• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
onu mecazi soyledim :confused:bizim doktorlarimizi tek gecerim (bizdeki istisnalar burda cok).

😀 okurken birden durakladim allah iyligini versin:rolleyes:gitmeycemmmm agvanin tatliş bungalov evlerine bakiyorum ki :bicak:
Ohhh şahane, o zaman kocisle tatil şahane olacak bebek öncesi son başbaşa tatil:KK200::emir_bebek::dua:

Bize geçen yaz misafir gelmişti iki çocuklu.. ben o zaman demiştim, bu çocuklar bana mesaj olarak mı geldi acaba diye :) çocuk fikri bir süre rafa kalkıyordu bende, iki çocuğu olan görümcem ikna etti herşeyin güzel olacağına :)
Bizimde arkadaşlar var, çocukları yaramaz olanlar, onlardan eve geldiğimizde kocişle bir süre konuşmuyoruz bile, bir süre sonra göz göze gelip yokkk yaa onlar simartmis bizimki böyle olmaz diyerek tekrar konsantre olmaya calisiyoruz cocuk olayina :KK45:

Bazı özel hastane doktorları sistem ne kadar dayatsa da hastanın yanında oluyor. Ben çalışırken özel sigorta limitlerim dolmuştu. Doktora gittim parayı ödeyeceğim faturasını bankanın emekli sandığına gönderip alacağım. Ama doktor bu detayı bilmiyor limiti dolu bir özel sigorta görüyordu. Bir film istedi ve eliyle de gösterip bu omurlar arasında bir sorun var fıtık çıkacak muhtemelen istersen hiç film çektirip masraf yapma limitin dolmuş dedi :) sonuçta çektirdim ve dediği çıktı. O doktoru çok severim ben.. hastanın yanında yer alan ve becerisini görüntülemeye bağlamayan doktor sonuçta :)
Seninki de bunun bir şey olmuş. Çözümü için verilecek ilacı kullanıyorsan ihtiyaç duymamış
Evet mantikli aslinda, sonucta diyelim yuksek cikti, sonuç folik asit kullanimiysa hakli yapmamakta,folik asit kullanmayan biri olsa belki testi yapacak ama ben aylardirrr kullandığım için gerek gormedi demekk

Galiba artık daha fena etkiler var. Stres çok zararlı derler ya her şeyde. Şimdi bir de gerilim eklediler ona. Sanırım bunlar sigaradan çok daha zararlı
Bana doktorum gebelikte sigara kullanımıyla ilgili söylemişti bunu, stres bebek üzerinde sigaradan daha zararli, anne strese giriyorsa sigara icemedigi icin sigaraya sınırlı izin veriyoruz demişti,

bende o doktoru ayrı bir severim :rolleyes:

Bizimde arkadaşlar var, çocukları yaramaz olanlar, onlardan eve geldiğimizde kocişle bir süre konuşmuyoruz bile, bir süre sonra göz göze gelip yokkk yaa onlar simartmis bizimki böyle olmaz diyerek tekrar konsantre olmaya calisiyoruz cocuk olayina :KK45:
Kesinlikle anne baba kaynaklı bir durum bu.. çocuğun kendi karakteri de var elbette. Ama yanlış bir şey geliştiriyorsa sabırla çabayla doğru yolu buluyor çocuk. Tabiki anne baba, çocuktan daha çocuksa, bir laf ettiğinde nereye gittiğine bakmıyorsa, bir davranışı çocuğu nasıl etkiliyor farkında değilse çocuklar gerçekten ortada büyüyor. Ben yeğenime bir oyuncak seçerken yarım saat uğraşıyorum annesinin verdiği emeğe hayranım bu nedenle. Ama bize gelen aileye tusunamiler diyordum. Çocuklara kızamazsın zAten böyle durumlarda.sonuçta onlar çocuk ve senden alıyorlar bir şeyleri.. ama anne babalarına cidden öfkelenmiştim. Bir de herkes çocuk yapmamalı gibi laflar ediyorlardı alacaktım meşe odununu elime de misafir işte kaba kuvvetle değil hislerimi sözcüklerle anlatmaya çalıştım :)

Bana doktorum gebelikte sigara kullanımıyla ilgili söylemişti bunu, stres bebek üzerinde sigaradan daha zararli, anne strese giriyorsa sigara icemedigi icin sigaraya sınırlı izin veriyoruz demişti,

bende o doktoru ayrı bir severim :rolleyes:
Evet bunu ben de duymuştum sigaradan dolayı anne strese giriyorsa azaltıyorlar dediğin gibi tümden bıraktırmıyorlar. Bilmiyorum ama hastasını anlayan doktor önemli. O da bence doktorlukla değil daha çok karakterle ilgili

Şu an ovulasyon testi yapmadığım için çok pişmanım. Kendimce bir yumurtlama günü belirledim Cuma’dan beri regli bekliyorum. Şikayetlerim var ama başlamıyor gıcık şey. gelmiyor beni de sinir ediyor. Neden bu kadar takılıyorum?çünkü haftaya kurs tatil iğnelere başlasaydım kursu etkilemeden kontroller biterdi ama şimdi tam kurs zamanlarında kontrol ve belki yumurta toplama olacak. Acaba kaç gün gidemeyeceğim tedavi süresince diye takılıyorum.

Kesinlikle anne baba kaynaklı bir durum bu.. çocuğun kendi karakteri de var elbette. Ama yanlış bir şey geliştiriyorsa sabırla çabayla doğru yolu buluyor çocuk. Tabiki anne baba, çocuktan daha çocuksa, bir laf ettiğinde nereye gittiğine bakmıyorsa, bir davranışı çocuğu nasıl etkiliyor farkında değilse çocuklar gerçekten ortada büyüyor. Ben yeğenime bir oyuncak seçerken yarım saat uğraşıyorum annesinin verdiği emeğe hayranım bu nedenle. Ama bize gelen aileye tusunamiler diyordum. Çocuklara kızamazsın zAten böyle durumlarda.sonuçta onlar çocuk ve senden alıyorlar bir şeyleri.. ama anne babalarına cidden öfkelenmiştim. Bir de herkes çocuk yapmamalı gibi laflar ediyorlardı alacaktım meşe odununu elime de misafir işte kaba kuvvetle değil hislerimi sözcüklerle anlatmaya çalıştım :)
Evet mesela siz yapmamaliydiniz diyecen aslinda :KK53:

Evet bunu ben de duymuştum sigaradan dolayı anne strese giriyorsa azaltıyorlar dediğin gibi tümden bıraktırmıyorlar. Bilmiyorum ama hastasını anlayan doktor önemli. O da bence doktorlukla değil daha çok karakterle ilgili
Anlayan doktoru bulmak zor, ozellikle kadin dogum da, biktiklarindan mi artik bilmiyorum

Şu an ovulasyon testi yapmadığım için çok pişmanım. Kendimce bir yumurtlama günü belirledim Cuma’dan beri regli bekliyorum. Şikayetlerim var ama başlamıyor gıcık şey. gelmiyor beni de sinir ediyor. Neden bu kadar takılıyorum?çünkü haftaya kurs tatil iğnelere başlasaydım kursu etkilemeden kontroller biterdi ama şimdi tam kurs zamanlarında kontrol ve belki yumurta toplama olacak. Acaba kaç gün gidemeyeceğim tedavi süresince diye takılıyorum.
Belki de gelmeyecektir adet, hamile olma ihtimalin de var canim, bi test mi yapsan acaba

Hamile olma ihtimalim yok canım. Yumurtlamadan tam emin değilim ama önemli günlerin çoğunda sahalar boştu :) zaten şikayetlerim de var adetle ilgili sadece başlamıyor.
Test yapip emin olup maydonoz kaynatip iç,tedaviyi etkilemez diye düşünüyorum,maydonoz un söktürücü özelliği varmış, bir de bekledikce gelmiyor, geçen ayda ben öyleydim,civanpercemi falan derken geldi canım

Test yapip emin olup maydonoz kaynatip iç,tedaviyi etkilemez diye düşünüyorum,maydonoz un söktürücü özelliği varmış, bir de bekledikce gelmiyor, geçen ayda ben öyleydim,civanpercemi falan derken geldi canım
Aynen şu an beklemekten gelmiyor. En iyisi takılmamak kursa denk gelirse gitmem yapacak bir şey yok.

Aynen şu an beklemekten gelmiyor. En iyisi takılmamak kursa denk gelirse gitmem yapacak bir şey yok.
Kuzu takılma akışa bırak demek bana burdan kolay demi 🤗 her şey kısmetle gerçekten biz naparsak yapalım olacak olan bir şekilde oluyor.. sen bugün olmasın dersin o gün olabilir.. ya da bu ay olsun dersin olmayabilir. Çok fazla plan yapmak takılmak düşünmek bize zarar.. inşallah Rabbim hayırlısıyla yoluna koymuştur her şeyi.

Kızlar iyi akşamlar daha önce 2 aylık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum anne olmayı çok istiyorum. geçen ay 21 martta hastalandım bu ay dayanamadım erkenden kan tahlili yaptırdım 4,6 çıktı sizce hamile olma ihtimalim olabilirmi daha 8 gün var adetime
Muhtemelen hamilesin.. erken olduğu için ancak bu kadar çıkmıştır.. inşallah sağlıkla güzel haberini alırsın. Ahh bekleyebilsek keşke.. 🤗

Muhtemelen hamilesin.. erken olduğu için ancak bu kadar çıkmıştır.. inşallah sağlıkla güzel haberini alırsın. Ahh bekleyebilsek keşke.. 🤗
Ah inşallah öyledir yaptırdıktan sonra pişman oldum bu şekilde beklemek daha zor 2 gün sonra tekrarlarım artık testi tabi 2 gün geçmez şimdi 🤔

Back
X