- Konu Sahibi sutlucorek
-
bence de ZEYNEP ELA veya ZEYNEP ADA.. çünkü ilk ismin ünlüleri E harfi İkinci simde A harfi olması daha hoş duruyor. söylemesi bile daha güzel geliyor kulağa bence. ZEYNEP ECEnin söylemi sanki birleşik isim gibi oluyor. tabi soyismide hesaba katmak lazım
süpersin cnm farklı açıdan bakmışsın bn hiç böle düşünmemiştim ama çok haklısın soyisimdede ö ve ü ünlüleleri var
zeynep ela ne kaadar hoş dimi tşk
Kızlar burda isim önerilerimizi paylaşalım
Benim kızım olucak
Ahsen
Ecem
Defne bunlar nasıl sizce
rica ederim canım. bende kızım DEFNEye uygun isim ararken bununla karşılaştım paylaşayım dedim.
DEFNE-CEMRE olabilir dedim. bahar ayında doğacağı için nasipse. sonra baktım ki cemre ismini Peygamber efendimiz CEMİLE ile dğiştirmiş.
şuan ben DEMET, eşim DAMLA diye ortaya attık bakalım..hayırlsı.. birde size sorayım.. SİZCE hangisi???
SUTLUCOREĞIN isimlere de yorum yapmayı unutmayın kızlar.. arada kaynamasın.
amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiintopiğimiz hayırlı olsun sutlucorek'cim eminim birçoğumuz için çok faydalı olacaktır.kısmetse benim de oğlum olacak.birçok isim arasından anlamı,telaffuz kolaylığı,dini yönü vs gibi kriterlerle eleyerek tek bir isme indirdim.sonradan değiştirir miyim bilmiyorum ama pek sanmıyorum.ALLAH izin verirse oğlumun adını KEREM koymayı düşünüyoruz.soyadım kısa olmadığı için uzun yada çift isim düşünmedim.Allah hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin hepimize ki bu anlamlı güzel isimlerle seslenebilelim yavrularımıza.
Kızlar bende kızıma isim arıyorum. Aslında eşim ve ben EZO istiyorduk ama hem aile hem arkadaşlar, söylediğimiz herkes inanılmaz tepki gösterdi. Başka isim mi bulmadınız, çocukla sürekli ezo gelin,çorba diye dalga geçerler falan diye . Bizde öyle olunca vazgeçtik şimdi yeniden isim bulmaya çalışıyoruz. BEn kısa isimleri seviyorum, Ela, Ece, İdil,Nil gibi ama bizim akrabaların hepsi bunları kapmış
Sizin önerileriniz var mı??
kısa isim istiyorsan bence naz çok güzel
Naz ve Nazlı bencede çok güzel. Ama tanıdığım 6-7 tane Naz ve Nazlı var hepsi birbirinden Nazlı. Anneleri binpişman bu ismi koydukları için. :)
Ben de daha karar veremedim zeynep ismi çok fazla var. ama babamın özel isteği diye onu kırmak istemiyorum. yanına berrak düşünüyorum.yani berrak zeynep. erkek olursa ali düşünüyorum tanıdığım alilerin hepsi de birbirinden munis iyi kalpli zeki insanlardı. başına da eşim çok istiyo diye yusuf düşünüyoruz. ama yusuflar da biraz değişik oluyomuş orjinal insanlar oluyomuş doğru mu acaba bilginiz var mı
biz Arjen Aren düşünüyoruz iki ismide çok beğeniyorum tercih yapmaktansa ikisini birden koyalım diyorum.
Arjen : Ateş parçası
Aren : ermenistanda bir göl ismi Farsçada en parlak kum tanesi anlamına geliyo ayrıca Hititlerdede ışığın oğlu anlamında kullanılıyormuş
peygamber efendimizin hadisi var çocuklarınıza ateş ve taş manalarını içeren isimler koymayın diye. mesela cemre ismi ateş parçası anlamına geliyo peygamberimiz onu cemile diye değiştirmiş. isim konusunu biraz araştırmak lazım diye düşünüyorum. çünkü çocuklarımız bu isimleri ömür boyu taşıyacaklar ahirette anne ve babalar çocuğa koyulan isimden dolayı hesap vereceklermiş. ben bildiğim doğruyu paylaşayım diye söyledim amerdacım. yanlış anlama. tabiki tercih sizin yinede. öpüyorum
Yok canım neden yanlış anlayayım :))) ama biz bu iki ismi çok beğendik ve oluşumuza bu isimleri vereceğiz.Ne olursa olsun düşünüp uyarma gereği duyduğun içinde teşekkürler öpüyorum canm.[/QUOT
arkadaşımın oğlunun ismide aren mehmet .....bencede güzel isim
arkadaşımın oğlunun ismide aren mehmet .....bencede güzel isim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?