Kurban olduğum vermek istedi mi tek spermle de verir sen merak etme. İnsanlar tese ameliyatı oluyor bulunan üç beş spermle mikro enjeksiyon yapılıyor ve sağlıklı hamilelik geçirip doğuruyor. Sana yakışıyor mu bu umitsizlikmoralini bozmak yok olacağına inanmazsan baştan kaybedersin. Opuya kadar da eşine iyi bak. O ne kadar uzgundur bir düşün problem sende olsaydı ve yumurta cikmasaydi kendini nasıl suçlar eksiklik hissederdin. Bu onu daha kötü etkilemesin. Sperm değerleri üç günde bir bile değişir canım ona göre
Merhaba canim nasilsin tedavin ne durumda...Benim esimin degerleri cok kotu durumda en son test sonuclarini dun aldik.Sperm sayisi 3 milyon hareketlilik % 15 *Morfoloji %3 %70 spermin kafa yapisi genetigi kotu.%11 govdesi .%16 kuyruk kismi genetik hata tasiyor..
Dun cok zordu benim icin Esime belli etmemek icin kendimi sıktım sıktım. Yatsi namazini zor kildim..Mirac gecesini yerine getiremedim...Cok uzuldum..Bi taraftan arkadaslara bakiyorum 0 Morfoloji ile dogal yolla Naz hamile umutlaniyorum.Bi taraftan ignelere basladim onca zahmetten sonra bi daha uzulmekten cok korkuyorum.
Canim Allah yardimcimiz olsun...Rabbim yuzumuzu guldursun insaallah..Sana,bana dun gece "Rabbim bizede evlat nasip et" diyen herkese hayirli evlatlar versin....
cnm meraba senn eşinin morfoloji kaçtı ???eşlerininz hız ve morfolojilerini yazar mısını zz fikir olsun diye???*
Merhaba canim nasilsin tedavin ne durumda...Benim esimin degerleri cok kotu durumda en son test sonuclarini dun aldik.Sperm sayisi 3 milyon hareketlilik % 15 *Morfoloji %3 %70 spermin kafa yapisi genetigi kotu.%11 govdesi .%16 kuyruk kismi genetik hata tasiyor..
Dun cok zordu benim icin Esime belli etmemek icin kendimi sıktım sıktım. Yatsi namazini zor kildim..Mirac gecesini yerine getiremedim...Cok uzuldum..Bi taraftan arkadaslara bakiyorum 0 Morfoloji ile dogal yolla Naz hamile umutlaniyorum.Bi taraftan ignelere basladim onca zahmetten sonra bi daha uzulmekten cok korkuyorum.
Canim Allah yardimcimiz olsun...Rabbim yuzumuzu guldursun insaallah..Sana,bana dun gece "Rabbim bizede evlat nasip et" diyen herkese hayirli evlatlar versin....
Ah canim benim biliyorum hem cok umitliyim hemde korkuyorum...Cevremde var tese ameliyatiyla sperm bulunan ve cocuk sahibi olan.Beni korkutan morfoloji .Acaba PGT yaptirsakmi.Kafam karisti dogrusu.Esim oyle biseyler kurler filan yapamiyo midesi rahatsiz.Bide doktor bu dogustan yada hastaliktan olmustur degismez dedi.
Menacim Dua et bana lutfen.Sen hamissin Muminin mumine ettigi dua kabul olurmus.Su ignelere baslayana kadar iyiydim bunlar piskolojimi mahvetti...
Ah canim benim biliyorum hem cok umitliyim hemde korkuyorum...Cevremde var tese ameliyatiyla sperm bulunan ve cocuk sahibi olan.Beni korkutan morfoloji .Acaba PGT yaptirsakmi.Kafam karisti dogrusu.Esim oyle biseyler kurler filan yapamiyo midesi rahatsiz.Bide doktor bu dogustan yada hastaliktan olmustur degismez dedi.
Menacim Dua et bana lutfen.Sen hamissin Muminin mumine ettigi dua kabul olurmus.Su ignelere baslayana kadar iyiydim bunlar piskolojimi mahvetti...
canım benim bırak 3 milyonu bizim azospermi topiğinde 2 kere tese ameliyatı olmuş ve 1 sperm bile görmeyen arkadaşlarım var..
hele bi arkadaşım varki eşinden ameliyatta 3 sperm çıkmış onlar döllenmiş ve şimdi ikizlerine hamilee
ve bunları gibi nicesi var.benim eşim 3kere oldu o ameliyatı o kadar zorki.
ilk tesede 11 sperm bulundu zar zor oda.sonra eşim bidaha ameliyat oldu hiç çıkmadı dünya başıma yıkıldı sanım.herhalde hiç çoçuğum olmıycak dedi.3. ameliyatıda geçen sene oldu.çıkan spermlerle denedik yine olmadı..bu seferkide eşimin testtisnden alınan dokularda sperm arandı çıkanlarla çok şükür hamile kaldım..Rabbim nasip ederse 1 sperm yeter.ayrıca biizmde spermelrin morfolojisi kötüydü..
bizim tahlil kağıtlarımızı görseniz hep kocaman bi 0 varrrrrrrrrrr ..
Bize de aynı şeyi demişti doktorlar canım. Biz inat ettik ama kendiliğinden olacak diye. 1 yıl boyunca denemediğimiz kür, kullanmadığımız ilaç kalmadı. Keçi boynuzu kürü morfolojiyi biraz düzeltmişti ama o da çare olmadı. Sayı ve ileri hareketli çok çok düşüktü çünkü. Son çare artık tüp bebek deneyelim dedik. Aslında doktorların en başta ve ilk olarak söylediği şeyi biz en sona bıraktık. Şimdi diyorum ki , ne diye çekinmişiz inat etmişiz acaba. Keşke hiç vakit kaybetmeden başlasaymışız diyorum. Sonucu sorarsan dün çok şükür o kadar hasretten sonra kanda pozitifi gördük, yarın yine test yaptıracağız katlandı mı diye. İlk denememizde müjdeyi aldık çok şükür. Diyeceğim o ki, lütfen hiç umutsuzluğa düşme ve eşine destek ol. Onlar bizden daha hassaslar gerçekten, çok zor bir şey çünkü onlar için. Dilerim Rabbim en kısa zamanda senin de göbüşünü ve kucağını doldurur. Ben de tedavi sırasında çok buhranlar sıkıntılar geçirdim, opu ve transfer sırasında babam da ağır bir rahatsızlıkla hastaneye yatmıştı üstelik ama Allah'a şükür, artık hepsi geride kaldı. Sabırlı ol lütfen ve olacağına inan.
Allah razi olsun senden canim guzel dileklerin ve dualarin icin..Rabbim babana saglikli uzun omurler nasip etsin torununun muruvetini gostersin...
Tebrik ederim canim bebisini .Allah tamamina erdirsin...
Cnm bizim % 1-2 arası değişiyordu ama şöyle düşün % 3 sizinki ama 3 milyonun 90.000 tanesinin morfolojisinde problem yok.. Ayrıca dr morfolojiye çok takılmamızı o değerin yanıltıcı olduğunu, kruger kriterlerinin çok sert olduğunu, % 5 morfolojiyle 5 çocuğu olan olduğunu ve türk erkeklerinde genelde düşük olduğunu söyledi.. Aşılamada belki morfoloji önemli ama tüp bebekte bir tane yetiyor bak naz kendiliğinden hamile kaldı ol diyince Rabbim oluyor.. Değerler aynı kalmıyor stres yaşam şartları vs devamlı değişebiliyor.. Azospermi olup hamile kalanlar duyuyoruz..Bizim dr başta % 80 problem vardı muhtemel sperm yumurtayı dölleyemiyordu ama mikroenjeksiyonla o problemi aştık çok şükür..ben eşimde problem var olarak değil bizde problem var olarak düşündüm hep..Şimdi de biz hamileyiz diyorum çok şükür.. Allah sana da nasip etsin.. En önemlisi moral..hepimiz tedavi gördük görüyoruz defalarca deneyen arkadaşlar var, Allah yardımcıları olsun..bunları seni bebeğine kavuşturacak yollar olarak gör o zamaninsana hiç dokunmuyor inan..Allahım sağlıkla bebeklerimize kavuşturur bizi inşallah..
slm kızlar transfer gününü saymazsak 8. günümdeyim..... 7. günümde adet olcakmışım gibi kasık ağrısı yaşadım.. ter döktüm resmen 1 saate yakın sürdü.. sonra ayaklarımın altına yastık koydum sıkı giyindim üstümü örttüm anca geçti....ama çok korktum... bana 2 embriyo transfer edildi...
bugünde dişimi fırçalarak bir bulantı geldi... şaşırdım.. acaba bunlar belirtimidir arkadaşlar....
hiç ümidim yok sanki tutmamış gibi hissediyorum... ne bileyimmm ilk tüp bebek denemem önceki hamileliklerimde hep akıntım olurdu şimdi akıntı yok denecek kadar az..
RABBİM BU MÜBEREK GÜNDE HEPİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRSÜN İNŞALLAAHHHH
canım sen nasıl oldun? Epeydir görüşemiyoruz, iyisin değil mi?
iğnlere mutlaka adetin 2. günü mü başlamak gerekiyor, 3. gün başlayan yok mu aranızda hiç?
ya benim adet erken geldi, 3. gün istanbulda olacaz, doktorla görüştüm gerçi sıkıntı olmaz dedi ama benim içim rahat etmiyo, sıkıntı olmaz dimi?
Hiç sıkıntı yapma canım, benim de, 3. gün başladı. Hatta 4.güne kadar süresi var. Sakın moralini bozma!..
gözün aydın balım. ikizler geliyor sanırım :119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119:
canım benim de 3. günü başladı
olmaz canım merak etme ben 3.gün başlamıştım, 3.gün başlayan çok
ben doktoru yanlış anladığım için 3.gün gittim:)
bende 3.gn başldm snde bnm gbi erkndn başlmşsn panğe anlaşln Rabbim hayrlsyla gzl netclr vrsn inşallah
meraba nilcimm canım bizimde bir tek sayı güzel diğerleri sizinkinden de kötü ilk olarak sunu söyleyeyim tedaviye henüz baslamadık bizde tek eşimde sorun yok bende de polipler vardı hersey normal yumurtluyordum ama bu polip(et benleri gibi bişi miş) yüzünden bebek de düşebilirmiş olusursa... o yüzdeen nisan ve mayıs aylarının başlarında 2 kere histereskopi ameliyatı oldum ve bu ay bi adet düzenleyici hormon ilacı kullandım hap da günümü geçirdi en son nisanın 27 sinde adet gördm ve hala olamadım 24 mayıs dı günüm ama olamadım 29 mayısda test yaptıdım ve tabki negatf cıktı dr mu aradım senn doğal yolla hamile kalma sansın %1 dedi adet söktrücüye basla dedi 2 gn oldu biteli hala adet olmadım bekliorum anlayacagınnnn eşimin degerleri morfoloji:1 hız toplam%14 sayı 64 mlyon cok uzun oldu hakkını helal et ...
Kızlar bugğn trans gününü saymazsak 10. Gün idrar testi pozitif hemde koyu ağlama krizindeyiö.yanıltıcı olurmu bu test.progestan jelden dolayo
Yeni ve kutlamakta geciktigim tum hamis dostlarım hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin bebeklerinizi saglikla büyütün inşallah
Negatif sonuç alan dostlarım allah en kisa zamanda sizlerede nasip etsin kucaklarimiz boş kalmasın inşallah hepimize dua ediyorum her zaman..
Benim bebisler düşüyor ne yazık ki(
Tam emin degil drlar ama şikayetlerime göre biri iç diğeri dis gebelik olmuş rahim ici ve dışı kan dolu ağrı kesici ilaçlarla duruyorum ne yazikki kısmetimde yokmuş ama yilmak yok yola devam.
Pazartesi kontrolüm var sonra başka dr a gidicem. FERYAL arkadaşım bu konuda yardımına ihtiyacim var bende bursadayım ve uludağ Ünv. de düşünüyorum bu kez sen hangi dra gittin benim baska klinkte 5dondurulmusum var orada transfer olurmu acaba tecrübelerini paylaşabilirsin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?