Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Maalesef annelerimizin zamaninda simdiki kadar gelismis degildi hic bir sey. Onlarin anlattiklari da hepimizi korkutuyor tabii. Sanci cok korkunc, idrarini tutamiyorsun, vajinan yirtiliyor vs. Ancak artik hersey cok degisti, bizler gercekten de cok sansliyiz:

Ben epidural ile agrisiz, sancisiz dogum yaptim. Hic birsey hissetmedim. Sadece cocuk cikarken baski hissediyorsun biraz. Ne bir kesigim var, ne yirtigim var, ne de idrar torbasi sarkmam. Bunu sebebi de hastane ve doktorlar sana dogum yapabilmen icin yeterince zaman veriyorlar. Benim ilk dogumum 24 saatten fazla surdu. Ikinci dogumum yaklasik 8 saat sanirim. Kimse aman bu cocuklar dogmuyor hemen karnini keselim demedi. Hemsire elimi tutup bekledi. Zaten burda Turkiye'deki gibi ozel istek uzerine sezeryan yapilmiyor, yasak. Cunku normal dogum hem anne hem de bebek icin en iyisi. Sut emmek bebeklerin ne kadar hakkiysa normal dogum da o kadar haklari (bebegin alacagi yararli bakteriler olsun, cigerlerindeki suyun baski ile cikmasi olsun, annenin hormonlarinin hemen duzene girmesi olsun vs).

O yuzden bu mesaj vesilesi ile burada anne olan ve olacak herkese tavsiyem epidural ile dogum icin israr edin. Eger hayati bir tehlike yoksa tabii. Turkiye'de 38.haftada sezeryan ile cocuklari aliyorlar. Benim kizim 41 hafta + 2 gunluk dogdu. Oglum da tam 40 haftalik. Ustelik kakasini da yapmisti iceride. Kimse de telase edip sezeryan sezeryan diye tutturmadi.

Bu arada idrarini tutamiyor gibi hissediyorsunuz (bu bir his, idrari tutuyorsunuz, kacirma falan yok). O dogru, ancak bir kac haftaya geciyor. Ne idrar tutamama, ne de baska bir sorunum var. Dedigim gibi annelerimiz cok cekmis sahiden, ama bizler sansliyiz :)

Cok sevindim senin adina saglikli ve en iyi dogumu gerceklestirmissin. Burdada eger risk yoksa sezeryana almiyolar. Yazdiklarin ic acici seyler Turkiyede yengemi ve ablamida korkutarak sezeryana aldilar. Yok suyu bitti yok kakasini yapti falan diye ( birde kalp atislari yavasladi dediler suni sanci vermeden once nasil oluyo pek anlamadim gumbur gumburde atiyodu).

eger hamile kalirsam Yaza denk gelirse suda dogumu dusunuyorum.

Jinekolog doktorum kontrol etti ve normal doguma elverisli oldugumu soyledi.

Artik vajinal estetik yapiyolar eger doktorunla anlasirsan hoopp jillop gibi sifir arabaya donuyo :rolleyes: Sor sen onu sooorrrr :KK74:

Nisan, Mayıs'ta toplam 1 şişe kullanıp bitirdim. Transfer hazırlığında 3 günde 1 kullandım. Transferden 1 gün önce tamamen bıraktım. Şu an Vinalac multivitamin dışında hiçbir takviye kullanmıyorum kuzum.
Bende bi şişe bitirdim şimdi kaç d vitaminim ona da baktıracağım şişeden önce 12ydi

Allaam bunlar nasıl doktor yaa daha rahme düşmemiş embriyonun 2 günde kanda çıkması mümkün değil ki. Hcg tutunma aşamasında salgılanmaya başlıyo. 2 saat bile yeter demiş bi de utanmaz arlanmaz! Seri katil olacam. Gebe ve öfkeli 🙄
o an benim ne halde olduğumu bir görsen acırdın,bütün vücuduma köstebek dalmış gibiydi,kıpkırmızı,
o ısrarım zaten buna inanmamamdı,bir de bana dedi ki gebelik şüphem var deyince,vebal alamam ben bakmadan vurmam iğneyi dedi,dedim bebek varsa ne olur,düşük riski olur dedi,hatta iğneyi vurulunca bu ay bebek düşünmeyin korunun dedi,bunları da konuştuk ha!
karşımda ki bu kadar emin olunca var bir bildiği demek dedim,ondan mı düştü tabi ki bilemem ama dayanabileceğim yere kadar ilaç almadan yaşıyorum artık

Ayyyy çok talihsiz bi durum o doktor nasıl kesin der ya onu anlayamıyorum tüm bilgilerini alıp 2.gün bu net birşey diyemem diyebilirdi resmen içine doğmuş canım 2 kere sormuşsun dönmüş sormuşsun. Devamlı olarak alınan bi ilaç şeklinde değildi benim okuduğum şey öncelikle onu belirteyim. Sonra senin yaşadığın kotu rastlantiya gelirsek gülüm Rabbim ol desin yeterki bu dünyada nefesi yokmuş seni çok iyi anladım hissettiklerini hissediyorum kim olsa senin yerinde aynı tepkiyi verir ama inan ne o doktorun nede senin bi yanlışı yok bunda. Alerji deyip geçme sonu septik şoka kadar gidebilir 🤗🙁
tabiki kuzum,benim de buna inancım sonsuz,eğer Rızkı olsaydı doğacaktı,belki de doğmaması için nedeni buydu,
Hepsi zor ama hep şunu düşündüm,insanlar kucağına aldığı,kokusunu aldığı,sarıp sarmaladığı evladını kaybediyor Allah korusun,Allah beterinden saklasın diyorum hep
ama işte her şey psikolojiyi etkiliyor ister istemez,şimdi parol içsem bile zararlı gibi geliyor ki bırak bebek düşüneni hamile bile içiyor,
ben kortizon kullandım da sorun mu oldu diyorum,ama bazı tüp bebek merkezlerinde transfere kadar ,tekrarlayan gebelik kayıplarında doktorlar kalp atışı alınana kadar tedbir amaçlı veriyor,ama yinede dikkat etmek lazım tabiki kuzum

Merhabalar 🤗 Ben de dün regl oldum 2. Denememiz de boş geçmiş skor yok 🤭 ovulasyon testi stoklarımı yeniledim 😂 Bugün bal tarçın çörek otuna başladım. Adetim bitince süt+maydonoz buharı yapıcam. Aile hekimine gidip kan verdim d vitaminim çok düşük çıktı bir de d vitaminine başlıyorum. Umarım hepsi birleşince bir sonuç alırım bu ay 🤭

amin inşallah

Tabii, tehlikeli durumda doktorun israr etmesi tamamen doktorun hatasi. Doktor gerektiginde mudahale etmek icin orda zaten, ne diye zorlamislar anlamak mumkun degil. Dogum baslar, yolunda gitmiyorsa, olmuyorsa doktorun mudahale etmesi lazim. Cok gecmis olsun arkadasina.

tesekkur ederım canım

Benim gibi evham abidesine anca o gider kuzu, benim bi arkadasin tanıdığı oldu öyle, pko varmis hep adet görmezmiş aylarca, kilo da varmis baya,6. Ayinda ogreniyor, karnim agriyo diye gidiyor doktora, yaş da 40 larda
7,5 aylik doğum yapıyor, sadece 45 gün hamile olduğunu biliyor,kese bebek kalp atisi derdi yok, cinsiyet heyecani,tarama testleri gerginligi yok, tertemiz kafa, çok özenmiştim o zaman

valla guzelmıs, haberlerde de vardı bı zamanlar karın agrısından gıdıyor dogurup gelıyor falan, bızde o kadar gızlı kalamaz canım daha dusmeden rahme, bız pesıne dusuyoruz :) ama stresın olmaması cok ıyı, o kafa rahatlıgı olsa bende var ya, daha ne ısterım

valla guzelmıs, haberlerde de vardı bı zamanlar karın agrısından gıdıyor dogurup gelıyor falan, bızde o kadar gızlı kalamaz canım daha dusmeden rahme, bız pesıne dusuyoruz :) ama stresın olmaması cok ıyı, o kafa rahatlıgı olsa bende var ya, daha ne ısterım
bencede biz daha döllenme aşamasından öğrenmek istiyoruz, :confused:
ama ne çıkıyor ortaya,ne kadar kafa rahat o kadar kolay bebek :)

Cok sevindim senin adina saglikli ve en iyi dogumu gerceklestirmissin. Burdada eger risk yoksa sezeryana almiyolar. Yazdiklarin ic acici seyler Turkiyede yengemi ve ablamida korkutarak sezeryana aldilar. Yok suyu bitti yok kakasini yapti falan diye ( birde kalp atislari yavasladi dediler suni sanci vermeden once nasil oluyo pek anlamadim gumbur gumburde atiyodu).

eger hamile kalirsam Yaza denk gelirse suda dogumu dusunuyorum.

Jinekolog doktorum kontrol etti ve normal doguma elverisli oldugumu soyledi.

Artik vajinal estetik yapiyolar eger doktorunla anlasirsan hoopp jillop gibi sifir arabaya donuyo :rolleyes: Sor sen onu sooorrrr :KK74:

Benim de burda arkadasim iki kere (gecen hafta sonuncusu) su icinde dogum yapti. Gayet de memnun ama sanirim benim agri esigim dusuk. Ben hayatta yapamazdim. O yuzden epidural istedim. Cok da memnun kaldim, vajinal estetige falan da gerek kalmadi.

Sezeryani ocu gibi gostermeyin diyorlar ama maalesef Turkiye'de normal dogum ocu gibi gosteriliyor son 20-25 senedir. Doktorlar 90'larin sonu, 2000'li yillar boyunca kadinlari sezeryana yonlendirdiler. Normalde %15 imis herhangi bir ulkede sezeryan orani, biz de %58!!! Yani inanilir gibi degil, dunyada bir tek Turk kadinlari mi doguramiyor, sadece Turk bebekleri mi tehlike icinde? Fizyolojik bozuklugumuz mu var?

Ancak dedigim gibi herkesin kendi secimi. Ustune ustluk hayati tehlike varsa, dogum gerceklesmiyorsa sezeryan olacak, o durum da yapilacak birsey yok. Yalnizca birseye gercekten de cok uzuluyorum: Boyle yazinca sezeryan yaptirmis ya da yapmak zorunda kalmis anneler cok gard alip hemen savunmaya geciyorlar. Hatta bazen kalp kirici laflar bile ediyorlar (sozum bu forumdan ve meclisten disari, buradaki herkes gayet kibar). Oysa ki sozum onlara degil. Onlarin anneliginden hic kuskum yok. Zaten dogum bicimine gore anne falan olunmuyor. Meme verip vermemeye gore de anne olunmuyor. Benim kizim hic emmedi, oglum lokur lokur emdi. Simdi ben kizima kotu anne ogluma iyi anne miydim? Asil o cocuklar bir dogsun dunyanin kac bucak oldugunu o zaman goruyor anneler (biz Pazartesi aksami saat 12'ye adar kusmuk temizledik, oglum heryere kustu) :)))) Benim lafim Turk doktorlarina. Gereksiz yere insanlari korkutuyorlar. Yapmasinlar. Normal dogumu destekliyorum diyen doktor bile sonlara dogru basindan savmak icin anneleri korkutarak sezeryana yonlendiriyor.

Gecen gun bir rapor gormustum Saglik Bakanligi yayinlamis, dogum sirasindaki anne ve bebek olumlerinin (rakamlari da vermisler) buyuk cogunlugu sezeryan sirasinda oluyormus. panic_attack panic_attack in dedigi gibi tabii oksijensiz kalan cocuk gibi cok aci kazalar da vardir elbette dogum esnasinda ama istatistiki, sayisal acidan baktiginda, nufus ile karsilastirildiginda bunlar cok dusuk rakamlar. Tek dilegim Turkiye'deki kadinlara yurt disinda bizlere sunulan ne varsa onlar sunulsun. Once bir epidural ile dogum secenegi sunulsun, ondan sonra kadin baksin olmuyorsa olmuyordur. Ancak donanimsiz, para sikintisi icinde olan ne hastaneler var. Orda kadin tabii ki dogum yapmaktan korkar, ben de korakabilirdim. Bu kadinlara hic lafim yok. Benim lafim doktorlara ve kadinlarimiza gerekli sartlari saglamayan mercilere. Istenilse, milletin parasi orda burda yenmese neler neler degisir oysa ki... :KK43:

Neyse demem o ki sezeryanli anneler, sezeryan yaptirmayi dusunen anne adaylari, vajinal dogum yapmis anneler, vajinal dogum planlayan anneler, meme vermis, vermemis ya da verememis anneler, hepiniz super annelersiniz! :)) Sadece tek yapmamiz gereken hemcinslerimizi desteklemek, birbirimize saygiyla, sakinlikle yaklasmak.

Hadi bakalim once bebekler bir gelsin de nasil dogum olacagina sonra bakarsiniz :)

Herkese iyi gunler!

Son düzenleme:
Back
X