- Konu Sahibi askhicbitmez
-
- #2.161
ARKADAŞLAR hem burayı biraz daha aktif hale getirmek hem de fikir sahibi olmak için bikaç soru sormak istiyorum. gerçi daha erken ama yine de aklımızda bulunsun demi:) bebeğinize ayrı bir oda yapmayı düşünüyor musunuz? yoksa sadece bir beşik alıp yatak odanıza mı koyacaksınız? ben netten arada bakıyorum ama ilk bebeğim olduğu için çok tecrübesizim napmalı sizce :)
Bende de dışarıdan bakan anlamıyor daha zaten giysi giyince kamufle mi oluyor nedir belli olmuyor göbecik:) Ama elbise giyince belli oluyor. Özellikle ben çıplakken baktığımda göbeğimin nasıl yukarıya doğru yükselmiş olduğunu farkedebiliyorum. Ama ben de pirpirikliyim senin gibi... Dün aklma geldi bel çevremi göbekten itibaren ölçmeye başlayacağım en azından haftada bir ölçsem anlarım herhalde değil miKızım doğunca kesin çatlak bir annem var diyecek :)))
arkadaşlar ben öyle beşik ya da oda konusunda aceleci olamıyorum. Hala bebeğim sağ mı, sıkıntı var mı dediğim kaygılı bir dönemdeyim. Gün sayıyorum kontroller için. Sonra korka korka gidiyorum. Sanırım daha önceki iki düşükten sonra pek rahat olamıyorum. Bir ana önce o güzel telaşa ben de kapılırım inşallah
ewet gerçekten bebekler için üretilmiş herşey çok pahalı. ben kendine ait bir odası olsun istiyorum. böyle şirin küçük eşyaların olduğu uygun fiyatlı mobilyalardan oluşan:) araştırıyorum aslında sende bakabilirsin internette 1200 e falan tam takım bebek odaları var. çok şirin görünüyorlar:) içinde şifonyer, dolap ve beşiği var.bebek odası her anne yapmak istiyor ama haftasonu baktığımda fiyatlar o kadar uçuk ki 2700-3000-TL arasında değişiyor, kendi yatak odamızı bile daha uygun fiyata almıştık, ben oda takımı içinde bulunan karyola ile gardropları da genelde 3 kapılı ama 2 kapılı hem de ha ufak olup yer sıkıntısı çekmiyim hem de fiyat uygun olsun diye 2 kapılı almayı düşünüyorum, ama tabi bu da en az 2000 diyolar çok pahalı kararsızım
ewet gerçekten bebekler için üretilmiş herşey çok pahalı. ben kendine ait bir odası olsun istiyorum. böyle şirin küçük eşyaların olduğu uygun fiyatlı mobilyalardan oluşan:) araştırıyorum aslında sende bakabilirsin internette 1200 e falan tam takım bebek odaları var. çok şirin görünüyorlar:) içinde şifonyer, dolap ve beşiği var.
mrblar arkadaşlar çatlak kremi kullananlar varmı kullanıyorsanız hangi markayı kullanıyorsunuz yazabilirmisiniz
canım ben kullanıyorum arada üşensem de :) lierac Phytolastil önerdi doktorum onun yanı sıra bebe yağı da sürüyorum duştan sonra.. zaten ufak ufak kaşınmalar başladı
merhaba arkadaşlar,
cumartesi bizim de detaylı usgmiz vardı.. bebişin cinsiyeti kesinleşti kızımız olacak.. oda konusuna gelirsek bende kendine özgü bi odası olsun onu süsleyip püsleyelim eşyaları orda kalsın istiyorum.. bakmaya başladık mobilyalara da ama pahalı tabi bebek eşyaları.. kendi odama da ilerde oyun oynar ya da bi yere kalmaya giderken yanımızda götürebilelim diye park yatak almayı planlıyoruz..bebek eşyaları çok güzel, haftasonu birkaç ıvır zıvır aldık küvet tarak vs.. ıvır zıvır dediğime bakmayın 200 küsür verdik :)
gerçekten de bu çocuklar bilse annelerinin aklına gelenleri neler derler neler:) benim karnım bayağı çıktı.herkes şimdiden böyleyse sen çok şişersin diyorlar.hayırlısı artık.daha hissedemiyorum ben, bazen karnımda bişeyler oluyor gibi ama bebiş mi yoksa bağırsak hareketleri mi bilmiyorum. bekliyorum daha net hissetmek için. bu arada benim mide bulantılarım geri geldi. kusacak kadar değil ama var yine de. sende durumlar nasıl? detaylı ultrasona girdin mi? ben bu hafta sonu girecem
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ...
Benim ikinci bebeğim, kızıma da bir oda yapmamıştım, şimdi dört yaşında odasını aldık, hem onun da fikrinialdık ve böylece park yatağından çıktığı için çok mutlu oldu...
İkinci Bebişim de önce ablasının portatif beşiğinde sonra park yatağında yatacak..
Bu seçim tamamen size kalmış...
Ben de aynen sizin gibi yapacağım yanii planım bu açıkcası... Kızım 4 yaşına geldikten sonra odasını alacağız. 1 yaşına kadar yatak odasına alırım park yatağı sonrasında çocuk odasına geçiririm diyorum.
Peki siz park yataktan memnun kaldınız mı? Bazıları çocugu alırken ya da yatırırken çok eğilirsiniz beliniz ağrır falan diyorlar. Gerçi ben katlanırım buna da yine kafa karıştırıyorlar
Ben bugün randevuya gittim 19+3 dedi DR. 22. haftanın içinde yapalım ki kalp kapakcıkları ve böbrekleri tam anlamıyla görünsün dedi. Şimdi yaparsam yanlış yönlendirile-biliriz dedi. O yüzden 23 eylüle randevu aldım... Mide bulantılarım yok da yeme düzenim bozulursa midem bulanıyor. Yağlı yemek ve ağır baharatlı yemekler yiyemiyorum. Bir de Çikolata ve kakao midemi bulunduruyor. Tatlı yemeye yavaştan geçiş yaptım ağzıma hiç süremiyorudum. Gerçi tatlı derken şerbetli del de küçük bir dilim şeker daha az kek mesela :)
Benim kızım maşallah diyim bu aralar pek hareketli kımıldanışına alıştım artık ayırt edebiliyorum. Ya ben şeyi soracağım Bizim göbek deliklerimiz ne zaman fırtlar ? Dışarı çıkıyormuş ya merak ediyorum açıkcası... :))
Altı ayına kadar portatif küçük beşiğinde yattı, sonra park yatak aldık biz ama ilk beşiğini almasak da olurmuş... Çünkü dönmeye başlayana kadar ilk katında yapabilir ve kaldırması filan kolay olur.. İki ayrı masrafa gerek yok...
Sonrasında ise tabii diğer beşiklerden derin olduğu için eğiliyor insan ama benim belim rahatsız olmadı doğrusu... Ayrıca hareketli bebekler tırmanmaya çok hevesli olduklarından beşiklere tırmanabiliyor... Ablam bunu yaşadı, kızı beşikten düştü... Çok şükür bir şey olmadı ama yine de kötü bir durum park yatak da böyle bir korku yok... Bir yaşını geçtikten sonra yan tarafındaki fermuarlı yeri açık bırakıyordum kızım sabah uyanınca odama geliyordu pıtır pıtır... Ben memnun kaldım açıkçası...
Hem park yatağın üç kartlısı da varmış, onları da bir araştırın derim ben... Eğilme durumumuz en aza iner... Tabii içine muhakkak yatak almak gerekir...
göğüslerin ne durumda? bazen acıyo, bazen acısı azalıyor iniyor gibi oluyor,ucunu sıkınca süt geliyo yeni yeni
hayırlı olsun bebeğinin ilk eşyaları :) ilk zaman bebeği yatak odasında yatırmak için mi park beşik düşünüyorsun. ben mobilya beşiği ilk yatak odasına dahasonra kendi odasına koyarım diye düşünmüştüm acaba öle yapmasam da senin gibi bide park beşik mi alsam kullanışlı olur mu acaba?
Benim de göğüsüm ara ara sızlıyor. ama uçları hep acıyor el değmiyor resmenSüt gelmedi benden arada bir bakıyorum ama öle biş yok zaten her anne adayında olmazmış sanırım... gece yatışların nasıl ben şimdiden yastık koyuyorum. Yastık koymazsam da karnımın altına destek koyuyorum daha rahat uykuya dalıyorum...
evet canım ilk zamanlar yatırmak için düşünüyorum.. çünkü bebek odasına ilerde normal yatak olabilecek büyüyen beşiklerden almayı planlıyorum o da yatak odamıza sığmaz.. hem park yatak oyun oynaması için de çok kullanışlı bebişi ve oyuncakları içine koy oynasın
yardımlarıniçin çok teşekkür ederim:) bende park yatağı odama koyup kendi odasına normal beşik alsam daha iyi olacak sanırım. park yatağı oldukça uygun bişe almaya çalışırım o zaman çok masrafta olmaz hem. odasınıda normal seviyelerdebişe alırım.çok sabırsızlanıyorum rabbim hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip ederi inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?