Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Doktorunuz ne güzel açıklama yapmış bana kahve çay ile bişey demedi 12 hafta demedi hiç ağrın olursa haber ver de demedi

Biliyorum her doktor ayrıntılı bilgi vermiyor. En az bi 20 dakika konuşuyoruz biz. O yüzden bilgileri aldıkça yazıyorum buraya.

delüüüüüüüü :halay::halay::halay:benım saclar sıyah olunca, beyazlar "bennn burdayıım heyyoooooo" dıye bagırıyo mecbur boyamalıyım yav babaanee oluyom o zaman :halay::halay:
Benimde beyazlar fena hamilelikte en çok gerildigim husustu ilk aylar hin kınası ile az vurup hemen yıkıyorum o bile beyazları kapatiyordu kalanlarda aman deyip geciyirdum 6. Ay ile bitkiden boyaya geçtim ohhh ve dedim şükür beyazlar kapandı ben mutlu oldum
siyah benim için vazgeçilmez 🤩

kızlar merhaba biz 10 haziranda Bülent Tıraş'ta muayene olduk adetin 18.günüydü ve yumurtlama olmuştu
yumurta rezervi azalmış dedi solda basit bi kist var 23 mm sağda 4 tane yumurta var prp yöntemini önerdi prp yöntemi ile normal yolla hamile kalan 14 hastası varmış ve bize direkt tüp bebek dedi
şimdi sizlere sorularım şunlar
1. yumurta kontrolü normalde adetin 3. günü olmaz mı?
burdaki dr (Şanlıurfa ) iki aydır adetin 3.günü kontrollerde sağda 4 solda 5-6 gibi yumurta sayısından bahsediyordu ve hiç rezerv az demedi anlamadım :işsiz:
2. yumurta rezervini arttırmak mümkün mü? mümkünse neler yapabilirim?

tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim bayağı moralimi bozdu açıkcası Bülent bey

kızlar merhaba biz 10 haziranda Bülent Tıraş'ta muayene olduk adetin 18.günüydü ve yumurtlama olmuştu
yumurta rezervi azalmış dedi solda basit bi kist var 23 mm sağda 4 tane yumurta var prp yöntemini önerdi prp yöntemi ile normal yolla hamile kalan 14 hastası varmış ve bize direkt tüp bebek dedi
şimdi sizlere sorularım şunlar
1. yumurta kontrolü normalde adetin 3. günü olmaz mı?
burdaki dr (Şanlıurfa ) iki aydır adetin 3.günü kontrollerde sağda 4 solda 5-6 gibi yumurta sayısından bahsediyordu ve hiç rezerv az demedi anlamadım :işsiz:
2. yumurta rezervini arttırmak mümkün mü? mümkünse neler yapabilirim?

tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim bayağı moralimi bozdu açıkcası Bülent bey

Anladığım kadarıyla Bülent Bey'in genel tavrı öyle. Bi arkadaşım görüşmüştü kendisiyle, ağlayarak çıkmış.
Uzman değilim ama bildiğim, duyduğum hekimler rezerv tahmini için adetin 3.günü muayene ediyor. 1 yıldır doktorlarla kanka oldum, hiçbiri yumurta sayısına bakacağında adet dönemi dışında çağırmadı beni. Belki öyle denk geldiği için belki yöntemi farklı olduğu için 18.gün bakmıştır. Kafana takılanı sor kendisine. Terslerse ne yapacağına karar verirsin.
Rezervi arttırmak mümkün değil. Belli bir kapasiteyle doğuyoruz ve her ay sayı azalıyor. Ama önemli olan sayı değil, kalite. Kaliteyi arttırmak mümkün. Sağlıklı besleneceksin. Takviye ürünler kullanacaksın. Multivitamin, antioksidanlar, arı sütü polen vs.

GÜNCELLEME: Bu başlık 2018 Mayıs için açılmıştı ama pozitifi görmek için tam 1 yıl beklemem gerekti. :)
2 ay doktor kontrolünde yumurta takibi, 1 aşılama ile de gebelik gerçekleşmeyince bir sürü test yapıldı ve yine bir problem bulunamayınca Nisan ayında tüp bebek tedavisine başladık. Malum amacım Şubat'ta anne olmaktı :)
Rahim dinlendirmeden sonra Bahçeci Fulya'da 1 adet orta kalite 6. gün embriyosu transfer edildi. Transferin 7.günü pozitif sonucu aldık. Her şey yolunda gider ve bir aksilik çıkmaz ise Şubat 2020'de anne olacağım inşallah.:nazar:

Bu 1 yıllık süreç boyunca hem bu başlık altında hem "ileri yaşta doğal yolla hamile kalmak" başlığı altında anne ve anne olmak için çabalayan bir sürü güzel insanla tanıştım. Çok faydalı paylaşımlar yaptık. Yabancı makaleler okuduk, çevirdik, paylaştık. Doktorlarımızdan bilgiler taşıdık. Test sonuçlarımızı değerlendirdik. Takviye ürünleri didik didik ettik. Totemler yaptık. Yumurtlama günlerimizdeki aktivitelere "lambada" dedik. Kendimizle dalga geçtik ama asla umutsuzluğa kapılmadık. Gardımız düşünce birbirimizi toparladık, her ay yeniden başladık.

Bu topik; yaş, deneyim, doğal yollar, tüp bebek tedavisi, çocuklu veya çocuksuz ayrımı olmayan ortaya karışık bir topic. Nihai hedef gebe kalmak o kadar. :)

O yüzden aşağıdaki tablo da ortaya karışık bir tablo. Hamile kalanlar, bat gününü bekleyenler, yaşlarımız ve şehirlerimiz yazacak.

Güncellememiz ve tablomuz mübarek olsun gençler.

NICKNAME ❤YAŞ🤓ŞEHİR 🌍MEVCUT ÇOCUK SAYISI 👼BAT 👀
panic_attack panic_attack 38Aydın-:anneadayı:
@Marjo38Yurtdışı2:anneadayı:
@cilekliturta_3338-:anneadayı:
@kayipdunya:anneadayı:
@Meryem Seyyan38İstanbul-:anneadayı:
flx77 flx77 42116 Haziran
@Birumutbekleyen16 Haziran
@suvesu43Adana118 Haziran
@Efembahya40Karabük-23 Haziran
can09e can09e 40Ankara128 Haziran
@NorthCarolina35Yurtdisi125 Haziran
@Fatma KTL25İstanbul-25 Haziran
@Armin38Yurtdışı-28 Haziran
@seheryeli7742İstanbul-11 Temmuz
@almasy42-15 Haziran
@Zeyneppp8336Antalya-13 Haziran
selozy selozy 28İstanbul- :anneadayı:
Senella Senella 41İstanbul-18 Haziran
@Kanguru ve Koala30Yurtdışı-28 Haziran
dvtb dvtb 39Urfa-24 Haziran
@dennisgo37Yurtdışı-

2018 -

Merhaba arkadaşlar.
Sanki biraz heyecanlıyım ve ilk yazım biraz uzun olacak gibi. Çünkü süreci birileri şu an en baştan bilsin istiyorum. Sonra sosyal deney gibi hep beraber değişkenleriyle beraber karşılaştırmalarımızı yapar tecrübelerimizi paylaşırız diye düşünüyorum. Hem hatıra da olur. Yazılanları yaşananları, hayal kırıklıklarımızı ve sevinçlerimizi ilerde okuruz. Askerlikteki aynı devreler gibi belli bi dönem oluşmuş olur. :)

Ben evlilikten korkan ve kendini işine, gücüne, gezip araştırmaya, dünyayı tanımaya adamış bir gençlik yaşadığım için biraz geç yani geçen sene evlendim ve şu an 37 yaşındayım.

Hamilelik için sırasıyla bütün ön hazırlığımı ve kontrollerimi yaptırdım.
-7 ay önce sigarayı bıraktım.
-Normalde de sağlıklı beslenirim ve hazır gıda, fastfood tüketmem. Bu yüzden beslenmemde bi değişiklik yapmadım ve şimdilik herhangi bir sağlık problemim yok.
-İyi bi kadın doğum uzmanı araştırdım ve ona gittim.
-Kan tahlilleri yapıldı. Hormon düzeylerim ve kan değerlerim normal.
-Yumurtalıklarım, rahim ve rahim ağzı sağlıklı.
-Yumurta rezervim de yaşıma göre gayet iyi seviyedeymiş, endişe edilecek bir azlık yokmuş.
-3 aydır folik asit kullanıyorum.
-Tam bir kedi manyağı olduğum için ve eskiden dışarda çok iyi pişmemiş et ve iyi yıkanmamış yeşillikler yemiş olabileceğim için toksoplazma testi yaptırdım. Neyse ki önceden bu enfeksiyonu habersiz atlatmışım ve bağışıklığım varmış.
-Hamilelikte yaptırmak istemediğim için tetanoz aşımı iki hafta önce tamamladım.
-Diş ve diş etlerim de hamilelikte artan problemlere önlem olması açısından bakıma girdi çıktı.
Özetle ben tam tekmil hazırım ama eşimdeki durumu henüz bilmiyoruz çünkü o şimdilik rahat bi adam :)

Bu arada daha önce eşimle hamilelik için hiç risk almadık ve korunmayı yeni bıraktık. Bu benim ilk deneme hikayem yani.
Ben özellikle Mayıs ayında hamile kalmayı çok istediğim için ilk ve bütün kozlarımı bu ay içinde ovülasyon testi ve yardımcı jel ile birlikte kullanacağım. :)

Haziran başında sonucu sizlerle paylaşırım. Tutturamazsam Haziran'ı pas geçip çalışmalara Temmuz'da devam edeceğiz bakalım 7 ay süre tanıdık kendimize. Hayırlısı..

Aranızda bu aydan itibaren hamile kalmayı planlayan varsa tanışmak, birlikte bu heyecanlı ve gergin süreci paylaşmak isterim. İsteyen herkese bol şans..
Öyle sevindim ki... Bir süredir takip etmiyordum, sendeki gelişmeleri merak edip girdim. Ve tutmuş!! Kocaman sarılırım. Allah sağlıkla kavuştursun panic_attack panic_attack :)

Bana verdiler ama ben hiç kullanmadim. Yan etkileri fazla yazmışlardı bir sayfada.

Kadifeden mi kesesi caniko :) ilk kademe tamamdır, sıradaki gelsin :)

6 gün 5 gün kala gördüm pozitif çizgiler, erken çıkıyor genelde. Simdi çıkmadi ama göğüsler acima yanma cok yapti, kasik agrimda var bazen gecti diyorum. Ters bir hareketle geri geliyor. Şimdi akşamüstü de bacağıma vurdu eve gelene kadar. Hayırlısı Allah'tan. Dün evet çıktık yazdıktan sonra çıktım hemen. çok sıcaktı biraz ormanlık bir yerlerde takildik 1-2 saat. Bir pizza götürdük dondurma Tamam.

Erken cıkan cısgılerde tutunma cok hızlı olmus demek kı gulum ya, adete 5-6 varken gorduysen cok hızlı gıbı geldı bana. bu arada bı de halsızlık ve uykusuzluk da varsa belırtılerı tamamlıyosun kuzu

panic_attack panic_attack artık haftayla yaz ne kadarlık olduğunu bacım gün hesabı zor. Karından gördü demek helal valla ben hala vajinal ultrasona giriyorum.
Çay kahve durumuna gelince ben günde 5-6 kupa sade filtre kahve tüketirdim nasıl başedeceğim kahvesizlikle diyordum, bulantı başlayınca düşünmeme gerek kalmadı zaten yanına yaklaşamıyorum.

canım yanlsı anlama sende kese zaten normalden buyuk gıdıyodu baslangıcta, neden vajınal ultrasona gerek duyuyor kı anlamadım

Anladığım kadarıyla Bülent Bey'in genel tavrı öyle. Bi arkadaşım görüşmüştü kendisiyle, ağlayarak çıkmış.
Uzman değilim ama bildiğim, duyduğum hekimler rezerv tahmini için adetin 3.günü muayene ediyor. 1 yıldır doktorlarla kanka oldum, hiçbiri yumurta sayısına bakacağında adet dönemi dışında çağırmadı beni. Belki öyle denk geldiği için belki yöntemi farklı olduğu için 18.gün bakmıştır. Kafana takılanı sor kendisine. Terslerse ne yapacağına karar verirsin.
Rezervi arttırmak mümkün değil. Belli bir kapasiteyle doğuyoruz ve her ay sayı azalıyor. Ama önemli olan sayı değil, kalite. Kaliteyi arttırmak mümkün. Sağlıklı besleneceksin. Takviye ürünler kullanacaksın. Multivitamin, antioksidanlar, arı sütü polen vs.
Biz ancak o gün randevu alabildik peki takviye olarak ne önerirsin canım

Belirtiler tam senella,bir teste bakar, tabi beklemek isteyebilirsin, mesela bu ay ben bekleyeceğim geçmesini, yani insAllah, başarabilirsem

gecıkmeyı bırkac gun beklemekde fayda var gıbı gelıyor bana da, erken test yapıp da negatıfı gorunce uzuluyor ınsan ve bosverıyor, oysakı belkı de o sırada hamıle ve gec tutunma falan var, beklemelı bıraz daha , senı tutarız test yapmadan once sen de bekle :)

Bu ne ya? Turk insaninin cahilligi ve cinsellik ile imtihani...Bir Haydar Dumen yetmiyor bu ulkeye, kisi basina bir tane Haydar dusmesi lazim.

kesınlıkle psıkolojık problemlerı var, bence cınsellıkle ılgılı sorunu yok cunku zaten daha once ılıskı falan yasamıs, bu adamdan hamıle kalmaya calısıp kalmadıysa, karsısındakıne de baskı yapıp evlenmeden olmaz bak belkıde hamıleyım demek ıcın oyun oynuyor kafasında belkıde artık kımseye guvenemıyorum. oyle farklı zıhnıyette ılıskıler var kı, kendısını terkedenı karnındakı cocukla tutabılecegını sanan kısıler var ve dusunmuyorlar kı o adam sana gelene kadar karısından da cocugu var kıyamasa zaten o cocuga kıyamaz. degısık ısler vesselam

Bir de sunlara bak. Bu Haydar Dumen'e Nobel Sabir Odul'u vermek lazim:

O degıl de, bu sayfaya sırf absurdluk olsun dıye soru soranlar var, ben gazetenın bunu gercek dıye yayınlamasına hayret edıyorum. lısedeyken bız de boyle salk sacma sorular hazırlamıstık gondermek ıcın. yanı bunlar gercek olamaz, vajınaya kacan sınegı nerden gordun, corabı oraya nasıl soktun, lambadada peruk takacagına dogan cocuga peruk takarsın olur bıter yanı abuk sabuk ısler

InsAllah kuzum ya, benim takvim 27 si gösteriyor, biraz önce aklimdan çaktırmadan wc ye gidip test yapsammi diye geçti,10 gun kalaaa :KK70: :rolleyes:

canım dur ya o 10 gun kala degıl 10 gun geçeydi, yanlıs hatırlamıssın (elınde bolca test var sanırım :) :) :) :) :) :) )

canım yanlsı anlama sende kese zaten normalden buyuk gıdıyodu baslangıcta, neden vajınal ultrasona gerek duyuyor kı anlamadım
Bi hafta önce karından keseyi görmüştük. Bu hafta kalp atışı için gittiğimde hiçbişey görünmedi. Bebeği bırak kese bile yoktu. O sırada çok gazım olduğu içinmiş. Vajinal bakılmak zorunda kalındı. Hiçbi zararı yok. Tabi çekinebilir insanlar bişey diyemem, hamilelik kolay elde edilmiyor :)

Biz ancak o gün randevu alabildik peki takviye olarak ne önerirsin canım

Astalife
Venatura Coenzim Q10
Pregnacare Her Him Multivitamin
D vitamini eksiğin varsa Venatura vit d+k2 damla

Kahvaltıdan sonra karı koca birer adet Pregnacare him her multivitamin. Pembeyi sen, siyahı eşin yutacak.
+Bir adet Venatura koenzim q10 tablet içeceen. Eşin de kullanabilir isterse.

Akşam yemeğinden sonra astalife'tan bir adet astaksantin kapsülü bir adet omega 3 kapsülü içeceen. Bunu da eşin kullanabilir ama çok masraflı olur pahalı çünkü.

Astalife'ı lifeecza adlı siteden, diğerlerini n11den alıyordum.

Biz pregnacare ve venatura koenzim q10'u eşimle birlikte kullanıyorduk. Astalife'ı sadece ben kullanıyordum.

Back
X