Mart ve Nisan'da tüp bebek ve mikroenjeksiyon tedavisi görecekler...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ne cahili arkadaşım ya..
o öylesine birşey işte.kk daki arkadaş listen.
beni kabul ettiğin için sağol:)
bana bide hastaneye transfer günü ne götürmem lazım anlatırsan sevinirim..

şimdi ben sana kısaca anlatmaya çalışayım :
önce yumurtaların toplanma aşaması var. O sabah hiçbirşey yememiş ve içmemiş olarak gidiyosun hastaneye. Seni bir odaya alıyorlar, ameliyat önlüğünü giydirip serum takıyorlar. Daha sonra kalçadan sakinleştirici iğne yapıyorlar. Bu iğne beni öyle bir sakinleştirdi ki daha 5 dakika sonra başım dönmeye başladı. Ameliyathaneye aldıklarında gözlerimi bile açamadım o derece sersemlettiler yani. Daha sonra Cem bey alttan bir iğne yapıyor lokal anestezi yani. Hiçbir şey duymuyorsun bu işlem sırasında.. İşlemden çıktığımda hala sersem gibiydim hatta anneme anne perdeler oynuyor falşan gibi şeyler saçmalamışım :))
Transfer günü ise biraz idrarla gitmen gerekiyo çünkü ultrasonla üstten bakıyorlar bu sefer..yine bir odaya alıyorlar üstüne yine ameliyat önlüğünü giyiyorsun ama bu sefer hiçbirşey vermiyorlar. İşlem de zaten 5-10 dakika sürüyor. Hiçbirşey götürmene gerek yok yani..daha sonra 1 saat kadar odanda dinleniyorsun ve evine gidiyorsun.işte bu kadar.umarım aydınlatabilmişimdir

bugun tranferim var(embryolar genetiktanıyı gectiyse) insallah pembelesmek icin bir adımdır bu sefer dualarınızı eksik etmeyin lutfen
İnşallah herşeyin hayırlısı olsun,bebeklerin sana sıkıca tutunsunlar canım..:CüvCüv::Saruboceq:
slm arkadaşlar normalde bugün olacaktı transferim labaratuvardan aradılar pazartesi yapılacakmış yani bana 5.gün transferi blostakist transferi yapılacakmış embriyoların gelişimi güzel gidiyormuş
ben de bu gün haber bekledim ama hala gelmedi..kök hücrede bir tanıdığımız vardı onu aradık..bu gün embiyoların ekülavatörden kesinlikle çıkartılmamaları gerekiyormuş..değilse yumurtalar dejenerasyona uğrarmış..yarın sabah ta arayabilirlermiş,pazartesiye de sarkabilirmiş...Her an tetikteyiz yani..arayıp çağırırlar diye..geç olsun da güç olmasın..yeterki tutsun diyoruz..:1rolleyes:

Her merkezde farklı uygulama demekki..sizin yumurta toplama işlemi lokal anestezi ile olmuş..
Benimki genel anestezi ile oldu..Damar yolunu açtılar ve iğneyi yaptılar.bir kaç saniye içinde uyumuşum zaten..Sadece kendime geldiğim anı hatırlıyorum..Hiç bir ağrı sızı hissetmedim..Ne bir lekelenme ne de kanama olmadı ... Transfer aşamasında ne olur bilmem artık..çünkü transferde anestezi yokmuş..spekülüm takılmasına tahammül edemiyorum..canım acıyor,kendimi çok kasıyorum...:bbo:

bademcim bende hergün saat 10da haber heyecanı yaşıyorum hergün arayıp bilgilendiriyorlar gelişimlerini allah şükür şimdilik iyi imiş gelişmeleri pazartesiye hazır olun dediler

Embriyolog eşimi aramış az evvel..benim 4 embriyodan 1 i bölünmemiş..öğlen saat 12 de kontrol etmişler..kalmış 3 embriyo..bir tanesi 5 hücreli,2 tanesi 4 hücreliymiş..yarın da bölünme devam eder demiş embriyolog eşime..sanki bölünmesi yeterli değil gibi geldi bana..moralim bozuldu.:çok üzgünüm:her ne kadar embriylolog şu an için gelişim iyi dese de..
yarın sabah 9 da karnım tok ve idrara sıkışık bir halde transfer için bekliyorlar...

canım moralini niye bozuyorsun anlamadım ben bence bölünmeleri normal bugün için yarına daha yükselicekler çünkü 3,gün 8 hücreli hale gelenlere kaliteli deniliyor benim bildiğim ve hergün katlamalı gidiyor sana bol şans diliyorum bunlara takılıp şimdiden moralini bozma sakın :CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:

inşallah canım inşallah...offf offff..inşallah tutunurlar bizim veledler bize...:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::1hug:

canım moralini bozma çünkü bozacak bir durumun yok yarın rabbim yardımcın olsun bebişlerin sana tutunsun :ecrin_bebek:

slm arkadaşlar bugün son kontrolüme gitiim.yarın gece iğnemi vurulup salı sabahı yumurtalar toplanacak.çok heyecanlıyım.büyük ihtimalle cumaya da transfer olacak.allah hepimize yardımcı olsun.bakıyorumda bi çok arkadaşımla aynı anda güzel haberleri alacağız allah emeklerimizi boşa çıkarmasın......

baya bir arkadaş transfer için bekliyor ....rabbim yolunuzu açık etsin o güsel embriyolar sizlere tutunsun ve kuzularınız olsun bakın kuzular diyorum ikitane olsun
tabi herşeyden öte hayırlı sağlıklı olsunlar ...rabbim kimseyi annelik gibi bir duygudan mahrum bırakmasın...bu yoldan geçen biri olarak herzaman diyorum çok zorlu bir yol allah peygamber sabrı versin....çünki tedavisi beklemesi çok zor ...he bide hamşl kalınca bile bitmiyor endişeler....
ben 11 haftalık oluyorum 3 ayıma çok yaklaştım hala endişe içindeyim ....
rabbim boşçevirmesin sizleri....yüce rabbim yardımcınız olsun ...olmayan herkese versin kızlar dualarım sizinle bademciğim takipteyim cnm listenin en başına yazacaksın adını inş.

allah seninde yardımcın olsun canım..
bugün bu aralar bu forum pek hareketli.
15 gün sonra bende başlıcam.umarım burdan mutlu
haberler paylaşırız...yerimseniben

hee beni sorarsanız hamişliğin her sıkıntısını her döneminde yaşıyorum kusmalarım hergünden 3-4 günden sonraya düştü artık yataklara düşmüyorum kusmaktan allahıma şükür...
sonra başağrıları veee göbüşümmm kaşınıyor çünki çatlıyorum şimdidenmi demeyim tedavide baya kilo aldım hamişken alamadım kusmaktan ama göbişim büyük ve çatlıyor dalinin bebek yağını aldım sürdüm kaşımaktan yara yapacaktım ....inş.sizlerde benim gibi çatır çatır çatlayacaksınız

not:ben kafadanda çatladımsırnaşık şeylülülülülülüsizleri seviyorumm:1hug::enbuyukkk
:

cnm bu duyguları Rabbim bize de nasip etsin inş..
Uzun bir zamandır burdan uzak kaldım ..
Demek hamişsin cnm yaa ..
Geç oldu ama can-ı gönülden tebrik ederim ..a.s.
Hep okuyordum önceleri yazdıklarını ....
Öyle cok sevindim ki cnm ....
Rabbim kucagına aldıgın günü görmeyide nasip eder inş.
Darısı biz tüüüüüüüüüüüüüüüüüümm isteyenlerin , bekleyenlerin başına ...

evet cnm hamişim rabbim bana birkerede nasip etti allaha şükürler olsunki dediğin gibi inş.kucağıma almakda nasip olur....

rabbim sizlerede nasip etsin cnm allah yolunuzu açık etsin

Aminnn cnm .... İnş. ...
Allahım bizlerede nasip eder inş. Ben de 5. günümdeyim ..

Listenin son durumu ne oldu bilmiyorum ..
Kimseciklerden haberi yok..
Listeyi badem güncellese de kimler hamiş ögrensem ...hihoyyyt

Aminnn cnm .... İnş. ...
Allahım bizlerede nasip eder inş. Ben de 5. günümdeyim ..

Listenin son durumu ne oldu bilmiyorum ..
Kimseciklerden haberi yok..
Listeyi badem güncellese de kimler hamiş ögrensem ...hihoyyyt

hayırlısı olsun cnm inş.güsel sonuc alırsın bademciğim gelince günceller listeyi

Allah hepimie nsip etsin o muhteşem duyguyu tüm hamişlerede sağlıkla kucağına almayı tabiki...
badem niye üzüldünki durum gayet güzel stres meleklerimizin önündeki en büyük engel biliyorsun umudunu kesme üzülmeki bebişlerin sıkıca tutunsunlar sana
:CüvCüv::CüvCüv:

kızlar benimde yumurtalarım yavaş yavaş büyüyor.Aşılama için bugün iğnelerimin 5 günü idi.4 adet yumurtam var. Aşılamada yaptıran arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Aşılama nasıl yapılıyor. ya da yıkananlar nasıl transfer ediliyor. rahim boşluğuna bırakılıyomuş ordan tüpleri ya geçemezse die korkuyorum. şünkü bizde hareketli yok. olmayan şey oraya kadar nasıl gidecek.

Elsinore lokal anestezi yapıyorlar demişsin cnm. inan çok canım sıkıldı valla rahim filminde yaptıkları için biliorum çünkü o acıyı offffff offf. badem de genel anestezi yaptıklarını yazmış dediği gibi değişio sanırım. ben bahçeci kliniğine gidiorum ordan da alman hastanesine yönlendiricekler acaba orada nasıl bi işlem yapacakalarr.şu an vitamin haplarını kullanıyorum ve regl dönemindeyim bi sonrakinde tedaviye başlanacak çok heyecanlıyım ve korkuyorum bu arada da tsh ım baya düşük çıktı onunlada ilgileniyorum inş bi sorun çıkmazz

cnm bana daha önce 2 kez aşılama yapıldı ve tutmadı bizimde spermlerimiz çok hareketli kaliteli değildi. ama sizinde tutmaz die bişe yok inş ilk denemede tutar cnm.endişe edecek bişeyde yok gayet basit bi işlemle gerçekleşiyor canın falan yanmıyor yani .
Aşılama ile hızlı hareket eden sağlıklı spermler seçilerek,bu spermlerin yumurtaya daha yakın bir yere bırakılıp , spermlerin tüplere daha rahat ulaşmasına yardımcı olunmaktadır.İnce bir kateter yardımı ile rahim ağzından geçirilerek doğrudan rahim içine verilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…