BÖLÜM 37
Evdeyım ..ama aklım MAYA DA.... televızyon seyrederek oyalanmaya calışıyorum ...cok komık programlar var ... dön dolaş aynı şeyler ...
............ telefon çalıyor .. kalbım atmaya başladı .. mayadan arıyorlar .. alel acele ihlas suresını okumaya çalışıyorum ... hala calıyor ... dua bıttı sayılır ... sonunda açıyorum telefonu ....
........ ALO diyorum ( ayy ne komık bır ses... heyacanlı ,ürkek , tedırgın , tereddutlu ...) :1rolleyes: ... telefondakı ses ise son derece sevecen ... mayadan arıyoruz .. Osman hocam sızınle gorusecek dıyor ....
Osman hoca cıkıyor telefona karşılıklı selamlaşmadan sonra 5 tane yumurtamın saglıklı bır şekılde dollendıgını ve sağlıklı bolunmeye devam ettıgın soyluyor .... cok mutluyum .. yarın durumun daha da netleşecegını eklıyor ...
daha sonra labratuvardan arıyorlar .. şimdilik her şeyın yolunda gıttıgıni soyluyorlar ... çokkkk mutluyum ... inşallah guzel bolunurler ... Allah kısmet eder de dogarlarsa ilk işim onlara bolme işlemını ogretmek olacak sositososito
ıremım canım ... transfer galıba pazar gunu olacak .. tabıı allah kısmet ederse...
Selamlar ,sevgiler...
Öncelikle hayırlı sağlık sonuçlar diliyorum...İnşallahgüzel güzel sağlıkla böünürler...
Bee 2. denememe başlamayı düşünüyorum ve Maya Tüp Bebek'i düşünüyorum...Nasıldır,anlatılanlar gibi midir derken bu topiği gördüm ve burda okuduklarım hadi nevin git hadi nevin git,tam sana göre bi yer,tam senin aradığın özellikteki insanlar diyor sanki:))))
önümüzdeki 10-15 gün içinde öngörüşmye gitmeyi planlıyoruz.Ben ilk denememi raporla yaptırmıştım bütün tahlillermizi testlerimi rapor için vermiştik.Yani benim elimde hiçbir şey yok.Sanırım önce bazı testler isterler gibi geliyor...
Bide ben Kocaelinden gelicem..Sadece yol düşündürüyor beni,nekadar sürer acaba burdan.En az 3 saat süreceği kesin.3 saat git 3 saat gel,biraz büyüyor gözümde ama eşimede diyorum bi yandan,ya beraber vakit bolca vakit geçirmiş oluruz,romantik takılırız ,bide Bolu dağından geçicez gelirken,yol kenarında nefis ızgaralar yapılıyor,ohhhh bi güzelde yemek yeriz diyorum...Kendimi avutuyorum işte...Yumurta takibi zamanında orda ,konukevinde kalmayı düşünüyoruz...10 dakikalık muayene için 6 saat yolalmak çok zor olabilir diye düşünüyorum...
Yani düşünüyorumda düşünüyorum anlıcan:)))))Bakalım inşallah her şey hayılısıyla gönlümüze ve gönlünüze göre olur....
Takipteyim:))))Güzel şeyler düşündürdün bana,teşekkür ederim...
BÖLÜM36
Bugune kadar tedavımın aşamalarından bahsettım .. bıraz da bızı tup bebege ıten nedenlerden bahsetmek ıstıyorum .. Eşim ve ben yaklasık beş yıldır mucadele verıyoruz .. bır çok tedavı gorduk .. sayısız dr ve merkezle gorustuk ... olumlu olumsuz bır suru doktor ve tedavı maceramız oldu ... bır kaç kez de olsa kısa mutluluklar yaşadık ne yazık kı sonu gelmedı ..
.... bızım sorunumuzun buyuk bır kısmı eşimden kaynaklanıyor .. benım de ufak tefek sorunlarım var ama umutsuz degıl ... eşimin sperm sayısı dusuk ,hareketlerı yetersız ve morfoljısı bozuk ... bu yuzden bu konuda cok tecrube sahıbı bır merkeze yonlenmek zorundayız ...
....... Bıraz araştırmayı seven bır tipim ... hatta bu yuzden bır cok dr dan eleştırı bıle aldım .. :1no2: ama ne yapalım dert bızım derdımız ... bu yuzden araştırmak ve incelemek zorundayız ...
erkek ınfertıletısınde saglıklı spermın yumurtayı dollemesı cok onemlı .. Mayada ozellıkle bu konuda cok cıddı calışmalar yapıldıgını gordum .. şans yıne bızden yanaydı ... MACS yontemı dıye bır teknık kullanıyorlar ... ve bu teknık turkıyedekı tup bebek merkezlerınden sadece Mayada uygulanıyor ..
......... MACS yontemınde spermler ozel bır solusyon içersınde manyetık bır alana yerleştırılıyor .. embrıyolog Kerem beyın bana anlattıgına gore bazı spermler saglıklı gozukse bile olmek uzere olabılıyormuş .. işte bır nevı mıknatıs gıbı olan bu teknık sayesında sağlıksız ve olmek uzere spermler ayıklanabılıyormuş .. saglıklı ve sorunsuz spermlerle yumurtalar dollenıyormuş .. yanı şansınızı en az % 50 arttırabılıyorsunuz ...
....Erkek infertılesınde sorun yaşayanların bence mutlaka bu yontemı yaptırması gerek dıye dusunuyorum .. tabıı önce allahın yardımı ve bagışıyla ..... inşallah burada mucadele veren tum arkadaşlarımın yuzu guler ....
......daha once de söyledıgım gıbı kendımı burada verılen mucadelenın bır parcası olarak goruyorum ... iyi ki varsı kadınlar klubu.....:enbuyukkk:
...
sevgili cans günceni yakından takip ediyorum, senin heyecanınla heyecanlanıyor, mutluluğunla mutlu oluyorum. çok teşekkür ederim bizlerle mayadaki tedavi sürecini paylaştığın için, bende kesinlikle o güzel anı yaşayacağım :CüvCüv:
karar çok önemli ve inanmak güvenmek gerekiyor. mayayı yakından takip ediyordum ancak kararımı sayende kesinleştirdim, insanın kendisiyle ilgilenilmesinin ne kadar güzel bir şey olduğunu bildiğim için de bu hafta sonu mayaya gideceğim. ama sanırım önceden randevu almak gerekiyormuş. eşim biraz çekingen davranıyor bu konularda, istediği kadar çekinsin benim sabrım kalmadıkaydirigubbakcemile
sositososito
.. cok tesekkur ederım canım .. bu kadar takıp edıldıgımı gormek cok mutlu edıyor benı ..
maalesef hayat bızı beklemıyor ..bızım onun peşınden koşturmamız gerkıyor .. onemlı olan mutlulugu yakalamak inanmak ve guvenmek ... her şeyı boşver yuregının sesını dınle ...sana tedavınde başarıllar dılıyorum ..dılerım her şey gonlunce olsun ...
merhaba canım .. guzel temnnılerın için cok tesekkur ederım ..ben de senı bır kaç topıkten takıp etmıstım .. çok ısabetlı ve dogru fıkırlerın vardı ...
Maya konusuna gelınce dogru karar vermıssın derım .. senın de dedıgın gıbı konuk evı var .. orada kalabılırsın .. merkezın hamen yanında .. eşin sana eşlik edebılır ya da son zamanlarda gelebılır .. ama romantık bır ankara tatılı gecırmek ıstıyorum dersen . o başka.... benım evım merkeze cok yakın .. yuruyerek gıdebılıyorum .. yolun ıkı yanındakı cıcek açmış agaçları gormek bana iyi gelıyor .. enjeksıyon ultrason ilaç gıbı sıkıntıların olmaz zaten merkezde bu tur işlemler ucretsız yapılıyor .. ornegın ben saat 16 00 da antıbıyotık iğnemı vurulmak ıcın gıdecegım .. hem oradakı tedavı olan arkadaşlarla sohbet edıp cay içmek ıyı gelıyor .. bır nevii grup terapisi gibi ....
Hem hastane hem kafe gibi yani,ne güzel...:))))
Benim içimde de güzel şeyler var,"bu sefer olacak inşallah inancım" tavan yapmış durumda...Şimdiden heyecanlıyım...
Havada burda çok güzel,güneşli,aydınlık,orda nasıl bilmiyorum ama eğer burdaki gibiyse,yürüyerek hastaneye gitmek,güzel şeyler düşünerek çıkmak ta ayrı bir mutluluk ,keyif ve moral veriri sana sanırım...
Rabbim hayırlısıyla sağlığınızla göndersin bebeğinizi...
.. cok tesekkur ederım canım .. bu kadar takıp edıldıgımı gormek cok mutlu edıyor benı ..
maalesef hayat bızı beklemıyor ..bızım onun peşınden koşturmamız gerkıyor .. onemlı olan mutlulugu yakalamak inanmak ve guvenmek ... her şeyı boşver yuregının sesını dınle ...sana tedavınde başarıllar dılıyorum ..dılerım her şey gonlunce olsun ...
Günaydın sevgili cans,
bu sabah mayayı aradım pazar günleri çalışmıyorlarmış, bende bu öğleden sonra gideceğim, çok heyecanlıyım bir önerin var mı yada ne yapıyorlar ilk olarak.uuuuuffff fazla heyecan yaptım galiba
bana şans dileyin nolur:teselli:
gunaydın canım.... cok sevındım .. hayırlı ugurlu olur ınşallah ... hiç merak etme onlar senı yonlendırler zaten ... Gıdınce anlattıklarımın harfıyen dogru oldugun goreceksın ... benden selam soyle ( adım canan ...)
Canım sana cok samımı bır şeyler anlatayım ..ben çankaya semtınde oturuyorum .. ankaranın kalbı gıbı bır yer .. burada tam 6 tane tup bebek klınıgı var .. bırbırınecok yakın .. hepsı evıme yurume mesafesınde .. hepsını de gıttım gordum konuştum ... ama Mayadakı ılgı alaka ve hassasıyetı hıcbır yerde gormedım .. bu kadar moral depolu olmamı aslında maya ekıbıne borcluyum ... ben fazla bır sey demeyeyım ..gıdınce gorursun .... esen kal canım.......
Cans aaah canım benim senin gerçek adın CANAN mı inanmıyorum istanbulda okuyan en küçük kız kardeşim yani benim göz bebeğim şimdi 3. sınıfı bitircek işallah 4. sınıfa bascak fars dilinde okuyo ayyy kıs gözüm doldu o yüzden mi acaba ben sana böle ısındım yaa
iremım canımın içi ... cok sagol canım benım .. ben de senı çok sevıyorum .. hadi bır an onca ankaraya gelın de goruselım ... :1hug:
işallahgelcem tekrar... aslında biz geldik ankaraya ama inan hiiç vakit olmadı haftasonu geldik ve acil döndük lokman hastanesi var biliyomusun bilmem orda bi kadın doğumcu var eşimi komutanı çok ısrar ettiği için geldik spermiyogramlarını gösterdik ama bidaha ki sefer seni görmeden asla dönmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?