mayıs 2011 hamile kalıp ŞUBAT 2012 anne adayları beraber ilerleyelim mi?

cnm süt kanalları genişlemeye başladığı için büyüyorlar ve ağrıyorlar e bu sıcaklarda pişikler normal artık

valla cnm koltuk altlarındada bezelerım vardı benım kaç senedır doktora gıttım ultrason felan vermısdı hamıle kaldım öle ama cekdırıcem yınede ultrason cekılebılıyos nasıls ondan bıraz tırsıyorumm böle sankı su toplamıs gıbı oldu altları komplee bırde cok buyudu yaa neolcak bunlar bölee 7-8 ayd a dusunemıyom zateyaa

ay cnm dün iş çıkışı gittim kuaförüme herkese tavsiye ediyorum utanacak hiçbirşey yokmuş şimdiye kadar boşuna gitmemişim.büyük rahatlık ve temizlik :)))

hadi bakalım gözün aydın demiştim ben sana :)))

günaydınnnn herkesee

zuzu geçmiş olsun
dinlen canım
hatta git sağlık ocağına al rapor evde dinlen hiç birşey diyemezler......
ama benim gibi işim önemli dersen kendine edersin

benim derdim hiç bitmezki canım!!! bugün yerine baktığım yetkili geldi ama bu seferde yanımdaki eleman cuma-pazartesi için izin aldı! gel de rapor al şimdi!
bir de bu yetmezmiş gibi sabah sabah yüreğim ağzıma geldi..
sabah çıktım evden servise doğru yürüyorum (darülacezenin oraya kadar düşün artık yani) tam berkanın orda manyağın bir tanesi arkamdan yanaşıp günaydın demesin mi nasıl zıpladım !! nasıl yanaşacağını bilemedi herhalde ben seni tanıyorum diyor bana kalkmış.. bende bağırmaya başlayınca yürüdü gitti hayvan ama çok korktum

çok sevindim canım,dinlenmek en garanti çözüm.alabildinmi rapor evdemisin.

yok güzelim doktor bir kaç gün kendini kontrol et ağrın olursa ve kanama tekrar ederse gel vericem dedi.. çalışmaya devam anlayacağın

evde olmanın keyfini çıkar canım, hiç sıkılıyorum filan deme... bak bana doktor yatman gerek diyor ama sağolsun iş hayatı buna müsade etmiyor.. bizim ülkemizde sağlıktan ziyade iş-para ön planda.. o yüzden hiç şikayet etme derim ben.

İLK TRIMESTER
Ne oluyor?
Artan östrojen süt kanallarının uzamasına ve dallanmasına neden olurken, yükselen progesteron seviyesi, ileride sütün üretileceği üzüm salkımına benzeyen salgı bezlerinin yani alveolün büyümesini sağlar. Göğüslere doğru kan akışı kuvvetlenir. Yağ dokusu gelişerek, süt kanallarını ve bezlerini çevreleyerek korunmalarını sağlar.

Belirtiler:
Meme başları daha dik ve daha hassastır. Areola yani meme başını çevreleyen renkli halka genişler ve rengi koyulaşır. Areola üzerinde küçük yumrulardan oluşan halka yani Montgomery salgı bezleri, antibakteriyal özler salgılarlar ve bu dönemde göze çarpan bir şekilde büyürler. Genel olarak göğüslerin bedeni büyür. Yüzeyde varisler görülebilir. Hassaslık, ağırlık ve dolgunluk hisleri devam edebilir.

Ne yapılmalı?
Dayanıklı bir sutyen almanın zamanı geldi. Her bir göğüs, hamilelik boyunca ortalama bir kilo kadar büyür. Uzmanlar hamilelik süresince, bedeni, giderek büyüyen göğüslerinize uygun sutyenler almanızı öneriyorlar. Kilo alacağınızı düşünerek, kendi bedeninizden daha büyük bir sutyen almayın ya da bedeninize küçük gelen bir sutyene takılıp kalmayın, çünkü sıkı bir sutyen gelişen dokuların sıkışmasına neden olur. En uygunu, bu konuda uzman olan bir iç çamaşırı dükkanından göğüslerinize tam oturan bir sutyen almanızdır.

benim sağ koltukaltımda da hamilelikle başlayan bir şişkinlik ve acı var.. doktorum meme ultrasonu istedi ve koltuk altına da baktırmamı istedi ultrason esnasında gidicem de fırsatım olmadı bakalım..

anladım canım o zaman kendini yormadan çalışacaksın...
mesafe kısa gibi ama inşanı yoruyor o yol
etrafta başka kimse yokmuydu dövselerdi o hayvanı..... nefret ediyorum insanları böle tacizedenlerden

zaten alışveriş yapmam gerekiyordu listeye bir parça daha eklendi

cnm ya geçmiş olsun ben bu insanları anlamıyorum zaten ne akla hizmet sen yolunda yürüyen kişiyle konuşmaya çalışıyosun ucuz atlatmışşın cnm çok çok geçmiş olsun

anladım canım o zaman kendini yormadan çalışacaksın...
mesafe kısa gibi ama inşanı yoruyor o yol
etrafta başka kimse yokmuydu dövselerdi o hayvanı..... nefret ediyorum insanları böle tacizedenlerden

dur bakalım fazla hareket etmemeye çalışıyorum da ne kadar gider böyle bilemem.

karşı kaldırımda bir amca vardı ama o da kendinden geçmiş gibiydi zaten canım.. o saatte bir köpekler oluyor yollarda..

Dikkat et kendine,manyak sabah sabah senimi bulmuş....bu arada sana ısrarla rapor vermemelerine inanamıyorum,benim hafif lekelenmemde bile verdi,ve hiç problem yok dediği halde.acıbademe mi gittin

cnm ya geçmiş olsun ben bu insanları anlamıyorum zaten ne akla hizmet sen yolunda yürüyen kişiyle konuşmaya çalışıyosun ucuz atlatmışşın cnm çok çok geçmiş olsun

sağolasın canım, Allah bir daha yaşatmasın.. bu kadarıyla bile fazlasıyla korktum daha beterini düşünemiyorum..

Dikkat et kendine,manyak sabah sabah senimi bulmuş....bu arada sana ısrarla rapor vermemelerine inanamıyorum,benim hafif lekelenmemde bile verdi,ve hiç problem yok dediği halde.acıbademe mi gittin

ilk gittiğimde vericem dedi ben istemedim bu gittiğimde de bir kaç gün takip et devam ederse vericem dedi.. evet canım acıbadem

kızlr çogunuz tatile gitmişsinizdir,biz yurtdışı tatili ayrlamışdık hamile kalmadan önce doktor ilk 3 ay izin vermedi,önermiyoruz ve çok tempolu olur dedi tabi bende hemen iptal ettim,kendimi riske atmadım.sonrada tatil ayarlamak zor oldu ama sonunda ayarladım agustosun 3.haftası tatilde olucam 10 gün olmıycam.nasıl korunmak lazım güneşden,güneş kremi için özel bişey kullandınızmı ?

hamilelere sabah 11' e kadar, akşam üstü de 4'ten sonra güneşe çıkmayı öneriyorlar. tabii direkt güneş ışığından uzak duracaksın, gölge mekanları seçeceksin. 30 faktör ve üstü korumalı kremleri tercih edebilirsin. havuzda fazla kimyasal olduğu için havuz yasak dedi doktorum. denize girebilirsin ama ıslak mayoyla kalma demişti. onun dışında 4 saatten fazla yolu doktorlar önermiyorlar, kanda pıhtılaşmaya neden olduğu için. ama yolun 4 saatten uzun olacaksa 4 saatte bir mola verip yürümek ve dinlenmek gerekiyor sanırım. benim tüm bildiklerim bunlar... şimdiden iyi tatiller dilerim:)

canım güneşte fazla kalma
özellikle öğlen saatlrinde ve 35 den aşağı koruyucu kullanma
ben öyle yaptım hiç problem yaşamadım....

Canım çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…