Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Iyi gidiyor canim :) da cok sismanladim. Hamile kalayim, kilo onemli degil diyebilir insanlar. Haklilar da ama bu benim aldigim kilo dusukten sonraki zamanda sikintidan aldigim kilo. Hamile kalana kadar gecen 4-5 ayda 10 kilo almisim. (Sigarayi biraktim, 7 sene olacak neredeyse, kimseye de icmesini tavsiye etmem asla ama tek iyi tarafi sanirim yemek aralarindaki atistirmayi kesiyor. Sigarayi birakip da kilo almayan bir panic_attack panic_attack var galiba). Hamile kalinca da durdurulmaz bicim de sismeye devam ediyorum. Korkuyorum ki doguma girdigimde kocamdan daha sisman olacagim. Ben bu adamdan hamile kalinca bundaki sismanlik genleri bana mi geciyordur nedir, bunyem bozuluyor ya.

Hic merak etmeyin, ben diger forumda da soyluyordum, bu sene herkes hamile kalacak. Yani bu ay mi yoksa iki ay sonra mi olur bilmem ama olacak :) Ozel birsey yapiyor musunuz yoksa normal yoldan mi deniyorsunuz? Normal yoldan deniyorsaniz ben bir iki birsey yazmistim kendi yaptiklarim ile ilgili, onlara bir bak istersen.
Ayyy insallah Marjocum,
Agzindan bal damliyor😍
Şöyle topicçe arka arkaya patlatsak cift cizgileri😍
Cok amin🤗😇

Maalesef annelerimizin zamaninda simdiki kadar gelismis degildi hic bir sey. Onlarin anlattiklari da hepimizi korkutuyor tabii. Sanci cok korkunc, idrarini tutamiyorsun, vajinan yirtiliyor vs. Ancak artik hersey cok degisti, bizler gercekten de cok sansliyiz:

Ben epidural ile agrisiz, sancisiz dogum yaptim. Hic birsey hissetmedim. Sadece cocuk cikarken baski hissediyorsun biraz. Ne bir kesigim var, ne yirtigim var, ne de idrar torbasi sarkmam. Bunu sebebi de hastane ve doktorlar sana dogum yapabilmen icin yeterince zaman veriyorlar. Benim ilk dogumum 24 saatten fazla surdu. Ikinci dogumum yaklasik 8 saat sanirim. Kimse aman bu cocuklar dogmuyor hemen karnini keselim demedi. Hemsire elimi tutup bekledi. Zaten burda Turkiye'deki gibi ozel istek uzerine sezeryan yapilmiyor, yasak. Cunku normal dogum hem anne hem de bebek icin en iyisi. Sut emmek bebeklerin ne kadar hakkiysa normal dogum da o kadar haklari (bebegin alacagi yararli bakteriler olsun, cigerlerindeki suyun baski ile cikmasi olsun, annenin hormonlarinin hemen duzene girmesi olsun vs).

O yuzden bu mesaj vesilesi ile burada anne olan ve olacak herkese tavsiyem epidural ile dogum icin israr edin. Eger hayati bir tehlike yoksa tabii. Turkiye'de 38.haftada sezeryan ile cocuklari aliyorlar. Benim kizim 41 hafta + 2 gunluk dogdu. Oglum da tam 40 haftalik. Ustelik kakasini da yapmisti iceride. Kimse de telase edip sezeryan sezeryan diye tutturmadi.

Bu arada idrarini tutamiyor gibi hissediyorsunuz (bu bir his, idrari tutuyorsunuz, kacirma falan yok). O dogru, ancak bir kac haftaya geciyor. Ne idrar tutamama, ne de baska bir sorunum var. Dedigim gibi annelerimiz cok cekmis sahiden, ama bizler sansliyiz :)

Çok haklısın. Benim doktor daha şimdiden şartlar uygunsa sen nasıl istersen o şekilde yapacağız dedi. Tüp bebek diye sezaryen şart değil dedi.
Son zamanlara kadar hep normal doğum yaparım diyordum. Hep normal doğumu savundum, doğanın tarzı bu çünkü. Çekeceğim sancı, acı, dikiş umrumda değil, dayanırım ama oksijensiz kalma sebebiyle doğum anında engelli olan yığınla öğrencim var. Bu sektörde olduğum için böyle düşünüyorum diyodum, iki tanıdığımın çocuğu bilinen iyi özel hastanelerde normal doğsun derken oksijensiz kaldı. Birisinin durumu henüz belirsiz hala küvezde, diğeri başını bile tutamıyor. Hem fiziksel hem zihinsel engelli oldu yavrucak. Doktoruma güveniyorum ama bi aksilik olsa o sırada sezaryene dönelim dendiği andaki kısacık sürede bile risk çok yüksek. Çocuğum için doğal olsun istiyorum, çocuğum için riske girmeyeyim istiyorum. Kafam çok karışık ama henüz çok çok erken olduğu için de düşünmemeye çalışıyorum. Bi kalp atışını duyam da önce.

Ben 39 haftalık doğmuşum. Anam gık demiyo diye hemşire örgü örmeye devam etmiş odada daha vakti var diye. Mosmor doğmuşum. Ne sesim varmış ne soluğum. Pata küte zorla ağlatmışlar kendi pokumda boğuluyomuşum nerdeyse :) 2 kilo 400 gram. Pamuğa sarıp eve yollamışlar beni. Yaşayacağını sanmıyorum demiş bi doktor. Ayy göçüm! Seni bulacaam olm! Tıbbi atık seni! 😒

Ya ben nerdeyse 1 yıldır ilac içmiyorum kuzum, detox oldu vücuda bu durum resmen :)))
Biyerde okumuştum gebeligin oluşma evresinde zararı yoktur diye ama detay hatırlamıyorum. Ben yarın doktora gideceğim nerdiyse miller icecektim kız dedim napiyon yarın randevu var ya tahlil falan olursa etkiler kafa nasıl dolduysa sankim yarın ki randevuya 1 gün var gibi hissettim

Biyerde okumuştum gebeligin oluşma evresinde zararı yoktur diye ama detay hatırlamıyorum. Ben yarın doktora gideceğim nerdiyse miller icecektim kız dedim napiyon yarın randevu var ya tahlil falan olursa etkiler kafa nasıl dolduysa sankim yarın ki randevuya 1 gün var gibi hissettim
Benim gecen sene alerjim azdı ama nasil anlatamam, yumurtlama gunu 17 si 19 u sabah kalktim kaşınmaktan yanmaktan kendimi yerlere atiyorum, eşim aldi acile götürdü, bastılar kortizonu, iğneden once dedim gebelik şüphem var diye ama acile gitme amacım bebek varmi öğrenmek degil, çünkü iki gun olmus Yumurtlamadan, adam dedi bakalim, neyse kan cikti 0,12 yok dedi, yaptir iğneyi, kesin mi dedim kesin dedi,2 gun oldu dedim 2 saat olsa da çıkar dedi, ciktim odadan dayanamadim tekrar girdim kesinmi dedim, kesinnnn dedi, gittim yaptirdim, bide bagladilar alerji ilaclariyla dolu serumu, bir de 5 günlük igne verdiler ben 3 tane vuruldum sadece veee bat geldi hamileyim, sonuç düşük... bu sırada doktorlara soruyorum bu iğneleri vuruldum diye, neden olur ya da olmaz diyemeyiz dedi hepsi, o yüzden agzim yandı kuzu, Allah büyük bir sey vermesin de son raddeye kadar dayanmaya çalışıyorum

Ayy evet biseycigin yok stresten falan desin kist miyom vs hiç kötü bişey demesin lütfen. Şimdi ne olucak muayenede onu merak ediyorum test falan mı yoksa sadece ultrason mu?
Kan için adetin 3.gunu çağıracak kuzu, yarin ultrasonla bakacak, beta ister muhtemelen yine de o kadar, gelmişken smer alayim der, bitti gitti

Benim gecen sene alerjim azdı ama nasil anlatamam, yumurtlama gunu 17 si 19 u sabah kalktim kaşınmaktan yanmaktan kendimi yerlere atiyorum, eşim aldi acile götürdü, bastılar kortizonu, iğneden once dedim gebelik şüphem var diye ama acile gitme amacım bebek varmi öğrenmek degil, çünkü iki gun olmus Yumurtlamadan, adam dedi bakalim, neyse kan cikti 0,12 yok dedi, yaptir iğneyi, kesin mi dedim kesin dedi,2 gun oldu dedim 2 saat olsa da çıkar dedi, ciktim odadan dayanamadim tekrar girdim kesinmi dedim, kesinnnn dedi, gittim yaptirdim, bide bagladilar alerji ilaclariyla dolu serumu, bir de 5 günlük igne verdiler ben 3 tane vuruldum sadece veee bat geldi hamileyim, sonuç düşük... bu sırada doktorlara soruyorum bu iğneleri vuruldum diye, neden olur ya da olmaz diyemeyiz dedi hepsi, o yüzden agzim yandı kuzu, Allah büyük bir sey vermesin de son raddeye kadar dayanmaya çalışıyorum
Ayyyy çok talihsiz bi durum o doktor nasıl kesin der ya onu anlayamıyorum tüm bilgilerini alıp 2.gün bu net birşey diyemem diyebilirdi resmen içine doğmuş canım 2 kere sormuşsun dönmüş sormuşsun. Devamlı olarak alınan bi ilaç şeklinde değildi benim okuduğum şey öncelikle onu belirteyim. Sonra senin yaşadığın kotu rastlantiya gelirsek gülüm Rabbim ol desin yeterki bu dünyada nefesi yokmuş seni çok iyi anladım hissettiklerini hissediyorum kim olsa senin yerinde aynı tepkiyi verir ama inan ne o doktorun nede senin bi yanlışı yok bunda. Alerji deyip geçme sonu septik şoka kadar gidebilir 🤗🙁

Kan için adetin 3.gunu çağıracak kuzu, yarin ultrasonla bakacak, beta ister muhtemelen yine de o kadar, gelmişken smer alayim der, bitti gitti
Hee iyi bari ee bu smer midir nedir ona bakilirken çok mu sıkıntılı ?

Allaam bunlar nasıl doktor yaa daha rahme düşmemiş embriyonun 2 günde kanda çıkması mümkün değil ki. Hcg tutunma aşamasında salgılanmaya başlıyo. 2 saat bile yeter demiş bi de utanmaz arlanmaz! Seri katil olacam. Gebe ve öfkeli 🙄

Hee iyi bari ee bu smer midir nedir ona bakilirken çok mu sıkıntılı ?

Yok hemen olup bitiyo. Bi çıbık var spekulum onu yerleştiriyo önce rahim ağzını görebilmek için. Sonra rahim girişinden küçük fırça gibi bişeyle ordan sıvı örneği alıyo fırçayı değdirerek. 10 saniyelik bişi.

Yok hemen olup bitiyo. Bi çıbık var spekulum onu yerleştiriyo önce rahim ağzını görebilmek için. Sonra rahim girişinden küçük fırça gibi bişeyle ordan sıvı örneği alıyo fırçayı değdirerek. 10 saniyelik bişi.
Ufff ilk olucak isterse testi gerildim. Ama kısaymış 10 sn diyon o iyi bari. Sartmi sence yaptırmalı miyim? Benim durumu göz önüne bulundurursak? 😶

Çok haklısın. Benim doktor daha şimdiden şartlar uygunsa sen nasıl istersen o şekilde yapacağız dedi. Tüp bebek diye sezaryen şart değil dedi.
Son zamanlara kadar hep normal doğum yaparım diyordum. Hep normal doğumu savundum, doğanın tarzı bu çünkü. Çekeceğim sancı, acı, dikiş umrumda değil, dayanırım ama oksijensiz kalma sebebiyle doğum anında engelli olan yığınla öğrencim var. Bu sektörde olduğum için böyle düşünüyorum diyodum, iki tanıdığımın çocuğu bilinen iyi özel hastanelerde normal doğsun derken oksijensiz kaldı. Birisinin durumu henüz belirsiz hala küvezde, diğeri başını bile tutamıyor. Hem fiziksel hem zihinsel engelli oldu yavrucak. Doktoruma güveniyorum ama bi aksilik olsa o sırada sezaryene dönelim dendiği andaki kısacık sürede bile risk çok yüksek. Çocuğum için doğal olsun istiyorum, çocuğum için riske girmeyeyim istiyorum. Kafam çok karışık ama henüz çok çok erken olduğu için de düşünmemeye çalışıyorum. Bi kalp atışını duyam da önce.

Ben 39 haftalık doğmuşum. Anam gık demiyo diye hemşire örgü örmeye devam etmiş odada daha vakti var diye. Mosmor doğmuşum. Ne sesim varmış ne soluğum. Pata küte zorla ağlatmışlar kendi pokumda boğuluyomuşum nerdeyse :) 2 kilo 400 gram. Pamuğa sarıp eve yollamışlar beni. Yaşayacağını sanmıyorum demiş bi doktor. Ayy göçüm! Seni bulacaam olm! Tıbbi atık seni! 😒
Kahraman bebe büyüdü kahraman bi bebenin kahraman annesi oluyor demek lazım o doktora biri onu henüz oldurmemis yada eceliyle olmediyse. !!!!

Ufff ilk olucak isterse testi gerildim. Ama kısaymış 10 sn diyon o iyi bari. Sartmi sence yaptırmalı miyim? Benim durumu göz önüne bulundurursak? 😶

Şart tabi. Risk var mı yok mu öğrenirsin. Benim 1 sene önce yapılmıştı. Gebelikte yine yapılacak.

Son düzenleme:
Back
X