Mayıs 2013'te tüp bebek tedavisine başlayacağız :7:

Selam canım, ben tüp bebek tedavisine başlamadan ölçtürdüğümde 1,3 çıkmıştı AMH'ım. Doktorum çok kötü değil ama pek iyi de denemez, idare eder demişti. Sonuçta zaman geçtikçe düşecek AMH'ın. Benim endometriyozis ameliyatım vardı, 3. evredeyken ameliyat olmuştu, bu hastalık ve ameliyat yumurta rezervlerini azaltıyor. O yüzden 1 sene olmayınca hemen tüp bebeğe başladım. Örneğin 1,3 AMH ile benden tüp bebek tedavisinde 9 yumurta toplandı, bunlardan 4'ü döllendi. Ama eşimde de hafif morfoloji sorunu vardı, yani sende farklı olabilir... Ama yine de AMH'ı bildiğim kadarıyla çok fazla yüksletecek bir şey yok. İncir kürü/soğan kürü vb...yapanlar var ama herkeste etkili olamayabiliyor maalesef, bir kesinliği yok yani. Bir an önce harekete geçmek lazım çok panik de olmadan...

Benim Dr transfer sonrası fraxaparine iğne verdi gebelik oluştursa 3 ay bazen daha uzun pıhtılaşma önlemi olarak kullandırıyorum dedi..günde 1 kez karından yapıyorum..ama test vs yapmadı bana da cnm..

Kizlarrrrrrrrr !!!!!!! HAMİLEYİMMMMMM :):):):):):) kan sonucum 320 :):):):):)

Amin insallah canimmm :) tek embriyo koymuslardi o yuzden ikiz degildir :)

Çok sevindim hayırlı olsun:))) Rabbim sağlıkla tamamını erdirsin..bekleyen arkadaşlar tez zamanda hayırlı haberler alırlar inşallah..
Benim de 10. Gün değerim 192 yarın Dr kontrolüm var keseyi görücez çok heyecanlıyım bana 2 embriyo kondu ama bu değer illa ikiz olduğunu göstermiyormuş, beta hcg plesantadan salgılandığı için bu değerin yüksekliği gebeliğin sağlıklı ilerlediğini de gösteriyormuş.
Ama bölünür tek yumurta ikizi de olabilir, benim bir arkadaşım üçüzleri tek embriyonun bölünmesiyle oldu,ona transfer edilen 2 embriyonun biri bölünmüştü, şimdi sağlıklı üçüzleri oğluşları var çok şükür.

Orkide çok geçmiş olsun birdaha tekrarlamaz inşallah.. Nasıl korkmuşundur.. İkizler de görülebiliyormuş sağlıkla tamamına erirsin inş..

Canım nasılsın. Benim bugün karın ve kasık ağrım var çok korkuyorum:18:

Çok sevindim hayırlı olsun:))) Rabbim sağlıkla tamamını erdirsin..bekleyen arkadaşlar tez zamanda hayırlı haberler alırlar inşallah..
Benim de 10. Gün değerim 192 yarın Dr kontrolüm var keseyi görücez çok heyecanlıyım bana 2 embriyo kondu ama bu değer illa ikiz olduğunu göstermiyormuş, beta hcg plesantadan salgılandığı için bu değerin yüksekliği gebeliğin sağlıklı ilerlediğini de gösteriyormuş.
Ama bölünür tek yumurta ikizi de olabilir, benim bir arkadaşım üçüzleri tek embriyonun bölünmesiyle oldu,ona transfer edilen 2 embriyonun biri bölünmüştü, şimdi sağlıklı üçüzleri oğluşları var çok şükür.

Orkide çok geçmiş olsun birdaha tekrarlamaz inşallah.. Nasıl korkmuşundur.. İkizler de görülebiliyormuş sağlıkla tamamına erirsin inş..[/QUOTE]

cok tesekkur ederım bılgı ıcın canım hıc bılgım yoktu hayırlısı sağlıklısı olsun bebeğıın ıkız tek fark etmez benım ıcın :) Rabbım sağlıklı kucagıma almayı nasıp etsın her seyden once :)

cok tesekkur ederım bılgı ıcın canım hıc bılgım yoktu hayırlısı sağlıklısı olsun bebeğıın ıkız tek fark etmez benım ıcın :) Rabbım sağlıklı kucagıma almayı nasıp etsın her seyden once :)

Allah sabır ve güç versin herşeyde bizim bilmediğimiz bir hayır vardır, belki bebek sağlıklı olmayacaktı, inşallah beklemeden tez zamanda sağlıkla bebeğine kavuşursun..

Değerde çok ciddi bir düşüş yok hemen umutsuzluğa kapılma, kimyasal olsa değerin daha hızlı düşer diye biliyorum..

Arkadaslar merhaba
Ben daha tedaviye baslamadim ama canim cok SIKILIYO ya, psikolojim de cok iyisayilmaz, hep icimde bi korku var. Bana biraz moral verin nolurr

Cnm hepimiz yaşadık yaşıyoruz o korkuları ben de aynı korkularda başladım tedaviye hatta yine üzülücem olmayacak diye devamlı ertelemeye çalışıyordum en son eşim ikna etti şimdilik çok şükür hamileyim.. Tabiki olumlu düşün pozitif ol ama insan arada düşüyor çok normal bizim yaşadıklarımızı yaşayanlar için.. Ben testin pozitif olduğuna bile günlerce inanamadım.. Allahım hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin.. Gül düşün gülistan olsun:)

Korkma canım olurmuş gebelikte..Ben de daha çok ara ara vajina ağrısı oluyor,su gibi akıntım var, kaşıntı da var progestan fitil mi yapıyo acaba, yarın Dr a sorucam..bide acayip rüyalar görüyorum yok regl olmuşum filan.. Ablam gebelik kabusu doğurana kadar daha neler görücen dedi..
Valla bu annelik hep endişeymiş ki bizim endişeler çok önceden başlıyor ya..

Kaşıntı bendede var jelden kaynaklanıyo galiba

Selam Menac, bence hemen endişelenme bildiğim kadarıyla ilk aylarda doktorlar kasık ve karın ağrılarının devam etmesini normal görüyorlar, olabiliyor. Tabii yine de doktoruna sor istersen ama bence her şey yolundadır eminim...İyi düşün sen de

Kizlarrrrrrrrr !!!!!!! HAMİLEYİMMMMMM :):):):):):) kan sonucum 320 :):):):):)
Anakaram biliyorduk zaten çok şükür
Diyecek bişi yok Allah yardımcın olsun

Aa dur bi panik yapma. Düşüş o kadar çok değil ki aynı hastanede mi yaptırdın o da önemli. Bide değerin yüksekmiş baya ikiz değeri gibi. Biri tutunmaktan vazgeçmiştir belki ondan değer düşmüştür. Kimyasal gebeliklerde bu kadar yüksek sonuç çıkmaz diye biliyorum. Demedi deme kimyasal değil bu sonuç

Aynı hastanede yaptırdım ...iki embriyo konulmuştu ben de kendimi belki biri duruyordur diye teselli etmeye çalışıyorum ama o kadar çok olumsuzluk yaşadım ki verdiğim tepkilere ben de inanamıyorum artık mecbur yarını bekliycez artık..

benim doktorum bana böyle birşey vermedi ve benden genetik testte istemedi cumartesi doktora gidince nasıl yapılıyorsa yaptırmak istiycem inşallah geç kalmış sayılmam.zaten tüp bebeği yapan doktoruma devam etmiycem başka bir kadın doğum doktoru buldum

sadece hamile kalmasını sağlamak değil ki burada problem hamileliğin devamıda çok önemli onlar için ne kadar kolay ve basit biz bir bebek sahibi olabilmek için kendi sağlığımızdan, maddi varlığımızdan, psikolojimizden her şeyden vazgeçiyoruz ama onlar bunu çocuk oyuncağı sanıyorlar sanırım hasta bilinçli olmazsa eğer doktoru yönlendirmezse vay halimize vallaha. bu arada senin adına da üzüldüm arkadaşım peki neden düşük oluyormuş nedeni çıktımı ortaya inşallah son olur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…