bal belki şekerlenmiştir. o da donuk görüntüsü verir.
boza ekşi bişey. ben içemiyom şahsen :)))))))))
Boza; darı irmiği su ve şekerden üretilir.
Bünyesinde A ve B vitaminlerinin dört türü ile C ve E vitaminleri bulunur. Boza, mayalanması sırasında laktik asit üretir. Ender gıda maddelerinde bulunan bu asit çok değerli olup, hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır. Süt yapıcı özelliği nedeniyle hamile bayanlara ve vitamin kaynağı olarak sporculara tavsiye edilir. Kolera hastalığının tedavisinde son derece etkilidir.
Boza; mayalı ve gıda bakterilerinin yaşadığı bir içecek olduğundan koruma şartları çok önemlidir.
Bu nedenle hava alabilen, sağlıklı cam şişede satışa sunulmaktadır. Şişelenmesi sırasında fermantasyonu devam eden bozanın çok hızlı tüketilmesi gerekir.
boğazında beyazlıklar mı var bacım? adaçayı iç ılık ılık, ağrıyı da hafifletir. bi güzel de uyutur :))) dinlenmiş olursun.
Bir saattir senden $unu demeni bekliyorum ama demiyorsun bacimmm " misafirimiz var ya laa ""
ayy çoktandır radyo dinlemiyordum. 106.20 hangi fm ise sabahtan beri slow çalıyor.
ben de adaçayı yapayım kalkıp, regl ağrısına da iyi geliyor. hatta rahim kaslarını kastığından hamileyken kullanılmazmış. kassın da çabuk bitsin regl (daha ilk günüm oysa :))))))))))))) )
ayy çok güldüm :)))) gördüm gördüm görmem mii :)))) ama ürkütmeyim diye demedim :) misafirperveriz biz :)
yara yok bacim bogazimdaa, bende vardir saniyordum ama defalarca gidip gelip kontrol ediyorum yok neysekii.. 2 sene evvelk olmustu öylee, hemde yazin ortasinda, bodrumda tatilde ictiklerim hep buzlu iceceklerdii, öyle fena olmu$tum, öyle beyaz yaralar oldugunda agri ate$ dayanilmaz oluyor ve daha gec iyilesiyor..
ben yerimde durmadim i$tee, disari ciktim sanki hasta degilmisim gibi, yürüyüslere gidip geldim, o yüzden gecmedi, hasta psikolojisine girmek istemedigim iicin basima böyle i$ aciyorum i$tee
Adacayi evde yok, aslinda ihlamur ve adacayi alipta koymam lazim eve
suyu kaynattım geri soğudu beyaa, kalkamadım :)))
anaaamm saat 14:00 olmuş belim sırtım ondan ağrıyor demek ki. 3,5 saattir oturuyom mutfak masasında :)))
ben hep bulunduruyorum; rezene, papatya, adaçayı, ıhlamur, bi de büyülü bohça var :) ondan da içeyim.
geçen baharda boğazım iltihaplanmıştı hakikaten zor geçiyor beyaz beyaz olunca. hst. de yatmıştım. serum yemiştim bolca.
pozitif enerjin ile sen atlatırsın bu hastalığı 2 güne.
benim oğluş da elini acıtır sorunca kızar gibi "HAYIR ACIMIYOR" der veya üstünü örterim açar oğlum hastasın üşürsün diyince de HAYIR HASTA DEĞİLİM der. ne kaa pozitif bir oğluşum var diyemiycem bildiğin inatçı bir keçim var
ayyyyyyyyyy ben hayattaaa oturamammmmm, mutlaka kirmam lazim $u kaytanimii
çamaşırı çıkardım, çayımı demledim geldim. Joy Türk imiş dinlediğim radyo 106.20 fm bu arada.
yengeçler böyle inatçı demek ki hastalık konusunda :)))
yalnızlığa alışınca öyle oluyor, kalabalık yerler üstüne üstüne geliyor, az bir gürültü çok katmerli geliyor kulağa.
3-4 akşamdır oğluşum oyuncak arabasını kutuya koyup "bak anne sana ne getirdim" diye 10 dk ara ile getirip kucağıma veriyor.
her defasında da teşekkür ediyorum :)))) ama arada zıvanadan çıkasım da gelmiyor değil.ama bir bakışı yetiyor işte.
gerçek aşk evlat aşkı bebişim. onların nazı da cazı da tatlı geliyor. dün bi taraftan gerildim ağlıyor diye (oyuncağı karda ıslanınca)
bi taraftan da çok komik geldi.
kaytan kırmak ne kız? totoyu yaymak mı demek ?
inşallah Allah sana da nasip eder canım hayırlısıyla.
hadi kalk bakiiim kahvaltını yap bi güzel, daha iyi hissedersin kendini.
ben de dün akşamki kıymalı karnabaharı ve çorbayı ısıtıyorum. blok yaptım sabah ile öğle arası. ağzım hiç boş kalmadı yani :)))
çamaşır falan varsa at makinaya bi ara asarsın :) benimki de bekliyor asılmayı. çorapları atmıştım üşeniyom onları tek tek asmaya
hadi ben kaçtım öperekten. kendine iyi bak canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?