- Konu Sahibi panic_attack
-
- #4.461
Evet canım aynen öle işte bnada iyi gelyr cok hemdeBurada olmaktan ben de çok mutluyum, burada gördüğümüz desteği ailemizden bile zor görüyoruz, hepimiz benzer şeyler yaşadığımız için birbirimizi çok iyi anlıyoruz canım
meryemim canım benim hic kafani bulandirma goruceksin bebegini de ve duyucaksin o guzel kalbinin sesiniSelamlar bacılar
Bugün ilk doktor muayenesine gittim. 4Hafta 7günlük oluyorum sat.a göre. Sonsuz gibi geçen o birkaç dakika sonunda ekranda kara delik gibi kese göründü şükür. Kese haftasına göre büyük ama, ultrason kendi hesabında 5+4 dedi keseye. Son adet 4 gün gecikmişti bende, kese gecikmemiş gibi tövbe est.! İçinde bebek seçilmiyor henüz. Bizim için önemli olan bebeğin ölçüleri, keseye oranı falan dedi doktor. Ama bu işlerde fazla mal göz çıkarmaz diye bir durum yok malum, bir sıkıldım ben... İnşallah içi dolar şu kesenin. Bu arada tahmin ettiğim gibi kan sulandırıcı iğnemi yazdı. Biz sevgili kocamla salak ve avanakbir şekilde iğne yapmayı öğreneceğiz artık. Önümüzdeki hafta cuma gel o zaman bebeği de görmeli, kalp atışını da duymalıyız dedi ama ben tam iki hafta sonra 7. haftada gitmek istiyorum dayanabilirsem, arada görüldü görülmedi duyuldu duyulmadı stres olmak istemiyorum. Bu yola girildi mi endişe yokolmuyor şekil değiştiriyor sadece ta doğuma kadar. Allah inşallah herkese her aşamasını keyifle nasip eder. Haziranın başı karnaval yeri gibi olacak burası inşallah gözüm üstünüzde
beste dularimiz duam sen ve miniginle masallahhh ona insallah basaricakKızlar merkezden aradılar, benim tek taş kompact olmuş fakat henüz açılıp blast olamamış, 1 gün daha bekliycez dedi doktorum, çok ümitli değilim ocakta da aynı şey olmuştu ama hiç belli olmaz tabi yarın ola hayrola
hakkin da haklarinda hayırlısı olsun alicaz insallah guzel haberleriniDoktor amca yine ikisini de diyip durdu benimde gönlüm ikiden yanaymış hımm peki ozaman siz nasıl derseniz falan dedim bide Allah korusun negatif olursa tekrar orda denemem diye düşündüm bebelerin hepsini alayım geleyim
aynen guzellik birda ki adetimle allah kismet ederse baslicam. gelicek adet 24,25 haziran benim randevum 21, 20 sinde ucuyorumHamilelik olmadığı için zamanında Regl olmana sevindim canım. Benim de bozulmamıştı düzenim ama bazılarının bozuluyor o da fena bir şey. Sen şimdi bir sonraki adetle mi başlayacaksın? Biletin Haziran sonu gibi hatırlıyorum yanlış mı hatırladım?
Gözünaydın canım, inşallah sağlıkla kucağına alacaksın bebişini, hafta hesaplamasına da takılma 2 haftaya kadar sapmalar normal döllenme, embriyo gelişimi ve yerleşmesinin genel bir hesabı var bu hesap 28 gün regli 14. Gün döllenmeye göre hesaplanıyor ve usg cihaz ayarları bu şekilde yapılıyor,ama erken ya da geç yumurtlama döllenme, embriyo gelişimi 4 gün ya da 6 gün olabiliyor bunların hepsi yapılan hesapları değiştirebiliyor, çünkü embriyonun Rahime tutunma süreci farklı olabiliyor, kaldı ki senin sadece 4 gün ve gününden küçük olmasından sa büyük olması daha olumlu bir şey, rahat ol hamişliğin keyfini çıkar canım
Sağol @Beste78 ben de makine hesaplamaları ve doğanın bilinemezliği arasındaki karmaşadan 4 günlük bir fark vardır diye umuyorum.Meryemcim 4+7 dediğin 5 hafta kuzu sen ölçümü dikkate alırsın bence darısı bebişi görmeye
Napak yani, mayis olmadi bizde haziran a odaklaniriz demiiaynen guzellik birda ki adetimle allah kismet ederse baslicam. gelicek adet 24,25 haziran benim randevum 21, 20 sinde ucuyorum
Amin beybi ne diyeyim 60lı yıllarda olaydık şimdi bir kere gebeyim deyip oturacaktık aşağı, şimdi her hafta kaç milim oldu onun derdindeyiz. Neyse sizin de endişeleriniz bunlar olsun en kısa zamanda, tövbe ya iyi birşey demeye çalıştım ama garip bir cümle oldu neyse silmiyorum yameryemim canım benim hic kafani bulandirma goruceksin bebegini de ve duyucaksin o guzel kalbinin sesinimasallah bak doktorda olumlu
InsAllah her şey guzel olacak, eski yaşananlar unutulup gidecek,yeni güzelliklereAmin beybi ne diyeyim 60lı yıllarda olaydık şimdi bir kere gebeyim deyip oturacaktık aşağı, şimdi her hafta kaç milim oldu onun derdindeyiz. Neyse sizin de endişeleriniz bunlar olsun en kısa zamanda, tövbe ya iyi birşey demeye çalıştım ama garip bir cümle oldu neyse silmiyorum ya
Cevapları aldığımda sakin olurum zaten ben de sende. En sevmediğim tutumdur benimde aklımı kurcalayan sorulara cevap ararken sakin ol rahat ol gibi cevaplar.Bana hiç bir zaman ne kan sulandırıcı, ne corasprin veriyor bu şapşik doktor. Progestan verince kan sulandırıcı da mı vermesi lazım. Bu tedavide de yok. Ne yapsam sorsam mı diyeceğim. Sonra kocam dahil doktorlar da bana sürekli sakin ol, rahat ol demeye başlıyor. Tepem atıyor. Yani beni geren sizsiniz ama ya :)
Evet inşallah hepimiz ruhen tamir olup bebelerin uyku saatini konuşuyor olacağız burda arkadaşımInsAllah her şey guzel olacak, eski yaşananlar unutulup gidecek,yeni güzelliklere
Ya burada insanlar doktora böyle şeyler sormuyor anladığım kadarıyla. Bırak tedavide kullanılacak ilaçları sormayı, tüp bebek tedavisinde tek tek yumurta milimlerini sorsan deli gibi bakıyorlar :) Klinikte sadece bir doktor detaylı anlatmaya meraklı ve çok konuşuyor. Benim doktorum da dahil diğerleri iyi, tuhaf, kötü gibi ifadelerle geçiyorlar. mesela rahim kalınlığı bakıyor, uterus iyi diyor, kaç mm söylemiyor. Belki aklına gelmiyor, belki gerek görmüyor Her seferinde ben soruyorum kaç mm diye :) kendi doktorum alıştı ama diğerleri öğrenip ne yapacaksın acaba der gibi bakıyor söylerken :)Sağol canım. Evet gerçi korkunun ecele faydası yok ne oluyorsa erken görelim belki de dediği zaman giderim. Kese büyüklüğü de pek matah birşey değilmiş, kahrolası internet çöplüğünde gezindim dayanamadım. Ama çok erken bir gebelik diye küçük sapmalar olur diye inanmak istiyorum. İğneler evet karından yapılacakmış. İğne yapılmasına huylanan bir tip değilim ama kendim hiç yapmadım tabi iş başa düştü neler öğrenmedik ki bunu da öğreniriz.
Bu arada ben bugün doktora sordum, eğer pıhtılaşma yoksa bile kan sulandırıcı almanın bir zararı olur mu diye, olmaz dedi. Ben eksik kalan pıhtılaşma testlerimi de mecburen özelde yaptıracağım ama onlar çıkana dek iğne kullanacağım içimiz rahat etsin diye. Sonuçlara göre belki sadece aspirinle devam ederiz dedi. Bana cleksan iğne yazdı ama piyasada yok dediler muadilini aldım. Eczacı da verirken tüp bebek işlemlerinde kullanıyorlar bunu dedi. Doktoruna sorabilirsin ne var ki.
Benim kendi doktorum da ilk iki tedavide gonal f ile yumurta toplanamadığında, her soruma tek tek cevap verdi. Sorulara cevap vermekte bir sıkıntı yok aslında. Belki ben yanlış ifade ediyorum. kan sulandırıcı kullanmalı mıyım dediğinde, onların uzmanlık alanına giriyorsun ya, burada insanlar pek öyle değiller. Ama gitsem, ne oldu, neden oldu, ne yapacağız gibi kafamda yüz soru olsa hepsini cevaplar. Doktorum bu konuda iyidir. Ama şu ilacı almalı mıyım sorusunu çok sevdiklerini sanmıyorum. Yani ihtiyaç olsa zaten verirdik diye düşünüyorlar muhtemelen.Cevapları aldığımda sakin olurum zaten ben de sende. En sevmediğim tutumdur benimde aklımı kurcalayan sorulara cevap ararken sakin ol rahat ol gibi cevaplar.
Ya burada insanlar doktora böyle şeyler sormuyor anladığım kadarıyla. Bırak tedavide kullanılacak ilaçları sormayı, tüp bebek tedavisinde tek tek yumurta milimlerini sorsan deli gibi bakıyorlar :) Klinikte sadece bir doktor detaylı anlatmaya meraklı ve çok konuşuyor. Benim doktorum da dahil diğerleri iyi, tuhaf, kötü gibi ifadelerle geçiyorlar. mesela rahim kalınlığı bakıyor, uterus iyi diyor, kaç mm söylemiyor. Belki aklına gelmiyor, belki gerek görmüyor Her seferinde ben soruyorum kaç mm diye :) kendi doktorum alıştı ama diğerleri öğrenip ne yapacaksın acaba der gibi bakıyor söylerken :)
Ya ben kendi kendime ilaç kullanırım. Türkiye den buna alışkınım. Hatta burada yazdırmak sorun olabilir diye bir poşet ilaçla gelirim Türkiye den :) ama konu bu kadar emek verdiğimiz bir şey olunca, doktorun dediği gibi ilerlemek istiyorum haliyle. Belki zararı olacak belki olmayacak bilemiyorsun ki. Arı sütü bal polen için bile arkadaşım o kadar zorladı ki.. ona bile mesafeliydim :)Ya hakkaten her doktorun yoğurt yiyişi farklı galiba tedbir amaçlı diye düşünüyorum ama ilk taze transferde sadece coraspindi şimdi iğne de olacak anlamıyorum dediğin gibi müdahale de edilmiyor ki sonra doktordan daha mı iyi bileceksin diyorlar
Tamam o zaman corasprin başlayayım bu tedavide. Dediğin gibi ne kaybedeceğim ki? Ne zaman içmeye başlayacağım? Ne zaman içeceğim. Kan sulandırıcıyı da kendi doktoruma denk gelirsem soracağım, kontrollerde başka doktor olursa da transferde sorarım. Ama başka doktora sormayacağım kesin kararlıyım :) Bizim ailede kalp rahatsızlıkları ve şeker sorunları vardır. Kardeşim de her gün 1 aspirin alır, o da bana sürekli kullan diyordu, tüp bebek tedavisinde hele defalarca söyledi, ben de doktor vermedi diye itiraz ediyordum. Belki de dediğin gibi bu basit nedenden negatif alıyorum. Deneyeceğim :)Sen sor bence de kuzum. İğne vermese bile gerek yok dese bile en azından hergün 1 tane coraspin içsen iyi olur sanki.
Benim kendi doktorum da yumurta takibinde de aşılamada da ne zaman takviye progesteron verse yanında mutlaka coraspin veriyordu ki tüp bebekte daha fazla progesteron yüklendiği için düşük doz kan sulandırıcı iğne en garantisi demişti.
Rahimdeki kan akışının da iyi olması için, embriyonun daha sağlam tutunması ve beslenebilmesi için de kanın daha akışkan olması gerekiyormuş.
Hiçbir pıhtı problemin olmasa bile hamilelikte kan yoğunlaşıyormuş, vücut kendini kanamaya ve düşüğe karşı korumak için böyle bir önlem alıyormuş ama tabi bu doğal yolla gebelik için geçerli. Progesteron yüklenmediği için de pıhtılaşma riski yokmuş. Ama tüpte var işte.
Her şeye gereksiz gözüyle bakan Prof. Dr. Kutay Biberoğlu'na da sormuştum ben bunu mail ile. "Sadece tüp bebekte progesteron desteği kesinlikle şarttır ve dolayısıyla kan sulandırıcı da kullanılabilir, farz değildir ama tedbir amaçlı verilebilir, ampirik bir tedavi yöntemidir yani" demişti.
Kullan sen, kanama yaratacak ya da durdurmayacak bi riski de yokmuş zaten bunların. Pıhtı oluşumunu engelliyormuş sadece. Bütün kalp, şeker hastaları kullanıyor. Belki de negatif sonuçların sebebi bu basit mevzudan kaynaklanıyordur, embriyo beslenemiyordur kuzum. Olamaz mı? Bence olabilir. Ne bilecek o elin gavur doktoru. :))
Damdan düşeni damdan düşen anlar güzelim. Ailelerimiz bize sevinçlerimizde, üzüntülerimizde ortak oluyor elbette. Ama duygu halleri bizimle bizim gündemimizi yaşamak, bu bizim hissettiklerimizi hissedebilecekleri anlamına gelmiyor her zaman :)Burada olmaktan ben de çok mutluyum, burada gördüğümüz desteği ailemizden bile zor görüyoruz, hepimiz benzer şeyler yaşadığımız için birbirimizi çok iyi anlıyoruz canım
Yeni tedavide corasprin başlayacağım canım.panic_attack durumu çok iyi açıklamış. Ya o konuşkan doktoru yakala sor ya da kalbinin sesini dinle.
Götür beni gittiğin yere demek istiyorum sana :) bu 1 Mayıs embriyosu yaşamayı seçseydi ben de muhtemelen o tarihlerde giderdim ama şimdi en erken Temmuz belki Ağustos.. iyice bunaldım, çok keyifsizim. Bugün yeğenime saydırdım bir sürü :) gitmemi dört gözle bekliyor ama telefonda konuşmuyor. Beni iyice gözden çıkardı diye anasına saydım saydım git bunları ona söyle dedim telefonu kapattım. İşi gücü bıraktım 6 yaşında çocuğa sardım :)aynen guzellik birda ki adetimle allah kismet ederse baslicam. gelicek adet 24,25 haziran benim randevum 21, 20 sinde ucuyorum
Aylar bitmedikçe umutlar da bitmez :)Napak yani, mayis olmadi bizde haziran a odaklaniriz demii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?