Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Burada pozitif aldıktan sonra ilk randevu yaklaşık 1 ay sonra :) sonraki kontroller de ayda 1 son aylarda 15 güne düşüyor galiba :)

Hemen başla kullanmaya. Transfer hazırlığında adetin ikinci günü başlatıyorlar.

Aşılama ve yumurta takibindeyken de yumurtlama günlerinde başlatmıştı doktorum. Gebelik gerçekleşmeyince yani adetin ilk günü hem progesteronu hem coraspin'i bıraktırıyordu.

Günde 1 tane, akşam saatlerinde içersen daha makbul olurmuş. Yemekten sonra ya da yatmadan önce iç işte. Coraspin aspirin gibi mideye dokunmuyo zaten. Tok olman şart değil.

Ama transfer için tedavim başlamadı.. hemen derken yarın mı başlayayım yoksa transfer tedavisinin ilk günü mü başlayayım :)

Yepisyeni ve Türkçe bi makale buldum kızlar.
Biraz uzun ama genetik taramanın aslında embriyoları nasıl harcadığına ve ticari bir yöntem olduğuna dair aydınlanma yaşatan güzel bir makale olmuş. Özellikle tüpçü bacılarım, vaktiniz olunca mutlaka okuyun.

sen insallah bir sure sonra bebegin karnin da gidiceksin. ilk gittigim zamanlar 7 yasinda olan kucugu icin cok agliyodum. beni cok arardı sohbet ederdi, artik beni aramıyor aradigim da cok konusmuyor ama annesiyle konusrken arkada utangac heller kivraniyor teyze nezaman geliceksin diyor sadece . gecen yil gittigim de bana resim yapmisti supriz, cok ağlamıştım kednini beni ablasini cizmis elimize de turk bayrakli balon bir de kocaman bir turk bayragi ki turkiyeye gelmisim yani. yine bir sürü resimler yapmis paketlemis ilk defterini sakla benim icin demiştim. onuda saklamıştı koydu dedi ablam. supriz yapicakmis teyzesi kurban olsun.
uzunca bir sure gormeyince utanmaya, cekinmeye basliyorlar. gidince acariz sen hicccc merak etme en son nezaman gittin turkiye ye? benim bir yili geciyor

bende katılıyorum sana canımmm inşallah aynı zmanda kalırız benim de aynı senin gibi ben 26 yaşındayım siğarayı da bi hafta oldu bırakalı ama bayadır da azaltmıştım hadi bakalım arada yaz buraya:)

hepsini okudum gördün okudun sen de, dusuk kaliteliler ne sekil kromozomlular bileen iyi kalite blastlarin yapamadigini yapip tutunup cokta saglikli dogmuslar kaliteye bakmiyor demek ki pekte nasip .

Ben de geçen sene Ağustos’ta gitmiştim. Normalde Ocak’ta gidecektim ama sorun çıktı. O tarihten beri de hep bir şeyler oluyor. Yılda en az iki kez gidiyorum.
Benim yeğenim de telefonda pek konuşmuyor, yan yanayken dibimden ayrılmaz. Aramızda güzel bir bağ var.. Kardeşim Haziran’a gelecek demiş evde mutluluk dansı yapıyordu. E şimdi Temmuz Ağustos diyoruz.. Ben eskiden takılmazdım bu telefonda konuşmama mevzusuna, çünkü aramızdaki bağ hiç azalmıyor. Çok konuşmayız ama ne bileyim online satranç oynarız, annesi üzerinden bir bilgi akışımız vardır her zaman. ama şimdi gidememiş olmanın sıkkınlığı ile herşeye sarabiliyorum. zorlanıyor olabilir bazı şeyler karşımızdaki için yapılır zorlansa da konuşacak teyzesi ile ben de farkımı bileceğim diye sataşıyorum :)
Her tüp bebekte bir çocuğum olduğunu sanıyor mesela. İkinci transfer için “ yine mi çocuk yapıyor “ diyordu kızgın kızgın. Çocuğum daha biri kabul edemedi teyzesi 3. Yü yapıyor onun gözünde :)

Esin de konuşmak istemez telde uzun uzun kısa keser ki en güzeli uzun süreli sohbet sıkıntı ama görüntülü konuşun işte ona da mı yanaşmaz.. bizim tanıdığın kızkardeşi de uzakta görüntülü konuşurlar. Hem uzak olur cep de vücuda çok yakın olmaz:)
Yine mi çocuk yapıyora güldüm kuzummm ya çok tatlı maşallahh..

Son düzenleme:
kuzuu sen hiç dertlenmeee hamilelerde görmüyoruz biz bu değerleriii unutma lütfenn..sen doğurgansııınnn sağlıklısıınn..

aynen kuzum ya, cıktı bı an aklımdan hepimiz sağlıklız, hepimiz doğurganız, çok sağlıklı yumurtalarımız vaaarrr ohoooommmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…