Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Dedigim gibi hayirlisi neyse o olsun. Sezeryan olman gerekiyorsa sezeryan olursun, dert etme bunlari. Once bir bebek gelsin de :)

Miyom ile polip ayni seylerdi galiba degil mi? Ben de hamile kalmadan once aldirdim ama rahim icinden degil. Rahim icinde de varmis ama cok geride, bunun hamilelige bir etkisi olmaz dedi doktor. Gecen haftada kahverengi bir akinti oldu, hemen acile gittik (ben dusuk yapiyorum sandim yine). Meger polip olusmus disarida yine, ertesi sabah aliverdiler. Yasla ilgili birsey mi acaba, yas aldikca zirta pirta cikamaya basladilar.
Aynen önce bir hamile kalayım da sezeryan çok da dert değil :) Miyom rahimdeki kas dokusundan oluşan bir şey, polip et beni gibi bir şey diye biliyorum. Benden de polip+miyom alındı. Bebeğin yerleşme yerinde olduğu için ameliyat kararı verildi. Yoksa miyomlAr izleniyordu.

canım ınsallah hep yolunda gıder ve saglıkla hamılelıgıne devam edersın ve sonunda yavrunu kucagına alırsın.

Saol canım umarım bu kez pozitif olur
Hadi hayırlısı Rabbim tamamına erdirsin saglıkla insallah
Saol canım umarım hepimizin görecek bir pozitifi vardır yakınlarda

ayy süperrr 6 gün sonra sende kahramanın, sonra bekleyeceğizz kan testiniiii.. ayy hadi inşallahh amiinn dedim öyle de olduuu :KK200:
Aynen canım 6 gün sonra bebemizi alıp geleceğiz, 3 ve 6 Temmuz’da kan vereceğim. Bizimleyse ödül olarak onu tatile götüreceğim Türkiye’ye :)
Haftaya Salı sabahı transfer olacak canım.

Benim de tiroid problemim ilk hamileligimde bas gosterdi. Dogumdan sonra doktor ilaci birak dedi, arada sirada da kontrol ediyorlardi. Normale donmustu tiroidim. Ikinci hamileligimde yine tiroid problemim olustu. Yine ilac kullandim ama bu sefer hamilelikten sonra da duzelmedi. 4 senedir duzenli kullaniyorum. Simdi bu ucuncu hamileligim, bu sefer iyice costu. Normalde 50 mg kullanirdim ilac, 100'e cikardilar. Ben ikinci hamileligimden sonra da cok zor kilo vermistim. Birincisinde 27 kilo alip (abartmiyorum) 6 aydan kisa surede 30 kg geriye vermistim. Oyle Cambridge Dusesi gibi kontrol altinda falan da degil, kendi kendime guzel guzel verdim yani. Ikincisinde 28 alip ancak 23 kilosunu geri verebildim ve cok ugrastim vermek icin. Tiroidin az calismasi yapiyor bunu iste, gicik bir sey.

İki kiloyu vermen arasındaki fark kesinlikle troid ile alakalı. ama ilaçlarla kontrol altına alınınca troid hastası olmanın bir önemli kalmıyor. Benim başka doktorlarda troid kaynaklı diye söylenen tüm hastalıklarıma endokrin doktoru evet troid bunu yapar ama seninki kontrol altında diye yanıt verdi bu zamana kadar :)

yarım lt ne yaa onu bebe içer nerdeyse :)) hadi bakalım suyu da hallet kuzuu dinle panici...

Transferin ortasında durun diye bağırtıyormuşum, ne oldu ? Tuvalete gitmem lazım :) ama seni mi kıracağım bir yarım litre de senin hatırına içerim :)

Ben sadece yarım litre içtim herkesin mesane doluluk değişiyor bence ilkinde çok içtim acayip stres olup bi kısmını boşaltmak zorunda kalmıştım

Ben normalde çok su içerim ama her transferde psikolojik sanırım yarım litre ile bile sıkışıyorum. bir de burada öyle bir önerileri yok biliyor musun. Şu saatte gel, progestanı yanında getir diyorlar.. bugün dinlen yarın normal hayata dön diye de gönderiyorlar :)

Yarım litre dediğin şey 3 bardak anca eder yav?
Koca gün 3 bardak mı sadece o_O
Yok canım transfer öncesi mesanenin dolu olması transferi kolaylaştıran bir şey. Uygulamadan önce içiyorsun. Günde yarım litre su içsem ölürüm susuzluktan ben yaz kış üç litre içerim :)

Hadi hayırlısı tatlımmmmm jel mi hap mı verdi ,sabah çözüp öğleden sonra transfer oluyor genelde ama belki senin gece çözecekler sağlıkla transferin gerçekleşir inşallah ,dualarımdasın canım

Ben de öğleden sonra olur sanıyordum ama sabah 8:30 da çağırdılar. sanırsın ki taze transfer :) Dediğin gibi belki bir gün önce çözecekler. Progestan fitil kullanacağım canım. Umarım bu kez pozitif olur.. yaşayıp göreceğiz bakalım.

Evet ya bir de bu alerji meselesi ilerlemis bir hamilelikte ciksaydi? Simdi en azindan bu tehlikenin farkindasiniz, ve doktor gerekli onlemleri alir. Herseyde bir hayir vardir derler ya... Ozgur06 Ozgur06
işte temas alerjisi deyip geçiyorlar,yani dokunduğum bir şey,bir meyve sebze bile olabilirmiş,teşhis yok,özelde test yaptırmak istediğim halde,parasını vererek adam bunu bulmamız imkansız dedi,tehlike hep var yani,ben anca,sabun,şampuan,yumuşatıcı konusunda önlem alabiliyorum,ileri ki zamanlarda olması daha da kahrederdi,vardır Rabbimin bir bildiği

İçeceesin. Bari 2 litre iç. Çıkma wcden nolacak. Hamile kalınca da sık sık wc ziyareti yapacan zaten. Ben normalde günde 2-3 bardak su ile yaşıyordum ama transfer sonrası 2,5 litre içilecek dediler. 50 kilo olduğum için 2 litrede anlaştık. Pozitif sonrası da doktor özellikle kışa kadar 2 litre içmeye devam edeceksin, rahim dokusunun ve kesenin suya ihtiyacı var dedi.
Ya psikolojik muhtemelen o yarım litre ile de sıkılıyorum nasıl oluyorsa. Bak şu an 1,5 litredeyim. Senin hatırına yarım can09e can09e mimin hatırına yarım litre arttırdım. Daha fazlası felaketle biter bence :)

Su çok önemli, hatta içtiğin çaylar da idrar söktürücü, aslında normal vücut ihtiyacından daha fazla içmen gerekiyor. Ben neyse ki normal zamanda bol su içiyorum.. bir nedenle suyu eksik içtiysem de inanılmaz rahatsız oluyorum. Zaten hiç ağzım kurumaz, ki o kuruluk vücudun imdat çığlığı derler :)

sabredemeyenlerde bugün :) :halay:kız daha erken belkı de vardır, sen yıne de hareketlerıne falan dıkkat et canım
6 gün çok erken değil mi canım. Erken gebelik testleri bile doğruluk oranını %50 veriyor o kadar erken olunca

He ben genel hazırlık olarak ve transfer sonrası için dedim. dennisgo dennisgo
Transfer günü transferden 1 saat önce 1 litre içmiştim. Müstecep bey mesane baskısı harika dediydi. Sıkıştırdık bebeyi, kımıldayamadı. 😁
Bak ya, sen bana komplo mu kurdun farkında olmadan :) transfere giderken 2,5 litre içseydim düşünemiyorum olacakları :)

yarım lt ne ya deniisss lütfen bebeğimm iç şu suyu.. kendine heveslendirici bardak neyim al.. dennisgo dennisgo
evet hatırlıyorum kuzu inşallah denisin de tutuyor.

Normalde su içme sorunum yok ki kuzum litre litre içerim. Susamadan içerim. Geçe su içmelerim de vardır. Başımda bir şişe olur içip yatıp uyumaya devam ederim falan. Ama transfer öncesi sandım 2,5 lt, ondan içemem dedim.

Sagol canim.

Evet, evet. 10 gun vardir ya da yoktur. Aksine polip oldugunu ogrenince rahatladim (polip alinirken aci hissetmiyorsun). Asil kahverengi lekelenme stres yapti, gece yarisina kadar acilde bekledik cunku dusuk yapiyorum sandim. Cocuklari birakacak kimse de yok, biri 6 yasinda digeri 3,5 yasinda onlar da bizimle beklediler. Ben agladikca onlar da agladilar. Oglan iyice kucuk, hic bir sey anlamiyor "anne sen yaslandin mi? olecek misin? ondan mi biz buraya geldik?", deyip durdu. Biri bir bacagima yatti, digeri diger bacagima, bacaklarimi opup durdular. Kiz bir de monitordeki rakamlar biraz oynayinca (misal benim kalp atisim 100'den 98'e indi diyelim) bebege birsey oldu sanip agladi. Aman ya, berbat yani. Iste insanin ailesi yakinda olsa birakirsin kardesine, ablana, abine, annene de buralarda olmuyor maalesef.
Çok geçmiş olsun ama gerçekten böyle zamanlarda insan ailesi yanında olsun istiyor. Çünkü çocuklar o süreci kendi dünyalarında farklı yaşıyor, e yalnız olunca uzak tutma şansın da kalmıyor..

o halde kortızonlar ters etkı yapıyor canım, stres de tetıklıyor tabı kı , ne zaman duzene gıreceksın, evıne doneceksın
Haftaya perşembe inşallah dönüyorum. Dr çıkcam sonrs yaz çalışmaları yapcam.geçen bayram tatilinde gittim 1 haftada rapor aldım. 15 gün kalabilidim, eşime diyom olurmu ikinci bebiş adam diyo Nisan dan beri yoksun yapmazsak nasıl olacak benimkide soru😂zaten rezevlerimiz az. Bakalım inşşalh olur. Paniğin dediği vit. Aldım ama daha içemedim çok büyük, eşim yanımda olursa içerim belki evden gelirken bal polen arı sütü karışımı yaptırdım. Onu yiyom. Bir mucize olur ve kızıma kardeş gelir inşallah

Ben normalde çok su içerim ama her transferde psikolojik sanırım yarım litre ile bile sıkışıyorum. bir de burada öyle bir önerileri yok biliyor musun. Şu saatte gel, progestanı yanında getir diyorlar.. bugün dinlen yarın normal hayata dön diye de gönderiyorlar :)

Yok canım transfer öncesi mesanenin dolu olması transferi kolaylaştıran bir şey. Uygulamadan önce içiyorsun. Günde yarım litre su içsem ölürüm susuzluktan ben yaz kış üç litre içerim :)

Ben de öğleden sonra olur sanıyordum ama sabah 8:30 da çağırdılar. sanırsın ki taze transfer :) Dediğin gibi belki bir gün önce çözecekler. Progestan fitil kullanacağım canım. Umarım bu kez pozitif olur.. yaşayıp göreceğiz bakalım.
İnşallah seninki de bu kez olucak, bak güzel haberler gelmeye başladı, inanıyorum senden de güzel haberler alıcaz canım 🙏🙏

Hi ladies!
Nasil herkesler iyi mi?🤗😍
Ben akillisi dun erken gebelik testi yaptim.
Tabisi de negatif😏😊
Adete son 6 gun.
Hayirlisi😇
Erken bence daha hala herşey mümkün beklemeye devam görseydik supriz olurdu belki zamanında supriz yapacak

Yarın progestan başlıyorum, 25 hazıran Salı sabahı da transfer olacak :) 8:30 da çağırdılar, kaçta gelip çözdürecekler embriyoyu yahu :)
Ayy çok heyecanlı Rabbim göster bi mucizeni daha 25 hazirana tutunsun inşallah .. 20 gün içinde önce cizgimizi sonra degerlerinin artışını görmek nasip olsun. Haydi hayırlısı bakalım. 😍

Kuzum ben yarım litre içiyorum çünkü 2,5 litre içsem WC den çıkamam. Transfer esnasında bu da bir sorun sonuçta :) hadi bu kez 1 içeyim ama 2,5 litre gerçekten çok fazla değil mi :)
Ben 2.5 lt içsem bırak wc yi benim bütün uzuvlarimdan şu fışkırır 😀zor yaww. Ama sana inanıyorum yapabilirsin 😉

Yarım litre dediğin şey 3 bardak anca eder yav?
Koca gün 3 bardak mı sadece o_O
Sanırım koca gün değilde transfer öncesi mesane baskı yapsın falan denildi ya. Ama ben koca gün 3 bile içmiyorum çoğu zaman biliyorum çok yanlış

deme oyle annesı, arkadan gelen yumurtacıkları korkutma, denemıs olmamıs, dıger kardeslerıne nasıl olmaması gerektıgını gostermıs kendını feda edıp kızma annesı kızma, kardeslerıne yol acmıs o
Himmm bakış açım değişti hiç böyle düşünmedim di😀 tamam o vakit biraz duygusallandim 😢 tüm sevgimle kopuyorum kendisinden. Bu arada regl geldi gelecek ota .... ya aglayabilme potansiyelindeyim.

Back
X