- 3 Aralık 2011
- 8.779
- 3.069
- 248
- Konu Sahibi cimcimesultan
-
Haklısın tatlım anneme bile anlatamadım üzülmesin diye kendi kendime yasıyorum stresimi eşimde fazlasıyla rahat doktoru hastaneyi pek sallamayın bir insan Bide daha hiç bebek konusunu düşünmeden olaylar geliştiği icin diyemiyorumda kocama kalk doktora gidelim amaa Haziran'a kadar olmazsa gidicem doktora ya bide bu yumurtlama döneminde kasıklarda sancı falan uluyormuş ya benim bel ağrım çok oldu mesela adetim olurkende hiç kasıklarım ağrımaz belim ağrır acaba yumurtlama donemimdede öylemi olucakki :44:
YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLAR LÜTFEN
alakasız konuyla belki ama benim suan yasadıklarım psikolojikmi arakadaşlar bana yardım edin sabah ateşim çıktı sıcaklar bunaltıyor beni ağzımda demirimsi bi tat var sol kasığım batıyor midem berbat bu belirtiler nedir hamile olsamda erken değilmidir bu belirtiler için bat:5 mayıs
hehe bende öyleyim eşim doktora benim sayemde gitmeye başladı oda kendisi için değil benim refakatçim olaraksen hiç stres yapma haziranda başka doktora git bu arada bak incir + havuç veya bal+çörek otu+tarçın kürleri var onlardan kullan artı soğan kürü var onuda yapabilirsn ama senin durumuna hangisi uygun onu bilmiyorum onu araştır ona göre kullan hazirana kadar değerlerinde normale döner ve bebeğinde sana gelir. biraz farklı oluyor canım benimde ilaç kullanırken belim ağrırdı hatta yumurtladığımı bile anlamazdım ama ilacı bırakınca kasıklarım ağrımaya başladı ilaç yumurtlamayı örtüyor bu yüzden anlaşılmıyo budnan sonra anlarsın sende :)
canım sabah rahim filmini araştırayım dedim sevgili saraçoğlunun seda sayanla programına denk geldim şnciri anlatıyo yumurtanın çatlamasını sağlıyor felandedi işte zaten neye yaradığını biliyosun 8-9tane inciri elinizle ikiye bölüp kaynatıp içiceksiniz dedi 21-25gün dedi bide havuç dedi havucuda yarım litre suda 3tane felan kesip kaynatacakmışın ama kıtır kıtır taze ve küçüklerden olcakmış havuç ve incir suyunu karıştırıp içilecekmiş hani hep günlük tüketin diyolar ya bu iki suyu karıştırıp dolaba koyun 3gün içebilirsiniz dedi ama daha detaylı bilgi için istersen sitesine bak adresi saracoglu.at ama sakın yazı yazayım soru sorayım deme boşver sen
Merhaba kızlar benide listeye alın ama benim durumum biraz karışık Haziran'da evlendim ve Yasemin kullanmaya başladım gecen ay bıraktım ama bebek icin bırakmamıştım uzun süre kullamıyim dedim ve daha yeni evliyiz eşimle bebek icin daha erken diye düşünüyorduk neyse ilacı bırakmama 2 gün kala doktora gittim kaşıntı icin ve kadın kan tahlili yapalım falan dedi ve fsh 13 çıktı bir başladı anlatmayaa yumurtaların çalışmaz menopoza girersin hemen aşılama yapalım denemeden tedaviye başlayalım falan diye inanın dünya basıma yıkıldı hep adetim düzenli olurdu hiç sorun yasamazdim neyse eve geldim 2 gün ağladım forumlara baktım insanlar fsh yüzünden yıllarca uğraşıyormuş neyse ilaç bitti 13 Nisan'da adet gördüm ama bu kadar olumsuzluklara rağmen sanki ben bu ay kendiliğimden hamiş olacakmışım gibi geliyor psikolojik olarak çok üzüldüğüm icin bebeğim olsun istedğim icin böyle hissediyorum ama bilmiyorum neysee Mayıs'ta hepimiz hamileyiiiiiz
Benim eşimde refakatçi hepkıyamam ama kanım alınırken bile geliyor dibimde bekliyor hakkını yemiyim bana aslında Aslan percemi otu faydalı fsh icin yumurtaliklarim icinde ari sutu bal polen almıştım yiyecemedim midem bulandı çok denedim olmadı bende incir kürüne başladım 2 gün ictim ama korktum çok tatlı yani ailemde seker hastalığı yaygın dedim yumurtaliklari çalıştırıcam diye seker hastası olucam bide okudum İncir kürüne adetin ilk gunü falan başlanıyormuş onu bekliyorum öyle yani ben küre başlarken inşallah sizlerin hamilelik haberlerini alicam o sevinçle Haziran'a bende olucam
o nasıl bir yaklaşım öyle yahu. daha yeni evli birine. bizim doktorumuz sperm testi için bile hemen yapmayalım durun bakalım bir kaç ay deneyin kendi halinizde ndan sonra yaparız panik yok stres yok demişti. bence sen doktorunu değiştir hayatım. öyle hemende umutsuzluğa kapılma
kızlar günaydınnnn
bir şey soracağım bir kaç yerde ilişki temposuna yumurtlama gününden 4-5 gğn önce başlayın yumurta çatladığında sperm ulaşmış olur vakit kaybı olmaz gibi şeyler okudum konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar vrmı
tatlım aslan perçeminin adet söktürücü ve yumurtalık kisti tedavisinde önemi var. ben kullandım çok faydalı ama senin durumunda ne olur etkisi bilmiyorum iyice araştır
aaaayyyy bu akşam olmaz bu akşam yumyum akşamıdur bakalım perşembe falan başlarım
yumyum ne kızzz :)
Haklisin canım bide şu var daha oncede sormuştu korunuyormsun falan diye konuşmuştuk bizim icin çok erken bebek daha istemiyoruz demiştik oda korunun ilacın bı zararı yok falan demişti yani ben kadına hamileliğin h sinı sormadan aşılayalım bilmem ne diyor bana sormuyor bile cocuk dusunuyormusunuz diye özel hastane olduğu icin belkide böyle yaptı bilmiyorum belkide haklıdır okumuş doktor olmus
Tatlım anladığım kadarıyla yumurtalama olduğu zaman herhalde
Aslan pençesiydi sanırım canım ya neyse fsh degeri yükseldikçe yumurtaliklar çalışmıyor sanırım bu çay onada faydalı yani benim degerim düşünce yumurtaliklarim daha iyi çalışacak benim 13 sınırda netten okuduğum kadarıyla insanlar 60 fshla tedavi görüyor umarım herkesin cocuğu olur sağlıklı bir sekilde bu arada ben tedavide görmüyorum yani doktor fsh i düşürmek icin bana ilaç falan vermedi :18:
Tatlım nette okuduğum bir yazı umarım faydalı olur
Hamile kalmak için ne zaman cinsel ilişkiye girmeli?
Hamile kalmak için en verimli günler, yumurtlamanın olduğu gün ve bu tarihten 5 gün öncesidir.
Bir başka deyişle, bir sonraki adet başlangıcından 10-16 gün önceki dönem hamile kalma şansınızın en yüksek olduğu dönemdir. Şayet bu dönemde iki günde bir cinsel ilişkiye girerseniz hamile kalma olasılığı artar. (10., 12., 14. ve 16. günler hamilelik açısından en uygun günlerdir.)
Birinci yılda alınabilecek bazı tedbirler vardır, o da hamilelik şansını artıracak günlerde özellikle cinsel ilişki gerçekleştirilmesi. Eğer 28 günde bir adet gören bir kadınsa normal olarak 14. günde yumurtlama olmasını bekleriz. Yumurta maalesef sadece 24 saat yaşayabilir. Bu süre içerisinde spermle buluşursa embriyo haline geçer ve bebek gelişir. Spermle buluşamamışsa kendiliğinden yok olur. Sperm ise kadın vücudunda, iyi sperm parametreleri varsa ilişkiden sonra 48 saat kadar yaşar. Hatta çok iyi sperm parametreleri varsa ve ortam da uygunsa bu süre 72 saate kadar çıkabilir. Yani 14. gün gibi bir yumurtlama bekleniyorsa, bunu biz adetin başladığı günü birinci gün kabul ederek sayıyoruz. Bu da demek oluyor ki, adetin ilk gününden sonra 14. gün en çok beklenen yumurtlama günüdür. Sperm de 48 saat yaşadığına göre. Biz kabaca 10. günden itibaren gün aşırı ilişkiyle hamilelik şansının en yüksek seviyeye ulaşacağını tahmin ediyoruz.
canım hormon tahlilleri o kadar hassaski iğne vücuduna girerkenki canının acımasıyla olduğun stress bile etkiliyor yahu...
epey aydınlatıcı oldu herşey iyi güzelde bu bekleyiş yokmu daha çok var yaaa ayyyy
Haklisin canım zaten beynin ürettiği bı hormon stres oldugunda yükseliyor artık onu takmıyorum ilk günler çok ağladım gecti canımda ben Malesef izmirden Denizli'ye gelin geldim kendimce dedim Haziran'da adetin 3. Gunü kan veririm bida baktiriyim arkadaşımın annesi hemşire onunla bulucam biryer artık ama çok teşekkürler beni düşündüğün icin
Yazdıklarını yeni gördüm tatliim. Aynen bende ilk defa deniyorum bakalım aynı zamanlarda hamile kalırız bide heyecanlandim kıpır kıpır oldum şimdimerhaba kızlar.
mart ve nisanı boş geçirdim daha doğrusu nisan daha bitmemesine rağmen sağlık sorunum çıktı bu yüzden ilaç kullanmaya başladım zaten bat 22 nisan ve ilaç kullanmadan önce bhcg ölçümü yapıldı sonuç malum.
benim gibi mayıs ayında hamile kalmayı isteyenler varsa burada dertleşelim. edindiğimiz bilgileri paylaşalım fikir alışveriri yapalım.
inşallah batımız 9 ay gecikir satımız nisan olur ve ocak 2014 de kucağımıza meleklerimizi alıp kokularını içimize çekeriz...
benim bu şubattan beri 2. denemem oldu
şubatta dış gebelikten kürtaj oldum martta adet gördüm nisanda bebeğim için çalışıyordum fakat beklenmedik bir durumla karşılaştım ilaç tedavisine başladım şimdi mayıs ayına erteledim umutlarımı...
benim gibi mayısta çiçek açmak isteyenler gelin hep birlikte destek olalım birbirimize....[
benim gibi mayısta çiçek açmak isteyenler .....
ne güzel yazmışsın... bu ay benimde inşallah böyle bir umudum var bu ilk deneme olacak.... bende sizinle yaşarım umarım bu süreci...ama görüyorumki umutsuz bir kaç şey konuşmuşsunuz başta en önemli şey pozitif olmak inanmak... bu süreçte madem birlikte olacağız olumlu ve pozitif olmak konusunda birbirimize destek olmalıyız...varmısınız kızlar...benim bat 10 Mayıs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?