Günaydin kizlar, bunu söylemekten nefret ediyorum ama cok cok kötüyüm, fena soguk almisim, boynumdan belime inen agrinin sebebide buymus demekki, dün benimki ise gitti öglene dogru ama babasi onun oldugu $ubeye gelince benimkide tekrar eve geldi, babasina gidip bugün dinleneyim sen buradaysan demis.yani dün evdeydi, o geldiginde ben rahatsizdim zaten ama böyle siddetli degildi, krem sürdü sirtima,bir tanede agri kesici alinca iyi geldi. benimki et köfte ve kizartma istedi.. buzlukta hazir köfte vardi zaten, cok ugrasmadim. hemen patates, patlican biber, havuc kizarttim köftenin yanina ve domates sosuyla yogurt sosu yaptim yaninada. tabii bende onunla oturup yedim, cok fazla yemedim ama sonucta yagda kizarmis $eyler yani ( kagit havluyla yagini aliyorum pisirdiklerimin tabiki ), yedigimizde saat 15.30 du, gec degildi neyseki deyip kendimi avutmaya calisiyorum
Biara kasayi hesaplamak icin i$yerine ugradi saat 22.00 gibi, kendisi orda yine yemek yemis, banada gelirken getirmis izgara ve firinda patates, ondan cok kücük bir parca yedim, sevmedim zaten tadini az pismisti. aslinda cok acikmistim ama kendime engel olabilmek icin benimki gittiginde 200-250 gram kadar cilek yemistim, böylece oturup tika basa yemenin önüne gecmis oldum.
inanmayacaksiniz simdi diyecegime ama gece saat 12.30,, benimkine dedimki gel odalarin yerine degiselim dedim, zaten birgün önce konusmustuk uygun bi zamanda degiselim diye.. önce naz tuz etti bu saatte yorma beni diye, sonra kalktik o saatte söktük taktikkkkk, daa genis olan odayi oturma odasi yaptik, iyide oldu böyle icime sindi. daha birde onca i$in üstüne ütü yaptim kalkip veee sonraaaaaaaaaaaaaa fenalastim tabikiiii,, yataktan agridan inleyerek kalktigimi hatirliyorum gece, ilac ictim tekrar yattim, ilac rahatlatinca sabahta uyanamadim, benimkinin gittigini bile duymadim, testler sabah yapildigi icin zaten uyandigimda coktan kacmisti bugünki tren, yataktan cok zor kalktim zaten agridan, bir kahve ictim, biseyler atistirdim, kahve piserken makineyede polar battaniyeleri ve degistirdigim nevresim takimlarini attim ( simdi birde isin yoksa onlari as bu halde :18: )
hic iyi degilim anlayacaginiz kizlarrrrrrr, ba$im boynum bogazimm, belim ve hatta ufak ufak bogazimda kurulukla öksürükkk
haftasonu pek karsilasamadik, özledim sizlerisizin yazdiklarinizi okudum kizlar az önce ama kafam kazan gibi, hicbirini hatirlamiyorum özür dilerim :-(( hepinizi öpüyorum , ben azcik yatak dössek yatayim müsadenizle
Günaydinnnnn kizlarrr, sabahin 7 sinde kalktim 08.00 de doktorun kapisindaydimm) benim evde yaptigimdan daha farkli bir sey vermedi, gittigimede pisman oldum, zaten kas gevsetici sizi kremi sürüyordum ve kas gevsetici agri kesici ilacta iciyordum. aynilarini kendiside verdi, sadece ilaclarin isimleri farkli.. troid bezlerimin düzenli calismadigindan süphelendigimi söyledim, denemedigim diyet ve spor türü kalmadi ama kilo veremiyorum dedim, diyetisyenimin bana verdigi kisiye özel diyetlerimle benden baska cevremdeki herkes zayifladi ama ben 3-4 kilodan fazla zayiflayamiyorum, o 3-4 kiloda su kaybi olabilir zaten ilk günlerde verdigim kilolar oldugu icin dedim. doktor diyetisyenimin neden test yapmadigini sordu, bende ailemdeki astaliklar ve benimle ilgili sorular sordu ve vücut yag, kas,su,kemik agirligi, vs.. gibi ölcümleri yapti ve bende test yapmaya gerek olmadigini söyledi dedim. demez olaydim, doktorda gerek duymadi.. yaptigin diyetler ve spor türleri sana uygun olmayabilir dedi, diyetisyeninle tekrar irtibat kur dedi.. moralim bozulduu, bileydim hic gitmezdim sabahin köründe kalkipta.. bakalim, belki özel hasta olarak para verirde yaptirrim testleri.
bugün düne göre az daha iyiyim cok sükür ama hala her hareketimde canim aciyor, Gül ünde dedigi gibi 2-3 gün daha cekecem galiba. Gül cüm bu arada benim boynum agrimiyor, belimde yukarda kürek kemigimin altina dogru tam ortada bir yer agriyor ve agrisi tabiki boynuma basima, kollarima kadar vuruyor, birde zaten benimki sicagi seven bi adam, gece kaloriferi sonuna kadar acmis bu havada, bayginlik gecirecektim sabaha karsi kalkip kapattim, bende hic sevmem yattigimin odanin sicak olmasini, üstüne birde dedigin gibi $al felan baglasam boynuma hayatta dayanamamda uyuyamamda.
Kabune cok lezzetli bir yemege benziyor ama bende Esranin sordugu soruyu hemen düsündüm, azcik kavrulsa daha iyi olmazmiydi soganlar? birde bu kabune belki pilavlik iri bulgurlada lezzetli olabilir bence. Gül masallah cok saglikli besleniyorsun ama tek eksik sanki meyve hic yemiyormussun gibi geliyor bana yawru ku$ummmm, günde 2-3 tane meyve yee dahada saglikli ol, meyveyi düzenli tüketince o cisslarida insanin cani istemiyor. ben ne zaman meyveyi ihmal etsem tatli seyler cekiyor canim, demekkii neymisssssss__ meyve cok önemliymissssBirdee senin bu 5 bademlerdende ses soluk cikmaz oldu, tiksindinmi naaptin kiz yiye yiyeee
Esracim gecmis olsun tekrar, Gülünde dedigi gibi canim ödemler adet bittikten sonra gitmeye basliyor, hatta doktorun bana dedigi, adet bittikten 3 gün sonra tartilin, bittikten 3 gün sonra ancak vücuttaki ödemlerin tamami geciyormus. o yüzden moralini bozma, reglin hala devam ediyorbitsin mutlaka 1-2 kilo etkileyecektir. Canim belimi incitmedim ama eger o günün sabahi agrilarim bu kadar siddetli olmasada yinede vardi, o agrilarin üzerine birde gece gece okadar seyi yapmamiz iyice agrilari tetikledi agirlastirdi saniyorum. insallah gecer en yakin zamanda, iskence gibi, boynumu ceviremiyorum, kolumu kaldiramiyorum, oturup kalkarken cok zorlaniyorum, hatta yatakta bir tarafimdan digerine bile ciglikla dönüyorum, fenaa yanii durum.. yataktan saglikli kalktigimiz her güne sükretmeliyiz kizlarrr yaa
doktordan geldigimde benimki daha uyuyordu, kahvalti hazirladim dönünce, Kahvaltida : 3 tane zeytin, cevrek simit,3 kücük dilim peynir, domates, salatalik, 1 tane haslanmis yumurta ve bir bardak acik cay..
bagirsaklarim yine iyi calismiyor, mecburen kayisi cayi yaptim, icecem simdi...
Kizlar diyorumkii acaba yaptigim sporlarmi yaramiyor bana yaaa, bisiklet sürmek yerine gidip bi kosu bandimi alsam acaba, biraz iyileseyim 3 günlük protein detoxuyla baslicam i$e. Dal gibi olmak istiyorum artik yaaa
Sedefcim öncelikle geçmiş olsun tekrardan. daha iyi olma sevindim ama doktordan verim alamamışsın o üzücü. inşallah önemli bir şey değildir ve kendi kendine toparlarsın. diyet konusunda sana ne tavsiye versem bilemiyorum canım. öncelikle listelerinde dikkatimi çeken sabahları çok peynir yiyorsun, genelde 2 dilim, bu sabah 3 dilim yemişsin. bu dilim hangi boyutta bilmiyorum, diyetisyen de sana süt yoğurt peynir konusnda zengin bir liste verdi onu da biliyorum ama bazı peynirler çok yağlı ve çok tuzlu oluyor canım. biraz lor mu denesen acaba? hem yağı az, tuzu yok, hem de kalorisi düşük. bir de canım 90 kilo topiğinde bir arkadaş var haftada 500 dakikanın üzerinde spor yapıyor, bazen günde 3 saat yaptığını yazıyordu. ve kilo vermenin aksine alıyordu sürekli. spor hocası da baya şaşırıyordu durumuna. sanırım spor çok yapıldığında kilo vermeye bir etkisi kalmıyor artık, sadece sıkılaştırıyor.
yaşadığın yerde diyetisyen bulma imkanın nedir bilmiyorum ama varsa gitmeni tavsiye ederim canım. o kadar emek veriyorsun boşa gitmesin. bir de benim sıkıntım sende de var. çok sık kaçamak yapıyoruz, ana öğünlerimi azaltsak bile. bu kilo sabitleme dönemine uygun bir beslenme canım. kilo verilmiyor böyle. umarım bir çözüm bulursun bir an önce.
bu arada aynur bir haftada 3 kgma yakın kilo verdi sanırım dukanla. sen de mi dukanı denesen acaba? hakikaten üzülüyorum senin kilo verememene canım. dert edindim kendime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?