Mayıs 2011 'de transfer olacaklar...

arkadaşlar bişey sorucam e2 değerinin yüksekliği neden önemli,birde herkesin korktuğu ohss nedir

çilekçim birde özelde yazmıştım canım lucrin kullandınmı sen neden verdi funda hanım

Canim kisaca anlatayim ohss nin ne oldugunu;
Hiperstimulasyon sendromu (OHSS) hayati tehdit oluşturacak boyutlara gelebilen bir tablodur ve tüp bebek tedavisinin en ciddi komplikasyonudur. Hafif, orta ya da ağır şiddette olabilmektedir. Şiddetli OHSS görülme sıklığı %1-2'dir. Yumurtalıkları ilaçlara aşırı cevap veren, çok sayıda yumurtanın toplandığı hastalarda görülmektedir.
umarim yardimci olabilmisimdir.

okadar korkmayın kızlar sizin e2degerleriniz yine iyi benim yumurta toplancagı gün 8 bin küsürlerdeydi herkes sasırmıstı ama cok şükür hiç bi sorun yasamadım sadece transferim bir ay ertelendi oda bebegim rahat tutunsun diye benim iyiligim için yani.inş sizlerde hiç bir sorun yasamıycaksınız

evet canım bende ilk gebeligimde hiç bir belirti yasamamıstım test günü hatta tutmadı işte diye cok aglamıstım ama sonucu elime aldıgımda acayip sok yasadım heyecandan saatlerce titremem gecmedi.oyüzden belirti yok diye kendinizi üzmeyin inşş bebişleriniz sizinle beraberdir

canım benm bugün 5465 çıktı ki daha cuma cumt catlatılacak.pzt falan yumurta toplanacak.2 günde 2 ye katladı ki benmki yarın falan 7000 falan olur herhalde.sennki gibi yaparsa benm transfer kesin kaldı bu ay(((

arkadaşlar bişey sorucam e2 değerinin yüksekliği neden önemli,birde herkesin korktuğu ohss nedir

çilekçim birde özelde yazmıştım canım lucrin kullandınmı sen neden verdi funda hanım

dr umun söledigine göre e2 degeri cok artarsa yumurtalar erken olgunlasıp toplama gününden önce catlayabiliyomus bunu önlemek içinde bana bitane igne vermişlerdi.birde e2 3000 4000lerde olunca transfer oluyomus daha fazla yükselirse yumurtalar toplanıp embriyolar bi sonraki ay için donduruluyo yani transfer erteleniyo.bana bu sekilde sölenmişti öylede oldu.ohss de asırı yumurtalık cvbı sonucu ortaya cıkan komplikasyon canım.

canım benm bugün 5465 çıktı ki daha cuma cumt catlatılacak.pzt falan yumurta toplanacak.2 günde 2 ye katladı ki benmki yarın falan 7000 falan olur herhalde.sennki gibi yaparsa benm transfer kesin kaldı bu ay(((

dr un bu konuda hiç bişey sölemedimi canım.bilemiyorum ben bahceci klinigine gidiyorum orda bu sekil ilerliyo.transferin ertelense bile bu senin iyiligin için canım sadece işte beklemek zor geliyo insana bir ay daha bir an önce sonuc almak istiyosun cünkü.hakkında en hayırlısı neyse o olsun canım.senin kac yumurtan var okadar yüksek e2 degerin

valla canıım çok fazla yumurtam varmıs ama benm asıl merak ettigim eger bu ay ertelenirse onümüdeki ay ben transfere kadar sürekli igne ilaç kullanacak mııym yine?

yumurta toplandıktan sonra transfer, genelde kaç gün sonra oluyor? yumurta toplandıktan sonra ne yaptınız?ne yapmamız gerekiyor?

büyümüş işte...toplanana kadar biraz daha büyürler...merak etme...hem doktorun eğer riskli bişey olsaydı söylerdi...gonal f ten kurtulmmız iyi oldu.çok farketti.dün gece çatlatma iğnesini vurdum bakalım..iğneyi vururken dahi insan bir tuhaf oluyr...inş. sonuçlarımız iyi olur...hepimiz anne oluruz..

seni bu e-maili tekrar tekrar okudum.transfer yaklaşınca...transferden sonra neler yaptın daha ayrıntıya girebilirmizin..ben rapor almayı dşünüyorum...ne bileyim arabay binmek felan sakıncal olurmu?evden hiç çıkmadınmı?

yumurta toplandıktan sonra transfer, genelde kaç gün sonra oluyor? yumurta toplandıktan sonra ne yaptınız?ne yapmamız gerekiyor?

3 yada 5 gün sonra oluyor transfer terrcih edilen 5. gün olması gebelik şansı biraz daha yüksek oluyor.

yumurta toplandiktan sonra yumurtaların döllenmesine bağlı canım. herkeste farklı tabi. ama 4-5 günlük embriyo transferi, şansı arttırıyor. ama tabi tüm bunlara embriyolog karar veriyor yumurtaların döllenme gelişimine göre.
yumurta toplandıktan sonra yapman gereken bişiy yok açıkcası. verilen antibiyotik ve bazı ilaçlan oluyor. belli gün kullanılan. onları içiyosun, uyguluyosun. ve tabi bence en önemlisi, bağırsaklarının olabildiğince rahat olması. kabız olmaman değil, kabız kalmaman lazım. çünki sonrasında ıkınma gibi bi şansın olmadığından çok rahatsız olabilirsin. ben transferden sonra sırf bu yüzden çok rahatsız oldum. aman aman. bol bol sıvı tüket

transferden sonra bol bol dinlendim canım. hala daha dinlenmeye devam ediyorum ne yalan söyliim. sonuçta az çaba sarfetmiyoruz. elimden gelenin en iyisi, bana düşen ne varsa şimdi yapmaya çalışıyorum...
yürüyüş tempomu dahi düşürdüm. olabildiğince yavaşladı hayatım :) banyoyu transferden 8 gün sonra yaptım. ayakta ve kısacık. klozet kullanmaya dikkat ettim. bi yere gidip gelmedim. 1 haftanın sonunda, çok yavaş bi şekilde dışarı gittim sadece.
doktorumla görüştüğümde önceki gün, atlayım oraya gidiim buraya gidim yapma dedi. özellikle arabayı benim kullanmama kızdı :)

kızlar selam bende şimdi grldim doktordan cumartesi kontrolüm var. Allahın izniyle %90 pazartesi toplanacak dedi doktorum yumurtalar. Allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın.

hıııı iyi oldu bunları öğrendiğim...şimdi sen artık normal olarak kontrollere giceksin değilmi...artık test felan yok...kaç günlük oldu?

hıııı iyi oldu bunları öğrendiğim...şimdi sen artık normal olarak kontrollere giceksin değilmi...artık test felan yok...kaç günlük oldu?

inşallah canım. 2 hafta sonra ultrasona gircez. 5 haftalık bugün. inşallah hepimizin yolunda gider herşey ve kucağımıza almak nasip olur sağlıkla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…