Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kötü sormuştum okudum sorumuda anlamadım 😀 14 gün önce yumyumladiysam geç yumlamis oluyorum. Yada 21 gün önce normal yumyumlamam gereken tarihte yumladim ama catlayamadi büyüdü büyüdü kist oldu ve geç mi çatladı oldu onu merak ettimdi. 😀

panic_attack panic_attack yaw ağrı kesiciler kafa yaptı heralde bune valla ben kendi yazdığımı okuyunca anlamıyorum 😀 ne anlatmaya çalıştığımı anladiysan üstün anlama ve kavrama madalyasını sonuna kadar hakediyorsun 😀😂 sen kale alma benim bişey merak ediyorum la başlayan ve biten 2 mesajımı 😀😁😂😃

Benim 50 kilo olmayı hedeflediğim yılların üzerinden bile en az 10 sene geçti.. artık olmayı bırak, öyle bir hedefim bile yok :)
Hiçte cazip değil 50 kg ve altı zati. Oturursun göz kararır kalkarsın göz kararır dogrulursun göz kararır çabuk yorulursun tansiyon hep dusuk. 12-8 yüksek gelir başın ağrır. Olmasin zati öyle hedefin. Annemin meşhur 2 lafı vardır. Bir dirhem et bin ayıp örter 😀 yemeğin salcalisi kadının kalçalısı 😀

Canım üzülme birdaha ki ay temizlenmiş olur . Bende yumurta takibi yaptırıp ilaç kullanmadan catlama iğnesi yaptıracagım birde öyle deneyeceğim Allah nasip ederse. Arı sütü cok diyorlar onu kullanacağım. Bu arada arkadaslar arısütünü arastırırken Bi ürünün altındaki yorumlara baktıydım Bi bayan yazmış ABD deki Dr u yumurta kalitesi için dogal arısütü kullan cok etkili demiş. Bu ay kullanacağım bende insallah.baska bir gruptaki arkadas ta ısrarla arı sütü diyor. Önerdiği arkadası ümitsizmiş bir 🥚 oluyormus ama oda kalitesizmiş arı sütüyle 6 embriyosu olusmuş. Sende al istersen Zeynep böyle her ay üzülmektense onuda deneyelim şifa allahtan belki faydası olur.

Hangi marka arı sütü kullanmış.

AA annemin küçükken diktiği çalı gibi bir şeyin meyvesi bu. anneannemin bahçesinde var çocukluğuma gittim resmen. Frenk üzümü diye biliyordum ben bunu.

İlk defa duydum desem..

Yaban mersininine benzemiyor m

Bence de frenk üzümü çok lezzetli bir tadı vardır ama nerden bulcaz.

Benim nefretkocam da altın alır bana ya hakkat ben bu adamdan ne istiyom bu adama niye gıcığım acaba, halbuse hep altın alır 😆

Hakkat niye gıcıksın? Ne istiyon şu adamdan. Benim bat geldi dün. Bu ay çok belirtim vardı ama neden olmadi anlamadım. Kist mi oluştu acaba, hala sağ kasigim 'daki yer ağrıyor, parçalı parçalı adet'te geliyor. Sogan suyu mu icsem.

Kızlar bal tarcın çörek otunu yapicam da önce hayir içeyim 1-2 gün diyorum hormonlar düşsün sonra bal tarcın çörek otu. Bir de flx77 flx77 nar suyunu ne kadar içtiniz, nerden aldınız. Nâr suyu kullanayim bu ay. Vitaminlere de tekrar başlıyim.

Aret kamar i aradim yurtdışında seminerleri varmış. 13 temmuza randevu aldım bakalım ne olacak. 7800 tüp bebek dedi yumurtası az olanda ilaçla tedavi yapıyor dedi. Bakalım ne diyecek.

Kötü sormuştum okudum sorumuda anlamadım 😀 14 gün önce yumyumladiysam geç yumlamis oluyorum. Yada 21 gün önce normal yumyumlamam gereken tarihte yumladim ama catlayamadi büyüdü büyüdü kist oldu ve geç mi çatladı oldu onu merak ettimdi. 😀

Bence bi sebepten geç yumurtladın. O sebebi doktor bulsun artık :)
Yumurtanın çatlaması şart değil zaten adet olman için. O her ay seçilmiş olan tek yumurta büyürken olgunlaşırken rahim kalınlaşıyor, yumurta daha doğrusu yumurtanın bulunduğu o folikül çatlasa da çatlamasa da, çatlayıp yumurtayı bıraktığında spermle döllenme bile olsa, embriyo rahime tutunmadığı sürece o kalınlaşan rahim bebek yok diyerek dokuyu döküyor ve adet olmuş oluyorsun. Bazen az bi süre tutunuyor, sağlıksız olunca tam tutunamıyor mesela hcg pozitif oluyor ama tutunmayı başaramadığı için birkaç gün geç adet oluyorsun. Kimyasal gebelik işte.
Hiç döllenme veya tutunma olmadıysa yumurtlamadan 14 gün sonra rahim benlik bişi yoksa ben kaçtım diyor yani.
O yüzsen senin yumurtlaman adetten 14 gün önce olmuştur. Çünkü rahim duvarı yumurtlama zamanı kalınlaşıp, bebek yoksa tam 14 gün sonra duvarı imha ediyor. Bu değişmez bir kuralmış. Düzensiz adet görmek denen şey aslında düzensiz yumurtlamak demek bebişim. Kapiş? 😁

Kızlar yarın 3.günüm testler için Dr ye gidiyorum bakim ne çıkacak eksikler fazlalar. Nelere bakilicak bakim?

T3
T4
Tsh
Fsh
E2
LH
Prolaktin bakılacak.
Bunlar için açken kan verirsen daha iyi olur.

Aşağıdakileri herhangi birgün de yaptırabilirsin.
AMH baktır.
B12, Demir, Vit D baktır.

Toxo igg, toxo igm
Rubella igg, rubella igm baktır.

Anti hiv
Anti hcv
HbsAg bunlara baktır.

Hepsi gebelik öncesi bilinmesi gereken ama plansız gebeliklerin ilk haftalarında istenen şeyler ve hepsini aile hekimliği iki tüp kanla ücretsiz yapıyor. Bi kağıda yaz tüp bebek doktorum veya şehir dışındaki doktorum bunları istedi de. Hamile kaldığında bunlardan herhangi birinde sorun çıkarsa daha önce bilseydim keşke dersin. Şimdiden öğren, gerekirse önlemini almış olursun. :KK66:

He bi de smear testi önemli. İhmal etme.

Son düzenleme:
panic_attack panic_attack yaw ağrı kesiciler kafa yaptı heralde bune valla ben kendi yazdığımı okuyunca anlamıyorum 😀 ne anlatmaya çalıştığımı anladiysan üstün anlama ve kavrama madalyasını sonuna kadar hakediyorsun 😀😂 sen kale alma benim bişey merak ediyorum la başlayan ve biten 2 mesajımı 😀😁😂😃

Anlamak ve cevaplamak benim işim. Mesleki deformasyon. 😁😁

Benim sabun alerjim yok ama cildim kuru olduğu için sabun iyice kurutup çok kaşındırır beni. Dove da dahil hiç bir sabunu kullanamam. Mesela defne sabunu ile saçımı yıkarım ama asla cildime süremem.çünkü duştan sonra uyuz olmuş gibi kaşınmaya başlarım, derim pul pul olur dökülür falan,nemlendirici de hemen etki etmez :)

Bende senin gibiyim, kuru,hassas cilt , birde cok usuyen biri oldugum icin surekli kat kat giyerim ve sicak dujj alirim oda double yapiyo tabi kasintiyi. Onceden bir bebek yagi yeterliydi benim icin hic krem kullanmazdim :süslü: . Bir ara uyuz it gibi kasiniyodum, psikolojik oldugunu dusundum hayir diildi. yazlari azaliyor kislari ise dahada cogaliyodu. Krem kullanmaktan nefret ederim iyyy yapis yapis diye, denemedigim krem kalmadi hepsinde kizardim, kasintim devam etti. Ben en son burada bunu buldum(cleanser da var) bilmem senin ulkede satiliyomu. Tavsiye ederim cicim. Birde BOLLLL BOOLLL su ic :sus: Kasinmak cok kotu :KK57:

Eklentiler

• Capture.webp
    Capture.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 39
Geçen sene gamsızken 53 idim. En yüksek kilomdur kendisi. Sonra sanırım stresten 50ye düştüm o kadar takviye ürün kullanmama rağmen. Transferden sonra 51 olmuşum, bi gevşeme geldi zaar. İştahım açıldı. 😁
[/QUOTE]

panic_attack panic_attack Acilsin acilsin. Arap ati gibin yiyip durun kizzzz yii gitsin. bebisine yarar. :KK49:

Günaydın kızlar 1 gün gecikmeyle bende dün adet oldum maalesef:KK12:Yüzümde sivilce çıkmadı diye sevinirken karnımda çıkanı unutmuşum.:olamaz: Neyse önümüzdeki maçlara bakcez artıkın. Ben oldum siz olmayın inşallah bat bekleyenler.

Ya hamile kalinca yuzde sivilce cikmiyomu ? can09e can09e sende yuzumde cikmadi diyodun ama hamilelik ve adet belirtileri ayni olmuyomu ? Gafam karisti :KK57:

Ya hamile kalinca yuzde sivilce cikmiyomu ? can09e can09e sende yuzumde cikmadi diyodun ama hamilelik ve adet belirtileri ayni olmuyomu ? Gafam karisti :KK57:
Aynı bence canım.. ama çıkmayanda çıkabilirr çıkanda çıkmayabilir. O da kişiden kişiye değişir yine ☺

Hakkat niye gıcıksın? Ne istiyon şu adamdan. Benim bat geldi dün. Bu ay çok belirtim vardı ama neden olmadi anlamadım. Kist mi oluştu acaba, hala sağ kasigim 'daki yer ağrıyor, parçalı parçalı adet'te geliyor. Sogan suyu mu icsem.

Kızlar bal tarcın çörek otunu yapicam da önce hayir içeyim 1-2 gün diyorum hormonlar düşsün sonra bal tarcın çörek otu. Bir de flx77 flx77 nar suyunu ne kadar içtiniz, nerden aldınız. Nâr suyu kullanayim bu ay. Vitaminlere de tekrar başlıyim.

Aret kamar i aradim yurtdışında seminerleri varmış. 13 temmuza randevu aldım bakalım ne olacak. 7800 tüp bebek dedi yumurtası az olanda ilaçla tedavi yapıyor dedi. Bakalım ne diyecek.
aa süper randevu alabildiğine sevindimm bir görüş bakemm ne diyecekler..
geçmiş olsun gelmiş dün regl.. canın sağolsun.. vakti zamanı gelince olur..
tamam o duvar ve döllenemeyen yumurtalar normal yani.. görüşmeden de bunları yapmasan mı acaba?
Hakkımızda hayırlısı.

Doğal yolla olmuştu dimi? İlişkiyi yasaklamaması çok normal. Düşük tehdidi olmadıkça normal gebeliklerde yasaklanmaz. Sen ilişki sırasında ve sonrasında şikayetin olmazsa normal hayatına devam etmelisin.
Kafein içeren içecekleri çok az tüketeceksin,pastörize olmayan süt ürünlerini tüketmeyeceksin,az pişmiş et ürünleri,sakatat ve salam sosis vs yok. Sebzeleri çok iyi yıkamalasın. Genel itibariyle bunlara dikkat etmen yeterli. Yani özet olarak sağlıklı beslenmelisin :)
Bir de düşüğe sebep olabildiği için bitki çayları yasak.
Düşük tehditi olduğu için ilişkiyi yasakladı doktorum

Doğal yolla olmuştu dimi? İlişkiyi yasaklamaması çok normal. Düşük tehdidi olmadıkça normal gebeliklerde yasaklanmaz. Sen ilişki sırasında ve sonrasında şikayetin olmazsa normal hayatına devam etmelisin.
Kafein içeren içecekleri çok az tüketeceksin,pastörize olmayan süt ürünlerini tüketmeyeceksin,az pişmiş et ürünleri,sakatat ve salam sosis vs yok. Sebzeleri çok iyi yıkamalasın. Genel itibariyle bunlara dikkat etmen yeterli. Yani özet olarak sağlıklı beslenmelisin :)
Bir de düşüğe sebep olabildiği için bitki çayları yasak.
Teşekkür ederim bilgilerin için😊

Ewet , yumurta azsa sadece klomen kullandırtıyormuş
Adetin 2. veya 3. günü mü gitseydin acaba farklı doktora

Back
X