Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
meryemim canım benim hic kafani bulandirma goruceksin bebegini de ve duyucaksin o guzel kalbinin sesini masallah bak doktorda olumlu

beste dularimiz duam sen ve miniginle masallahhh ona insallah basaricak

Son düzenleme:
hakkin da haklarinda hayırlısı olsun alicaz insallah guzel haberlerini

aynen guzellik birda ki adetimle allah kismet ederse baslicam. gelicek adet 24,25 haziran benim randevum 21, 20 sinde ucuyorum

Meryemcim 4+7 dediğin 5 hafta kuzu sen ölçümü dikkate alırsın bence darısı bebişi görmeye
Sağol @Beste78 ben de makine hesaplamaları ve doğanın bilinemezliği arasındaki karmaşadan 4 günlük bir fark vardır diye umuyorum. Doktorum iyi, seviyorum ama tam bir poker surat yani. Tam anlamadım hakikaten önemsiz bir şey mi. Geçen sefer güppür güppür attığını duyamadım o kalbin, o yüzden en küçük anormallikten ürküyorum. Senin yavru inşallah güçlenerek geliyordur herşeyi baştan sona normal gider.

can09e sağol şekerim doldurduğum güne bakıyorum telefondaki uygulamada öyle gösteriyor ama doğrudur önemli değildir inşallah. Sağolun iyi ki varsınız.

meryemim canım benim hic kafani bulandirma goruceksin bebegini de ve duyucaksin o guzel kalbinin sesini masallah bak doktorda olumlu
Amin beybi ne diyeyim 60lı yıllarda olaydık şimdi bir kere gebeyim deyip oturacaktık aşağı, şimdi her hafta kaç milim oldu onun derdindeyiz. Neyse sizin de endişeleriniz bunlar olsun en kısa zamanda, tövbe ya iyi birşey demeye çalıştım ama garip bir cümle oldu neyse silmiyorum ya

InsAllah her şey guzel olacak, eski yaşananlar unutulup gidecek,yeni güzelliklere

Cevapları aldığımda sakin olurum zaten ben de sende. En sevmediğim tutumdur benimde aklımı kurcalayan sorulara cevap ararken sakin ol rahat ol gibi cevaplar.

Ya burada insanlar doktora böyle şeyler sormuyor anladığım kadarıyla. Bırak tedavide kullanılacak ilaçları sormayı, tüp bebek tedavisinde tek tek yumurta milimlerini sorsan deli gibi bakıyorlar :) Klinikte sadece bir doktor detaylı anlatmaya meraklı ve çok konuşuyor. Benim doktorum da dahil diğerleri iyi, tuhaf, kötü gibi ifadelerle geçiyorlar. mesela rahim kalınlığı bakıyor, uterus iyi diyor, kaç mm söylemiyor. Belki aklına gelmiyor, belki gerek görmüyor Her seferinde ben soruyorum kaç mm diye :) kendi doktorum alıştı ama diğerleri öğrenip ne yapacaksın acaba der gibi bakıyor söylerken :)

Cevapları aldığımda sakin olurum zaten ben de sende. En sevmediğim tutumdur benimde aklımı kurcalayan sorulara cevap ararken sakin ol rahat ol gibi cevaplar.
Benim kendi doktorum da ilk iki tedavide gonal f ile yumurta toplanamadığında, her soruma tek tek cevap verdi. Sorulara cevap vermekte bir sıkıntı yok aslında. Belki ben yanlış ifade ediyorum. kan sulandırıcı kullanmalı mıyım dediğinde, onların uzmanlık alanına giriyorsun ya, burada insanlar pek öyle değiller. Ama gitsem, ne oldu, neden oldu, ne yapacağız gibi kafamda yüz soru olsa hepsini cevaplar. Doktorum bu konuda iyidir. Ama şu ilacı almalı mıyım sorusunu çok sevdiklerini sanmıyorum. Yani ihtiyaç olsa zaten verirdik diye düşünüyorlar muhtemelen.

panic_attack durumu çok iyi açıklamış. Ya o konuşkan doktoru yakala sor ya da kalbinin sesini dinle.

Ya ben kendi kendime ilaç kullanırım. Türkiye den buna alışkınım. Hatta burada yazdırmak sorun olabilir diye bir poşet ilaçla gelirim Türkiye den :) ama konu bu kadar emek verdiğimiz bir şey olunca, doktorun dediği gibi ilerlemek istiyorum haliyle. Belki zararı olacak belki olmayacak bilemiyorsun ki. Arı sütü bal polen için bile arkadaşım o kadar zorladı ki.. ona bile mesafeliydim :)

Tamam o zaman corasprin başlayayım bu tedavide. Dediğin gibi ne kaybedeceğim ki? Ne zaman içmeye başlayacağım? Ne zaman içeceğim. Kan sulandırıcıyı da kendi doktoruma denk gelirsem soracağım, kontrollerde başka doktor olursa da transferde sorarım. Ama başka doktora sormayacağım kesin kararlıyım :) Bizim ailede kalp rahatsızlıkları ve şeker sorunları vardır. Kardeşim de her gün 1 aspirin alır, o da bana sürekli kullan diyordu, tüp bebek tedavisinde hele defalarca söyledi, ben de doktor vermedi diye itiraz ediyordum. Belki de dediğin gibi bu basit nedenden negatif alıyorum. Deneyeceğim :)

Burada olmaktan ben de çok mutluyum, burada gördüğümüz desteği ailemizden bile zor görüyoruz, hepimiz benzer şeyler yaşadığımız için birbirimizi çok iyi anlıyoruz canım
Damdan düşeni damdan düşen anlar güzelim. Ailelerimiz bize sevinçlerimizde, üzüntülerimizde ortak oluyor elbette. Ama duygu halleri bizimle bizim gündemimizi yaşamak, bu bizim hissettiklerimizi hissedebilecekleri anlamına gelmiyor her zaman :)

aynen guzellik birda ki adetimle allah kismet ederse baslicam. gelicek adet 24,25 haziran benim randevum 21, 20 sinde ucuyorum
Götür beni gittiğin yere demek istiyorum sana :) bu 1 Mayıs embriyosu yaşamayı seçseydi ben de muhtemelen o tarihlerde giderdim ama şimdi en erken Temmuz belki Ağustos.. iyice bunaldım, çok keyifsizim. Bugün yeğenime saydırdım bir sürü :) gitmemi dört gözle bekliyor ama telefonda konuşmuyor. Beni iyice gözden çıkardı diye anasına saydım saydım git bunları ona söyle dedim telefonu kapattım. İşi gücü bıraktım 6 yaşında çocuğa sardım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…