- Konu Sahibi panic_attack
-
- #4.541
yaa bestee kuzum üzülmeyin nasip diyelim.. bakarsın normal yolla gelir o bir yumurta, biraz nefes alın birbirinizi yaşayın kuzum.. keşke yanında olabilseydimKızlar aradılar maalesef olumsuz
Doğal yolla olacak inşallahhhKızlar aradılar maalesef olumsuz
Canım keşke benim de öyle olsa.Merhaba arkadaslar,
Ben bir onceki mesajimda/mesajlarimda birsey eklemeyi unuttum: Hamile kalmadan once polip aldirdim. Iki tane varmis. Ben rahimde olani biliyordum ama rahim girisinde olani bilmiyordum. Kontrol esnasinda doktor soyledi, rahime yakin da polip var diye. Onu aldi guzelcene. Rahim icindeki cok diplerde o hamile kalmana engel olmaz dedi. Dokunmadi ona. Aldirdigimdan sonra regl oldum, sonra da hamile kaldim.
Yani polip deyip gecmeyin bazen gercekten de engel olabiliyor hamile kalmaya.
o konuda muallak var, kimi lekelenmeyi 1.gün sayıyor, kimi kırmızı olduğunda bence lekelenme gördüğümüzde o adet başlangıcı diyorum..Ben şimdi Regl olmayı bekliyorum adetin ilk günü östrojen içerikli bir ilaca başlayacağım sabah akşam. 10. Gün de ilk kontrole gideceğim. Ne zaman adet başlar kısmı biraz karmaşık, bir önceki reglim 10-11 Mayıs gibi başlamaya çalıştı ama progestandan tam başlayamadı, ilacı bırakınca da 13 Mayıs gibi kırmızıya ancak döndü. Adetin ilk günü kırmızıların olduğu gün kabul edilir diye ben de 13 Mayıs kabul ettim. Genelde 13. Gün yumurtalar 27 günde de Regl olurum. Bazen tabiki bir iki gün kayar. Bu durumda en geç 10 Haziran’da başlar benim tedavi diye düşünüyorum. Ama gel gör ki bu ay, 8. Gün yumurtlama ağrılarım oldu 9. Gün de geçti. O zaman mı yumurtladım, yoksa kendi döngümde 13. Gün sessiz sedasız mı yumurtladım bilmiyorum. Yani kısaca 5- 10 Haziran arası bir yerlerde başlarım tedaviye :)
Marjo hoşgeldin canım. Hamile misin ? Çok sevindim tebrik ederim :)))Merhaba arkadaslar,
Ben bir onceki mesajimda/mesajlarimda birsey eklemeyi unuttum: Hamile kalmadan once polip aldirdim. Iki tane varmis. Ben rahimde olani biliyordum ama rahim girisinde olani bilmiyordum. Kontrol esnasinda doktor soyledi, rahime yakin da polip var diye. Onu aldi guzelcene. Rahim icindeki cok diplerde o hamile kalmana engel olmaz dedi. Dokunmadi ona. Aldirdigimdan sonra regl oldum, sonra da hamile kaldim.
Yani polip deyip gecmeyin bazen gercekten de engel olabiliyor hamile kalmaya.
ben bunu 3,5 yaşındaki yeğenime yaptım,ağzından 2 kelime duyacam diye saatlerce beklemeyecem dedim kapattım kamerayı,yazık o da ağlamışGötür beni gittiğin yere demek istiyorum sana :) bu 1 Mayıs embriyosu yaşamayı seçseydi ben de muhtemelen o tarihlerde giderdim ama şimdi en erken Temmuz belki Ağustos.. iyice bunaldım, çok keyifsizim. Bugün yeğenime saydırdım bir sürü :) gitmemi dört gözle bekliyor ama telefonda konuşmuyor. Beni iyice gözden çıkardı diye anasına saydım saydım git bunları ona söyle dedim telefonu kapattım. İşi gücü bıraktım 6 yaşında çocuğa sardım :)
Kızlar aradılar maalesef olumsuz
Ah kuzum bilmiyorum ki malum mu oldu kiinşallah öyle olsun bana hala haber yok bu da olumsuzluğun göstergesi, iyi haber alıp sevinmek istedim nolur sevindir bizi
Canım bu makale kesinlikle doğru buna benzer yabancı çok yayın okudum hepsi bununla benzer şeyleri söylüyor, ama şu konu yanlış algılanmasın, bu makalede de belirtmiş özellikle mosaizm yani mozaik embriyo sonucu gelenlerdeki hatadan bahsediliyor, mozaik embriyoların %30-35 inin anne karnında düzeldiği bilimsel bir kaynak ama %65-70 risk var!! Artı asıl önemli nokta kromozomlardaki sayısal hatalar bu makalede de belirtmiş düzelmesi imkansıza yakın anomaliler trizomi 13-18-21 ve cinsiyet kromozom fazlalığı, bunlar düzelme şansı olmayan anomaliler ve ileri yaşta en sık görülenler bizim yaşlarımızda çıkan sonuçların büyük bir yüzdesi bunları kapsıyor, mesela benim ngs li embriyom da cinsiyet kromozomu fazla çıktı,artı 300 hücreden yaklaşık 4-5 hücre alınıyor bunlarda embriyonun sağlıklı yerinden alınma riski de mevcut % 15-20 lik bir risk bu da ngs li olup tutmayan embriyolara denk gelebildiği de düşünülüyor. Tıpta %100 diye bir sonuç hiç bir alanda söylenmez çünkü bilinmeyen çözülemeyen bir gerçekte her zaman var doktorlar buna çok inanmaz ama ben buna yukarda Allah var diyorum. Ben ngs yi kesinlikle istiyorum çünkü arka arkaya düşüklerin olumsuz etkisini hala atamadım artı hamile tüm kadınlar 2 li, 3 lü test yaptırıyor, ayrıntılı ultrason taraması yaptırıyor, bunların hiç biri yapılmamalı o zaman, bunların hepsinin sonucunu %80 gösteren bir testi transfer öncesi yaptırma şansım varsa neden bu şansı değerlendirmeyim ,ne gibi bir sakıncası olacak diyorum normal yoldan hamile kalırım o zaman ayrı, ama zaten hamile kalma sürecimi bir klinikte gerçekleştiriyorum madem o zaman her şey klinik ilerlesin diyorum. Risk her zaman var sağlıklı embriyoda da ilerleyen günlerde de kromozom hataları olaşabiliyor yada ngs bakılamayan alt kromozom hatalı olma riski de var. Ben sadece riski düşürmek istediğim için bu şekilde olsun istiyorum.
Ben şimdi Regl olmayı bekliyorum adetin ilk günü östrojen içerikli bir ilaca başlayacağım sabah akşam. 10. Gün de ilk kontrole gideceğim. Ne zaman adet başlar kısmı biraz karmaşık, bir önceki reglim 10-11 Mayıs gibi başlamaya çalıştı ama progestandan tam başlayamadı, ilacı bırakınca da 13 Mayıs gibi kırmızıya ancak döndü. Adetin ilk günü kırmızıların olduğu gün kabul edilir diye ben de 13 Mayıs kabul ettim. Genelde 13. Gün yumurtalar 27 günde de Regl olurum. Bazen tabiki bir iki gün kayar. Bu durumda en geç 10 Haziran’da başlar benim tedavi diye düşünüyorum. Ama gel gör ki bu ay, 8. Gün yumurtlama ağrılarım oldu 9. Gün de geçti. O zaman mı yumurtladım, yoksa kendi döngümde 13. Gün sessiz sedasız mı yumurtladım bilmiyorum. Yani kısaca 5- 10 Haziran arası bir yerlerde başlarım tedaviye :)
Ay çok fena olmuş. Ben yine annesine söyledim. Yumuşatarak söyler kesin.. Sen direk ona söylemişsin :)ben bunu 3,5 yaşındaki yeğenime yaptım,ağzından 2 kelime duyacam diye saatlerce beklemeyecem dedim kapattım kamerayı,yazık o da ağlamış
bende çok üzüldüm,neyse ki o yaşta kin tutmak ne bilmediğinden,geri annesine teyzemi ara konuşcam demiş,tekrar bağlandılarAy çok fena olmuş. Ben yine annesine söyledim. Yumuşatarak söyler kesin.. Sen direk ona söylemişsin :)
Adetin 1.günü mü 2.günü mü sorunsalı tedaviye hazırlık başında bende de yaşandı.
Kendi doktorum muayene ederken dökülme yeni başlamış bugünü yani 18'ini birinci gün kabul edebilirler bi ara sor dedi. Bence bugün 1.gün dedi.
Bahçeci'ye sordum "bugün gönderdiğiniz e2 ve progesteron değeriniz tedaviye başlamak için gayet uygun, bugünü adetinizin 2.günü sayacağız ve estrofem'e başlayacağız" dediydi.
Çok önemli değilmiş o. 4.gün başlayan da var. :/
bende çok üzüldüm,neyse ki o yaşta kin tutmak ne bilmediğinden,geri annesine teyzemi ara konuşcam demiş,tekrar bağlandılar
Ben de geçen sene Ağustos’ta gitmiştim. Normalde Ocak’ta gidecektim ama sorun çıktı. O tarihten beri de hep bir şeyler oluyor. Yılda en az iki kez gidiyorum.
Benim yeğenim de telefonda pek konuşmuyor, yan yanayken dibimden ayrılmaz. Aramızda güzel bir bağ var.. Kardeşim Haziran’a gelecek demiş evde mutluluk dansı yapıyordu. E şimdi Temmuz Ağustos diyoruz.. Ben eskiden takılmazdım bu telefonda konuşmama mevzusuna, çünkü aramızdaki bağ hiç azalmıyor. Çok konuşmayız ama ne bileyim online satranç oynarız, annesi üzerinden bir bilgi akışımız vardır her zaman. ama şimdi gidememiş olmanın sıkkınlığı ile herşeye sarabiliyorum. zorlanıyor olabilir bazı şeyler karşımızdaki için yapılır zorlansa da konuşacak teyzesi ile ben de farkımı bileceğim diye sataşıyorum :)
Her tüp bebekte bir çocuğum olduğunu sanıyor mesela. İkinci transfer için “ yine mi çocuk yapıyor “ diyordu kızgın kızgın. Çocuğum daha biri kabul edemedi teyzesi 3. Yü yapıyor onun gözünde :)
Aynen öyle hiçbişeyin kesin garanti gibi bi ihtimali yok biz tedbir alalım gerisini allah bilir bende ilk tedavide yaptırmak istemedim tabii ben doktor yapalım demeden ngs yaptırmak istedim çünkü 1-normal yoldan gebelik oldu ama triploidi (69 kromozomlu) 2-kimyasal gebelik 3-negatif bi tüp bebek o yüzden fazla embriyo 5.güne gelirse bence yapılmalı ,şimdi benim diğer 4 embriyo transfer olsa sağlıkla devam eder mi kaygısından uzağım tabiki kaygım var tutar mı tutmaz ama elimden geleni yapıp Allah’a teslim oluyorumYazdıklarına katılıyorum kuzum. Düzeltilemeyen anomaliler de var. Her biyopside olduğu gibi sağlıklı kısımdan alınmış olabilecek hücre ihtimali de var. Garantisi kesinlikle yok.
40 yaş üzeri bile olsa daha önce kayıpları olmamış ya da negatif sonuç almamış kişilere direkt yapılmasının kişilerin gebelik şansını daha da düşürdüğünü bilsinler, bu emriyo kesin sağlıklı ya da sağlıksız diye düşünmesinler diye paylaştım.
Ben de Bahçeci'ye ilk görüşmeye gittiğimde embriyo sayısı çok olursa ngs yapılsın demiştim ama doktorum gerek yok şu an öyle bi şeye demişti. "42 - 43 yaşına gel ya da bikaç kaybın olsun o zaman yapılır" dedi. Hatta ben de "illa kaybımın olması lazım, sen bi düşük yap o zaman bakarız diyosunuz yani" dedim. O da gülümseyerek "maalesef evet" dedi. Ne kadan da duygusuzca di mi? Ama adam doğru diyo, yapcek bişi yok.
Tam lig bitti diye sevinirken bir VAR da burdan geldi. İnsallah canim vurduğunuz gol olsunaynı durumdayız, ben de bu ay sıkı tutarım dedım daha bir şut çektik o da gol mü değil mi VAR a gidicez artık, BAT zamanı goruruz gol mu değil mi, bugünlerde de denemem lazım ama uymuyo durumlar, Allah buyuk verecekse her turlu verır dua edelım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?