canım bırsey dıyeyım mı bu ınternet olmasaydı ben bılmem kac kere daha dusuk yapmıs olacaktım bılemıyorum.herseyı burdan ogrendım doktorlara bakma herseyı onlar bılıyor bızde cahılız ya bı halt bılmıyoruz.bana sankı doktorum mu dedı gıt genetık testlerını yaptır dıye ben neden dusuk yaptım dıye arastırdım ınternetten burdan ogrendım yapmam gerekenlerı. doktoruma dedım ben genetık testlerımı yaptırmak ıstıyorum dıye.aynı senın kı gıbı kızdı bana gerek yok dedı aman ne gerek var 4.5. dusukten sonra saglıklı gebelıkler gecırenler var dedı.dinlemedım doktorumu gıttım özele yatırdım. sonucuda dun bana kızan doktora gösterdım suratının halını gormek bana yettı tokat yemıs gıbı afalladı hemen cevırdı tabı ıyı olmus yaptırdıgın şimdi nasıl bır yol ızleyecegımızı bılıyoruz dedı falan filan.eger ben doktorumu dınleseydım muhtemelen bır dusuk daha yasabılırdım cunku bu ıgnelerı kesınlıkle kullanmam gerekıyormus yanı ıkıncı bır sık yok.tabı Rabbımın işine karısılmaz bu ıgnelerı kullanırken de düşük yasayabılırım ama en azından şimdi içim rahat olacak ben elımden gelenı yaptım takdır Allahtan dıyecegım.ooofff bu pıhtılaşmada moda mı oldu nedir anlamadım kim doktora gitse aynı sonuç çıkıyor kızlar yaa bu gidişle bende de bu çıkacak herhalde(Gerçi benim doktorum bana çok kızıyor nette duyduğum her şeyi kafama takmama ama ne yapayım elden bir şey gelmiyor (((
canım Allah razı olsun cok tesekkur ederım.Allah hepimizin bebeklerını bıze bagıslasın.sen özel hastanede calısıyordun degıl mi?dur ben sana bi sey sorayım ,sımdı bu ıgneler pahalıya.bunun ıcın rapor cıkartıp ucretsız alabılıyor muyum?emekli sandıgına baglı bızım sıgorta.bununla ılgılı bılgın var mı canım ya...canım allah gönlüne göre versin inş. sağ salim hayırlı bebeklerine kavuştursun rabbim ....canını sıkma daha demin bende bi hastaya kanında pıhtılaşma olduğu için rapor çıkardım kadın doğumcudan iğne vurulacakmış onada canını sıkma anlayacan hiç birşey olmaz elindede bir bebeği daha var çok şükür ....rabbim istedikten sonra herşey olur yani biz rabbime sığınalım yeter inş. bizlerin kucaklarınıda boş koymaz allahım....büyük allahım...
melihacım geçmiş olsun ama en azından öğrendin ve de çaresi var inşallah bundan sonraki hamileliğinde kucağına alırsın bebişini... ben daha hiç bişe öğrenemedim çünkü bana yapmadılar o tahlilleri ama bu cuma gidiyorum özele ne yapıp edip yaptırıcam. üzülme meliha tamam mı en azından çaresi var ve sen bebeklerini neden kaybettiğini öğrendin. darısı bana inşallah...
sevdalinka burdayım canım yaa valla buhafta sınav görevleriyle uğraşıyorum. hıı ayrıca gebelikle başlayan bel ağrılarım için de emar çekildim ve bugün de dişimi çektirdim :) anlıcağınız 2.hamileliğime hazırlanıyorum tüm pürüzleri ortadan kaldırmakla uğraşıyorum :) sen neler yapıyosun? hadi bakalım git doktoruna da güzel haberlerini al inşallah... temmuz sonunda bi bakıyosun buraya yazıyosun "kızlaaarrr hamileyim" diye :)))) en çok biz seviniriz valla :) yaa kızlar 32 gün oldu ben hala ilk adetimi olmadım :S acaba çok mu gecikecek... ben de ağustosta başlıcam çalışmalara bi ara kafayı bozdum temmuzda mı başlasam diye ama yok vazgeçtim abimin düğünü var ağustos sonunda ve ben çok koşturucam riske atmayayım...
melihacım geçmiş olsun ama en azından öğrendin ve de çaresi var inşallah bundan sonraki hamileliğinde kucağına alırsın bebişini... ben daha hiç bişe öğrenemedim çünkü bana yapmadılar o tahlilleri ama bu cuma gidiyorum özele ne yapıp edip yaptırıcam. üzülme meliha tamam mı en azından çaresi var ve sen bebeklerini neden kaybettiğini öğrendin. darısı bana inşallah...
sevdalinka burdayım canım yaa valla buhafta sınav görevleriyle uğraşıyorum. hıı ayrıca gebelikle başlayan bel ağrılarım için de emar çekildim ve bugün de dişimi çektirdim :) anlıcağınız 2.hamileliğime hazırlanıyorum tüm pürüzleri ortadan kaldırmakla uğraşıyorum :) sen neler yapıyosun? hadi bakalım git doktoruna da güzel haberlerini al inşallah... temmuz sonunda bi bakıyosun buraya yazıyosun "kızlaaarrr hamileyim" diye :)))) en çok biz seviniriz valla :) yaa kızlar 32 gün oldu ben hala ilk adetimi olmadım :S acaba çok mu gecikecek... ben de ağustosta başlıcam çalışmalara bi ara kafayı bozdum temmuzda mı başlasam diye ama yok vazgeçtim abimin düğünü var ağustos sonunda ve ben çok koşturucam riske atmayayım...
canım Allah razı olsun cok tesekkur ederım.Allah hepimizin bebeklerını bıze bagıslasın.sen özel hastanede calısıyordun degıl mi?dur ben sana bi sey sorayım ,sımdı bu ıgneler pahalıya.bunun ıcın rapor cıkartıp ucretsız alabılıyor muyum?emekli sandıgına baglı bızım sıgorta.bununla ılgılı bılgın var mı canım ya...
melihacım ben devlet hastanesinde çalışıyorum kanında pıhtışalma olduğunu söledikten sonra gebelik boyunca ve hhatta sonrası içinde yazıyomuş iğne kadındoğumcu ilaç raporu çıkarıyor bedava alıyorsun yaniii devletten çıkardık ama özeli bilmiyorum valla ne desem yalan olur..valla iğnelerde pahalıydı araştırırıken fiyatıda gözüme takıldı 170 mi 180 mi öle bişeydi demi?
melihacım ben devlet hastanesinde çalışıyorum kanında pıhtışalma olduğunu söledikten sonra gebelik boyunca ve hhatta sonrası içinde yazıyomuş iğne kadındoğumcu ilaç raporu çıkarıyor bedava alıyorsun yaniii devletten çıkardık ama özeli bilmiyorum valla ne desem yalan olur..valla iğnelerde pahalıydı araştırırıken fiyatıda gözüme takıldı 170 mi 180 mi öle bişeydi demi?
ay canım tesekkur ederım.eevet dedıgın gıbı ıgneler cok pahalı 0.2 ml clexane kutusu 80 tl ıcınde 10 ıgne var bır ayda 3 kutu kullanıyorsun o da ayda 240tl demek.önemli degıl bebek ıcın feda olsun ama devlett bızden o kadar cok para kesıyor ki saglık sıgortası ıcın neden boşa para vereyım dıyorum.bılgılendırdıgın ıcın tesekkurler canım ya ....
aynur sanadami korunma suresi verdiler?
meggie canım sagol Allah razı olsun.ınan hıc uzulmuyorum zaten sonucun bu cıkacagından emındım cunku tum ip ucları bunu gosterıyordu az kaldı doktor olmama:)Rabbim beterınden saklasın ben mutlu bıle oldum cunku nedenın ne oldugundan eminim artık.bu ay korunmayı bıraktık bakalım hayırlısı .tuhaftır ben gebelıklerımi hemen hıssedıyorum tutundugu yerı bıle hıssedıyorum.aranızda benım gıbı adetıne 10 gun kala ben gebeyım dıyebılen varmı? hemen hısseden.benım kalp atıslarım hızlanıyor göguslerım hemen hassaslasıyor adet gunume 10 kala ben gebeyım dıyebılıyorum.yanılmak ıstemıyorum ama ben gene bunları hıssedıyorum.
melihacım sen düşük yapalı 1 ay olmamış mıydı yanlış mı hatırlıyorum... çalışmalara başlayacak mısın... ben kararsızım bende hemen istiyorum ama abimin düğününe 7-8 haftalık olur (tabi hmen tutarsaaaa) ozamanda riskli zamanlar olur ve ben kendimi çok yorarım.. bekleyeyim 1
ay daha diyorum hem de 2 adet dönemim geçmiş olur doktorun dediği gibi... ama aslında hemen istiyorum bende yaa((
bu arada ben de senin gibiyim anladım hamile olduğumu 10 gün öncesinden. göğüslerim ağrıdı ki benim hiç ağrımazdı adet öncesinde falan. sonra belim ağrıdı, gaz oldu falan yani ben de anladım hıı bide göğüslerimde mavi damarlar çıkmıştı...
arkadaşlar 5+5 haftalık hamileyim. 6 gündür hafif hafif kanamam var, birde kasıklarımda ağrı. ikinci çocuğm ama ilk kez yaşıyorum bunları. düşük kaç günde oluyor. kanamam var ama sızıntı şeklinde pıhtı falan gelmiyor. daha ne kadar beklemeliyim. biraz tecübelerinizi paylaşın lütfen. beklemek çok kötü...
6 gün neyı beklıyorsun arkadasım kanaman varsa sızıntı seklınde bıle olsa doktoruna gıt progestan verır ıgne verır dusuk rıskı ıcın en kötü ıhtımalle ultrasonda bakar kesenın ne durumda oldugunu görur.kızma bana ama düşsün diyemi beklıyorsun.düşücek bır bebeksede bu durumu rahat atlata bılmen ıcın doktorun muhakkak senı yonlendırır ılac verır.
arkadaşlar 5+5 haftalık hamileyim. 6 gündür hafif hafif kanamam var, birde kasıklarımda ağrı. ikinci çocuğm ama ilk kez yaşıyorum bunları. düşük kaç günde oluyor. kanamam var ama sızıntı şeklinde pıhtı falan gelmiyor. daha ne kadar beklemeliyim. biraz tecübelerinizi paylaşın lütfen. beklemek çok kötü...
Bence hemen doktorunuzla irtibata geçin melihanın dediği gibi en iyi o yönlendirir sizi.
Megie canım eğer hemen bebek istiyorsan doktoruna gidip rahim durumuna baktırmadan sakın böyle bir maceraya atılma canım yaa.2. kez üzülmeyelim bu arada ben de doktorumdan randevumu aldım çarşamba günü gidiyorum Allahtan bir şey çıkmazsa.Rabbim yüzümüze baksın korktuklarımızla karşı karşıya getirmesin bizi.Bu arada hala sınav görevlerim var yaa okulla ev arasında mekik dokuyorum(
ayden bebegın dusmesı ıcın parca parca pıhtılar olması gerekıyor.kesenın dustugunude gorursun.ben dustugunu gordum elıme bıle aldım acaba kesemi yoksa pıhtı parcası mı dıye. doktorum benım kesemden umut kesınce altıgen beyaz bır hap vermıstı hem vajınadan aldım hem agız yoluyla ıctım .o benım dusuk yapmamı kolaylastırdı kurtaj olmama gerek kalmadı.rahımım kendıgılınden temızlendı.doktorun da anladıgım kadarıyla kesenden pek ümitli degil muhtemelen kendılıgınden düşmesini bekliyor.cok acımasızca ama sakın moralını bozma su an senın ıcın psıkolojı cok önemli kendını en kötü kosula göre hazırla arkadasım. Rabbım hayırlısını verırSİN İNŞALLAH BU DURUMUN GECICIDIR BEBEGIN YUZUNU GULDURUR.doktora kanı görür görmez gittim, 1 hafta bekleyelim dedi.cuma tekrar gidicem. o zaman kese vardı ama içinde yolk kesesini göremeyince düşebilir bekliycez dedi.
benim anlamadığım bebek düşse şimdiye düşer miydi, hiç parçamsı şeyler gelmiyor,sızıntı eklinde ve pembe renkli..yani düşük olduğunu nasıl anlıycam onu bilmiyorum, kanama böyle olsa da düşük yapmış olabilir miyim? lütfen yardım edin, yoruldum artık
canım ben 15 mayısta düşük yaptım 44 gün oldu .benım erken gebelıkte düştü yanı 6+2 de. Kürtaj olmama gerek kalmadan kendılıgınden düştüğü için uzun süre doktor koruma vermedi.ıkı doktorada gıttım ıkısıde korunmana gerek yok bır ay yeterlı dedıgı ıcın bu ay calısmalara basladık.senın durumun nasıldı ?benımde eylulde kız kardesımın dugunu var ama valla kımse kusura bakmasın once ben gelıyorum hayatta 31 yasıma gırıyorum bu yasıma kadar sevdıklerım ıcın yeterınce fedakarlık yaptım sımdı dugundu hastalıktı suydu buydu bakkaldan ekmek almayı ertelemıyoruz yasamımızda onemlı ve özlem dolu bır bebegı ertelemıs oluyoruz.kımse ıcın bu mutlulugu ya da yasayacagım her neyse ıyı kötü ertelemek ıstemıyorum.bu kararda sana kalmıs yuregın neyı ıstıyorsa onu yap dogru olan bu bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?