• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mart 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ahh bi bilsem ☺️ hormon testlerinize bakıldı mı? Yumurtlama takibi yapıldı mı? Benim hormonların hepsine bakmadı açıkçası çok detaycı bi doktor değil. Yaşadığım yerde de pek alternatifim yok. Sadece sağlık ocağında yapılanlara baktı. Yumurta takibin zaten ilaç süresince yapıldı. İlaçsız gelişmiyor. O ilaçlar da çok ağır hormon içerdiği için düşük ihtimalini arttırıyor ama yapacak bişey yok 🤷‍♀️ yaş ilerleyince biraz sıkıntı ama çocuğumuz var nihayeyinde. Olur inşallah, zamanını bekliyor bıdıklar

Canım uzun süre sıvı almaman daha iyi sıkıntı olmaz. O akıntı herkeste değişiyor, takip etmen lazım. Ben de önceden hiç bilmezdim ama takip edince farkettim ki bende yumurtlamadan 2 gün önce başlıyor genelde o akıntı. Senin de öyle olacak belki

Bizim de ikinci evliliklerimiz. Birer çocuğumuz var aynı yaştalar. Çevremizdekiler de hep aynı şeyi söylüyor. Ortak bi çocuğumuz, bizim özel bir bağımız neden olmasın? Biz de çok istiyoruz. Ayrıca teorik olarak 2.doğum olacak. Bunları söyleyenlerin 2-3 çocuğu var. Madem öyle siz de bi taneyle kalsaydınız o zaman diyorum. İnsanlar her şeye burnunu sokmaya bayılıyor. Bakacak olan biz, size ne oluyor yani 😤
Sen bakma onlara salla gitsin kim takar Yalova kaymakamını benim kaynanam da yapma dedi ona mı sorcam yaparken

Ahh bi bilsem ☺️ hormon testlerinize bakıldı mı? Yumurtlama takibi yapıldı mı? Benim hormonların hepsine bakmadı açıkçası çok detaycı bi doktor değil. Yaşadığım yerde de pek alternatifim yok. Sadece sağlık ocağında yapılanlara baktı. Yumurta takibin zaten ilaç süresince yapıldı. İlaçsız gelişmiyor. O ilaçlar da çok ağır hormon içerdiği için düşük ihtimalini arttırıyor ama yapacak bişey yok 🤷‍♀️ yaş ilerleyince biraz sıkıntı ama çocuğumuz var nihayeyinde. Olur inşallah, zamanını bekliyor bıdıklar

Canım uzun süre sıvı almaman daha iyi sıkıntı olmaz. O akıntı herkeste değişiyor, takip etmen lazım. Ben de önceden hiç bilmezdim ama takip edince farkettim ki bende yumurtlamadan 2 gün önce başlıyor genelde o akıntı. Senin de öyle olacak belki

Bizim de ikinci evliliklerimiz. Birer çocuğumuz var aynı yaştalar. Çevremizdekiler de hep aynı şeyi söylüyor. Ortak bi çocuğumuz, bizim özel bir bağımız neden olmasın? Biz de çok istiyoruz. Ayrıca teorik olarak 2.doğum olacak. Bunları söyleyenlerin 2-3 çocuğu var. Madem öyle siz de bi taneyle kalsaydınız o zaman diyorum. İnsanlar her şeye burnunu sokmaya bayılıyor. Bakacak olan biz, size ne oluyor yani 😤
Hayat senin hayatın başkasına laf söylemlerine izin verme bana bu Yaşta mi doğurcan da dediler çocuğun varda dediler umrumda bile değil yapcam allah izin verirse millete ... yemek düşer

Sen bakma onlara salla gitsin kim takar Yalova kaymakamını benim kaynanam da yapma dedi ona mı sorcam yaparken
Onlar zaten halay başı 😂 hamile kaldığımda üzüldü resmen. Düşük yaptım arayıp bi geçmiş olsun bile demedi. Çok da tın... Allah nasip eder de olursa inşallah görmek ister...

Kızlar yumurtlamadan 14 gün sonra regl oluyoruz değil mi? Bir de gebelik testini en erken ne zaman yapsam sonuç verir fikri olan var mı

Valla canım orasını inan ki bilemiyorum. Yanlış yönlendirmek istemem. Ama doktora başvurmadan yaptırırsan sonuçlarını nasıl anlayacaksın o da var. En azından sonuçlarına göre doktor seni yönlendirir veya ilaç tedavisine de baslatabilir
Tesekkür ederim. Çalıştığım için randevuyu ayarlayamadım. Muhtemelen yarın test yaptırıp sonra doktora görüneceğim bakalım. Bilgi icin tesekkür ederim.

Kızlar yumurtlamadan 14 gün sonra regl oluyoruz değil mi? Bir de gebelik testini en erken ne zaman yapsam sonuç verir fikri olan var mı
Herkeste aynı olmayabiliyor. Reglin düzenliyse evet 14 gün sonra regl günün. En erken 11 gün sonra yapmanı tavsiye ederim. Rahme yerleşmesi 6-10 gün arası zaten. Yerleştikten sonra hcg hormonu yükseliyor, idrara geçmesi en erken 11.gün oluyor.

Kızlar şimdi biz devamlı belirti arayıp duruyoruz ya Yerleşme döllenmeden yaklaşık 12 gün sonra falan tamamlanıyormuş. Bu da zaten bat tarihimize tekabül ediyor aşağı yukarı. E bu durumda yerleşme tamamlanmadan hamile sayılmaz insan mantıken. Belki tutunamıcak🤔 bu süreçte belirti aramak ne kadar doğru kafam karıştı. Bende geçem ay bir sürü belirti varken bu ay yok😞 ama olmaması normal mi ona bahane bulmaya çalışıyorum🤭 ah şu umut etmek yok muuuuu😅
Canım ne yapmıyoruz belirti aramıyoruz 😅 ben bu ay umutsuzum zaten yine olmayacak farkındayım sonra da ilaç tedavisine başlayacağım zaten kalp çarpıntısı icin. Ama senin olacak inşallah inanıyorum hakkımızda hayırlısı olsun. Benim de eğer sağlıklı isem bu ay olsun ama değilsem zamanı ne zamansa o zaman inşallah 🤲

Ooovv geldi kırmızılar, gerçekten beklenenden 2 gün önce geldi erken yumurtlama olduğu için. Lavi12 Lavi12 canım batı güncelleyebilir misin 29 mart yeni bat 😬

Şimdiye kadar en belirgin buydu moralini bozuyor insanın bir anda silikleşti
Moralin bozulması normal ama testine devam et. Demiştim sana bu ay görmeyedebilirsin yumurtlama canım. Koyulaşma da pik için çok az. Belki koyulaşacak sen dediğimi bak sonunu görmeden üzme kendini.

Çok ilginç, ovülasyon testi yapiyorum, yumurtlama görmem gerekirdi şimdiye, görmedim halâ.. Geç yumurtlama olacak herhalde🤔

yani şöyle işyerinde en son 5 gibi falan su içerim sonra karnımız aç akşam yemeği yenileceği için sıvı ihtiyacım olmuyor o yüzden de içmiyorum . bu sebeple en son sıvı alımım 5 te olduğundan ve testi akşam 9 da yaptığım için arası 4 saat oluyor . bunda bir sıkıntı olur mu sormak istediğim buydu anlatamadım . :KK3:

2.cevabını çok iyi anladım teşekkürler canım
İste birşey olmaz canım. Ama idrar isteğin olmuyor musun o saate kadar ya 🙈 ben çok su içerim testler yüzünden alımım azaldı 😂

Moralin bozulması normal ama testine devam et. Demiştim sana bu ay görmeyedebilirsin yumurtlama canım. Koyulaşma da pik için çok az. Belki koyulaşacak sen dediğimi bak sonunu görmeden üzme kendini.
Bugünü boş mu geçeyim?

Bugünü boş mu geçeyim?
İlişki konusu dersen yap canım 😊 bizim burada bir arkadaşın lafı vardı işimi şansa bırakmam o hesap. Ama testini bırakma sakın bazı kadınlar çok geç pik görebiliyor. Ben adet 3 gün kala ya kadar bile test yaptım ooo bu işler böyle ama üzülmeye değmiyor o testi de etkiliyor. 😉

Kızlar bat yarın olan varmı bakalım kimlerden haber geleçek ben de heyecan yaptım

İlişki konusu dersen yap canım 😊 bizim burada bir arkadaşın lafı vardı işimi şansa bırakmam o hesap. Ama testini bırakma sakın bazı kadınlar çok geç pik görebiliyor. Ben adet 3 gün kala ya kadar bile test yaptım ooo bu işler böyle ama üzülmeye değmiyor o testi de etkiliyor. 😉
Anladım canım elimde bir uygulamada yumurtlamayı yarın gösteriyor tek umut o kaldı artık

Back
X