Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım keşke benim de öyle olsa.
13 nisanda histeroskopi ile 2 adet rahim ağzında, 2 adet rahim içinden alındı. Rahim ağzındaki 1 cm ve en büyüğüydü.
Ben de umarım hamile kalabilirim Eylül ayına kadar

o konuda muallak var, kimi lekelenmeyi 1.gün sayıyor, kimi kırmızı olduğunda bence lekelenme gördüğümüzde o adet başlangıcı diyorum..
hayırlısı kuzumm inşallahh güzel bir yol izlenir bebişine kavuşursun amin dedim öyle de oldu

Marjo hoşgeldin canım. Hamile misin ? Çok sevindim tebrik ederim :)))

@Beste78 sağlık olsun canım. İnşallah sen de tedaviyi bırakıp, vücudunu dinlendirip doğal yolla hamile kalanlardan olursun. Öyle çok örnek var ki böyle, benim yakınımda 7. denemede bırakıp 1 ay sonra hamile kalan var. 3 sene sonra ikinci çocuğu da oldu hatta aynı şekilde. Bu grubun asıl mucizesi senden gelir en kısa sürede inşallah.

ben bunu 3,5 yaşındaki yeğenime yaptım,ağzından 2 kelime duyacam diye saatlerce beklemeyecem dedim kapattım kamerayı,yazık o da ağlamış

Ah kuzum bilmiyorum ki malum mu oldu ki inşallah öyle olsun bana hala haber yok bu da olumsuzluğun göstergesi, iyi haber alıp sevinmek istedim nolur sevindir bizi

seni aramayı unuttular belki yaa, ne bu olmusuzluk, gülüm benim güzeli çağır iyiyi çağır noolur

Kızlar aradılar maalesef olumsuz

Canım inşallah daha güzeline hazırlıyor yüce mevlam o yüzden bunları yaşıyoruz, eşin de sen de aynı yoğunlukla bekleyip umutlandığınız için birbirinize destek olarak bunu daha kolay atlatacaksınız inşallah. Allahın bir nimeti olarak en kısa sürede doğal yolla hamile kalır ve bu günleri yavruna kavuşurken çektiklerini anımsadığın uzak bir anı olarak hatırlarsın canım. Allah ferahlık versin, bir an önce yavrunu kucağına versin inşallah.

Yazdıklarına katılıyorum kuzum. Düzeltilemeyen anomaliler de var. Her biyopside olduğu gibi sağlıklı kısımdan alınmış olabilecek hücre ihtimali de var. Garantisi kesinlikle yok.

40 yaş üzeri bile olsa daha önce kayıpları olmamış ya da negatif sonuç almamış kişilere direkt yapılmasının kişilerin gebelik şansını daha da düşürdüğünü bilsinler, bu emriyo kesin sağlıklı ya da sağlıksız diye düşünmesinler diye paylaştım.

Ben de Bahçeci'ye ilk görüşmeye gittiğimde embriyo sayısı çok olursa ngs yapılsın demiştim ama doktorum gerek yok şu an öyle bi şeye demişti. "42 - 43 yaşına gel ya da bikaç kaybın olsun o zaman yapılır" dedi. Hatta ben de "illa kaybımın olması lazım, sen bi düşük yap o zaman bakarız diyosunuz yani" dedim. O da gülümseyerek "maalesef evet" dedi. Ne kadan da duygusuzca di mi? Ama adam doğru diyo, yapcek bişi yok.

Adetin 1.günü mü 2.günü mü sorunsalı tedaviye hazırlık başında bende de yaşandı.
Kendi doktorum muayene ederken dökülme yeni başlamış bugünü yani 18'ini birinci gün kabul edebilirler bi ara sor dedi. Bence bugün 1.gün dedi.
Bahçeci'ye sordum "bugün gönderdiğiniz e2 ve progesteron değeriniz tedaviye başlamak için gayet uygun, bugünü adetinizin 2.günü sayacağız ve estrofem'e başlayacağız" dediydi.

Çok önemli değilmiş o. 4.gün başlayan da var. :/

Kızlar aradılar maalesef olumsuz

Ne hissettiğini az çok anlıyorum kuzum ama demek ki her zaman dediğimiz gibi hayırlısı buymuş ve olmaması gerekiyormuş.
Üzülcen ağlıcan ama geçecek ve biraz moladan sonra yine denersin. Belki de doğalından olur. Merkezi mi değiştirsen acaba diyorum?

Ay çok fena olmuş. Ben yine annesine söyledim. Yumuşatarak söyler kesin.. Sen direk ona söylemişsin :)
bende çok üzüldüm,neyse ki o yaşta kin tutmak ne bilmediğinden,geri annesine teyzemi ara konuşcam demiş,tekrar bağlandılar

Bende adetin 1. Günü ilaç başlanacak ve 10. Güne kadar kontrol olmayacak. Ultrason ve hormon bakılmayacağı için kafa karışıklığı daha az olur. Benim hesap basit, İlaç saatleri sabah akşam 8 şeklinde. Adetten bir sonraki saat 8 de içmeye başlayacağım :) 24 saat içinde beni şüphede bırakacak şekilde 8;05 te başlamaz herhalde :)

Çocuk dünyası bambaşka dimi. Evlenirken bir yeğenim üniversite okuyordu düşün koca adam. Evliliğimi yeni yeni kabul ediyor tabi eşimi de. Elime doğmuştu nerdeyse . Bir de ikiz yeğenlerim var 14 yasında. İki yıldır telefonda konuşmayı öğretemed. En sonunda kustum bunlara, annesine demişler telefonda ne diyeceğimizi nasıl sohbet edeceğimizi bilmiyoruz öğret bize diye . Bayagi yol aldık. Bir de bunlar iki güne bir ararlar yanı aratırlar aslında babasına yada annesine, nolur teyzeme gidelim bizi kabul etsin diye Teyzelik bambaşka insallah bir de anneliği yaşarız hayırlısıyla.

Aynen öyle hiçbişeyin kesin garanti gibi bi ihtimali yok biz tedbir alalım gerisini allah bilir bende ilk tedavide yaptırmak istemedim tabii ben doktor yapalım demeden ngs yaptırmak istedim çünkü 1-normal yoldan gebelik oldu ama triploidi (69 kromozomlu) 2-kimyasal gebelik 3-negatif bi tüp bebek o yüzden fazla embriyo 5.güne gelirse bence yapılmalı ,şimdi benim diğer 4 embriyo transfer olsa sağlıkla devam eder mi kaygısından uzağım tabiki kaygım var tutar mı tutmaz ama elimden geleni yapıp Allah’a teslim oluyorum
Sen baptın transfer tarihi kalınlık bakıldı mu

Eklentiler

• 1F37E861-E2C9-4511-AE98-1E10FC5826A1.webp
    13 KB · Görüntüleme: 39
Tam lig bitti diye sevinirken bir VAR da burdan geldi. İnsallah canim vurduğunuz gol olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…