Gebeliğe Hazırlık MART 2022 GEBELİK PLANLAYANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar merhaba eşimin covid testi bugün pozitif çıktı yumurtlama günüme de yaklaştım sanırım ben bu ay elendim direk nisan ayına gidiyorum gibi duruyor
Acaba şırınga yöntemini mi denesen grubumuzda bunu yapan vard. Bu ayı pas geçme. Dene olmazsa zaten Nisan diye düşünmüştüm der geçersin

kız 3 Mart sa batın sen nerelerdeydin hoşgeldin Mart şanslı topiktir kesin hamilesin daha zaman olduğu için erken gebelik testinde anca çıkar ama yap gitsin bi tane içinde kalacağına

ayy ne güzel gönlün var başkalarının dertlerine dua ediyorsun zamanı geldiğinde istediğinde Allah sana da nasip etsin inşallah

ayy valla senin de sesin çıkmayınca özlüyorum artık dün bir ton misafir vardı vakit bulup giremedim. Eşimde diyor ki gece yatarken sizin kızlar seni merak etmiştir
Ettim valla kuzum..

Benim timsah cok yordu beni.. 2 gündür cok siddetli bel ve kasik agrim var ama kasik daha cok.. 8.disi de cikardi ancak surekli kulak cekiyo habire uyanıyor duzeni sasti. Tam uyucaktim artik sevindim uyandi... artik tum vücudum agriyo, bi yandan uykum var derken sinirlerim bozuldu sessiz sessiz agliyodum.. esim 7 24 evden calisiyor odasi var ordaydi bu gece mesaisi vardi nobeti yani 3 te bitiyordu.. ben uyudu heralde dedim uyumamış sesine geldi oğlumun... üzüldü halime aldi götürdü içeriye oynuyo.. 6.30 da felan getirir geri uykusu gelince artık...

Bebek isteyen sana ve diger arkadaslara söylüyorum ki hicbir zaman eski hayatiniz olmayacak. Istediginizde uyuyamayacak yemek yiyemeyecek ve bazen ac uyucaksiniz... bebeğiniz tamamen size muhtaç 1 sn bile birakamiyosunuz.. destek cok onemli bu dönemde ben ne anneden nede otekilerden bisiy göremediğim için yanlizim esim ve ben vari sadece... cok dirayetli duruyorum ancak su 2 gün cok ama cok yoruldum...

Duygusal anlamda da farkliyim daha kotu gecelerim oldu ama bilmiyorum hamilemiyim ondan mi sinirlerim bozuldu ağlıyorum susturamiyirum kendimi...

Kizlar ya bata 5 gun var ya benim tuvalette Sarimtrak yumurtlama sivisina benzer bisiy geldi pecete ama seffaf degildi sarimtieak ve soluktu. Kasiklarim ve belim agriyo cok... bu belirtiler midir
Kuzucum uyan artık daaa yeter hadi Kasık ve bel ağrısı daha önce adetten önce yaşamıyorsan belirtidir evet ama yaşıyorsan işte o tartışmalı

ay sen bunları söylerken peki benim gözlerimin dolması aslında bir çoğumuz eski hayatlarımızı yaşayamayacağımızı bilerek istiyoruz ama şuan yaşadığın dönemlerin yaşarken hiçte kolay olmadığını belki tam idrak edemiyoruz yada etmek istemiyoruz çocuk sevdasından bilmiyorum, Bende çalışan bir anneyim ailem ve kayınvalidemler çok uzakta sadece eşim var yanımda oda online devam ediyor işine. Ama söylediklerini aklıma yazdım ben nasip olursa doğduktan sonra en az üç ay bakıcı alacağım.

Bide ben normalde de çok duygusalımdır eşimde aksine bir o kadar dirayetli. Ama Allah razı olsun çok yardımcıdır her ne kadar bazen şikayet lense de yine de yapar yardımcı olur

senin bu yoğun duygusallığın yoksaaaa kııııızzzzz batına da çok az var o zaman şimdi klasik muhabbetimize başlıyorum test mi yapsan

Kiyamam üzülme belki icinde can vardir benim yuzumden uzulmesin

Kesinlikle 3 ay yardimci almani tavsiye ederim. Ben kendi bebegime kendim bakacagim diye tutturdum dinlemedim esimi. Dogum sonrasi 15 gun sezeryan agrisi meme ucu çatlağı felan cok zorluydu. Ve ben asla mama vermemek icin sürekli elimle sut sagmaya pompayla sabahlara kadar sut toplamaya calisiyodum. Sezeryan hayal kirikligi sebebiyle gec geldi sutum.. bebeğim sarilik oldu ve 2 saate 1 uyandirip emzirmem gerekiyordu tam daldim diyince geri kalkiyodum yine cok kez bebek elimde uyudum... memelerimin ucu yara olmustu kolonya dokuyosun gibi hissediyodum bebrgi emzirkrken ama direniyodum dislerimi skiyodum doyabilsin diye ve yine sessiz sessiz agliyodum... lansinoh die marka var onu sürdüm zeytinyagi felan epey toplamıştı.. 15 gun sonra gaz sancisi basladi ama morarana kdr agliyodu cocuk elimde sesi kesiliyodu uyuyamiyodum sabahlara kadar 24 saattr 2 3 saat uyuyodum sadece gero kalan zamanda bagiriyodu....

Annem vs geliyodu ancak telefonun sesini kis uyanmasin biraz uzancam diyodum genr bagira bagira konuşup telin sesini kismiyodu ustune aptal saptal şeyler anlatiyodu can sıkıcı şeyler gonderdim hemen onu evine. Yanlizdik esimle geceleri arabaga qtar gezdirirdik arabada uyurdum.. 3 aylikken dis cikarmaya basladi 4 aydirda 8 dis cikardi anam agladi su cicegi bile cikardi sen düşün ya... dis cikarirken bagiriyolar ciglik atiyolar asla uyumuyolar kuzum... ilaclar felanda ise yaramiyo yarasa da 2 saat fln... o donemde cok agladim sutumu istemedi emmedi mama vermek zorunda kaldim reflusu de vardi mecburen....

Cok zor günler yasadim ancak su 2 gündür kasiklar bel beni bitirdi oglum 1 waat uyuyo uyaniyo bagiriyo oyuncaj istemiyo ek gida istemiyo uyutmak icin 1saat ugrasiorum yeniden kalkiyo....

Epey sinirlerim bozuk anlamadim daha kotu gunlerim oldu ama suanda epey bozuk sinirlerim.....

Modun niye düşük kız hamilelik belirtisi işte ne güzel, sen istemiyor muydun
Allah verdiyse istiyorum tabiki, ama demistim ya hamile degilsem üzülmem... cunku suanda cocugum küçük ve ben ikisine yetecek kapasiteyi bugun goremedim kendimde.... hamileysem kesinlikle dogurrum orasi baska... biliyorum bi yandan hamileyim de gogsumun kahverengi kisminda kabarciklar olustu dun ve bugun oglumda da olmuştu... belkide onun stresi sardi beni napicam 2 bebekle diye...

Anne anne degil kaynana kaynana değil bi esim var Allah razi olsun ondan ne diyim... seninde modunu düşürdüm kbakma kuzum ya sadece cok hüzünlüyüm...

senin bu yoğun duygusallığın yoksaaaa kııııızzzzz batına da çok az var o zaman şimdi klasik muhabbetimize başlıyorum test mi yapsan
Sabahta ukraynali bir cocugun savastaki görüntüsünü gordum ona da agladim epeyce ogluma sarildim, dua ettim o bebeklere sabahtan beri var aslinda duygusallik ama vucud agridi olunca cok cok daha duygusallaştım.

Sen yokken yaptim test kuzum inan negatif yine.. mecbur adet günü ogrencem biliyorum ben erken cikmicqk...

sen zor zamanlarını geride bırakmışsın kuzum dişlerde çıkmış artık emekleme gibi süreçlerin başlıcak ve en önemlisi artık tecrübeli ve ne yapacağını bilen bir annesin zor da olsa atlattın. İkinci bebeğinde eminim ilki kadar zorlanmayacaksın bir çok anne de öyle der zaten

Sen bence kendini ödüllendir birşeyler yap kafanı dağıtmak güç almak için unutma kuzum eğer psikolojik ve beden sağlığın iyi olmazsa ne çocuğun ne evlilik hayatın düzene girer o yüzden ilk önce sen kendine iyi bakacaksın ondan sonra onlara şifa olabilesin. Bebeğin henüz söyleyemese de eminim seninle mücadelenle gurur duyuyordur

Allah razı olsun kuzum...
Onun gülüşü bakisi cok iyi geliyor bana..

Evet daha bilincliyim ancak süreç lorkutmuyo değil...

Allah sabrini verir elbet

ay saçmalamazmısın modunu düşürdüm de ne demek biz burda sadece gır gır yapmak için mi varız. İnsanın her günü tabiki aynı olmuyor. Çokkk normal Bugün böyle olduğun için bunları düşünüyorsun unutma dün ve belki yarın böyle düşünmeyeceksin

aslında şöyle de düşünebiliriz o çocuk 9 ay sonra dünyaya geldiğinde seninki 2için buçuk yaşında olacak ikisi bir arada zorda olsa büyür gider

Kuzum bu arada o kahverengi yerlerindeki kabarcıkların şeffaf renkli mi?

ben de negatif görmek için yapsam mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…