Ben Eylül ayında 8 haftalıkken düşük yaptım. Düşükten sonra kendimi toplayayım acım biraz dinsin diye hemen tekrar korunmaya başladım. Çok büyük hata etmişim. özellikle de ilk bebeğinizse üzüntünüz hiç dinmiyor. Onu düşünmediğim bir günüm bile olmuyor. O heyecanım o hevesim bambaşkaydı. Artık unuttum diye düşündüğüm zamanlarda rüyalarıma girmeye başlamıştı. Şu an tekrar hamileyim ama hiç sevinemiyorum, bebeğe bağlanamıyorum. Doktorumla konuştum bilinçaltında kaybetme korkusu var hala dedi. hareketlerini hissedene kadar bekle o zaman geçecek dedi. Bence Doktorunuz izin verir vermez tekrar deneyin korkuların aklınızda büyümesine izin vermeyin. Ben hata etmişim, siz etmeyin...
merhaba arkadaslar ben de 10 ay bebek hasreti cektikten sonra hamıle kaldım . 1 nısanda 5 haftalık düşük yaptım. 26 nısanda tekrar hamıle kaldım onuda 6+3 te 15 mayısta düşük yaptım . dedıgınız gıbı zaman öyle zor gectı ki....bugun adet oldum düşükten sonra 28.günüm cok sukur...persembe günü adetımın 3.günü tekrar doktora gıdecegım hormonlara bakılacak...ve ıkna edebılırsem doktoru düşük sebeplerını arastırması ıcın bır kac test yaptıracagım..süreç hepımız ıcın zor ustelık benım gıbı arka arkaya meleklerını kaybetmek ınsana derin bır sızı verıyor.Rabbım buna da sukur hamıle kalabılmek bıle guzel.....ALLAH HEPİMİZE SAGLIK SIHAT VERSIN....
Ben Eylül ayında 8 haftalıkken düşük yaptım. Düşükten sonra kendimi toplayayım acım biraz dinsin diye hemen tekrar korunmaya başladım. Çok büyük hata etmişim. özellikle de ilk bebeğinizse üzüntünüz hiç dinmiyor. Onu düşünmediğim bir günüm bile olmuyor. O heyecanım o hevesim bambaşkaydı. Artık unuttum diye düşündüğüm zamanlarda rüyalarıma girmeye başlamıştı. Şu an tekrar hamileyim ama hiç sevinemiyorum, bebeğe bağlanamıyorum. Doktorumla konuştum bilinçaltında kaybetme korkusu var hala dedi. hareketlerini hissedene kadar bekle o zaman geçecek dedi. Bence Doktorunuz izin verir vermez tekrar deneyin korkuların aklınızda büyümesine izin vermeyin. Ben hata etmişim, siz etmeyin...
çok geçmiş olsun arkadaşlarım... umarım en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlara sahip oluruz...meliha doktorunu iikna etmekle uğraşma kendin git en yakın tıp fakültesine ve tahliller iste ben kan pıhtılaşması olayından şüpheleniyorum bu pazartesiye randevu aldım uludağ tıp fak. gidicem bazı özel tahliller sadece tıp fak.de yapılabiliyomuş onları isticem. benim doktoruma kalsa da 2. düşükten sonra araştırmaya başlıckmışşşşş oldu ben aynı acıyı 2.kez yaşadıktan sonra neye yarar neden 2.yi de riske atayım ki... doktorumun haberi yok ben kendi kararımla gidicem. pazrtesinden sonra size yazarım gelişmeleri. ve o testlerin adını da
CANIM YA BEN AĞRIDAYIM TIP FAKULTESINI GECTIM DEVLET HASTANESINDE BAKACAK DOKTOR BULAMIYORUM. ADAMLAR BIZ SENLE UGRASAMAYIZ DIYORLAR ...ERZURUMA GIDECEGIM ERZURUMDA IKI AY ONCEDEN RANDEVU ALABILIYORSUN. ÖZEL ERZURUM SİFA HASTANESINE GIDECEGIM ORDA TÜP BEBEK BÖLÜMÜDE OLDUGU ICIN BAZI TESTLER YAPILABILIYORMUS NASIP KISMET ARTIK.senın doktorun gene ınsaflıymıs 2.düşükten sonra arastırma yapalım demıs özel muayehanesıne gıttım doktorum bana ne gerek var 4.5.düsüklerden sonra normal hamılelık gebelık gecıren kadınlar bılıyorum deyıp benı basından savdı..doktorlar göre göre duyarsızlasmıslar onlar bır gunde kım bılır kac bebegı ana rahımınden bosaltıp çöpe atıyorlar.bızım etımızden et canımızdan can koparken onlar guya mesleklerı geregı duygusal degıl objektıf bakıyorlar!
çok geçmiş olsun arkadaşlarım... umarım en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlara sahip oluruz...meliha doktorunu iikna etmekle uğraşma kendin git en yakın tıp fakültesine ve tahliller iste ben kan pıhtılaşması olayından şüpheleniyorum bu pazartesiye randevu aldım uludağ tıp fak. gidicem bazı özel tahliller sadece tıp fak.de yapılabiliyomuş onları isticem. benim doktoruma kalsa da 2. düşükten sonra araştırmaya başlıckmışşşşş oldu ben aynı acıyı 2.kez yaşadıktan sonra neye yarar neden 2.yi de riske atayım ki... doktorumun haberi yok ben kendi kararımla gidicem. pazrtesinden sonra size yazarım gelişmeleri. ve o testlerin adını da
CANIM YA BEN AĞRIDAYIM TIP FAKULTESINI GECTIM DEVLET HASTANESINDE BAKACAK DOKTOR BULAMIYORUM. ADAMLAR BIZ SENLE UGRASAMAYIZ DIYORLAR ...ERZURUMA GIDECEGIM ERZURUMDA IKI AY ONCEDEN RANDEVU ALABILIYORSUN. ÖZEL ERZURUM SİFA HASTANESINE GIDECEGIM ORDA TÜP BEBEK BÖLÜMÜDE OLDUGU ICIN BAZI TESTLER YAPILABILIYORMUS NASIP KISMET ARTIK.senın doktorun gene ınsaflıymıs 2.düşükten sonra arastırma yapalım demıs özel muayehanesıne gıttım doktorum bana ne gerek var 4.5.düsüklerden sonra normal hamılelık gebelık gecıren kadınlar bılıyorum deyıp benı basından savdı..doktorlar göre göre duyarsızlasmıslar onlar bır gunde kım bılır kac bebegı ana rahımınden bosaltıp çöpe atıyorlar.bızım etımızden et canımızdan can koparken onlar guya mesleklerı geregı duygusal degıl objektıf bakıyorlar!
inanamıyorum canım yaa gerçekten mi? şaka gibi inanki şaka gibi geliyor bana yuhhh artık yaa...duydum duydum da bu kadarını duymadım..aslında istanbula burssaya gelebilseniz buralarda çok iyi profosörler var benim arkadaşım 5 düşük yaptı ona çok destek olmuş doktoru şimdi 2 tane çocuğu var sağlıklı... ayy hala inanamıyorum yazdıklarına yaa bende benim doktorumu ilgisizlikle suçluyodum bana hiç tahlil yaptırmıyor araştırmıyor diye...adamcağız bazı testler yaptı aslında ama bana yeterli gelmedi bebeğimi de patalojiye gönderdi otopsi yapılsın diye yoksa bizim aklımıza gelmezdi. valla canım bizrbibirimize örnek olcaz ön ayak olcaz gittiğimiz doktorların söylediklerini burda paylaşıcaz. ben pazartesinden sonra hemen yazarım burda...
arkadaşlar 26 mayısta malesef 13 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. 2 adet dönemini geçmesini beklicem ve ardından hemen hamile kalmak istiyorum. sizlerin planları nedir? beraber yolumuza devam edelim destek olalım istedim...
bende 7 mayısta kaza sonucu kaybettim hala suçluyorum kendimii ve hala geçmedi acısı 25 gün oldu ama agrılarım var hala sizde durum ne nasılsınız
inanamıyorum canım yaa gerçekten mi? şaka gibi inanki şaka gibi geliyor bana yuhhh artık yaa...duydum duydum da bu kadarını duymadım..aslında istanbula burssaya gelebilseniz buralarda çok iyi profosörler var benim arkadaşım 5 düşük yaptı ona çok destek olmuş doktoru şimdi 2 tane çocuğu var sağlıklı... ayy hala inanamıyorum yazdıklarına yaa bende benim doktorumu ilgisizlikle suçluyodum bana hiç tahlil yaptırmıyor araştırmıyor diye...adamcağız bazı testler yaptı aslında ama bana yeterli gelmedi bebeğimi de patalojiye gönderdi otopsi yapılsın diye yoksa bizim aklımıza gelmezdi. valla canım bizrbibirimize örnek olcaz ön ayak olcaz gittiğimiz doktorların söylediklerini burda paylaşıcaz. ben pazartesinden sonra hemen yazarım burda...
valla bana test mest yapmadı patalojıye falanda göndermedı keseyı.o yuzden ben ıkıncı dusukten sonra erzuruma gıtmeye karar verdım en azından ordakı hastanenın ımkanları daha ıyı burdan her seferınde gidiş dönüş 5 saat yol cekecegım benım ıcın yorucu ve tehlıkelı ama artık alıstım.1 yıldır bebek için kadar cok ugrastım kı yok rahım fılmıydı yok yumurta takıbıydı yok hormon hapı bu hapı su hapı...cok yoruldum. buranın halkı acısında dusen bır bebegın önemı yok ki bır daha olur zaten 5-6 tane cocugu var adamın .ne gerek var ardına dussun bu yuzden doktorlarda alısmıs dusen bır bebegın arkasını aramamayı neyse napaılım benım de sınavım buymus deyıp tesellı edıyorum kendımı hayırlısı olsun hepımız ıcın haberlerını beklıyorum canım ılgın ıcın tesekkurler
valla bana test mest yapmadı patalojıye falanda göndermedı keseyı.o yuzden ben ıkıncı dusukten sonra erzuruma gıtmeye karar verdım en azından ordakı hastanenın ımkanları daha ıyı burdan her seferınde gidiş dönüş 5 saat yol cekecegım benım ıcın yorucu ve tehlıkelı ama artık alıstım.1 yıldır bebek için kadar cok ugrastım kı yok rahım fılmıydı yok yumurta takıbıydı yok hormon hapı bu hapı su hapı...cok yoruldum. buranın halkı acısında dusen bır bebegın önemı yok ki bır daha olur zaten 5-6 tane cocugu var adamın .ne gerek var ardına dussun bu yuzden doktorlarda alısmıs dusen bır bebegın arkasını aramamayı neyse napaılım benım de sınavım buymus deyıp tesellı edıyorum kendımı hayırlısı olsun hepımız ıcın haberlerını beklıyorum canım ılgın ıcın tesekkurler
yaa ne demek hayatım... ilgilenicez tabi birbirimizle... evet doktorun bakış açısı önemli yani o anne için düşük ne demek onun yarattığı psikoloji ne demek onu anlaması lazım ama malesef umursamıyorlar çünkü alışmışlar sürekli böyle düşükler görmüşler... ateş düştüğü yeri yakıyor malesef... bana koyan ne oluyor biliyor musunuz çoğu kadın ilk bebeğine gebe kalıyor sağlıklı doğurup büyütüyor yani çoğu diyorum da çevremdekileri kastediyorum. durum böyle olunca bazen eksikliği kendimde arıyorum yanlış biliyorum ama isyan da etmiyorum inancım tamdır çok şükür... offf bilemiyorum ama gün geçtikçe daha da koymaya başlıyor! dün bütün gün internette araştırdım düşükten sonra adet görmeyip hemen hamile kalanlar bile var kimisi 1 adet dönemi beklemiş kimisi hiç beklememiş kimisi 3 ayı beklemiş ama olmamış uğraşmışlar falan filan... kendi akibetimi çok merak ediyorum düşükten bu yana 20 gün oldu hemen hemen. ve hala kahve akıntım geliyor. yani çok yoğun değil de hani akıntı gelir ya bizlerde işte bende kahve geliyor normal mi bilmiyorum onu da sorucam pazartesi bakalım...
yaa ne demek hayatım... ilgilenicez tabi birbirimizle... evet doktorun bakış açısı önemli yani o anne için düşük ne demek onun yarattığı psikoloji ne demek onu anlaması lazım ama malesef umursamıyorlar çünkü alışmışlar sürekli böyle düşükler görmüşler... ateş düştüğü yeri yakıyor malesef... bana koyan ne oluyor biliyor musunuz çoğu kadın ilk bebeğine gebe kalıyor sağlıklı doğurup büyütüyor yani çoğu diyorum da çevremdekileri kastediyorum. durum böyle olunca bazen eksikliği kendimde arıyorum yanlış biliyorum ama isyan da etmiyorum inancım tamdır çok şükür... offf bilemiyorum ama gün geçtikçe daha da koymaya başlıyor! dün bütün gün internette araştırdım düşükten sonra adet görmeyip hemen hamile kalanlar bile var kimisi 1 adet dönemi beklemiş kimisi hiç beklememiş kimisi 3 ayı beklemiş ama olmamış uğraşmışlar falan filan... kendi akibetimi çok merak ediyorum düşükten bu yana 20 gün oldu hemen hemen. ve hala kahve akıntım geliyor. yani çok yoğun değil de hani akıntı gelir ya bizlerde işte bende kahve geliyor normal mi bilmiyorum onu da sorucam pazartesi bakalım...
bugun 500 tl yi bayılınca erzurum şifa hastanesınde düşükle ilgili tum testlerı yapmaya karar verdıler işin sırrı sadece paraymıs meger:) pazartesıde esim için kromozon testı yapılacak bı 300 tl de ona bayılırız.oh oh ne guzel battı balık yanı bıraktım resmen dip gider.napalım saglık maglık bol bol bebekler olsun
bugun 500 tl yi bayılınca erzurum şifa hastanesınde düşükle ilgili tum testlerı yapmaya karar verdıler işin sırrı sadece paraymıs meger:) pazartesıde esim için kromozon testı yapılacak bı 300 tl de ona bayılırız.oh oh ne guzel battı balık yanı bıraktım resmen dip gider.napalım saglık maglık bol bol bebekler olsun
sana ne testleri yapıldı hayatım? kan pıhtısına mı baktılar yoksa kromozom mu? sonuçlar ne zaman belli olacak? haber ver olur mu? tabiii canım yaa herşey para olmuş parayı basarsan 7 kökenini mezardan çıkarır incelerlerinşallah hayırlı sonuçlar alırsın Allah çaresi olmayan dert vermesin inşallah... umarım bi sonraki hamileliğimizi sorunsuzca tamamlar kucağımıza alırız... Allah yolumuzu açık etsin... haberlerini bekliyorum...
sana ne testleri yapıldı hayatım? kan pıhtısına mı baktılar yoksa kromozom mu? sonuçlar ne zaman belli olacak? haber ver olur mu? tabiii canım yaa herşey para olmuş parayı basarsan 7 kökenini mezardan çıkarır incelerlerinşallah hayırlı sonuçlar alırsın Allah çaresi olmayan dert vermesin inşallah... umarım bi sonraki hamileliğimizi sorunsuzca tamamlar kucağımıza alırız... Allah yolumuzu açık etsin... haberlerini bekliyorum...
canım hormon testlerı yapıldı .genetık ve kan pıhtılasma testım de pazartesı yapılacak tekrar erzuruma gıdecegım eşimede kromozon testı yapılacak dun yaptıramadık cunku alınan kan örneklerı ızmıre kargoyla gonderılıyormus.hafta sonu kargo gec ulastıgı ıcın kan bozuluyor dıye pazartesıne kaldı olay.genetık tesının sonucu 2bucuk ayda gelıyormus kan pıhtılasma testıde 10-15 gun sonra gelıyormus..benım ogrenebıldıklerım bu kadar:)zorla kerpetenle alıyorsun adamların agzından al sunu yaptır deyıp gecıyorlar ıcerıgını ögrenmek artık senın arastırmalarına bılgıne ve de cazgırlıgına kalmıs:)bu ay koruma vermedı doktor eger bebek olursa hemen kan sulandırıcı iğne başlayacakmısısz kan pıhtılasma testının sonucu beklemeyecekmıs aman ne bıleyım hadı hayırlısı...
canım hormon testlerı yapıldı .genetık ve kan pıhtılasma testım de pazartesı yapılacak tekrar erzuruma gıdecegım eşimede kromozon testı yapılacak dun yaptıramadık cunku alınan kan örneklerı ızmıre kargoyla gonderılıyormus.hafta sonu kargo gec ulastıgı ıcın kan bozuluyor dıye pazartesıne kaldı olay.genetık tesının sonucu 2bucuk ayda gelıyormus kan pıhtılasma testıde 10-15 gun sonra gelıyormus..benım ogrenebıldıklerım bu kadar:)zorla kerpetenle alıyorsun adamların agzından al sunu yaptır deyıp gecıyorlar ıcerıgını ögrenmek artık senın arastırmalarına bılgıne ve de cazgırlıgına kalmıs:)bu ay koruma vermedı doktor eger bebek olursa hemen kan sulandırıcı iğne başlayacakmısısz kan pıhtılasma testının sonucu beklemeyecekmıs aman ne bıleyım hadı hayırlısı...
ne güzel koruma vermediyse hemen başla çalışmalara inşallah iyi haberlerini alırız :) ama çok iyi yapmışsın parası neyse verelim hesabı peşine düşmüşsün... ben de öyle yapıcam 2.yi 3.yü riske atmamalıyız yazık değil mi bize ve bebeklerimize... çaresi olan ama bizim sıkıntının ne olduğunu bilmediğimiz sebeplerden ötürü zavallı bebeklerimiz neden ölsün... ben de pazartesi gelsin istiyorum biran önce...haberlerini bekliyorum canım
Benim de 6 haftalikken kanamam basladi . 1 hafta sonra kontrolde kalbinin durdugunu ogrendik. Gecen cumartesi de kurtaj oldum.
Kutajda sonraki 7. gunum ama nerdeyse hic kanamam olmadi diyebilirim.
Kurtaj oldugum gun ve Ertesi gunu bir pedin 4te birlik bolumu bile dolmamisti
Sonra da gunluk ped kullanmaya basladim ki pede hic kan gelmiyordu diyebilirim. Ancak tuvalet kagidi ile silince damla damla kan geliyordu .
Cok normal degil sanirim , kanamam sirasinda bakildiginda da pihtilasma gormustu doktor rahmimde. Haftaya cuma kontrolum var bakalim ne diyecek .
Ilk adeti bekleme sureci sikintili ama
Hemen adet olsam ki sonrasind hemen 2 ay gecse tekrar calismalara baslasak diyorum. Yoksa deliricem bu gun su kadarlik olacakti bu gun su kadarlik olacati diye hesaplarken
Zamanin en yavas gecicegi yaz olacak sanirim bizler icin .
Insallah sonbahar da bebeklerimiz gelir hepimize tekrardan.
sorma canım yaaa günler geçmiyor. ben de düşünüyorum şuan 18 haftalık olacaktı şöyle olacaktı böyle olacaktı... offf bize yeni bir müjde lazım ama ona da 2 ay var bu yaz nasıl geçecek bilmem... Derdi veren Allah dermanını da verir inşallah bu yaz su gibi geçer inşallah... yaa benim de tam tersi 15 gün kanamam oldu son günlere doğru damla damla geliyodu gerçi ama ve şuan 21 gün olmasına rağmen khverengi akıntı geliyo yani çok fazla bi akıntı gelmiyo da sadece gelen akıntının rengi kahve... hala temizleniyo rahim demekki... bi de ilk adet sıkıntısı var... kürtajdan sonra adet düzenliği de oluyomuş. off offff.... neyse şükredelim gene de en azından hamile kalabiliyoruz arkadaşlar.
selam arkadaşlar,
benim deneyimim biraz daha değişik 1,5 yıl önce 16 haftalık bebeğim karnımda öldü, normalde bu ülkede 3. düşükten ve bebek ölümünden sonra kan pıhtılaşması ve bu gibi sebeplere araştırma yapılıyormuş ilk 3 keze kadar normal olabilir diyorlar (kaçıncı yüzyılda yaşıyorsak) benim bir doktor tanıdığım vardı onun yönlendirmesi sonucu kan pıhtılaşmalarıma bakıldı , ACA,ANA, Lupus ;Kanama zamanı vbg... tahillere bakıldı genetik tahlilerimede bakıldı kan pıhtıklaşması çıktı, şimdi hergün corspirin alıyuorum ve hamileliktede kan sulandırıcı iğne olacağım , bu mayısta tekrar hamile kaldım buda dış gebelik ten dolayı durmadı düşük yaptım inşallah herkeze nasip olur bebeişlerle gececek bir hayat , ama ihmal etmeyin gerekirse araya adamlar koyun ilk düşükten sonra bile pıhtılaşma tahlillerinizi yaptırmaya çalışnj çoğunluk bu sebepten ıoluyor arkadaişlar....sevgiler
haklısın. zaten biz de araştırıyoruz meliha81, ben,.... ben de oturup bekleyemem 2.bebeğim de acaba ölecek mi acaba bi sıkıntım var mı yokmu diye... varsa da bileyim yoksa da bileyim ama araştırmak da fayda var... senin sıkıntının çaresi var iğnelerle ilaçlarla hiç üzülme... Allah çaresi olmayan sıkıntı vermesin mesela genetik olursa çok çok daha kötü. Allah hepimizin yardımcısı olsun. yarın kandil bol bol dua edelim kendimize de birbirimize de...
bebeğim bugün sen gideli tam 40 gün oldu ben seni göremeden koklayamadan kucağıma alamadan seni benden kopardılar seni çok özledim içim acıyor hala yüzüm gülsede içim ağlıyor herkes bir daha olur diyor ama ben seni istedim bebem geçmiyor artık günler Rabbim seni daha çok sevdi baban karnımı severdi oğluşum derdi bitanecik oğlum derdi sen gittin gideli sevmiyor bebeğim çok özlüyorum seni................
rabbim hepimize sabır versin yazdıklarını okuyunca yüreğim öyle acıdıki,acını içimde hissettim çünkü bende 6 mayısta kaybettim bebeğimi 30 nisanda normal yolla doğum yaptım bebeğim 6 gün yaşadı o minicik kalbi daha fazla dayanamadı ben kucağıma bile alamadım koklayamadım onu karnımda kakasını yemiş zaten doğduğunda hiç ağlamadı oksijensizde kalmış olabilir dediler doktoru savcılığa şikayet ettiğimiz için bebeğimize otopsi yapıldı sonucu bekliyoruz doktorum sabah onda beni açılmam yokken suyumda gelmemişken hastaneye yatırdı beni muayne ettiğinde bebeğimin kakasını yaptığı söyledi ve üstüne suyumu patlattı aksam sekize kadar sancıdan kıvrandım ama iki santimden fazla açılmam olmadı doktoruma beni sezeryana al dememe rağmen almadı akşam 10:15 doğum yaptım dokuz santim açıklıkla ve tüm bunların sonucunda bebeğimi kaybettim rabbim ömür vermemiş verseydi yaşardı diyoruz ama içim öyle acıyoki dayanamıyorum üstelik benim eşimin morfolojisi %3 tü iki yıl bekledik tam tedaviye başlayacakken hamile kaldım benim için nasıl bir sevinçti anlatamam.şimdi acımında tarifi yok eşimde bende birbirimize sarılıp toparlanmaya çalışıyoruz Allahım hepimize sabır versin hayırlı evlatlar nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?