- 10 Ekim 2020
- 1.459
- 1.025
- 83
- 32
- Konu Sahibi Papatyamelo
-
- #3.301
Cok siddetli adet agrisi sebebiyle ameliyat oldum 4 gun sürüp yataktan kalkamiyordum morfinle uyuyodum görünürde birşey yoktu doktor dedi acip bakalim hicbir sey cikmiyor tamam dedim cok basitti aslinda ameliyat ama spinal anestezi solunum yollarimi uyusturmus.. ameliyat esnasinda kotu hissetmeye basladim kendimi dedim ki ben iyi degilim sonra konusamamaya basladim gozlerimle hemsire beni görsün istiyorum gordu de hastaya bisiler oluyo dedi sonra bagirdi saturasyon düşüyor diye bi anda diger ameliyathaneden doktorlar kosmaya basladi vasjma dogru ben kendimden geciodum yigenimj gorur gibi oldum dedim ölüyorum heralde co kisa bi andi zaten.. cikinca esime dedim bisiyler oldu bana doktora sormus hicbisi olmadi demis... rahmi sola devriye sekildeydi duzelttik ve yapisikliklar vardi actik demis. Ama ben diyorum bana bisiy oldu diye gogsum agriyodu esim bi acti mosmor.... doktora kostu noluyo dedi bisiy yok dedi... sonra tum vucudum morardi zTen 15 gun kalkamadim... e nwbizdan gordum ki adrenalin 10 tane yapmislar esim saglikci dedi ki dogru hatırlıyorsun sen halususnasyin değil... sezeryandan etkilendim de sutum gelemedi zaten.. ama ben onu dinleyip mama vermedim anne sutu verdim hemde dolu dolu tasirdim rezene ve bira mayasi yiyerek icerek..Ah canım yaaa.. öncelikle çok ama çok geçmiş olsun.. daha önceki ameliyatın neyidiki neden durdu kalbin? Rabbim esirgemiş..
Canım benim inanki seni hayal ettim gözümde.. okurken yazdıklarını.. ya şu kaynanan nasıl bir kadın yaaa.. benim bebeğimin ağzı sütten taşyormuş da bilmem ne.. aman ne magrifet ne marifet ... Sütten tasirmissinda anne olamamişsin diceksin işte neyse..yeni doğum yapmış bir anneye söylenecek şey mi bu.. hiç sütun gelmeyebilirdi de olurya insaniz olabilirdi.. hem çocuk emecekki emdikçe açılacak o kanallar yavaş yavas olur bazen..
özellikle kahvaltı kısmına burda sinirden dişimi sıktım.. Annem aklıma geldi.. bana hamileyken çok hastaymış ilk 3 ay zor geçirmiş hiç birsey yiyemezmis doğru dürüst.. yatiyormus sürekli bu Kaynanası gelinleri filan yemekler pişiriyor anneme bakan yok.. o pis kadin gelipte kızım ne yersin söyle yapalım yada getirelim bile dememiş bakmamış bile öldumu kaldımı diye.. annemin bazen piridiklerini kokusunu alınca canı cekermis biseyler ama ne getiren var ne bakan babam.iyidir ama.naiftir düşüncesiz.. ilgilenemedi..cahillik bide yaş 22 filan..
ama senin eşini Tebrik ederimgerçekten çok güzel bir şekilde toparlamiş.. Rabbim size beraber uzun sağlıklı uzun ömürler versin çocuklarınızla beraber .. inanki senin için bugün dua edeceğim oruçluyum cunki .. Rabbim kabul ederse hem cuma hemde oruç açma ikisindende dua edicem.. Rabbim sana çok güzel bir Gebelik ve istediğin gibi rahat bir doğum ve sonrası yaşatsın İnshaAllah
Yazık yazık ben annem gibi bir anne olmayacagim diye her gun kendimle konuşuyorum...Annen için üzgünüm malesef bazilair böyle düşüncesiz oluyor anlamıyorum.. benim annemin annesinden de hayır yoktu snein hesab.. kadının arsa yoks oğulları kızı hiç sayılmaz.. annem doğum yaparken kadın tatile gitir ya
Bakıcı alırken mutlaka dikkat et.. Allah korusun neler duyuyoruz..
Testlerim cok var internetten sipariş verdim eşim kargoyu teslim aldı ama arabadan eve çıkarmıyor daha erkenden yapmayayim diyekuzu pazar senin için erken olabilir acaba Salı Çarşamba mı yapsan, elinde çok test varsa yap gitsin tabi en azından merakın gider
ah canım yaaa, dogru cok cok haklısın valla ınsan bazen en yakınlarından bıle destek goremıyor sonrada kendını gerı cekıyor. yazık ya anneler neler yasıyorAnnemle oldum olasi aram hic iyi olmadi. Hep ona ihtiyacim olduğunda yoktu zaten dogumda da olmasini beklemiyordum. Hamileyken 9 ay kustum ama ne kusma safra kusuyorum beslenemiyorum 1 kere gripten corba komposto vs yapmadi, doktora git diyip durdu anliyosun dimi? Ultrasona bile gelmedi 1 kere bile anca 9 ay babamin bisiler karistigini anlatip durdu bana en son zTen kriz gecirdim aglama krizi ve abime dedim anneme soyle beni aramasın anlatmasin stres doluyorum ya dedim abimde kizmis ona...
En acisi neydi biliyomusun esim ayda 2 kez 1 gun 24 saat tutuyor nobet. Cocuk elimde morariyor kaliyor gaz sancisindan duramıyor yemek yiyemiyorum tuvalete dahi gidemitorum düşün... uykusuzlugu solemiorum bile.. en son bayilxak gibi oldum anneme gittim yardim etti felan sonraki 24 te bbam aradi nabiosun diye dedm cockla ugrasiorum agliyomusun sen dedi yok dedim geliyorum almaya dedi aldi beni gittik eve... annem ertrsi gun ne dedi biliyo musun? Bana biraz musade eder misin dedi ne icin anlayamadim dedim artik kardesinle ilgilencem dedi neyi car dedim dolabının yerini degistirceklermis hayatimda gurursuz asla yasamadim, peki dedim gideyim ben ve gittim evime döndüm.
Bir daha da gitmedim. Abim dedi annem merve gelmiyo diyo dedi nie gitmiyosun boyle dedi olsem de gitmem dedim. O yuzden annem vana sahip cikmamis kaynana mi cikcak? Peeeeeh...
O yüzden paranizi biriktirin esinizden fsyda olmazda en azindan siz bakici tutarsiniz bi sure kendinize yarim gun bile olsa inanin cok onemli. Bu sefer hamileysem bakici tutcam zaten isim gucum maasim var esimde iyi maas aliyo birikmisim de var direk bakici tutcam hicbirini de sokmucam eve.
Üzülme hiç canım illa pik 1 gün olcak diye bişey yok ben bu ay 3 gün pik gördüm 4. Gün çatladı mesela o sürede yumurtalar daha çok gelişmiş oluyo en azından. Bana ovitrille verdi tek doz 11. Gün vurulmuştumDoktor yumurtanın 14 mm olduğunu söyledi ama dün lh testim çok koyu çıktı bugün pik olur gibi o yüzden üzülüyorum. Çatlama iğnesi ne yazdı peki, insülin iğnesi gibi bişey mi, doz olarak ne verdi?
Bence kaynanayi uzak tut. Esini araci koy ve sadece yardim etmek istiyorsa yemek yapsin esin alsin gelsin eve bir sure kimseyi istemiyoruz rahat etsin desin sen muhattap olma. Ve simdiden bakici icin parani koymaya basla kenarina lazim olduğunda hemen birini ayarlarsin ev temizligi yemek ve senn isteklerini yapmak için.ah canım yaaa, dogru cok cok haklısın valla ınsan bazen en yakınlarından bıle destek goremıyor sonrada kendını gerı cekıyor. yazık ya anneler neler yasıyor
benımde aılem yanımda degıl zaten ,kaynanamlada aram pek ıyı degıl pek akrabam da yok yanımda, bakalım olursa ne yaparım ne olur, Rabbım yardımcımız olsun.
Benim normalde 11 - 12. Günlerde çatlama oluyordu bugün 14. GünÜzülme hiç canım illa pik 1 gün olcak diye bişey yok ben bu ay 3 gün pik gördüm 4. Gün çatladı mesela o sürede yumurtalar daha çok gelişmiş oluyo en azından. Bana ovitrille verdi tek doz 11. Gün vurulmuştum
bızımkıler uzak duracak tıpler olsa keskee nerdeeee, herseyın ıcınde olmaya bayılır annesi.Bence kaynanayi uzak tut. Esini araci koy ve sadece yardim etmek istiyorsa yemek yapsin esin alsin gelsin eve bir sure kimseyi istemiyoruz rahat etsin desin sen muhattap olma. Ve simdiden bakici icin parani koymaya basla kenarina lazim olduğunda hemen birini ayarlarsin ev temizligi yemek ve senn isteklerini yapmak için.
Umarim cok cok kolay dogum yasarsin ve normal dogurursun
Çok geçmiş olsun tekrar.. İnshaAllah birdaha asla böyle şeyler yaşamazsın.. korkma.. bir olan birdaha olacak diye birsye yok.. Rabbime.emanetsin herzaman.. okuya okuya gidersin doğuma .. İnshaAllah güzel olacak herşey..Cok siddetli adet agrisi sebebiyle ameliyat oldum 4 gun sürüp yataktan kalkamiyordum morfinle uyuyodum görünürde birşey yoktu doktor dedi acip bakalim hicbir sey cikmiyor tamam dedim cok basitti aslinda ameliyat ama spinal anestezi solunum yollarimi uyusturmus.. ameliyat esnasinda kotu hissetmeye basladim kendimi dedim ki ben iyi degilim sonra konusamamaya basladim gozlerimle hemsire beni görsün istiyorum gordu de hastaya bisiler oluyo dedi sonra bagirdi saturasyon düşüyor diye bi anda diger ameliyathaneden doktorlar kosmaya basladi vasjma dogru ben kendimden geciodum yigenimj gorur gibi oldum dedim ölüyorum heralde co kisa bi andi zaten.. cikinca esime dedim bisiyler oldu bana doktora sormus hicbisi olmadi demis... rahmi sola devriye sekildeydi duzelttik ve yapisikliklar vardi actik demis. Ama ben diyorum bana bisiy oldu diye gogsum agriyodu esim bi acti mosmor.... doktora kostu noluyo dedi bisiy yok dedi... sonra tum vucudum morardi zTen 15 gun kalkamadim... e nwbizdan gordum ki adrenalin 10 tane yapmislar esim saglikci dedi ki dogru hatırlıyorsun sen halususnasyin değil... sezeryandan etkilendim de sutum gelemedi zaten.. ama ben onu dinleyip mama vermedim anne sutu verdim hemde dolu dolu tasirdim rezene ve bira mayasi yiyerek icerek..
O nedenle o korku kaldi icimde... suan gebeysem diye tekrar korkuyorum anesteziden 2 kucuk bebek hani bide bisiy olursa...
Senin annenle ayni kaderi yasiyorum bende iwte simdi nasil sevebilirki o kadini imkansız? Kendi kizinin bogazi sisse hemen neler yapiyo neler ki bu kadin benim merhametimle eve girebiliyor ha esim red etti onu sirf ben annedir dedigim icin görüşüyor. Düğünüme bile gelemedi o kadin benim esimle ayirmaya calisti cok ama yapamadi simdide torunumu gorebilirmiyim die izin istiyo oyle geliyor evime. Cok merhametli bi insanim iste benimde kusurum bu yok diyemiyorum.....
Esimden Allah razi olsun inan ki harika bir adam Allah başımdan eksik etmesin... duan icin de cok tesekkur ederim kardesim Allah orucunu kabul etsin ve senide kucağını minik tatli bebeler ile doldursun
Hahah güldürdun beni yok kız zaten öyle düşünmedim canım.. yaşlı olması iyi işte deneyim açısından bencedeYazık yazık ben annem gibi bir anne olmayacagim diye her gun kendimle konuşuyorum...
Merak etme deneyimli yaşlı birini temin edecegim ama kocama guvenmedigimden değil deneyimli olsun diye
Tamam arkadaşım ben de pozitif olucam bu ayBen özgüvenli arkadaşım hiç kendini eleştirmekten çekinmezMahsaAllah sana.. busefer olacak isnhaAllah inanalım ya ne var.. olmasada hayirsizdi deriz.. ben olacak diye diye pozitifl oldum gelmeyecek gebelik geldi sağlıksız di gitti ben cagirdim diye oldu bence hahaha pozitif oldum sürekli
Yazma gereği duydum benim de iki bebeğim vardı oğluma 15 aylıkken kızıma hamile kaldım 23 ay araları var, ve şimdi 3. yu düşünüyorum. İnan Allah sabrını da rahatlığını da veriyor bir kere sen tecrübeli oluyorsun daha güçlüsün ve ikinciler daha kolay büyüyor çünkü önünde bir abisi veya ablası oluyor oyun arkadaşı oluyor, doğuma gelince zaten bakmakla yükümlü bir bebeğin daha olduğu için çabuk ayaklanacaksin emin ol hiç içini korkutma, bu arada benim de kv yüzünden sütüm kesildi lohusayken, ama tandem anne oldum oğlumu 3.5 yaşına, kızımı 2.5 yaşına kadar emizrdim. Kaynanani eve alma 40 in çıkınca kadar eşinle çok da güzel halledersiniz her isiniziCok siddetli adet agrisi sebebiyle ameliyat oldum 4 gun sürüp yataktan kalkamiyordum morfinle uyuyodum görünürde birşey yoktu doktor dedi acip bakalim hicbir sey cikmiyor tamam dedim cok basitti aslinda ameliyat ama spinal anestezi solunum yollarimi uyusturmus.. ameliyat esnasinda kotu hissetmeye basladim kendimi dedim ki ben iyi degilim sonra konusamamaya basladim gozlerimle hemsire beni görsün istiyorum gordu de hastaya bisiler oluyo dedi sonra bagirdi saturasyon düşüyor diye bi anda diger ameliyathaneden doktorlar kosmaya basladi vasjma dogru ben kendimden geciodum yigenimj gorur gibi oldum dedim ölüyorum heralde co kisa bi andi zaten.. cikinca esime dedim bisiyler oldu bana doktora sormus hicbisi olmadi demis... rahmi sola devriye sekildeydi duzelttik ve yapisikliklar vardi actik demis. Ama ben diyorum bana bisiy oldu diye gogsum agriyodu esim bi acti mosmor.... doktora kostu noluyo dedi bisiy yok dedi... sonra tum vucudum morardi zTen 15 gun kalkamadim... e nwbizdan gordum ki adrenalin 10 tane yapmislar esim saglikci dedi ki dogru hatırlıyorsun sen halususnasyin değil... sezeryandan etkilendim de sutum gelemedi zaten.. ama ben onu dinleyip mama vermedim anne sutu verdim hemde dolu dolu tasirdim rezene ve bira mayasi yiyerek icerek..
O nedenle o korku kaldi icimde... suan gebeysem diye tekrar korkuyorum anesteziden 2 kucuk bebek hani bide bisiy olursa...
Senin annenle ayni kaderi yasiyorum bende iwte simdi nasil sevebilirki o kadini imkansız? Kendi kizinin bogazi sisse hemen neler yapiyo neler ki bu kadin benim merhametimle eve girebiliyor ha esim red etti onu sirf ben annedir dedigim icin görüşüyor. Düğünüme bile gelemedi o kadin benim esimle ayirmaya calisti cok ama yapamadi simdide torunumu gorebilirmiyim die izin istiyo oyle geliyor evime. Cok merhametli bi insanim iste benimde kusurum bu yok diyemiyorum.....
Esimden Allah razi olsun inan ki harika bir adam Allah başımdan eksik etmesin... duan icin de cok tesekkur ederim kardesim Allah orucunu kabul etsin ve senide kucağını minik tatli bebeler ile doldursun
Ben akıntıyla alakasi oldugunu dusunmuyorum herkesin bunyesi ayni degil tabii ki ama benim ilk gebeligimde akıntım falan olmadi hatta adet gunum gecene kadar cok bir belirtimde yoktuBenimde ovulasyondan 6 gün geçti ama hic akıntım yok afedersiniz cok kuru acaba bebis yok mu diyorum
Kesinlikle.. olumsuz olmak olumsuzluğu getiriyor.. ne gerke var.. biz olumlu olalım.. takdir RabbiminTamam arkadaşım ben de pozitif olucam bu ayoldu bu iş, tuttu bile hadi bakalım, geliyor bebiş Oyyy tipe bak yerim onun kel kafasını
Aynen canım hayırlısıylainshalAllah canım.. hayırlısıyla
Ay ne güzel umut oldunuz, hayırlısıyla rabbim çok aratmadan isteyen herkesin kucağını doldursunKızlar benimde bi kuzenim adetinden 5 gün önce kan tahlili yaptırdı negatifti umudu yoktu bu ayda olmadı dedi daha sonra adet günü yapıyor ve hiç bakmıyor negatiftir die 10 dakika sora çift çizgiyi görüyor neye uğradığını şaşırıyor hemen ardına kan tahlili yaptırıyor ve 76 çıkıyor şuan hamile 2 aylık umudumuzu adete kadar kaybetmeyelim yani
19 dan bir yaş yukarıda hissediyorsam ne olayımEn güzelini yaptığının farkında mısın? Hayatını dolu dolu yaşamışsın ne güzel ben bunu diyemiyorum mesela hep aklım yapamadıklarımda ama onları da yaparım elbet bir gün önce sağlık gerisi gelir. Sen o 39 a hiç takılma geliyor bu ay gelmekte olan
Bence uzak tutmak elinizde sizin simdiden mesafeyi koyun ve esinizi alttan alttan isleyin. Umarjm kisa zamanda dolar kucagin..bızımkıler uzak duracak tıpler olsa keskee nerdeeee, herseyın ıcınde olmaya bayılır annesi.
annemı cagırırırım 2 hafta baksın 2haftada onun annesı kalır belkı bılemıyorum, suan zaten bebegımız olmuyor para bırıktırıyoruz tüp için, saglıkla sıhhatle gelsınde bır caresıne bakarız ınsallah
Canım ateş topiginde miydinAynen canım hayırlısıyla
Ay ne güzel umut oldunuz, hayırlısıyla rabbim çok aratmadan isteyen herkesin kucağını doldursun
Aynen (=Hahah güldürdun beni yok kız zaten öyle düşünmedim canım.. yaşlı olması iyi işte deneyim açısından bencede
Aynen canim allaha emanetiz.. evet qma ben hep gec ogrenirim o yuzden meraktan yapıyorum testleri (=Çok geçmiş olsun tekrar.. İnshaAllah birdaha asla böyle şeyler yaşamazsın.. korkma.. bir olan birdaha olacak diye birsye yok.. Rabbime.emanetsin herzaman.. okuya okuya gidersin doğuma .. İnshaAllah güzel olacak herşey..
Merhametli olmak güzel birşey.. Allah merhamet edene ancak merhamet eder.. sen kaybetmezsin güzel yapıyorsun.. kendime de benzettim biraz.. şöyle kaynanam bana bir zarar vermedi ama sorumsuz biraz.. sanki çocukları yokmuş gibi davranır bazen.. esimde annesiyle bozuk haklı sebebleri var bazne çok fena kziiyor ben tutuyorum onu hep..boşver biz kaybetmeyin böyle
senin şimdi gebelik nezaman belli olacak.. en son testmi yapmsitin sen ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?