• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Herkesin patır patır hamile kaldığı, pıtır pıtır doğurduğu anneler günü reklamlarını, ramazan reklamlarını, TV dizilerini görmezden gelmeye çalışıp homurdanarak aklını işine gücüne vermeye çalışan var mı bugün benim gibi :işsiz: Bugün huysuz kalktım huysuz devam ediyorum. Seneye bu zamanlar inşallah gülüyor olurum bu halime. :kızgın:

intagramda takıp ettıgım sadece bır sayfada kutlama mesajı su kelılde baslıyordu, "anne olma hasretıyle yanıp henuz kavusamamıs olanların bır dahakı anneler gununde kucaklarının bos kalmaması dılegıyle nıce anneler gunune" dıye. onun dısındakılerın ve cevremdekılerın paylasımları da cok abartılı ve eksıklıgını hısseden ınsanları cok yaralayıcı geldı bana, Allah bagıslarsa bır evladım olmasına ragmen gucendım resmen.

İlgilenen arkadaşların dikkatine...

harika evet sizi de görmek isterdiiim :p iyi gelmez olur mu.. nefes işte..:)

evet bir hafta sonu daha bitti yeni bir haftaya başladık..
ne kadar güzel gün böyle arabam hazırmış kavuşacağız kısmetse
dün kuzumun doğum günüydü.. artık 10 yaşında kuzu ne çabuk büyüdü..

ne guzel, Allah hayırlı uzun omur versın ınsallah, ıyı ınsanlar cıkarsın karsısına

Kesinlikle öyle bu 10 günü çok keyifli geçirdim ailem ve arkadaşlarımla beraberdim çok çok iyi geldi. Sen de bi gelişme var mı okuyamadım daha diğer sayfaları.
yok kuzum geçen ay bekledik olmadı,bu ay çalışmalara devam,ramazanda ne kadar halimiz kalıp fırsat bulursak

Anaaa hiç bildirim gelmemiş ya bana gıı.. :KK57:
Tekrar hoşgeldiniz kızlar. cilekliturta_33 cilekliturta_33 @Beste78

Ben hala adet olmadım. Olsam bile transfer bayrama denk gelecek. 18-20 gün sürüyomuş hazırlık.
Bahçeci bayramda transfer yapıyo mu acaba yaa? Kesin ertelenecek benim iş :KK43:
Hoşbuldum canım
Benim 2.adetle başladık bugün ilacın 3.günü bi hafta sonra kontrol dediğin gibi 17.18.gün gibi olur dedi Dr aslında rahmin kalınlığına bağlı hayırlsı olsun bence bir ara sor merkezi bayramda illa ki yumurta toplama vs oluyordur şimdi sen bide bekliyorsun ya adet gelmez 😖

Anaaa hiç bildirim gelmemiş ya bana gıı.. :KK57:
Tekrar hoşgeldiniz kızlar. cilekliturta_33 cilekliturta_33 @Beste78

Ben hala adet olmadım. Olsam bile transfer bayrama denk gelecek. 18-20 gün sürüyomuş hazırlık.
Bahçeci bayramda transfer yapıyo mu acaba yaa? Kesin ertelenecek benim iş :KK43:
Benim bildiğim de bayramda transfer yapıldığı yönünde.

Tamam, o zaman ben dogru yere yazmisim. Dogal yol oldugu icin oraya daha uygun.
hoşş geeeldiiinnn süper haberle geldinn maşallah kuzuu tebrik ederim... cinsiyeti kız olabilir mi acaba :) inşallah sonuçların da iyi gelir ve kucağına alırsınn..darısı bize..:)
buraya da yapıştır o yazdığını doğal deneyenler de burada, orayı da okuyoruz tabisi..

hoşş geeeldiiinnn süper haberle geldinn maşallah kuzuu tebrik ederim... cinsiyeti kız olabilir mi acaba :) inşallah sonuçların da iyi gelir ve kucağına alırsınn..darısı bize..:)
buraya da yapıştır o yazdığını doğal deneyenler de burada, orayı da okuyoruz tabisi..

Cok tesekkur ederim :) Darisi senin ve diger herkesin basina. Evet, tamam oyle yapayim. Buraya da yapistirayim, buradakiler de okusunlar. :KK200:

Copy-Paste yapiyorum:

Hamile kalmak icin neler yaptim?

Eski arkadaslar bilirler, ben iki cocuguma da cok kolay hamile kalmistim. Ancak ucuncuyu denerken dusuk ve hamile kalamamak gibi bir takim sorunlarla karsilasmistik. Bunlari asmak icin yaptiklarimi paylasiyorum:

1. Takviye urunler
Oncelikle burada daha once konustugumuz takviyeleri kullanmaya devam ettim. Ubiquinol icin 3 ayda etkisini goreceksiniz diyorlardi ki ben de kullanmaya basladigimin 3. ayinda hamile kaldim. Tekrar yazayim neler kullandigimi sonradan gelen arkadaslar icin: Ubiquinol 100 mg, Krill Yagi, iyi bir hamilelik vitamini (icinde folik asit olacak). DAha onceki mesajlarima bakip cok daha detayli bilgi alabilirler.

2. Hamile kalmak konusunda dusunmeye arar vermek
En zoru bu...Subat ayinda esim hastaydi ve biz deneyemedik o ay. O kadar buyuk bir kavga koptu ki evde birgun... Sonunda ben ne yapiyorum ya dedim. Esimin kalbini kiriyorum, elinde olmayan seyler yuzunden onu sucluyorum. O anda ara vermeye karar verdim. Yalan soylemeyeyim, aklimda surekli bu mesela vardi ama bu konu uzerinde konusmaya ve yazmaya ve okumaya ara verdim. Ve sanirim bu beni rahatlatti. Size de tavsiyem bunu yapmaya calismaniz. Cok zor biliyorum ama sonunda ise yariyor.

3. SMEP Plani
Bu Sperm Meets Egg denen bir yontem. panic_attack panic_attack ile konustugumuzu cok iyi hatirliyorum. Bu plan kisaca sunu soyluyor. Eger yumurtlama gununden sonra denemeye ara veriyorsaniz sansinizi azaltiyorsunuz. Yapmaniz gereken su. Ben kendimden ornek verecegim. Bende genelde 12.gunde ovulasyon oluyor. O zaman soyle bir plan izliyorsunuz:

5 gun adet gordunuz ve bitti.
6. gun deneme
8. gun deneme
10.gun deneme
11.gun mutlaka denenecek
12.gun (ovulasyon gunu) mutlaka denenecek
13.gun (O+1) mutlaka denenecek
14.gun (O+2) mutalak denenecek
15. gun (O+3) ara ver (Allah'a sukur)
16. gun mutlaka denenecek

Sonra ister iliskiye gir ister girme. Ben girmedim. Biz bunu denedigimiz ay hamile kaldim ki O+1 de hasta olmustum grip gibi, o gun deneyemedik ama O+2 ve O+3 denedik.

4. Pozisyon
Arkadaslar bu cok onemli sanirim. Ben bir yerde hamile kalmak icin en uygun pozisyonun esinizin arkada oldugu pozisyon oldugunu okumustum. Ancak bununla da bitmiyor. Bosalma gerceklestikten sonra 15 dakika o pozisyonda (alniniz secdeymis gibi, baska nasil anlatacagimi bilemedim) bekleyeceksiniz, mumkunse 30 dakika. Ben bekledim. Cok komik gozukuyorsunuz ama spermlerin disari akmasini gercekten de engelliyorsunuz. Ne popo altina yastik koyma ne de ayaklari havaya dikme. Ne varsa bu pozisyonda var cunku ben altima havlu koyuyordum, islaklik olursa diye. Sabaha kuru kalkiyordum. Sabah tabii akinti oluyor ama o sperm degil, meni. Spermleri tasiyan sivi. O ciksin gitsinzaten, bir ise yaramiyor o saatten sonra.

Simdilik aklima gelenler bunlar. Aklima baska birsey gelirse yazarim ama bir de bu ay ve gelecek 3 ay bunlari deneyin.

Ben dedigim gibi Haziran basina kadar tam rahat degilim. 8.haftada kalp atisini duyduk (167 atiyordu), bakalim onumuzdeki haftada ne olacak. Bir de test sonuclari var tabii...Daha cocuklara bile soylemedim. Kizim anne senin niye karnin cikti diyor, kilo aldim diyorum. Az pizza ye diyor bana.

Su onumuzdeki testler, kontroller bitsin yine haber verecegim. Bu arada sizlerde bir gelisme oldu mu?

Herkesi opuyor ve kucakliyorum ulkenin kucaklasmaya, opusmeye ihtiyaci oldugu bu gunlerde...

Back
X