- 9 Mart 2017
- 1.315
- 6.162
- 158
- Konu Sahibi panic_attack
- #7.421
Günaydın Kızlar, dün giremedim, herkes iyidir inşallah, şimdi okuyacam yazdıklarınızı, güzel haberler görürüm inşallah 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Randevun kaç ta kuzum, müjdeli haberler bekliyorum sendenDaha önce olmadım bu şekilde muayene bilmiyorum kokuyorum mu gerildim ondan biraz
korkma canım,korkacak bişey yok,bitti gitti diyeceksin,ama bir şey var mı öğrenmiş olacaksın en azındanDaha önce olmadım bu şekilde muayene bilmiyorum kokuyorum mu gerildim ondan biraz
Benim gecen sene alerjim azdı ama nasil anlatamam, yumurtlama gunu 17 si 19 u sabah kalktim kaşınmaktan yanmaktan kendimi yerlere atiyorum, eşim aldi acile götürdü, bastılar kortizonu, iğneden once dedim gebelik şüphem var diye ama acile gitme amacım bebek varmi öğrenmek degil, çünkü iki gun olmus Yumurtlamadan, adam dedi bakalim, neyse kan cikti 0,12 yok dedi, yaptir iğneyi, kesin mi dedim kesin dedi,2 gun oldu dedim 2 saat olsa da çıkar dedi, ciktim odadan dayanamadim tekrar girdim kesinmi dedim, kesinnnn dedi, gittim yaptirdim, bide bagladilar alerji ilaclariyla dolu serumu, bir de 5 günlük igne verdiler ben 3 tane vuruldum sadece veee bat geldi hamileyim, sonuç düşük... bu sırada doktorlara soruyorum bu iğneleri vuruldum diye, neden olur ya da olmaz diyemeyiz dedi hepsi, o yüzden agzim yandı kuzu, Allah büyük bir sey vermesin de son raddeye kadar dayanmaya çalışıyorum
dediğin kişileri senin yazını okurken bir an bile düşününce gözlerim doldu,Allah herkesin evladını korusun,isteyen herkese sağlıkla nasip etsinCanim, kendini hic suclama. Ya hayati tehlike vardiysa, insanlar alerji yuzunden hayatlarini kaybediyorlar. 20 haftalik hamile bile olsan ve hayati tehlike icinde olsan esin de doktorlar da senin hayatini secerlerdi. O yuzden hic kendini suclama, bilemezdin ki. Ben de gecen sene 8.haftada dusuk yasadim. Cok aci birsey, hamile kalinca biraz acisi hafifliyor ama hala arada sirada aklima gelince gozlerim doluyor.
Bir de dedigin gibi cocugunu olu doguranlar ya da dogumdan sonra kaybedenler ya da yillarca bakip buyutup kaybedenler var...senin de en kisa zamanda bebegin olacak. Hic uzulme.
Sonuçta sezaryan bir ameliyat. Tıbbi zorunluluk olmadan yasak olması da bence buradan geliyor. Ben miyom ameliyatı olduğumda doktorum sürekli sezaryan oldun gibi düşün sadece bebek yok diyordu. Normal doğumda, çok bilgim yok ama normal Doğum esnasında bebeğin bağışıklık sisteminin geliştiği söylenir. Sezeryan steril ortamda gerçekleşiyor sonuçta. Yurtdışında ekip çalışması daha aktif olduğu için, Doğum 24 saat de sürse 48 saat de sürse ekip yanında yer alıyor diye tahmin ediyorum ( daha o konuya gelmedim, hiç tecrübem yok) ama Türkiye de herkes kendi doktoruyla başlayıp bitirmek istediği için 24 saat her doktor zaman ayırmak istemiyor. Sezeryan basit sonuçta, gün saat belli, planlı programlı.. ama normal Doğum öyle mi?flx77 kesinlikle katiliyorum.
Gecen BDV'de biri yazmis yok sezeryanla dogum yapan yarim insanmis, yok bebek hayata 1-0 geriden basliyormus.
Burda bi arkadasim (yurtdisi) doktorlarin normal dogum israri nedeniyle bebek oksijensiz kaldi, 3 hafta hastanede kaldilar.
Bitanesi vajinal dogum dikislerinin sayisini bilmiyor, depresyona girdi. Dogum fobisi olustu.
Herkes ister her sey normal seyrinde gitsin ve normal dogursun; ama mecburi durumlar olabiliyor. Sezeryanin öcü gibi gosterilmesi sacma.
Neyse ki ilaçla tedavi edilebilecek bir şey canım. Geçmiş olsun.Tahmin ettiğim gibi TSH yükselmiş 3,42 çıktı doktoruma söyledim yarın endokrine gideceğim normalde böyle bi sorunum yok ama hamilelik troidi oluyor neyseki ilaçla çözülüyor
Bu arada ben enox kan sulandırıcı iğne kullanıyordum depolarda hiç biyerde bulamadık oksapar bulduk muadiliymiş
Benim 3.3 çıktı doktorum hamileliğin başında normal ilaca gerek yok dedi,endişeleniyorum ben de gidip bi başka doktorun da fikrini almalıyım sanırım
Kuzum geçmiş olsun sonuç ne zaman.. smear aldı mı?Kizlarr doktordan çıktım ultrasonla bakti benim yumurta catlamamis kist olmuş tarlusal verdi. Önce emin olmak için kan testi dedi .reglin 2 yada 3 günü tekrar herşeye bakılması için gidicem
Sonuçta sezaryan bir ameliyat. Tıbbi zorunluluk olmadan yasak olması da bence buradan geliyor. Ben miyom ameliyatı olduğumda doktorum sürekli sezaryan oldun gibi düşün sadece bebek yok diyordu. Normal doğumda, çok bilgim yok ama normal Doğum esnasında bebeğin bağışıklık sisteminin geliştiği söylenir. Sezeryan steril ortamda gerçekleşiyor sonuçta. Yurtdışında ekip çalışması daha aktif olduğu için, Doğum 24 saat de sürse 48 saat de sürse ekip yanında yer alıyor diye tahmin ediyorum ( daha o konuya gelmedim, hiç tecrübem yok) ama Türkiye de herkes kendi doktoruyla başlayıp bitirmek istediği için 24 saat her doktor zaman ayırmak istemiyor. Sezeryan basit sonuçta, gün saat belli, planlı programlı.. ama normal Doğum öyle mi?
Ben hep sezaryan isterdim bu benim korkumla alakalı, ama annem her zaman Doğum esnasında anne bebek arasında bir bağ oluşuyor bunu yaşamalısın derdi. Ben de senin gibi derdim, dokuz ayda oluşmayacak da Doğumda mı oluşacak :)
Kizlarr doktordan çıktım ultrasonla bakti benim yumurta catlamamis kist olmuş tarlusal verdi. Önce emin olmak için kan testi dedi .reglin 2 yada 3 günü tekrar herşeye bakılması için gidicem
Ben 10 senedir troid ilacı kullanıyorum. İlaçla kontrol altında. Hamilelik için 2,5 altında tutuyorlar ama yanlış hatırlamıyorsam 4 e kadar normal kabul ediliyor. Doktorumun hamilelik düşündüğümü öğrendiğinde ilk söylediği şey ilaç hamile kalırsan yetmeyebilir düzenli kontrol edeceğiz olmuştu. Senin değerin de sınırlar içinde olabilir ondan ilaç başlamamış olabilir doktorun ama bence kontrol ettirmelisin sürekli hatta ilaç başlamayan jinekologsa, bir endokrin doktorundan da görüş almalısın.
Teşekkür ederim denisim.Ben 10 senedir troid ilacı kullanıyorum. İlaçla kontrol altında. Hamilelik için 2,5 altında tutuyorlar ama yanlış hatırlamıyorsam 4 e kadar normal kabul ediliyor. Doktorumun hamilelik düşündüğümü öğrendiğinde ilk söylediği şey ilaç hamile kalırsan yetmeyebilir düzenli kontrol edeceğiz olmuştu. Senin değerin de sınırlar içinde olabilir ondan ilaç başlamamış olabilir doktorun ama bence kontrol ettirmelisin sürekli hatta ilaç başlamayan jinekologsa, bir endokrin doktorundan da görüş almalısın.
aynen bağ sadece doğumda oluşan birşey değil katılıyorum, ben doğum esnasında oğlumu ilk gördüğümde o ciyak ciyak ağlıyordu zaten pek bağlanacak vaktimiz olmadı :) ben de sevinçten ağlıyordum. bağ evlatlarımıza verdiğimiz emek ve daha da çok sevgiyle oluşuyor, allah hepimize sevgi içinde huzurla yetiştireceğimiz sağlıklı evlatlar nasip etsin.Sonuçta sezaryan bir ameliyat. Tıbbi zorunluluk olmadan yasak olması da bence buradan geliyor. Ben miyom ameliyatı olduğumda doktorum sürekli sezaryan oldun gibi düşün sadece bebek yok diyordu. Normal doğumda, çok bilgim yok ama normal Doğum esnasında bebeğin bağışıklık sisteminin geliştiği söylenir. Sezeryan steril ortamda gerçekleşiyor sonuçta. Yurtdışında ekip çalışması daha aktif olduğu için, Doğum 24 saat de sürse 48 saat de sürse ekip yanında yer alıyor diye tahmin ediyorum ( daha o konuya gelmedim, hiç tecrübem yok) ama Türkiye de herkes kendi doktoruyla başlayıp bitirmek istediği için 24 saat her doktor zaman ayırmak istemiyor. Sezeryan basit sonuçta, gün saat belli, planlı programlı.. ama normal Doğum öyle mi?
Ben hep sezaryan isterdim bu benim korkumla alakalı, ama annem her zaman Doğum esnasında anne bebek arasında bir bağ oluşuyor bunu yaşamalısın derdi. Ben de senin gibi derdim, dokuz ayda oluşmayacak da Doğumda mı oluşacak :)
Yok alınmadı önce dedi şu testin çıksın regl olursan ki ilacla zaten olucan olunca sırayla herşeye bakalım dediKuzum geçmiş olsun sonuç ne zaman.. smear aldı mı?
Tabiki yaşamadığım için sadece izlenimlerimle fikir yürüyebilirim. Ama annelik bir çok durum bir çok yaşanmışlık içeren ve sürekli devam eden, gelişen, büyüyen bir şey olmalı. Normal Doğumda hissedilenler veya sezeryanla kazanılan tecrübeler de anne- bebek arasında bir ortak an daha yaratıyor olmalı. Bu nedenle biri diğerinden daha farklı anne olmuyor olabilir diye sanıyorum.Merhaba,
Annenin bahsettigi herhalde dogum yapan annenin hormonlarinin dogal olarak regule olmasi. Normal dogum esnasinda oksitosin cok salgilandigi icin bebegini birak karsindaki hemsireye, doktora bile asik olabilirsin :) Yoksa o kadar sancili bir surec baska turlu atlatilmaz.
Bu konuda bir calisma var mi bilmiyorum, ben de sezeryan hic olmadigim icin karsilastirma yapamayacagim. Yani normal dogumdan sonra cocugumu daha cok sevdim, sezeryandan sonra daha cok sevdim vs diyemeyecegim. Annelik cok boyutlu, cok katmanli birsey. Karinda tasimakla, dogurmakla, meme vermekle bitmiyor. Annelik bencilliklerinden arindigin zaman tam olarak basliyor sanirim. Ben son 7 senemi ve daha gelecek bir cok senemi kendimden bir cok fedakarlik yaparak gecirdim. Pisman miyim? Hayir. Ama hala bazi seyleri daha iyi yapabilirdim, cocuklarim icin su sekilde daha iyi anne olabilirdim diyorum - kendi annemle cok sorunlar yasadigimiz icin kucukken cok hassasim bu konuda-. (Pismanlik olarak sadece keske ise geri donebilsem diyorum ama onun cocuklarim ile alakasi yok, benim is bulamamamdan kaynaklaniyor).
Senin icin hayirlisi ne ise o olsun. Sen Belcika'daydin sanirim? Burada zaten sartlar el vermedikce sezeryan olamazsin ama cok sahane epidurla ile normal dogum yaparsin. O yuzden kiymetini bil, Turkiye'de bir cok kadinin yapmak isteyecegi birsey, bir imkan. Ama dedigim gibi senin ve gelecekti bebegin icin ne iyiyise o olsun :)
Kizlarr doktordan çıktım ultrasonla bakti benim yumurta catlamamis kist olmuş tarlusal verdi. Önce emin olmak için kan testi dedi .reglin 2 yada 3 günü tekrar herşeye bakılması için gidicem
Oyyy oyy. . Hatta teyy teyyy teyyyÇok şükür sonucumuz pozitif artış takip edilecek![]()