Mayıs 2013'te tüp bebek tedavisine başlayacağız :7:

en güzelını yapmışsın bekleyerek, benım ılk denememdı ya tecrubesızlık işte. yaptım moralım bozuldu erkenden.
sakinlik ve sabır en iyisi, taktir ettım cok.
12 tane yumurtam vardı geriye kalan. doktorumuz dondururum ama çözüldüğü zaman tutunma ıhtımali düşer %20'lere dedı. İstersenınz dondurmayalım dedi. İyi ki de dondurmadık, sayısına bakmıyorlar ama paket program deyıp tum dondurma işlemlerı ıcın o kadar para alıyorlar.
ben başka bir merkez istiyorum zaten, dondurulmaması iyi oldu. Tek bir hastaneye bağlı kalmamış olduk.
tüp bebek işlemı de bulundugum ildeki araştırdıgıma göre de dıger merkezlere göre pahalı . Neyse olumsuz bır tecrube oldu, olmuşla ölmüşe çare yokmuş. Hayıflansam da çaresi yok.

Son düzenleme:

hayırlı olsun cnm tedavin tüp bebek son nokta gerçekten inş ilk seferinde olumlu sonuç alırsın :))

ben dondurulmasını istedim tedavide zorlandım şiştim yeni yeni ödem atıyorum şans azda olsa dondurduk bakalım..ama madem dondurmayacaktınız neden okadar ilaç verdi doktorun dozajı az verip yumurta sayısıda yarı yarıya olabilirdi canında cok acımazdı(opu olurken).hayırlısı olsun canım , deneyimli olunca daha doğru kararlar veriliyor galiba.hiç keşke dememek lazım yinede kendini üzme arkadaşım...

dondurabılırız ıhtımalıyle başladı doktorumuz tedavıye. zaten yuksek dozlar yapmadım 150 lık yaptım 5 kez, bır kez 112 ve bır kez 82 mı 87 mı ne yaptım.toplam 7 gun ıgne vurdum. pko oldugum ıcın cok sayıda yumurtam oluştu ama o 26 yumurta oluşurken patlıcak gıbı oldum. çok şişti karnım, acıdı , battı
6-7 ay gıbı bır süre maddi açıdan toparlanmak ıcın beklemek zorundayız ya tek üzüntüm o şimdi. Belkı bu topıkte herkes bir bir tedavısını olurken hamılelık haberı alırken ben hala beklıyor olacagım.
Allah dağına göre kar verirmiş...

iyi akşamlar kızlar nasılsınız hamişleri tebrik ediyorum allahım salıklı sağatlı kucaklarınıza almayıda nasip etsin tedaviye başliceklere başlayanlara inşlh kaliteli iyi emriyolar alırlar negatif alan arkdaşlarada allahım en kısa zamanda kendilinden hamile kalmasının duacısıyım allahım şu üçayların ilk gününde duy sesimizi sen hayırlı evlatlar nasip et bize

Lütfen böyle düşünme belki de bir bakacagiz sen normal yolla gebe kalmisin :) bu ayları değerlendir ilaclarin etkisi devam ediyor. Ilk denememi kredi cekerek yaptim simdi ise her ay iki bin lira biriktirebiliyorum çok şükür. Allah öyle kapılar açıyor ki ben uzuldugumle kaldım. Lütfen üzülme seni çok iyi anlıyorum seninle aynı yollardan geçtim. ..

hayırlı olsun cnm tedavin tüp bebek son nokta gerçekten inş ilk seferinde olumlu sonuç alırsın :))

teşk ederim cnm daha tedaviye başlamadım ama başlıcaz adetimi bekliyorum senin sorunun ne canım ? aslında ben azcık korkuyroum aşılamalarım tutmadı ya buda tutmucak gibi gelioyr ((

Herkese günaydınnnnn Erkenciyim, alışkanlık işte.

Değerlendırecegım eşime de söyledim, gün aşırı senınle işimiz var diye
para bırıktırdık bu tüp için ama hıc bır ekstra harcama yapamadık.bir de birimizin maaşı krediye gıdıyor (
Sağol canım desteğin için, burada olunca "hayatta tek sorunu olan ben değilmişim" hissi insanı rahatlatıyor

Günaydın fıstıklar
Anne adayları olarak hepinizin anneler gününü kutluyorum, Rabbim seneye inşallah kucağımızda yavrularımızla kutlamayı nasip etsin, benim dualarım sizinle, sizde dualarınızı eksik etmeyin...

Senı merak edıyorum canım? nerelerdesın, nasıl gıdıyor tedavın? ses ver arkadaşım

Çok zaman oldu giremiyorum hiç...Çok yoğun geçti bu hafta..Hergün eve gece 12 lerde girdim...Yurtdışında okuyan kardeşim geldi onunla vakit geçirdim, bir akşam okulumuzun yemek programı vardı kişisel gelişim uzmanı falan gelmişti geceye kadar sürdü..kayınvalidemle kayınbabam umreye gidecekler haftaya onun telaşı, bir yerden bahar temizliği... perdeleri falan yıkadım camları sildim..tedavi başlamadan önce bitireyim dedim..cumartesi ebru kursu derken...anlamadım yahu...sizi çok özledim ama..
Bu arada Cuma günü yine doktoruma gittim ilacımı aldım LUCRİN yarın başlıyorum inşallah..Ama ne umut ne umutsuzluk hiçbirşey hissetmiyorum..doktoruma söyledim oda dediki boşver birşey hissetmemen çok daha iyi dedi..rahat olmamı istedi....adet oluncaya kadar bu ilacı kullanacağım.. bu ilaç yumurtaların bizim istediğimizden önce çatlamasını engelleyecek..adet olunca bir kan testi yapacak değerlerimi inceleyecek sonrada gonal f e başlayıp lucrini yarıya düşüreceğim..Bakalım ya nasip..Olmayabileceğini kabullenerek başlıyorum ..çünkü sonrasında yıkılıyorum toparlanmam zaman alıyor..birde yaz tatiline gireceğiz eğer olmazsa, kafamı dağıtacağım bir okulumda olmayacak çok zorlanırım çoooook...
Sende canını sıkma arkadaşım..Menacın dediği gibi çok şükür iki maaşlıyız..her ne kadar ev kredisine gitsede bir maaşımız..hemen toparlanabiliyoruz..biraz zaman geçsin sende yeniden başlayacaksın..ama sana bir tavsiyem var..merkez araştırıyorsun ya gel bizim doktordan bir randevu al görüş belki görüşünce için ısınır bir takvim belirlersiniz bir kaç ay beklesen bile kendini tedavi sürecinin içinde hissetmen seni rahatlatır..benim öyle olmuştu mesela..2 ocaktan beri gidip geliyorum oraya..önce rahim filmi çektim4 ila 6 ay bekleyelim dedi doktor biz dayanamadık 2 ay sonra gittik aşılama yapmak istediğimizi söyledik..tutmadı saten şans %15 artıyor sadece aşılamada..sonra bir ay bekledik histeraskopi olduk..sonra 1 ay kontrol yine 2. ay tüp dedi...çok zaman geçti ama o tedavi sürecinin içinde olmak insanı rahatlatıyor..zaman daha çabuk geçiyor..bide biri senin yerine düşünüyor ..sen ister düşün ister düşünme...bu düşünce beni rahatlatıyor..
Hakkında hayırlısı inşallah güzel yürekli arkadaşım benim..

Son yıllarda bebek sahibi olamayan aileler çok arttı. Bunda belki yaş faktörü, radyasyon, yediğimiz yiyecekler vs. etkili oldu. Zannediyorum bundan 20-30 yıl önce insan doğum kontrolü denen şeyi kara kara düşünürken, şimdi ise nasıl bebek sahibi olabiliriz diye kara kara düşünüyor. Ülkemizde de bu sorun küçümsenecek düzeyde değil. Zannedersem %10 civarlarında falan. Bu nedenlede insanlar tüp bebek merkezlerinin kapısına gitmek zorunda kalıyor. Ama için içine girince çokta ucuz bir yol olmadığını görüyorsunuz. Belirli gelir düzeyinde de olsanız maddi anlamda zorluyor insanı. Maddi durumunuz iyi değilse o dahada üzücü tabi. Öyle yada böyle o parayı denkleştirsenizde tedavinin olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı belli değil. Gerçi Elbette sonucu Rabbim bilirde..Neticede insanlar bu uğurda çok paralar harcıyor. Keşke devletimiz bu konuda sorun yaşayan ailelere destek olabilse...

güzel anne adayları anneler gününüz kutlu olsun.bugün yumurta toplama işlemi yapıldı çarşambada transfer var inş. 14 tane yumurta toplanmış konu hakkında tecrübeli olan arkadaşlar nasıl iyimi kötümü acaba inş sağlıklı embriyolar olurlar 26 mayıs test günümmüş ne kadar heycanlı bir bekleyiş ya :)

Canım nasılsın bekleyiş nasıl gıdıyor yarın test gunün merk ettım senı belki erken yapmışsındır testi? İnş hamileyimmmm yazını alıcam senden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…