Mayıs Ayı dondurulmuş embriyo transfer sürecindekiler

Hepinize merhabalar bugün son kontrolümu oldum. Kalınlık 9 mm olmuş tahlilde iyimis ayın 31inde iki embriyo beşinci gün transfer olacak. Bugün bana rahimden iğneyi yaptılar. Birazdan da serum alacağım. Eğer herşey yolunda giderse pozitif gördüğüm de ve kalp atisini duydugumda bir daha serum alacakmisim.Tansiyon ilacı da verdiler kasilmayi önlemesi için. Günde 6tane Progestan var. Bir tanede diğer taraftan fitil var. Anestezi ile olacağım. Zaten rahim iğnesini zor yaptılar. Sanırım kilo normal de olsa anestezi olmadan yapamazmisim🥹🥹 çok fazla heyecanlıyım 🥹🥹 dua edin olur mu ilaçları eksiksiz alayım
inşallah sürecin su gibi güzelliklerle pozitiflikle geçer rabbim bu zorlu yolunun sonunu en güzel şekilde mükafatlandırır inşallah 🫂💗💞

Doktora söyledim ister dinlen ister amuda kalk bir şey değişmeyecek kendini dinleme bunların hiçbiri sonucu etkilemez dedi🙄 doktorum dünyanın en rahat insanı buradan bir sürü şey öğreniyorum yani doktordan daha fazla bilgi alıyorum burada😅
En iyisini yapıyosun kuzum kendimizi dinleyerek hata yapıyoruz aslında, tutunacağı varsa bebelerimizin zaten tutunacak 🥹

Bu arada ben transfer olduğum gün yattım diğer gün (transferin 1. Günü sayılıyor) çok az hareketlerle ayaklandım 2. Gün Daha hareketliydim 3ten sonra günlük hayatıma döndüm. Ben çok umutluydum yatsam da yatmasam da bu bebek tutunacak dedim. Hep inandım. Elbette korktum hemde çok korktum bu kadar inanmışken olmazsa yıkılırım dedim ama çok şükür oldu. Rahime kan gitmesi önemli diye okudum o yüzden genelde kapının önünde küçük adımlarla yürüyüş yaptım.

Ümitsizlik yok belirti olacak diye birşey yok o kadar çok ilaç alıyoruz ki bünye delirdi 🤪sakinligini koru umutsuzluğa düşme moral önemli 🌺
bünye öyle böyle delirmedi :) 2 saat içinde bağırıp ağlayayıp kahkaha atabiliyorum allah kolaylık versin cümlemize gerçekten :) bir gün enerjim var bir gün yerlere yapışıyorum :)

Yok kırmızı değildi sadece pembemsi biraz sulu gibi geldi şimdide bacaklarım kasıklarım ağrıyor bakalım yarın doktor ne diyecek ona göre hareket edeceğim inşallah bende pozitif sonuç alıram tüm bekleyen anne adayları rabbim hepimizi sevindirsin inşallah
Merhaba. Şimdi siz adet durumunuzu lekelenme durumunuzu daha iyi bildiğiniz için aslında siz daha iyi anlayabilirsiniz ki bu pembe nasıl bir kıvamda nasıl bir çoğunlukta normalde adet olduğunuzda böyle bir akıntınız oluyor mu ya da hiç böyle bir akıntı ile rastladınız mı çünkü size şöyle bir şey söyleyeyim Allah gönlünüze göre de versin
İnşallah olumlu sonuçlar alırsınız 🙏 ben iki kere transfer olmuştum iki transferimde de hiçbir şekilde pembe lekelenme görmemiştim normalde benim adetim de lekelenme ile başlıyor ama üçüncü transferimde çok küçük yani size şöyle söyliyim iğne topuzu başı kadar o kadar küçüktü ki tabi ben günlük ped kullandığım için onu fark edebilmiştim hatta oturup ağlamıştım. kesin dedim hasta olacağım leke başlamış filan ama o kadar küçüktü ki kıl gibiydi çok ince bir ip gibiydi. kesin yine tutmadı filan böyle moduna girmiştim ve ben o ay hamile olduğumu öğrendim hiçbir belirti de yoktu dediğiniz gibi yine böyle bir adet sancılarım filan vardı ama böyle bir lekelenme de görünce evet dedim ben hasta oluyorum ama hamileydim tabi nasip olmadı Gebelm sonlandı evet bu bir işaret olabilir ama bunun devamlı çok çok önemli mesela sürekli oldu mu bundan sonra devam etti mi çünkü ben de bir kere öyle oldu çok küçük bir şekilde gelmişti bir daha da olmamıştı zaten. Hiç belirtim olmadığı için hamile olduğumu bile anlamamıştım. İnşallah Buda bebeğinizden size işarettir 🤲 güzel sonuçlar alırsın inşallah canım😘

Ben transfer günüyle beraber 4. Gündeyim ama fitil koyduğum anda yakıyor hatta dün sarı renkli akıntıyla gelmiş birkaç saat sonra doktor belirti arıyorsun ondan diyor da bunun belirti aramakla alakası yok sizde de mi aynı his oluyor yanma acı gibi
Yok canım bende sarı akıntı olmuyor. Fitili kullandıktan 5 dk sonra falan hafif ağrı oluyor sancı gibi sonra geçiyor. Gün içinde sıvı geliyor bazen ilaçta akıyor beyaz o kadar. Sıvı geldiği için günlük ped kullanıyorum. Ama şry duymuştum bazılarında kaşıntı yapıyormuş. Ama sarı akıntıyı hiç duymadım canım.

Kızlar ben en çok umut etmem gereken zamanda umutsuz hissediyorum. Sanki tutmamış gibi. Neden böyle oldum anlamadım. Sizede böyle oldu mu?
Yani düşünüyorum da kendi denemelerimde ihtimalim %10 olmasına rağmen her ay aynı inançla tutundum. Şimdi %70 ihtimalim var ama ben %30 u düşünüyorum.
Çok normal duygular.Endişe illaki olacak.Bende de oldu.Ama olmazsa kendime ne gibi güzellikler yapacağımı düşünüp teselli buldum.Bazen herşey dört dörtlük olsa da zamanı gelmediyse olmuyor bunu beynimize kazımamız lazım canım.Olumlu düşünmek kadar olumsuz düşünmekte normal.Ben transfer sonrası 1 saat o masada yattığımda sürekli “hoşgeldin-cem adrian” şarkısını söyleyip durdum.Evde de devam ettim içimde olduğu aklıma geldikçe.sonra mustafa sandaldan gel bana şarkısını evde açıp dinledim.Yani olumsuz duygular kadar olumlu şeylerde yükledim kendime.Ama hep dedim ki kendime olmazsa “denize gireriz, güzel bi sofra kurar yer içeriz,kamp yaparız” gibi planlar kurdum.Hep kendime olmazsa bi tık üzülüp yola devam etme kararı aldım💝 sana sıkı sıkı sarılıyorum🌸🫂

Bugün son muayeneme geldim. Rahim kalınlığım 9.9 çıktı. 31 mart cumartesi günü olucak transferim listede düzeltebilir misiniz🥹 progesteron 0.199 çıktı iyi dedi doktorum. Sadece bir tane miyomum rahime çok çok yakın. Daha doğrusu rahim kalınlaşınca çok yakınlaşmış önceden bu kadar yakın değildi. Doktorum rahime baskı yapmıyo bir sıkıntı çıkarmaz dedi ama biraz kafama takıldı şimdi inşallah transferimi etkilemez.🙏🏻
Düzeldirim canım.rahim kalınlığın çok güzel progestron da iyi çıkmış. Gerisi ilahi takdir.Bana da rahmi transfer için beğenmediğini söylemişti. Histereskopi ve dolayısıyla 2 ay ertelemeyi önerdi ama oldu mu oldu.Kısmetten öte yol yok.Doktorun zaten sıkıntı olmaz demiş.inşallah bebiş tutunur.İnşallah miyom kist polip her ne zıkkımın kökleri de varda kurur gider.Kadın olmak çok güzel bi o kadar da zor.İnşallah güzel geçecek.O günün o anın keyfini çıkar🌸🫂

Herkese merhaba . Benim sürecimiz tamamlandı biyokimyasal olduğu kesinleşti ilaçları bırakıyorum 3 güne kanamanın gelir dedi doktorum ama pcos olduğum için kendiliğinden gelirmiş emin değilim doktorum gelir müdahale ermeye gerek yok ilaç vs dedi. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah dualarınıza talibim 2. Transfer için
Allahin izniyle 2. transferde emeğinin karşılığını alacaksın arkadaşım. Yorgun ve üzgün olabilirsin ama içindeki umut sana güç verecektir. Gecikiyorsa güzelleşiyordur diyip yola devam edeceğiz 🦋💕

Hepinize merhabalar bugün son kontrolümu oldum. Kalınlık 9 mm olmuş tahlilde iyimis ayın 31inde iki embriyo beşinci gün transfer olacak. Bugün bana rahimden iğneyi yaptılar. Birazdan da serum alacağım. Eğer herşey yolunda giderse pozitif gördüğüm de ve kalp atisini duydugumda bir daha serum alacakmisim.Tansiyon ilacı da verdiler kasilmayi önlemesi için. Günde 6tane Progestan var. Bir tanede diğer taraftan fitil var. Anestezi ile olacağım. Zaten rahim iğnesini zor yaptılar. Sanırım kilo normal de olsa anestezi olmadan yapamazmisim🥹🥹 çok fazla heyecanlıyım 🥹🥹 dua edin olur mu ilaçları eksiksiz alayım
Ben de bugün aynı rahim iğnesini oldum bana transferin provası gibi düşün aynısı dediler ama ben hiç rahat edemedim. Yerleştirdikleri aparat gibi şey de canımı acıttı doktor da aşırı kasıyosun kendinş kasarsan acır dedi ama asla konforlu bir durum değildi. Öte yandan idrara sıkışık olup karnıma bastırıyolardı çok zor dayandım sizin de öyle oldu mu? Keşke bana da anestezili yapsalar siz kendiniz mi talep ettiniz? Çünkü asla rahat değildim ve aşırı kasıldım.

Çok normal duygular.Endişe illaki olacak.Bende de oldu.Ama olmazsa kendime ne gibi güzellikler yapacağımı düşünüp teselli buldum.Bazen herşey dört dörtlük olsa da zamanı gelmediyse olmuyor bunu beynimize kazımamız lazım canım.Olumlu düşünmek kadar olumsuz düşünmekte normal.Ben transfer sonrası 1 saat o masada yattığımda sürekli “hoşgeldin-cem adrian” şarkısını söyleyip durdum.Evde de devam ettim içimde olduğu aklıma geldikçe.sonra mustafa sandaldan gel bana şarkısını evde açıp dinledim.Yani olumsuz duygular kadar olumlu şeylerde yükledim kendime.Ama hep dedim ki kendime olmazsa “denize gireriz, güzel bi sofra kurar yer içeriz,kamp yaparız” gibi planlar kurdum.Hep kendime olmazsa bi tık üzülüp yola devam etme kararı aldım💝 sana sıkı sıkı sarılıyorum🌸🫂
Merhaba olumlamalariniz çok güzel 🙏🏻 bu arada siz pozitif sanırım hayırlı olsunn🙏🏻 belirtiniz var mıydı 9-10 gün boyunca

Süreci tek başına yönetmen zor olmuştur eminim. Her şey bittiğinde bunu tek başıma başardım diyeceksin. Bu saatten sonra seni kolay kolay hicbir sey yıkamaz 🥹
Bende çok yakın olduğum dostlarıma içimi açtım ama pişman oldum. Bu süreçte çok arkadaşımla arama mesafe koydum. Bende keşke kimseye anlatmasaydim diyorum.
Burada gördüğün yakınlığı yıllarını verdiğin insanlarda göremiyorsun. Oyuzden buranın yeri bir başka. Bizi en iyi biz anlarız 💕
Canım özel değilse dostlarına içini açman neden pişman etti seni?

Kızlar az önce yazışmaları okudum ve çok duygulandım🥹 okuduğum her güzel haberde kendim hamile kalmış gibi mutlu olduğum gibi olumsuz haber alan arkadaşlarda da üzüntüyü iliklerime kadar hissettim. Hepimiz aynı yolda yürüyoruz kimimiz için bu yol biraz daha zorlu olabiliyor. Her zaman Allah’a hayırlısı için dua ediyorum hakkımda hayırlı olanı sağlıkla, kolaylıkla bana ve benim durumumda olanlara nasip et diyorum. Yarın kan vereceğim. 2. Tedavi denemem ama ilk transfer sonucum olacak hem korku, hem umut var içimde. Kendimi çok yalnız hissettiğim bir süreçteydim bana çok iyi geldiniz. İyi ki varsınız🌸 Rabbim dualarınızı kabul etsin🙏
Hadi bakalım pozitif haberi al gel arkadaşım 😊 sonra bizimle de paylaş hep birlikte kutlayalım 🙏

Kızlar bugun transfer + 5. Günüm böyle adet olacakmış gibi hassasiyetim var. Özellikle pozitif gören arkadaşlarım sizde de bu şekilde olmuş muydu ya da yakın tarihlerde transfer olduğumuz arkadaşlar sizde böyle bir durum var mı ?
Tamda aynı günlerde regl öncesi belirtilerim başladı.transfer pazartesi oldu.cuma falandı yani transfer+4 te regl belirtilerim başladı.Regl belirtisi dediğim de bacak ağrısı.Progestan iğne zaten ağrı yapıyordu ama ben regl ağrısı olan bacak ağrımı hemen tanıdım tanıdık hislerdi.Kasıklarım ilk zamandan beri ara ara ağrı gibi giriyordu.Transfer öncesi de estrofem kullandığım için büyük ihtimal,göğüste dolgunluk ve ağrı vardı halen var.Kasık bel ağrısı,ishal,kabızlık 😂😂ne ararsan var canım. Birazı ilaçlardan birazı bebelerden dolayı🤭ben genelde ilaçlara bağladım.Ama o bacak ağrım çok tanıdıktı. Şimdi yok mesela😅

Son düzenleme:
Merhaba. Şimdi siz adet durumunuzu lekelenme durumunuzu daha iyi bildiğiniz için aslında siz daha iyi anlayabilirsiniz ki bu pembe nasıl bir kıvamda nasıl bir çoğunlukta normalde adet olduğunuzda böyle bir akıntınız oluyor mu ya da hiç böyle bir akıntı ile rastladınız mı çünkü size şöyle bir şey söyleyeyim Allah gönlünüze göre de versin
İnşallah olumlu sonuçlar alırsınız 🙏 ben iki kere transfer olmuştum iki transferimde de hiçbir şekilde pembe lekelenme görmemiştim normalde benim adetim de lekelenme ile başlıyor ama üçüncü transferimde çok küçük yani size şöyle söyliyim iğne topuzu başı kadar o kadar küçüktü ki tabi ben günlük ped kullandığım için onu fark edebilmiştim hatta oturup ağlamıştım. kesin dedim hasta olacağım leke başlamış filan ama o kadar küçüktü ki kıl gibiydi çok ince bir ip gibiydi. kesin yine tutmadı filan böyle moduna girmiştim ve ben o ay hamile olduğumu öğrendim hiçbir belirti de yoktu dediğiniz gibi yine böyle bir adet sancılarım filan vardı ama böyle bir lekelenme de görünce evet dedim ben hasta oluyorum ama hamileydim tabi nasip olmadı Gebelm sonlandı evet bu bir işaret olabilir ama bunun devamlı çok çok önemli mesela sürekli oldu mu bundan sonra devam etti mi çünkü ben de bir kere öyle oldu çok küçük bir şekilde gelmişti bir daha da olmamıştı zaten. Hiç belirtim olmadığı için hamile olduğumu bile anlamamıştım. İnşallah Buda bebeğinizden size işarettir 🤲 güzel sonuçlar alırsın inşallah canım😘
Merhaba canım cevapladığın için çok teşekkür ediyorum ben normalda adet öncesi 1-2 gün kahverengi akıntı ile başlıyorum sonra kırmızıya çeviriyor ama dün sadece peçetede sulu pembemsı bir şey gördüm bu gün ama gelmedi doktoruma sordum yerleşme ola bilir söyledi kan gününü bekle dedi, çok üzüldüm bebeğini kaybetmeyine Allahım inşallah yeniden nasıb eder sıkı sıkı tutunurlar sana inşallah

Ben de bugün aynı rahim iğnesini oldum bana transferin provası gibi düşün aynısı dediler ama ben hiç rahat edemedim. Yerleştirdikleri aparat gibi şey de canımı acıttı doktor da aşırı kasıyosun kendinş kasarsan acır dedi ama asla konforlu bir durum değildi. Öte yandan idrara sıkışık olup karnıma bastırıyolardı çok zor dayandım sizin de öyle oldu mu? Keşke bana da anestezili yapsalar siz kendiniz mi talep ettiniz? Çünkü asla rahat değildim ve aşırı kasıldım.
Ay evet aynısı..ama oradaki hemşire çok tatlıydı. Çok konuşkandi. İlla aparatı gösterim dedi bak gösterirsen yaptırmam doktora .açamam bakmim ben en iyisi dedim. Ama yinede gösterdi sonra dedi orayı açmak için metal aletler olacak kendinizi sıkarsaniz bize birşey olmaz ama sizin canınız acır dedi. Çok tuvaletim var dedim. Nerdeyse kaciracam dedim. Ayıp olur doktora dedim🙈 keşke o kadar olmasaydiniz dedi ama dedim ben nerden bileyim bu kadar geç alacağınızı dedim🙈 sonra hemşireye sizin kolunuzdan tutsam olur mu dedim🙈 ne bilim o an o kız bana güç vermişti. Ona tutunsam zaman geçecek gibi geldi. Ama doktora yeri mi ne gösteriyorum dedi🙈 tutturmadi kolunu🙈🙈 evet bana da bu bir prova dedi bu kadar sıkışık gelmezsiniz dedi dedim hoca anestezili yapacak ooo o zaman süper dedi☺️benim talebim değil kilo endeksi yüzünden belli bir sayıdan sonra anestezili yapıyormuş. ☺️ Bana çok güzel denk geldi valla hayır diyemeyecegimi bugün daha iyi anladım. Bizim herseyimiz aynı gitmeye devam ediyor sanırım ☺️ umarım sağlıkla sıhhatle kucağımıza alırız evlatlarımızi. Ek gıda, uykusu vs onlar hakkinda bilgi alışverişi yaparız 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Back
X