Canim diyetisyene gittigimde kan testi yapmaya lüzum görmedi, bende yapar diye ummustum..ailedeki insanlarin gecirdigi hastaliklari sordu, benimle ilgili bilgileri aldi felan, test her danisana yapmaya lüzum görmüyoruz dedi, asiri kilolu yada süpheli bir durum varsa ve ailede kanser seker kalp gibi irsi olabilecek hastaliklar varsa yapiyoruz dedi. bizde Allah bugünden sonrada vermesin yok bu hastaliklar. ama kilomu, boyumu, vücudumdaki yag, kas,sivi,ödem oranini, kemik agirligimi felan ölcüp ona göre kisiye özel diyet verdi.
Uyku olayina gelincede evet cok gec yatiyoruz ama hergün ayni saatlerde yatip kalkiyoruz. birde gün icinde uyumuyorumki artik, calisiyorken cok az uykuyla ise gitmek zorunda kaliyordum ve bu yüzden hafta ici isten geldigimde 1-2 saat uyumak zorunda kaliyordum benimki gelmeden.. ama simdi istesemde gün icinde uyuyamam cünkü vücudum yorulmadigi icin ihtiyac duymuyor. Birde daha evvelde bahsettigim gibi canim, daha erken uyumak gibi bir sansim yok ne yazikki, ozaman hic birbirimizi göremeyizki o gelir gelmez uyursam
evet birkac kere kacamaklarim oldu ama kacamak yaptigim günlerdede yine kalori alimini dengelemek icin yemek yemedim adet dönemi diye sadece tatli istemisti zaten canim. offffffffffffffff ne bileyim esraaa yaaa, ne desem benim yememi görmeden anlayamazsinizkiii, hakkaten normal degilllaz önce o i$e gitmeden yine konustuk, cünkü yemegimi bitirmedigimi görünce kizdi, normal degilsin canim diyerek gitti zaten. eskiden oturdugum yerde cok iyi tanidigim bir doktor vardi, onu arayacam hafta icinde, birde kendi diyetisyenimi aricam.. bakalim artik ne diyeceklerr, ne önereceklerr ..
Canim yok yaaa, onu ihmal ettimm, hep unuttum Türkiyedeyken bir mezura almayii, hic ölcmedim simdiye kadar, diyetisyen ölcmüstü ama onuda hic hatirlamiyorum, aradigimda sorarim mutlaka.. birde onun yaptigi ölcümlerde vücudumun her bölgesinin ayri ayri yag ve kas oranlarinida bildirmisti bana..
kiz arkadasimi arayip onunla hergün nehir kenarinda yürümeyi teklif edecem, o sporcu zaten, cankurtaranlik yapiyor havuzda, firsat buldukca bizim evin arkasindan gecen nehrin kenarinda yürüme ve kosma parkurlari var, orda yürümeye baslayalim bakalim.. ben tek gidemiyorum, korkuyorum ve sIkILIyorum :18:
canım bugün saat 13 e kadar uyumuşsun ama uyumuyorum diyosun da :))) sen bi test yaptır canım. bakalım ne çıkacak. sonra sor diyetisyenine, o ne diyecek. bulunur bi çaresi sıkılma. gitsin de yavaş gitsin.yağdan gidiyodur canım giden, o da kolay gitmiyo.
yürüyüş de iyi olacaktır senin için, arkadaşınla sıkılmazsın da hem. sıkma canını, sen düzenini devam ettir, sonu gelecek elbet canım bu kiloların.
uzun yazmanı dert etme, her şeye üşenirim ama okumaya asla :)
ben yemek yapayım canım. hadi çok öptüm, görüşürüz.
yaaa hergün i$e gidiyor gibi saatim 09.15 e kurulu, o saatte kalkiyorumve gece 2 ye 3 e kadarda uyumuyorum calismayi biraktigimdan beridir.. az önce de yazdimm yaa , bugün benimki kahvalti istemedigi icin uyanmadim diye, yani günde 6 saatten fazla uyku girmiyor gözüme, bugünde cok uyudum gibi görünse bile toplamda 9 saat uyudum aslinda..
insallah canim dedigin gibi bi cözüm bulunur, bu uzun yürüyüsleride bi deneyelim bakalim,kilo veremesem bile tartida, sIkILastim eskiye oranla, yani birakmam dikkatli yemeyi ve yapabildigim kadar sporu artik..
sana kolay gelsin canim, simdiden ellerine saglik.. bende kalkip biraz ev i$i yapayim, sonrada spor yapip bir du$ almaliyim, görüsmek üzere
Günaydin kizlar, havalar sogudu burada artik, günesli ama soguk.aldim polar battaniyemi uzandim koltuga, biraz agrim var, soguk almisim galiba, sirtim agriyor dünden beri ama bel agrisi gibi degilde hani soguk alinca her kipirdadiginda bile iceride bir agri hissedersin yaa, i$te aynen öyleee ..
Kahvaltimi yaptim 3 parca peynir, bir ince dilim tam tahilli bugday ekmegi ve cayla, salatalik domates yemedim canim istemedi.kahvaltiyla beraber bir fincan acik cay ictim, simdi yesil cayimi limonlu hazirladim, ardindanda bir Türk kahvesi icecem..bugün sporumu erken yapmayi düsünüyorum tembellik etmezsem
Bugün pazar herkesin kocasi evdedir, benimki yine kalkti ise gitti offffffffffNeyseki gündüzleri geliyor 1-2 saat görebiliyorum..neyseee, bakarim arada birr, öpüyorum herkesi
Canım günaydın, geçmiş olsun. ciğerlerini üşütmüşsün galiba canım. uzun sürerse doktora git canım, enfeksiyonsa ilerlemesin.
benim de şim evde ama uğrarım ben de arada. görüşürüz canım.
Hastayim, ilac aliyorum, sogukalginligi ateste yapti ama ilac aldim, biara agrilarim baya azdi ama $uan iyiyim cok sükür.spor yapamadim tabiki bu haldeyken ne yazikki, umarim yarin daha iyi olurum..
yediklerime gelince..
sabah biraz peynir ve bir dilim tam bugday ekmegi, öglenden önce yarim elme, öglen cok az izgara tavuk ( birkac lokma ) ve salata,, aksama dogru yine tavuk yedim salatayla. saat 21.00 de tarcin cubuklu yarim yagli sicak süt ictim
$auna kadar 2,5 litre su ictim, kalan yarim litreyi yatana kadar bitiriyorum. iki kere yari$ar litrelik yesil cay ictim, birazdan bir büyük fincan daha yesil cay icerim.
bugün bukadardi yiyip ictiklerimm..
canım geçmiş olsun, dikkat et kendine. bol bol meyve, özellikle kivi yemeye çalış canım.
benim de karnım ağrıyor, regl ağrısı. çok sinir ya. umarım leslie yapmaya başlayana kadar geçer.
cok sagol Esracim, sanada cok gecmis olsun. Simdilik düne göre daha iyi gibiyim ama saniyorum bugünde spor yapmasam iyi olur..
slm kızlar, nasılsınız?
geçmişi okuyamadım henüz.
h.sonu 4 tane kardeşe uğradık.(2 benim, 2 eşimin) epey gezdik yani :) haliyle yorulduk.
yeğenimin d.gününü kutladık geldik.
ve bu sabah okul telaşı ile 08:00 de kalktık oğluşla. çok şükür kendi uyandı. (dün eve yaklaşırken uyuyakalmıştı arabada ve geri uyandıracağımızda çok huysuzluk etmişti, fazla uyumasında gece geç yatmasın ve okula kalkabilsin diye uyandırmıştık. pişman etti bizi. çok zor mod değiştiriyor kerata)
hazırlandık, kahvaltı yaptık. tam evden çıkıcaz. ayakkabısı yok, eşim dün çıkarmayı unutmuş eve. (oğluşun ayakkabılarını arabaya bindirince çıkarıyoruz da rahat olsun diye)
neyse başka ayakkabı giydirdim. kıyafetine hiç uymadı tabineyseki okuldaki ayakkabısına uydu :)
taksiyi arıyorum açan yok veya hep meşgul.. eşimi aradım toplantıya girecekmiş. en sonunda taksi durağına yürüdük. ama durakta da kimse yok. ne araba ne insan.
yine aradım nihayet açtılar ve başka yerden gönderdiler taksiyi de okula gidebildik. hava da o saatte hem serin hem nemli yapış yapış oldum bi de geç kalma stresinden tabi.
30 dk geç götürdüm okula çocuğumu ilk günden. gerçi bişey yapmadılar dans ettiler muhtemelen (bize verdikleri çizelgede öyle yazıyordu) hemen ellerini yıkayıp kahvaltıya geçti (ben evden çıkmadan her ihtimale karşı yumurtasını yediriyorum) ve orda bırakıp döndüm. önce bahçede bekledim biraz. sonra okulun çevresinde dolandım. sonra da otobüse bindim geldim.
oyuncak topla, makineye çamaşır at, bulaşıkları kaldır vs derken öğle saatim geldi. şükür ki 4 saat aç kalabildim böylece:)
diyeceksiniz ki hani yürüyecektin? ama çok terliydim ve yapış yapış bir hava vardı. bugünlük böyle oldu. akşam almaya giderken yürüycem.
şimdi öğle yemeği yiycem ama yemek yok :) çay demledim. tekrar kahvaltı yapayım bari :) sabah yarım tost ve 1 haşlama yum. yemiştim.
makineye çamaşır attım onları asıcam sonra da.
hoşbulduk Esracım
d.günü yapmadık ki bana :)
eşim önce maaşının yatar yatmaz kredilere kartlara taksitlere derken eridiğini anlattı:) sonra da ne istersin d.günü hediyesi dedi:))
ben de hiiiççç dedim :))) parası yokken de alır o ama ben düşünmezsem eksilerde yüzücez hep. ne gerek var. hem oğluşun okulu bütçemizi epey sarstı.
bi ara kendime kendim bişeyler alırım :) mesela saç bakım seti bioxcin :)))
ya aslında ben yeğenlerin doğumgünüyle ortak yapmışsınızdır diye düşündüm. ve itiraf ediyorum benim aklım pastada(( pasta yeseydin fırsattan istifade, ühühüüh (reglken tatlı krizine maruz kalmak)..
Esracim kuru kayisi varsa 3-4 tane yee ve üzerinede tarcinli sicak süt ic hemen kesiyor canim, gerci zaten sende biliyorsundur bunlari ama ben adetliyken götürdüm ergün bir tane dondurma yada bir dilim yas pasta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?