• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar
Transfer oldu az önce eve geldim. Kendi doktorum yoktu ama çok iyi bir doktora denk geldim. Yaninda da birisi vardı eğitim veriyordu :)
2 tane 5. Gün embriyosu vardı.Bize iki mi tek mi diye sordu. Eşim doktorumuz karar verecekti dedi. Ben de miyom ameliyatını söyledim. Doktor önce iki tane koyalım şans artar dedi. Sonra embriyologla konuştu tek transfere karar verildi. Ben de neden iki değil şansım artacaktı dedim :) kaliteleri çok iyi ikisi tutunabilir,birisini donduralım ikinci bir şans olur dedi. Ama kafam biraz karıştı iyi mi oldu böylesi bilmiyorum.

Kızlar
Transfer oldu az önce eve geldim. Kendi doktorum yoktu ama çok iyi bir doktora denk geldim. Yaninda da birisi vardı eğitim veriyordu :)
2 tane 5. Gün embriyosu vardı.Bize iki mi tek mi diye sordu. Eşim doktorumuz karar verecekti dedi. Ben de miyom ameliyatını söyledim. Doktor önce iki tane koyalım şans artar dedi. Sonra embriyologla konuştu tek transfere karar verildi. Ben de neden iki değil şansım artacaktı dedim :) kaliteleri çok iyi ikisi tutunabilir,birisini donduralım ikinci bir şans olur dedi. Ama kafam biraz karıştı iyi mi oldu böylesi bilmiyorum.
O zaman iyi olmuş böylesi kuzumm inşallah tutsun sağlıklaaa gelsiin.. çok heyecanlıı

O zaman iyi olmuş böylesi kuzumm inşallah tutsun sağlıklaaa gelsiin.. çok heyecanlıı
Adam beni kaygılı buldu galiba durmadan sakin olmamı tavsiye etti :) ama kafamı karıştıran da o oldu aslında. Önce iki dedi, sonra bir dedi :) aslında ikisi tutunursa da, dersen ikiz bebek için hazır mısın, cevabım güçlü bir evet değil, iki transferi bir bebek elde etme şansımı arttırmak için istiyordum daha çok. o nedenle böylesi daha iyi oldu belki de.

Merhaba, hoşgeldin. Seni hiç üzmeden, yormadan gelsin bebişin. Bir kaç ay hiç doktora gitmeden deneyin bence. Strese de girmezsin. Biz de flörtümüzün 8. yılında evlendik:)) Bir de sanki çok gençmişim gibi (eşim bir kaç yaş küçük benden ) 8-9 ay sonra çocuk düşünmeye başladık:) Ha bir de amh 3.9, 12-13 folikül, ooo ben 2 bile doğururum havalarına girdim:) Minyonuz, yaşımızı göstermiyoruz diye oldu hep bunlar, yumurta yaşlanması diye birşey var dimi :) 3 kür klomen+ çatlatma ve 1 kür aşılama denedik, polip, miyom aldırdım. Artık sıra tüp bebekte. Doktorum öyle düşünme, doğal yolu da denemek gerekir mutlaka, sonrasında boş durmamışsın süreci yaşamışsın olduğu gibi dedi. Hayırlısı artık. Kız kardeşim 37 yaşında, 1 yılın sonunda hamile kaldı. Darısı sana, bizlere, isteyen herkese, sağlıkla...
Hep bu minyonluk yaş göstermeme başımıza iş açtı. Saçlarımda bile beyazlarım çok az. Benle yaşıt arkadaşlarımın saçları 10 yıl önce bembeyazdı. Dedim genç kalıcam heralde herkesin daha beyaz sacları dedim. Ama yumurtalıklar öyle değilmiş. Zaten onu düşünsek yumurta doldururduk gençken.

4 çocuk yapın demesini biliyorlar, şartları oluştursunlar dimi :))

Aynen öyle. Hadi onu geçtim. Her kadına yaş şartı gozetmeksiniz tüp bebek hakkı verilmeli. Sağlıkta eşitlik istiyoruz. Niye vermiyorsun biz prim odemiyormuyuz. Benimde çok kötü cimere yazasım var. :)

Dene kız nolcak. Benim geçen aydan yumurtalıkta kalan 11 milimlik folikül adetin 2. Günü "selam tatlım naber?" diyodu, 4.gün iyice güççüldü, 6.gün yok oldu.
Doktorun dediği doğruymuş. Adetle atılabilecek önemsiz bişi dedi. Önemli olan ölçüsü sanırım.
Folik asite kan değerlerin ve beslenmen iyi ise takılma. Hemen çalışmalara başla.

@arminch
Ben 3 yumurta ile elimde kalan sağlam embriyo olur ise rahim dinlendirme yapmak ve Mayıs sonu transfer ettirmek istiyorum guzum. Yani Mayıs sonu olur heralde. Hesaplamalarıma göre 30 Mayıs olabili gibi.
O değil de çatlatma iğnesinden en geç 14 gün sonra regl olunuyodur gene inşallah. Yani opu'dan 12 gün sonra. Yoğsa yeni adet gecikirse ve rahim hazırlama ırt zırt derken Haziran'a kalmak istemem. 🤔

Sen 2'sinde opu olsan 1 adet bekletir bence. Diğer adetinde yapar bana kalırsa.

Yok baciimmm nerde, ben izin alsam doktora gidecem, ama kanuna girmeli bu konu, is yerlerinde kres zorunluluğu gibi, lambada alani zorunlulugu olsun, bunun icin mazeret izinleri verilsin ve yillik izinden düşmesin, beni seçersenizzzz....ben hökümete gelirseeemmm:rolleyes:

Seni seçtim başkan. Tüp bebeki devlet karşılaşın istirahat süreleri yıllık izinden düşmesin. Yumurtlama haftaları otamatik tatil edilsin. :)

Adam beni kaygılı buldu galiba durmadan sakin olmamı tavsiye etti :) ama kafamı karıştıran da o oldu aslında. Önce iki dedi, sonra bir dedi :) aslında ikisi tutunursa da, dersen ikiz bebek için hazır mısın, cevabım güçlü bir evet değil, iki transferi bir bebek elde etme şansımı arttırmak için istiyordum daha çok. o nedenle böylesi daha iyi oldu belki de.

Hayırlısı olsun. 1 iyidir iyi, ikizlerde erken kaybetme riski çok oluyor. Bende ikiz istiyorum ama risktense tek olsun sağlıklı doğsun istiyorum. Hem birini donduracaklar bir daha opusuz transfer şansın olur. Bu doğar büyür o hazır orda ikinciye bekler.
2 yumurta mi vardı ki opuda, diğerleri noldu.

Hayırlısı olsun. 1 iyidir iyi, ikizlerde erken kaybetme riski çok oluyor. Bende ikiz istiyorum ama risktense tek olsun sağlıklı doğsun istiyorum. Hem birini donduracaklar bir daha opusuz transfer şansın olur. Bu doğar büyür o hazır orda ikinciye bekler.
2 yumurta mi vardı ki opuda, diğerleri noldu.
6 yumurta toplandı 4 tanesi döllendi. 2 tanesi önce donduruldu galiba (sanırım 2. Gün ..çünkü embriyolog ile doktorum konuşup kaçının devam edeceğine karar vereceklerdi )..ben de bugün öğrenecektim ama kendi doktorum yoktu. Sabah 2 tane 5. Gün embriyosu bizi bekliyordu. Diğer ikisi dondurulmuş da olabilir ilerlememiş de olabilir. Kendi doktorum dondurulan embriyolarla ilgili kağıt veriyordu bu doktor vermedi. Kaliteleri gayet iyi dediler ya bence arı sütü bal polenden oluyor. Bu aşamada kullanmaya devam etsem mi acaba diyorum. Tutunmaya faydası var mı ki?

Acayip bi sinir var patlıcak bombayım. Flx az umutlandırdı gibi oluyor sonra pms aklıma geliyor oturuyorum geri 😁

patlama gulum dur :KK48: saka saka patla aman bee zaten 1 mayısta calısıyoz surda delı gıbı harıl harıl, ben de senın patlamalarına eslık edeyım barı canım yaaa. valla kuzum kendımde yasadıklarımı ok ıyı takıp ettım son aylarda o yuzden tum batmaları sızlamaları anladım oturttum yerıne. ınsallah guzel haber gelır senden de, bılıyosun ben testı yaptım ustune kanama da geldı regl oldum sanmısım ama olmamısım da. amaann sacma sacma seyler, mıllet bır denemede hamıle kalıp farkına varmadan doguruyo bız boyle ınce eleyıp sık dokudukca kafayı yıyciiiz ya.

Yok baciimmm nerde, ben izin alsam doktora gidecem, ama kanuna girmeli bu konu, is yerlerinde kres zorunluluğu gibi, lambada alani zorunlulugu olsun, bunun icin mazeret izinleri verilsin ve yillik izinden düşmesin, beni seçersenizzzz....ben hökümete gelirseeemmm:rolleyes:

ha gayret, hepinize çocugu da ben yapıcaaamm demene bir an kaldı gulum beee, ne vaatler ne vaatler :halay::halay::halay:

Dur giii, agrir cancan, bebekte de agrir, hanimiş olumlamalar, hani flaş tv kafasi, hanimisş hoommmmmlar
kaçılııın kaçılııınn bir hommmm eksikliği gördüm sanki hemen geliyorum hommm desteğine, bıraz açılalım arkadalar sıkıntılı arkadaş hava alsın, haydi şimdi hep beraberr hoooooooooommmmmmmmmmmmmmmmmm :rolleyes:

Kızlar

maşallah canım, Allahtan kolaylıkla tutunmasını ve saglıkla buyumesını, sana da hayırlı tatlı bır evlat olmasını dılıyorum. ınsallah ve noolur guzel test sonucları fotoları gorelım burada kuuzuumm.

İkiz seni zorlayacaksa tek embriyo koyulması daha iyi olmuş kuzum. Hem yine dondurulmuş şansın olur. Benim arkadaş kesinlikle ikiz istemiyodu, uğraşamam diyodu. Doktor ısrar etmiş şans artsın diye, ikisi de tuttu. Kara kara düşünüyo şimdi. :)

Sıkı sıkı tutunsun inşallah bu sefer bebişin canım benim. Her türlü pozitif enerjim, dileklerim, dualarım seninle. 10 gün sonra halay çekelim inşallah.

Biz de şimdi yola çıktık, akşamüstü İstanbul'da oluruz sanırım. Yarın sabah 11de opu. 1 tanesi sağlam çıksa razıyım şu an.

İkiz seni zorlayacaksa tek embriyo koyulması daha iyi olmuş kuzum. Hem yine dondurulmuş şansın olur. Benim arkadaş kesinlikle ikiz istemiyodu, uğraşamam diyodu. Doktor ısrar etmiş şans artsın diye, ikisi de tuttu. Kara kara düşünüyo şimdi. :)

Sıkı sıkı tutunsun inşallah bu sefer bebişin canım benim. Her türlü pozitif enerjim, dileklerim, dualarım seninle. 10 gün sonra halay çekelim inşallah.

Biz de şimdi yola çıktık, akşamüstü İstanbul'da oluruz sanırım. Yarın sabah 11de opu. 1 tanesi sağlam çıksa razıyım şu an.

canım yarın ıcın sana da kolaylıklar ve guzel haberler dılıyorum ınsallah. hayırlı yolculuklar

patlama gulum dur :KK48: saka saka patla aman bee zaten 1 mayısta calısıyoz surda delı gıbı harıl harıl, ben de senın patlamalarına eslık edeyım barı canım yaaa. valla kuzum kendımde yasadıklarımı ok ıyı takıp ettım son aylarda o yuzden tum batmaları sızlamaları anladım oturttum yerıne. ınsallah guzel haber gelır senden de, bılıyosun ben testı yaptım ustune kanama da geldı regl oldum sanmısım ama olmamısım da. amaann sacma sacma seyler, mıllet bır denemede hamıle kalıp farkına varmadan doguruyo bız boyle ınce eleyıp sık dokudukca kafayı yıyciiiz ya.
Ayy bugün de mi çalışıyorsuunn...kolay gelsin tatliş..
Bende kötü enerjileri def ediyorum bütün pozitif enerjiyi güzel olayları kabul ediyorum.. büfenin camı kırıldı elektrik yok sabah beri.. Allahım sen hayra çıkar yarabbim.

maşallah canım, Allahtan kolaylıkla tutunmasını ve saglıkla buyumesını, sana da hayırlı tatlı bır evlat olmasını dılıyorum. ınsallah ve noolur guzel test sonucları fotoları gorelım burada kuuzuumm.
Bu güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım. Umarım hepimiz çok beklemeden güzel haberler alırız. en güzel çift çizgili fotolarla dolsun burası :)

Back
X