o kadar da plesanta var, gögüsleriniz de ekstra ağırlık, yağ depoluyorsunuz, kan fazlalaşıyor. yani tüm bunları toplasanız bile en az 2.5 kg ediyor. bence gayet iyisiniz.

merhaba göbekliler :)
Ben de hamile kalmadan önce süper bir diyetle 73 kilodan 62 kiloya düştüm akabinde bebeğimi öğrendim şuanda 4,5 aylık hamileyim ve 65,5 kiloyum bu aldığım kilolar 15 günlük tatilim ve 1 haftalık bayram tatilinde yediğim hamur işleri tatlılar falan onlar yüzünden oldu çok kilo almak istemiyorum veremem sonra diye dikkat ediyorum artık ama sanırım bu aldığım kilo fazla değil sizlerden gelen cevaplar üzerine öyle bir kanıya vardım :)

Ben ilk uc ay icin bir kilo aldim
ama suan daha dort hafta var ikinci uc ay olmasina ve aldim yurudum
su dort hafta gecsin oyle yazayim (

ah süper olmuş:) bana da sanki hamile kalmak için forma girdin dediler
gayet iyi gidiyorsun.

ah süper olmuş:) bana da sanki hamile kalmak için forma girdin dediler
gayet iyi gidiyorsun.

Aynen bana da aynı şeyi söylediler :) hergün allaha dua ediyordum allahım nolur bu kilolarla hamile kalmiyim diye 73le kaldığımı düşünsene herhalde şimdi üzüntüden kendimi yemeğe vurup daha fazla kilo almıştım :s çok şükür ki öyle olmadı :)))

Merhaba bende hamile olduğumu öğrendiğimde 45 kiloydum.İlk üç ay kilo verip 43 e düştüm.Şimdi 45,5 ve 46 arası değişiyor.Yani yuvarlak hesap 3 kilo aldım gibi.Ama evdeki tartıda, sabah aç karınla ve kıyafetsiz.Doktorumun tartısı hep 1 ila 1,5 kilo daha fazla çıkıyor.

hanımlar merhaba,

Ben Konya'dayım. Malum kışlar çok soğuk geçiyor. Yani pek yürüme fırsatı bulamayacağım bir iki hafta sonra. Evde yapabileceğim egzersizler neler olabilir? bildiğiniz güzel bir site falan varsa paylaşabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…