Mart ve Nisan Ayı Tüp bebek sürecinde olanlar !

İnşallah bugün gün içinde senden güzel haberler bekliyoruz genelde öğleden sonra arıyorlar kuzum

Merhaba arkadaşlar size sürecimden bahsetmek istiyorum bilenler var biliyorum ama yinede en başından detaylı yazmak istedim ki sonucu negatif çıkanlar üzülmesin çünkü gerçekten daha kötüsü var… 19 Nisan da embriyo transferim yapıldı 1 Mayıs test günümdi değerim 240 çıktı 3 Mayıs tekrar test yapıldı 557 tabi çok mutlu oldum Herşey yolunda derken 6 Mayıs sabahı kanama geldi korktum ve doktora gittim acaba düşükmü oluyor diye tüp bebek doktorum uzakta olduğu için bulunduğum ilçede başka ve gerçekten güvenilir iyi bir doktora çıktım keseyi göremediğini tüplerin birinde sıkıntı gördüğünü ve dış gebelik olduğunu ameliyat olmam gerekebileceğini söyledi.. daha sonra ben hemen kendi tüp bebek doktoruma gittim o da baktı evet dış gebelik gibi görünüyor ama kese yok 2 gün bekleyelim iğneyle sonlandıralım dedi. Bunu görüşme Salı günü yapıldı ve beni perşembe günü çağırdı. Tabi ben çok kötü oldum sürekli ağladım ertesi gün çarşamba günü akşam aşırı şiddetli bir ağrım oldu önce gelip gidiyordu sonra bir anda çok şiddetlendi oturup kalkamıyordum bile doktora gitmeliyim dedim lavaboya girdim önce lavabodan çıkarken tüm vücudum uyuştu sanki yanmaya başladı karıncalandı gözlerim karardı yerler kaydı ve ölüyorum dedim içimden, uyuyan kızımı gördüm yatağında bulanık bir şekilde son kez görüyorum onu dedim odanın kapısını açtım eşime seslenmek için ve gerisi yok. Sonra eşimin sesini duydum İyimisin deyip beni kaldırmaya çalışıyordu uyandım bi an yatağımdayım sandım bayılmışım üstelik başım merdivenin ilk basamağındaymış yani 2 adım daha atsam merdivenden yuvarlanıcam. İyi değilim doktora gitmemiz lazım dedim ama aşırı bir mide bulantısı bulanıklık halsizlik tuhaf bir haldeydim annemi ara gelsin dedim çünkü kızımın başında birinin durması gerekiyordu. Annemle babam geldi onlar içeri girerken biz çıkıyorduk sonra yine bi uğultu birileri beni çekiştiriyo. Bişeyler söylüyor beynimin içinde sesler var kendime geldim bayılmışım yine hemen ambulans çağırdılar ben arabaya binip gidebileceğimi sanıyordum. Aradan 5 dk geçmeden ambulans gelene kadar tekrar aynı şey aynı karmaşa ve tekrar bayılmışım yani 20 dk içinde 3 kez bayıldım ve ayılma anı o kadar kötü o kadar rahatsız edici ki. Annemin ve eşimin anlattığına göre göz bebeklerim kaybolup bi anda düşmüşüm… neyse ambulans geldi hastaneye götürdüler tansiyonum 6-4 bu arada. sorular tahliller ultrason muayenesi tüpün biri delinmiş iç kanama geçiriyorum… doktor kan değerlerim iyi bir gece bekleyelim belki bu delik kapanabilir ameliyata gerek kalmaz dedi gece boyunca hemşireler saat başı değerlerimi kontrol ettiler yarım saatte bir tansiyonum ölçüldü bütün gece neredeyse başımdaydılar ama çok şiddetli ağrı çektim yatağı tekmeledim verilen ağrı kesiciler asla fayda etmedi bu süreçte de betam 1225 ten 765 e düştü. Sabah doktor geldi kan değerlerim yine iyi verilen antibiyotik ve diğer ilaçlar iyi gelmiş. Tekerlekli sandalyeyle odasına götürürlerken işte yine o an başımda birileri uğultular beni kaldırmaya çalışıyorlar kocaman suratlar uğultular ben yine bayılmışım bunun üzerime tabi yine ultrason kontrolünden sonra ben apar topar ameliyata alınıyorum. Giderken eşime dedim ki nolur bana bişey olursa evlenme kızıma sen bak çünkü ona en iyi sen bakarsın ona üvey anne getirme. Çünkü ben gerçekten ameliyattan çıkabileceğimi düşünmedim… ameliyatım 2 saat sürmüş 2 tüpümde alınmış. Laporoskopi sırasında farketmişler ki diğer tüpte de enfeksiyon varmış ve şuan için ultrason da görünmeyecek kadar küçükmüş. İkiside alındı ben ameliyattan çıktım. Perşembe günü ameliyat oldum cumartesi taburcu ettiler. Şimdi evdeyim ilaçlarımı kullanıyorum ağrılarım azaldı kızıma kavuştum. Fiziken iyimiyim iyiyim zaten ameliyat ağrısı yarası ne ki geçer gider ama ruhen derseniz bilmiyorum. Taburcu olup evime girdiğimde şükürler olsun dedim çünkü ben o evde geri dönemem diye çıkmıştım. Eğer bu ameliyatı olmasaydım enfeksiyonlu diğer tüp 4-5 aylık hamileyken sıkıntı yaratabilirmiş yada sezeryan esnasında farkedilebilirmiş. Yani şunu da diyorum bunları yaşamayıp hamileliğim devam etseydi belki ilerleyen aylar daha problemli olabilirdi. Kısacası arkadaşlarım lütfen negatif çıkarsa üzülmeyin ilaçları bırakır normal düzene döner 3 ay 5 ay sonra tekrar denersiniz ama bu süreci allahım kimseye yaşatmasın ama yine her şerde bir hayır vardır diyorum. Çünkü ben hep allahım benim için iyi olan güzel olan hayırlı olan neyse o olsun demiştim. Çok uzun yazdım sıktıysam sizi kusura bakmayın

Canımmmm yazdıklarını gözlerim dolarak okudum sana kocaman sarılıyorum pozitif haberlerimize beraber sevindiğimiz gün dün gibi aklımda sen bu olayları ilk yazdığında günlerce aklımdaydın inan kendime gelemedim kalbim sızladı bi kaç gün inşallah herşey senin için çok daha güzel olacak maşallah o güzel duaların iyiki var Rabbim gönlümüzdeki en güzel en hayırlı şekilde ayarlıcak gönülden inanıyoruz

Ay inşallah kuzum bugün arıcaklar yani öyle mi? Ay çok heyecanlandım ya. Benim 9 yumurtam döllenmişti ama sadece 1 tane 3. gün embriyom kaldı
Evet evet arayacaklarını söylediler cumartesi günü kuzum. Allahım yüzüme baksın inşallah hayırlısıyla sağlıklılardır. Az toplandığı için ben de biraz tedirginim.
İnşallah bugün gün içinde senden güzel haberler bekliyoruz genelde öğleden sonra arıyorlar kuzum
Yok canım cumartesi günü konuştuk sabah 09:30 da aramıştı pazartesi de transfer yapabiliriz deyince dedim ben şehir dışından geliyorum bana iki saat önceden haber vermeniz gerekiyor; yok yok zaten öğleden önce arıyoruz işlemleri genelde öğleden sonra yapıyoruz demişti. Ama hala arayan soran yok tedirgin olmaya başlıyorum. Allah korusun kötü bir haber gelecek olsa bile muhakkak ararlardı değil mii

Çok geçmiş olsun canım benim Allah beterinden saklasın.Çok zor şeyler yaşamışsın.En kısa zamanda toparlanman dileğiyle .Şimdi evladına sarıl dinlen…İstersen ilerleyen zamanda yine kardeş için deneme yaparsın.Allah yardımcın olsun

Kuzum beni de hep saat 9 civarı aradılar. Sen bi ara sor bence. Çünkü sabahtan çıkarıp bakıyoruz demişlerdi. Aramayı unutmuş olabilirler kafan rahat olur.

Kızlar şimdi pozitifi gördükten sonra ben kendimde daha çok belirti aramaya başladım ama hiç belirtim yok test yapıyorum çok silik çıkıyor niye koyulasmiyor Bi sıkıntı mı var diyorum galiba kafayı yiyorum pozitif alan kardeşlerim sizler nasilsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…