Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kötü sormuştum okudum sorumuda anlamadım 😀 14 gün önce yumyumladiysam geç yumlamis oluyorum. Yada 21 gün önce normal yumyumlamam gereken tarihte yumladim ama catlayamadi büyüdü büyüdü kist oldu ve geç mi çatladı oldu onu merak ettimdi. 😀
Kuzum sen geçen ay yumurtlamadın yani yumurtan çatlamadı ve o ayki yumurtan büyüyüp kistleşti,yumurta dediğimiz şey aslında folikül, folikül çatlayınca içinden yumurtamız çıkıyor,folikül büyüyüp çatlamayınca yumurta açığa çıkmıyor, büyük olasılıkla hormonal bir düzensizlik oldu, bu reglinle o kistleşen folikül kanamanla atılır ha tabi şöyle bir şey var bu ay değil belki önümüzdeki ayki reglinle de atılabilir, bu ay atılmazsa yumurtlama bu ayda olmayabilir, ya da kist varken de bu ayki baskın folikülün büyüyüp çatlayabilir.genelde doktorlar kist için doğum kontrol hapı verirler ama yapılan araştırmalarda hap kullansanda kullanmasanda o kist 1-2 ay içinde geçermiş.

sen de beni güldürdün kuzuum:)
Ben dimi 😆 güldürürum ben. Çok iyi bilirim güldürme işinini. Biri beni kemal sunal modundan çıkarsın artık bütün gün kafamda böyle repliklerle dolanır dururum 😃

Kızlar bu hormon testleri aç tok farkedermi? Yemek yicem ona göre acil cevap plz 😀
Hormon tahlillerini Sabah aç karnına yaptırın diye söylerler ama ben bugüne kadar hep tok ve gün içinde yaptırmıştım, laboranta sorduğum da da bu hormonlara aç tok farketmez demişlerdi. Daha yemediysen git hemen ver kanını canım

Kuzum sen geçen ay yumurtlamadın yani yumurtan çatlamadı ve o ayki yumurtan büyüyüp kistleşti,yumurta dediğimiz şey aslında folikül, folikül çatlayınca içinden yumurtamız çıkıyor,folikül büyüyüp çatlamayınca yumurta açığa çıkmıyor, büyük olasılıkla hormonal bir düzensizlik oldu, bu reglinle o kistleşen folikül kanamanla atılır ha tabi şöyle bir şey var bu ay değil belki önümüzdeki ayki reglinle de atılabilir, bu ay atılmazsa yumurtlama bu ayda olmayabilir, ya da kist varken de bu ayki baskın folikülün büyüyüp çatlayabilir.genelde doktorlar kist için doğum kontrol hapı verirler ama yapılan araştırmalarda hap kullansanda kullanmasanda o kist 1-2 ay içinde geçermiş.
Süper açıklama çok iyi anlamisin neyi sorduğumu 😀teşekkürler kuzum. Cahillik hat safada bu konularda bende🤔 desene boşuna çalışmışısız 😂😂😁

gulum nar suyunu burada okumustum, o yuzden deneyeyım dedım, daha bır sıse ıctım bugun de alıcam, dımesın nar suyu var cam sısede, ıcınde 4-6 arası nar var yanlıs ahtırlamıyorsam, gercekten nar suyu gıbı tadı, resmen narın beyaz yerlerı ıle sıkılmıs tadı besbellı, gercek gıbı, onu denedım. bılmıyorum faydası olacak mı yumurtaya, bı de aksam agrı kesıcı vrudular dıklaron acılde. ınsallah zarar vermez ama dayanamayacak durumdaydım basagrısına.
Geçmiş olsun

Benim kizimda yuzumde sivilce, leke, kizariklik vs ne varsa cikti. Burnum sisti, Quasimodo gibi oldum.

Oglumde cildim piril pirildi, normalde de hassaslik/ zaman zaman da kuruluk disinda bir sikayetim yoktur. Ogluma hamileyken bebek poposu gibiydi cildim.

Simdi yine hamileyim. Hamileligimin basindan beri yuzumde sivilce, kizariklik, yanma hissi+burunda siskinlik oldu. Kiz geliyor diye de tahmin ettim (baska belirtiler de vardi). Ve evet kiz geliyor.
Bnimde çenemde sivilce biri geçiyor diğeri çıkıyor adette bile bu adar çıkmazdı hımmmmmm kız mı acaba kızlar mı 😄😄

panic_attack panic_attack Ya sen sigarayi birakip da nasil kilo almadin? Masallah yani.

Ben 50 kiloya herhalde ancak Zambiya, Sad, Orta Afrika Cumhuriyeti'ne falan gidip yerlesirsem dusebilirim. Ya da Canan Karatay ve Ebru Salli ile ayni eve ev arkadasi olarak cikacagim, o baskiyla ancak o zaman... @dennisgo

Ahaha valla ağzının tadı değişecek, her şey lezzetli gelecek dediler hiçbişi değişmedi. Aynı hala. Yerine bi şey koymadım çünkü sigaranın yerini hiçbi şey tutmuyor :) Metabolizmam da hala hızlı zaar. Aburcubur zaten sevmem. En son ne zaman cips veya çikolata yedim hatırlamıyorum. Pasta sevmem, hamur işi çay varsa 1 tane yerim. Oturup kek kurabiye yapmam, salata yaparım :) Damak zevkim hep kalorisiz sağlıklı şeyler. Acı veya ekşi olacak. Tatlı sevmem. O yüzden otomatik olarak kilo almıyorum bacım. Kodum bozuk :))

Baska seyler de var ama belki bunlar bana ozeldir. Neticede herkesin hamileligi farkli oluyor:

Kizlardaki Belirtiler
  • Ciltte kotulesme (sivilce, kizariklik vs)
  • Burunda sisme
  • Etten tiksinti
  • Sut ve sut urunlerine duskunluk (peynir, yogurt vs)
  • Cinsel istekte artis (yani normal zamanlarda da bu istekle olsam herhalde 15 tane daha cocugum olmustu)
  • Bebegin kalp atisinin yuksek olmasi (150 ile 167 arasi gidip geliyor)
  • HcG nin yuksek olmasi (ilk kizimi bilmiyorum, ama simdiki hamileligimde yuksek HcG. Kantilanmamis olmakla beraber HcG baslarda yuksek ise kiz oldugunun belirtisiymis. Benimki adet gunumden bir gun sonra mi ne 1600 idi)
  • Limonlu, bergamotlu, ferah parfumlere duskunluk (TM Cologne, Clinic Happy gibi)
Erkekteki Belirtiler
  • Ciltte fark olmamasi ya da iyilesme
  • Et+Patates yemeklerine duskunluk
  • Tatliya duskunluk (cikolatali pudingin ustune Nutella surup yiyordum)
  • Sifirin altinda cinsel istek
  • Bebegin kalp atisinin dusuk olmasi (140-150 arasi gidip geliyordu)
  • Agir, baharatli kokulara duskunluk (Chanel 5 gibi misal)

Benim garanti kız. İki adet sivilcem çıktı ve yüzüm gözüm şiş uyanıyorum. Et cazip gelmiyor. O kadar bıkkınlığa rağmen lambada yapasım var ama yasak. Rüyama giriyo artık o derece 😁 Hcg yüksek.
Kızım vatana millete hayırlı olsun. 😻

Benim garanti kız. İki adet sivilcem çıktı ve yüzüm gözüm şiş uyanıyorum. Et cazip gelmiyor. O kadar bıkkınlığa rağmen lambada yapasım var ama yasak. Rüyama giriyo artık o derece 😁 Hcg yüksek.
Kızım vatana millete hayırlı olsun. 😻
O da yasak olduğundan cazip geliyodur zaar 😁

Hormon tahlillerini Sabah aç karnına yaptırın diye söylerler ama ben bugüne kadar hep tok ve gün içinde yaptırmıştım, laboranta sorduğum da da bu hormonlara aç tok farketmez demişlerdi. Daha yemediysen git hemen ver kanını canım
Bi ekmek arası yedim ama hala açım bence sorun olmaz anlattıklarına göre 😀daha en az 1 saat sonra test 😉

Bnimde çenemde sivilce biri geçiyor diğeri çıkıyor adette bile bu adar çıkmazdı hımmmmmm kız mı acaba kızlar mı 😄😄
Olmuşken bi oğlan bi kız olsun bu arada 2sini bir koyacaklar dediğinden beri gönlümden öyle geçiyor

Baska seyler de var ama belki bunlar bana ozeldir. Neticede herkesin hamileligi farkli oluyor:

Kizlardaki Belirtiler
  • Ciltte kotulesme (sivilce, kizariklik vs)
  • Burunda sisme
  • Etten tiksinti
  • Sut ve sut urunlerine duskunluk (peynir, yogurt vs)
  • Cinsel istekte artis (yani normal zamanlarda da bu istekle olsam herhalde 15 tane daha cocugum olmustu)
  • Bebegin kalp atisinin yuksek olmasi (150 ile 167 arasi gidip geliyor)
  • HcG nin yuksek olmasi (ilk kizimi bilmiyorum, ama simdiki hamileligimde yuksek HcG. Kantilanmamis olmakla beraber HcG baslarda yuksek ise kiz oldugunun belirtisiymis. Benimki adet gunumden bir gun sonra mi ne 1600 idi)
  • Limonlu, bergamotlu, ferah parfumlere duskunluk (TM Cologne, Clinic Happy gibi)
Erkekteki Belirtiler
  • Ciltte fark olmamasi ya da iyilesme
  • Et+Patates yemeklerine duskunluk
  • Tatliya duskunluk (cikolatali pudingin ustune Nutella surup yiyordum)
  • Sifirin altinda cinsel istek
  • Bebegin kalp atisinin dusuk olmasi (140-150 arasi gidip geliyordu)
  • Agir, baharatli kokulara duskunluk (Chanel 5 gibi misal)
Cildimde fark yok. Et o kadar değil ama patates görünce gollum gibi oluyorum. O kadar ki haşlanmışla kızarmışı aynı anda istiyorum.. Cinsel istek çok çok az. Bi anda uçup gitti.
Benimki erkek olabilir o halde.
Ama tatlı konusu uymuyor. Canım hiç tatlı istemiyor.

Back
X