Valla ben ne yersem yazıyorum komutanım :)))) Akşam eşime sandwiç için yaptığım minik poğaçalardan yedim mesela. Meyve yemedim. Oldu mu sana benim kalori 1350. İçim rahat ama, sporumu yaptım. Zaten 1350 kalorilik beslenmem lazım ama ben 1250de bırakmaya çalışıyorum. Bugünlük böyle olsun bakalım.
Sedef yazmıyo ama komutanım. Ya da sadece yazdıklarını yiyor, ki bu yazmamasından daha kötü bi şey :))))
Bende de çok yavaş canım internet. Sanırım bugün sorun var sitede.
Canım çok yiyorum demişsin ama çok değil menün. Kimse ayrıntılı yazmıyor, sana öyle geliyor. İçin rahat olsun.
QUOTE]
benden habersiz neler yiyorsunuz bakiiim?hepsini yazın benim gibi ayrıntılı :)
di mi yaa çok yemiyorum. ot yemişim n'olacak. benim için en önemlisi; çikolata yemiyorum, makarna yemiyorum. hamurişi yapmıyorum ki yiyeyim :)))
günaydinn hatunlarrrr, yahuu kulaklarim neden cinliyor diyordum bendeeeeee))))))))
nasil gidiyorrr bakalimm, ben dün aksam giremedim, bugünde sabahtan beri baglantisi götü sitenin, giriyorum yine yazdiklarimi yollayamiyorum ;-/
yaaa hep makarnayi cok sucluyorlar ama ben bundan 1 sene öncesine kadar hergün makarna yerdim neredeysee, yalnizdim ve yemek olarak yaptigim tek seyde makarnaydii, yarim kilo kiymayi birazcik biber salcasiyla kavurup üzerine karabiber, pul biber ve tuz ekliyordum, hasladigim yarim kilo makarnayi süzüp kavurdugum kiymayla karistiriyordum. üzerinede sarimsakli yogurt yapiyordum
manti gibi oluyordu tadii ve ben bunu sürekli yerdim kizlar, dolaba koyardim ve isten gelir gelmez yerdim, bazen ise gitmedendee, bitene kadar)
ve hic kilo almadim makarna yedigim dönemdee ve ekmek gibide ödem yapmiyordu bana.. ben makarnanin okadar günah kecisi olmadigini gördüm yani.. ama ne zaman ekmek yesem yada pirinc patatess, aninda ödem oluyor bende ve kilo yapiyor.. ama makarnaaaaaaa, ich liebe makarna :-DDD haftalardir hic yemedim gerci ama yaparim belki hafta sonu cünkü arkadasimda böyle yogurtlu kiymali yapinca cok seviyor
ay ne güldüm "3-4 badem neyine yetmiyor"a. ben de diyom kendime neyime yetmiyor diye ama cevap gelmiyor :)))))
çay ve kahve yanında bişey yeme ihtiyacı hissediyorum ben oldum olası, boş gitmiyor. bi de o anlar keyif anları yaa, olsun o kadar.. yoksa diyetten bıkarım
salata tarifini okurken dedim ki kendi kendini acıktıracak bu kız, netekim öyle olmuş ağzın sulanmış yazarken :))) şu an tokum ya bana etki etmedi. ama o an okusam kesin beni de tahrik ederdi.
ara öğünler insülin salgılattırıyor diye ben karatay diyeti veya metabolik balance sisteminde olduğu gibi yapmaya yani öğün aralarını uzatarak bir önceki öğünün tam sindirilmesine yetecek süre vermeye gayret ediyorum.
bir de ben hamileliğimden beri oruç tutamadım. bu sene Allah nasip ederse tutmak istiyorum. bu uzun öğün araları ısınma turlarım olsun :) çalışırken de tam tutamazdım zaten. kafam dururdu:)
safra ataklarım uzun süre açlıkta artıyordu. tutamyordum. artık ameliyatımı da oldum yani safra kesem yok artık. sanırım bu sene tutabilicem. uzun süre aç kalmaya alıştırmalıyım kendimi. o ağrılardan kurtuldum çok şükür.
bari şimdi tutayım diyorum.
meyvelere öyle saldırmamın bir nedeni de yemezsek çürüyor. dolaba koysam bu kez de soğuk diye ellemiyoruz orda çürüyor. çok da değil 1'er kilo alıyoruz ama yine de yarısı çöpe gidiyor.
3 mil leslie yaptım. Çok eğlenceli bu walk at home videoları. Yürüyüş bandında çok sıkılyordum. Bunu severek yapıyorum.
Şimdi de ara olarak muz yiyeceğim.
Ara; 32 gr muz 30 kalori. Şimdilik toplam 230 kalori.
clutchhh yaaa Valla billaaa yaziyorum, cok nadirdir yedigimi unutupta yazmayim, evet cok ayrintili hergün ayni özenle yazmiyorum farkindayim ama ilk evliligimi yaptigim zaman 49 kiloda bi genc kizdim 1.62 boya, yani oldukca zayiff.. eski esimin cavresi benim yedikleri gördüklerinde bu kiz ölür diyorlardi ama benim rahmetli 1.90 boyunda ve 120 kilo bir adamdii, resmen t5atil yapmak, en lezzetli seyleri yemek keyfif yapmak icin yasayan, gamsiz kedersiz, dünya yansa umursamayacak bi adammmm.. ve gecenin 3ünde bile kalk yemek yemeye gidiyoruz diye cikarirdi beni disari.bende yogun calisiyordum ve biz günde iki ögün disarda yiyorduk, biraz mecburiyet birazda onun ev yemeklerini sevmeyisinden ötürü..
tabii zamanla ben onu kendime uyduramadim ama o beni kendine uydurduu, düsünsene 36 beden kiyafetler üzerime bol gelirken, ilk 6 ayda birden 62 kiloya ciktim, sonraki 6 ay icindede 76 yi gördüm, sürekli 70-75 arasi gidip geldim yillarca, cok sIkI diyet yaptigimda 66-67 oluyordum ama $ok diyetler oldugu icin birkac hafta icinde yine sisiyordum eski halime..
sonra ben kendime bir dur dedim. belki 8-9 senedir ayni kilolardayim, hic kilo almadim, cünkü iki sebebi vardi, ilki; bi gün kalorili beslensem diger günler onu orantiliyordum, diger sebebide, yillarca diyet yaptigim icin migdem kücüktüü..belki son 4-5 yildir diyet yapmamisimdir ama aslada 70 kilonun üstünde bir insan gibide girtlagim yoktur, tembellik edip spor yapmadigim icin, su icmedigim icin ve uzun saatler tek lokma bile bisey yemedigim icin kiloda veremedim tabii az yesemde, metabolizmamda yavaslamisti tabii..
dün bütün gün agzima ne girdigini yazsam, kücük cocuk ancak bukadar yer dersin inan bana..
ben neden yediklerimi yazmayayim yalan söyleyim, cok düzenli tertipli kuralli yasayan bi insan degilim, bazen oluyor yanima bütün gün yiyebilecegim düsük kalorili seyler hazirliyorum isyerinde yemek icin, bazen oluyor burdada bütün gün bisey yiyemiyorum gec kalkipta hazirlayacak firsatim olmadiginda..
Bak dünkü menümm.üzülerek söylüyorum, cünkü elimde olmadan bukadar kötü beslendim
sabah 1 fincan kahve ( tatlandiricili )
ac karnina herzaman su icerim araliklarla iki bardak
iki yumurta hasladim ( üzerine biraz kimyon, pul biber ve cok azda tuz serpip ekmeksiz yedim
ve yanimda hicbirsey getiremedigim icin isyerinde sadece meyve cayi ve bir findanda kahve icebildim
eve gittigimde erkek arkadasim ben yokken gelip bana yagsiz dönerek pisirilen tavuklardan birakmis..
eve gittigimde :
1 bardak light kola
1 dilim ekmek ( tavugun yaninda getirmis, yoksa ben ekmek almiyorum eve, aliskanlik haline getirmisim )
yarim tavuk gögsü ve bir budun yarisi
yemekten sonra disarida islerim vardi yarim saat kadarda yürüdüm
gece 2 de yattik ve aksam boyuncada su ictim ve iki bardakta acik cay ( tatlandiricili )
BUGÜN :
sabah ac karnina 1 bardak su
kadin doktorunda randevum vardi ve yürüyerek gidip geldim ( yarim saat kadar yürüdüm )
sonra yine eve ugradim ve bir bardak daha su ictim
evden cikmadanda bi bardak light süte 4 tutam nesfit karistirip yedim
simdi yine kahve icecem ve mesai bitene kadarda meyve cayi icerim bir iki fincan
bugün yanimda evden biseyler getiremedim meyve yada corba gibi ama gelirken Brezel aldim bir tane, onunda kalorisine baktim netten 263..
brezel i bir kerede yemicem 4 parcaya bölüp her birbucuk saatte bir parcasini yicem ( brezel simit büyüklügünde ve seklinde, ekmek gibi bisey, alman simidi diyelim )
aksamada ne yiyecegim henüz belli degil
<br><br>günaydinn hatunlarrrr, yahuu kulaklarim neden cinliyor diyordum bendeeeeee))))))))nasil gidiyorrr bakalimm, ben dün aksam giremedim, bugünde sabahtan beri baglantisi götü sitenin, giriyorum yine yazdiklarimi yollayamiyorum ;-/yaaa hep makarnayi cok sucluyorlar ama ben bundan 1 sene öncesine kadar hergün makarna yerdim neredeysee, yalnizdim ve yemek olarak yaptigim tek seyde makarnaydii, yarim kilo kiymayi birazcik biber salcasiyla kavurup üzerine karabiber, pul biber ve tuz ekliyordum, hasladigim yarim kilo makarnayi süzüp kavurdugum kiymayla karistiriyordum. üzerinede sarimsakli yogurt yapiyordum manti gibi oluyordu tadii ve ben bunu sürekli yerdim kizlar, dolaba koyardim ve isten gelir gelmez yerdim, bazen ise gitmedendee, bitene kadar )ve hic kilo almadim makarna yedigim dönemdee ve ekmek gibide ödem yapmiyordu bana.. ben makarnanin okadar günah kecisi olmadigini gördüm yani.. ama ne zaman ekmek yesem yada pirinc patatess, aninda ödem oluyor bende ve kilo yapiyor.. ama makarnaaaaaaa, ich liebe makarna :-DDD haftalardir hic yemedim gerci ama yaparim belki hafta sonu cünkü arkadasimda böyle yogurtlu kiymali yapinca cok seviyor
canim spor yapmaya baslamana gercekten sevindim, iki ahfat gecsin cok daha kola yapabileceksin eminimkii, hem vücudunda sarmadan zayiflarsin, yavas yavasda artirirsin bi süre sonra belkii, insan azicik bile bi spor yaptiginda vücudundaki abriz degisiklikleri hemen farkediyorr.. bizler yaza yetisemedik ama kisa hazirlaniyoruzzz artik)))
merhaba kızlar, site çok yavaştı yaa, cevapl ver tuşuna bastım koptu gitti, bekle bekle 1,5 saat geçmiş. sanki hala masabaşı çalışıyor gibiyim. hep pc karşısında. tabi gitmez benim basenler neyse,
bu sabah tartıda direkt net bir şekilde 71,8 kiloyu gördüm. oleeyyy :)) artık 71 li rakamlara alışıyorum galiba. (71,5 da görmüştüm ya geçende galiba onu yakalıycam bu hafta)ü
sabah 11:20 ; 1 haşlama yumurta, peynir, 1,5 dilim çavdar ekmeği, 1 ceviz , 2 domates,2 salatalık, 1 kupa yeşilçay
ara yok
öğlen 15:20; dünkü pazı yemeği+yoğurt+salata+meyve+5 badem :)))))
ara yok
akşam ; 19:20 ; tavuk göğüslü salata
dün çiğ badem kaç kalori diye bakarken nette bir yazı gördüm ama kopyalamama izin vermedi site. tavsiyeediyorum diye bir sitede prof dr Metin Özata yazmış. yazının başlığı şöyle " ara öğünlerde badem yemek zayıflatır "
bi ara bakın isterseniz. yapılan bir araştırmada günde 50 gr badem yiyen ve bunu 40 kez çiğneyen birinin tokluk hissi daha fazla oluyormuş ve kilo vermesi artıyormuş. tabi benim gibi ipin ucunu kaçırmayın. ben nescafe keyfi olsun diye yiyorum :)
Sedef benim oğluşum da yengeç. hiç oyuncaklarını toplamıyor :)))))))
makarna konusuna gelince. sürekli aynı şeyi yiyince de veriliyor kilo diye biliyom ben.
makarna sade kilo yapmaz soslarıdır kilo yaptıran derler diyetisyenler.
Clutch, leslie'nin walk walk walk seslerini duyar gibi oldum :) ben de senin adına çok sevindim.artık hızlanacak eksiler.
merhaba kızlar, site çok yavaştı yaa, cevapl ver tuşuna bastım koptu gitti, bekle bekle 1,5 saat geçmiş. sanki hala masabaşı çalışıyor gibiyim. hep pc karşısında. tabi gitmez benim basenler neyse,
bu sabah tartıda direkt net bir şekilde 71,8 kiloyu gördüm. oleeyyy :)) artık 71 li rakamlara alışıyorum galiba. (71,5 da görmüştüm ya geçende galiba onu yakalıycam bu hafta)ü
sabah 11:20 ; 1 haşlama yumurta, peynir, 1,5 dilim çavdar ekmeği, 1 ceviz , 2 domates,2 salatalık, 1 kupa yeşilçay
ara yok
öğlen 15:20; dünkü pazı yemeği+yoğurt+salata+meyve+5 badem :)))))
ara yok
akşam ; 19:20 ; tavuk göğüslü salata
dün çiğ badem kaç kalori diye bakarken nette bir yazı gördüm ama kopyalamama izin vermedi site. tavsiyeediyorum diye bir sitede prof dr Metin Özata yazmış. yazının başlığı şöyle " ara öğünlerde badem yemek zayıflatır "
bi ara bakın isterseniz. yapılan bir araştırmada günde 50 gr badem yiyen ve bunu 40 kez çiğneyen birinin tokluk hissi daha fazla oluyormuş ve kilo vermesi artıyormuş. tabi benim gibi ipin ucunu kaçırmayın. ben nescafe keyfi olsun diye yiyorum :)
Sedef benim oğluşum da yengeç. hiç oyuncaklarını toplamıyor :)))))))
makarna konusuna gelince. sürekli aynı şeyi yiyince de veriliyor kilo diye biliyom ben.
makarna sade kilo yapmaz soslarıdır kilo yaptıran derler diyetisyenler.
Clutch, leslie'nin walk walk walk seslerini duyar gibi oldum :) ben de senin adına çok sevindim.artık hızlanacak eksiler.
site gitmeden aklımda kalanları cevaplayım. yetişemiyorum daha doğrusu site uçuyor bekletiyor kapanıyor off
leslie ile herhalde 3 kez yürümüşümdür. oğluşum fırsat vermiyordu. o da yapmaya çalışıyordu. görseniz çırpı bacaklarını :)
demek sen de yengeçsin. oğluşum 25 haziran doğumlu. ikizler olacak diye korkmuştuk, neyse olmadı :)
ben de başak burcuyum ama tembel ve dağınık başaklardan :))))))) ama içimde bir umutsuz ev kadınlarındaki Bree karakteri yatıyor :)
o zaman kızlar sizin doğum günleriniz yaklaşıyor. benim de oğluşunki. illa foto çekinilir. hadi biraz daha gayretle daha fit görünelim o vakite kadar.
Sedefcim benim boyum 1,72, 64 kilo hedefliyorum. inşallah ulaşırım. ulaşırız birlikte.
erkeğin titizi de çekilmez yahu. ne karışıyorsun ev işlerine diye kızardım ben :) Allah'tan eşim de ben de dağınığız :)))))))))) eve bir misafir gelse şu an var ya, salon oğluşun oyuncak odası gibi. masanın üstü darmadağın.
mutfağa daha el atmadım. çamaşırlıktaki kurulartı toplamadan yenilerini astım aralarına dün gece. napiim yorgundum. hep bi bahanem var.
ama bazen de geldi mi geliyor hemen toplayıveriyorum. gece 01:00 de mutfak lavabosu ovalarken görebilirsiniz beni.
ayy yine daldım cevapla tuşuna basmadan önce bi copy yapayım yazdıklarımı , bakarsın belki yine düşerim netten.
hergün tabiki dünkü kadar düsük kalori almiyorum tabii ama genel itibariyle cok kaloride aldigimi söyleyemem, ama bu diyetten öncede böyleydi aslinda,dengesiz yanii, bi gün sInIrI a$samda diger gün cok dü$ük olabiliyorr, kendimi bildigim icin zaten diyetisyene gitmiyorum, cünkü biliyorum verdigi listeye harfiyen uyamayacagimi..bugün eve gitmeden güzel bir alisveris yapayim, elimin altinda kalorisi düsük ve sIk sIk beslenebilecegim seyler olmali hazirda, yogurt, süt, nesfit, limon, meyve, domates salatalik, haslanmis yumurta, salatalik malzeme, ton baligi.. ve suan aklima gelmeyen bikac bisey daha var, sürekli tükettiklerim yillardir hep böyle, tabiki sadece bunlar degil ama elimin altindan eksik etmediklerimm..
eski i$imden bahsetmistim,cok stresli yorucuuu ve cok uzun saatler calisiyordum, eve geldigimde gözümün önünü göremiyordum acliktan yorgunluktan ve aksama kadar ac kalan ben bir koca pizzayii ( hemde extra kasarli ) götürüyordumm,, halbuki o koca pizzayi üce bölüpte aralikli zamanlarda yesem hem kilolardan kurtulacaktim hemde acliktan bitkin kalmayacaktim..
yaa cok büyük yanlislar yaptimmmmmmmmm, bir doktor duysaaaaa beni hasta olarak bile kabul etmezzz, meselaa ayda bir tatli krizim tutar regl den sonra, yoksa tatli yemem pek, aksam eve giderdim canim sadece tatli istiyor yaaa hani, 100 gramlik bir bitter cikolatayi oturur ac karnina aksam yemegi niyetine yerdim ve doyardimdaa ;-/
yada mesela canim coooookkk fazla patates cipsimi istedii, aliyordum eve giderken bir paket cips,yanina yogurt sosu hazirliyordum cok hafif sarimsaklii , aksam yemegi niyetine onu yiyordum ve ben tüm gün ac kaldiktan sonra böyle besleniyordum düsünün artikk,
baska birgün eve giderken konserve aliyordum ya lahana sarmasi ( icinde 7-8 tane var ) ya kuru fasulye, yada ton balik salatasi konservesii vs..
yillarca böyle berbat beslenerek hicbir zaman dipcik gibi olamadim :-D
hatta kansizliktan tedavi gördüm..
yeterli kalori almadigim günler hala var, dünkü gibi mesela ama ben cok hareketlide bir insan degilimkii, oturarak calisiyorum, evimi haftada bir temizliyorum, sadece iki kisiyiz ve cocuk yok, ikimizde yatmadan yatmaya otel gibi kullaniyoruz neredeyse
ve isin en ilginc tarafidaaaa, eger kendimi diyet psikolojisine sokmadiysa zaten ben doyuyorum bu yediklerimlede.. 3 tane ablam var, Türkiyeye gittigimde 4 ümüz bulustuk ve büyük ablam benim iki günde yedigimi tek porsiyonda götürüyorduuu ve 25 yasinda genc kizi var, 1.67 boya 62 kilo :-/
birde bana bakkkk, az yiyorum cocugum yokkkk ve bitürlüdeee aldiklarimi veremiyordumm, sasirdilar zaten benim yemek yememi gördüklerinde, önce kilo almayim diye yemedigimi sandilarr ama yok benim migdem okadar, birde migdem büyük olsaymisss düsünemiyorum kendimii kizlarrrr))))))
güzelbirgün ve clucth buarada yengec burclarinin en hassas organlari migdeleridirr !!!!
site gitmeden aklımda kalanları cevaplayım. yetişemiyorum daha doğrusu site uçuyor bekletiyor kapanıyor off
leslie ile herhalde 3 kez yürümüşümdür. oğluşum fırsat vermiyordu. o da yapmaya çalışıyordu. görseniz çırpı bacaklarını :)
demek sen de yengeçsin. oğluşum 25 haziran doğumlu. ikizler olacak diye korkmuştuk, neyse olmadı :)
ben de başak burcuyum ama tembel ve dağınık başaklardan :))))))) ama içimde bir umutsuz ev kadınlarındaki Bree karakteri yatıyor :)
o zaman kızlar sizin doğum günleriniz yaklaşıyor. benim de oğluşunki. illa foto çekinilir. hadi biraz daha gayretle daha fit görünelim o vakite kadar.
Sedefcim benim boyum 1,72, 64 kilo hedefliyorum. inşallah ulaşırım. ulaşırız birlikte.
erkeğin titizi de çekilmez yahu. ne karışıyorsun ev işlerine diye kızardım ben :) Allah'tan eşim de ben de dağınığız :)))))))))) eve bir misafir gelse şu an var ya, salon oğluşun oyuncak odası gibi. masanın üstü darmadağın.
mutfağa daha el atmadım. çamaşırlıktaki kurulartı toplamadan yenilerini astım aralarına dün gece. napiim yorgundum. hep bi bahanem var.
ama bazen de geldi mi geliyor hemen toplayıveriyorum. gece 01:00 de mutfak lavabosu ovalarken görebilirsiniz beni.
ayy yine daldım cevapla tuşuna basmadan önce bi copy yapayım yazdıklarımı , bakarsın belki yine düşerim netten.
Ben de yoğurt soslu cipse bayılırdım((
Sen hiçbir zaman çok yiyen biri olmadın demek ki canım. Doktorlar 1200 kaloriden aşağıyı uygun görmüyorlar, demekki sen 1000 kalori alsan yetecek. Onun altına düşmemen lazım ama. Bir de birgün az yeyip birgün çok yemek yağ ve ödem miktarını arttırıyormuş. Sabit miktarda bir menü en güzel güzelbirgününki gibi. Evde spor yapıyosun canım aslında sen, hareketsiz olduğunu düşünme. Gerçi bu ara fırsat bulamadın sanırım. Hemen kaldığın yerden başla tekrar canım. Benim de hakikaten midem çok hassas, yanmış yağlı bi şey yiyeyim hep yanar.
Ben de 26 hazirfan doğumluyum :)) Annem de başak ama tipik bir başak. Çok gıcık yani :) Neyse ki sen o kadar titiz değilmişsin :) Tatlı başaksın sen :)
Ben de aklıma esince yapıyorum ev işini. Ama ne yazık ki benim eşim de çok titiz, her şeye karışır. Gerçi öyle yapmasa hiç istemicek canım iş yapmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?