- 1 Mayıs 2017
- 2.329
- 6.599
- 158
- 40
- Konu Sahibi sinsirella85
-
Bak arkadaşım.bende tesettürluyum.karisik plaj tercihim değil.haa yanlış anlama bikinili hemcinslerimden rahatsız olduğumdan değil,erkeklerin olduğu ortamda rahat yuzemedigimden.simdi burda herkes aklı fikri olan kadınlar.senin burdan o üstten üstten asagilayarak verdiğin fikirler,aslında İslam'ın hoşgörü temasına en büyük darbe.bizler kimseyi yargilayamayiz.kimseyi yaşam biçimiyle elestiremeyiz.bize uymuyor diye ağız bukemeyiz.bizim dinimizde kimseyi tercihinden ötürü yargılama yoktur.herkes ama herkes hürdür v isteğidi yaşam biçimine göre hayatını yaşar.bir tesettüre girdik diye melaike olmuyoruz.hal ve davranışlarımizla ve sozlerimizle insanları kırıp uzuyorsak, insanları bu güzel hoşgörü dininden soğutuyorsak,çevredeki utanç verici bircok olaya susup,konu açık giyim olunca din bezirganligi yapıyorsak,o tesettür aksesuar olarak kalır.din kardesini uyarmak hak kina girmekse siz bunu oyle algilayacak vicdana sahipseniz taamm ozaman siz sorgulamayin o vicdaninizi .ben nerden yurursem yuruyum sizde.anlamak istediginiz yerden yuruceksiniz nasil olsa
Siz sanırım beni yeterince tanımıyorsunuz, benle ilgili ek bilgi vereyim bikini giyerim ama üslupta saygısızlık olmadıkça insanların eleştiri hakları olduğunu savunurum. Altını çizeyim üslupta saygısızlık olmadıkça örtülü bir kadında açık bir kadında eleştiri yapabilir ki böyle ayrıştırmalardan da hiç hoşlanmam aslında, kadın kadındır, özel hayatı da giyimi de kendini alakadar eder.Peki, oyle olsun diyelim. Baska bir uye basortulu kadinlarla alakali benzer bir yorumda bulunsaydi ayni sekilde hosgorulu karsilayacak miydiniz? Soyledikleri bu uyenin yazdiklariyla karsilastirilinca bence bir miligram farklilik barindirmayan Serra Yilmaz yerin dibine sokulmustu cunku. Eminim bu uye de kinamistir o kadini, fikir ve dusunce ozgurlugunun tek bir kesime yonelik olmasindan yoruldum ve cok fena sıkıldım. Bahsi gecen uyenin yaptigi yorum dusunce ozgurlugu olarak degerlendirilemez, eger oyle oldugunu savunuyorsaniz basortuyle alakali yorumlari da ayni sekilde karsilamanizi beklerim. Ama nedense konu sadece basortusune gelince kadin haklari demeye basliyor birileri, kadin kelimesi dillerine bir gram yakismamasina ragmen. Sadece kendilerine gelince ozgurluk yanlisi oluyorlar, ozgurluk uzerlerinde egreti durmasina ragmen.
(Basortuyle, basortulu kadinlarla bir alip veremedigim yok. Buradan yurumeyiniz.)
Brnestetik ben de hasema giyiniyorum ama kimsenin ne giydiği inan umuruma dahi gelmiyorpeki ozaman size mutluluklar . ben tabikide bulunmucam o tarz bir ortamda:)
Guzel cevap zaten etrafini col elestiren tipler hep kendi ile çelisir .tebrikler detayi guzel yakalamissinizBrnestetik ben de hasema giyiniyorum ama kimsenin ne giydiği inan umuruma dahi gelmiyor
Mevzu günahsa eğer burun estetik nicki alıp eleştirmek sence de garip değil mi ?
Bikini mayo günahta estetik sevap mi bacim ?
Ustteki yorumumda Straw man cizdigimi kabul ediyorum, ayrica evet sizi tanimiyorum. Iki tarafin da elestiri hakki oldugunu kabul ediyorsaniz ne mutlu, bana diyecek bir sey kalmamis demektir.Siz sanırım beni yeterince tanımıyorsunuz, benle ilgili ek bilgi vereyim bikini giyerim ama üslupta saygısızlık olmadıkça insanların eleştiri hakları olduğunu savunurum. Altını çizeyim üslupta saygısızlık olmadıkça örtülü bir kadında açık bir kadında eleştiri yapabilir ki böyle ayrıştırmalardan da hiç hoşlanmam aslında, kadın kadındır, özel hayatı da giyimi de kendini alakadar eder.
Ek yapayım, konu din kardeşliği ve uyarmaya gelir üslup saygıyı aşarsa ki aşmışa benziyor uyarı verilir.
Bak arkadaşım.bende tesettürluyum.karisik plaj tercihim değil.haa yanlış anlama bikinili hemcinslerimden rahatsız olduğumdan değil,erkeklerin olduğu ortamda rahat yuzemedigimden.simdi burda herkes aklı fikri olan kadınlar.senin burdan o üstten üstten asagilayarak verdiğin fikirler,aslında İslam'ın hoşgörü temasına en büyük darbe.bizler kimseyi yargilayamayiz.kimseyi yaşam biçimiyle elestiremeyiz.bize uymuyor diye ağız bukemeyiz.bizim dinimizde kimseyi tercihinden ötürü yargılama yoktur.herkes ama herkes hürdür v isteğidi yaşam biçimine göre hayatını yaşar.bir tesettüre girdik diye melaike olmuyoruz.hal ve davranışlarımizla ve sozlerimizle insanları kırıp uzuyorsak, insanları bu güzel hoşgörü dininden soğutuyorsak,çevredeki utanç verici bircok olaya susup,konu açık giyim olunca din bezirganligi yapıyorsak,o tesettür aksesuar olarak kalır.
Zamanla tanırsınız, saygısızlık, hakaret, giyim veya yaşam tarzını aşağılama, hor görme olmadığı müddetçe, insanlar birbirine din üzerinden veya kendi yaşam tarzları üzerinden haddi aşacak derecede dayatma yoluna gitmiyorsa biri gelmiş bence böylesi uygun değil demiş aman bu yaşta bikini niye giyiyorsun demiş önemli değil, eleştiridir başımla beraber deyip geçilir.Ustteki yorumumda Straw man cizdigimi kabul ediyorum, ayrica evet sizi tanimiyorum. Iki tarafin da elestiri hakki oldugunu kabul ediyorsaniz ne mutlu, bana diyecek bir sey kalmamis demektir.
Teşekkür ederim.ayrica bilinçsizce yapılan bu konuşmalar ve bazılarımızin size hissettirdiği o ayrışma ve hoşgörüsüz tavır için onlar adına özür dilerim.cidden çok üzülüyorumAğzınıza sağlık. Sizin düşünce sisteminizin yarısına ulaşabilseler yeter.
Ulkemizde cogu kisi derin bir ikiyuzluluk icinde oldugundan sizi de oyle zannettim, eger yorumumla sizi incittiysem ozur diliyorum.Zamanla tanırsınız, saygısızlık, hakaret, giyim veya yaşam tarzını aşağılama, hor görme olmadığı müddetçe, insanlar birbirine din üzerinden veya kendi yaşam tarzları üzerinden haddi aşacak derecede dayatma yoluna gitmiyorsa biri gelmiş bence böylesi uygun değil demiş aman bu yaşta bikini niye giyiyorsun demiş önemli değil, eleştiridir başımla beraber deyip geçilir.
Keske çogunluk sizin gibi düşünebilse...Teşekkür ederim.ayrica bilinçsizce yapılan bu konuşmalar ve bazılarımızin size hissettirdiği o ayrışma ve hoşgörüsüz tavır için onlar adına özür dilerim.cidden çok üzülüyorum
Rica ederim, özürlük bir durum yok, tanımadığınız için uyarıyı tek taraflı algılamış olabilirsiniz, aslında genel ve her iki taraf için yazmıştım ama bazen sözcükler kendimizi ifade etmekte yetersiz kalabiliyor, kişisel görüşleri gördükçe daha çok fikir yürütebiliyoruz, bu kadın böyle yazdıysa her yönden düşünüp yazmıştır diyebiliyoruz o zaman.Ulkemizde cogu kisi derin bir ikiyuzluluk icinde oldugundan sizi de oyle zannettim, eger yorumumla sizi incittiysem ozur diliyorum.
Maalesef inanışın sadece şekil yönünü ozumseyip,diğer insani değerlerin farkında olmamaktan kaynaklaniyor işte.detaya girmeyim mune abla kızıyor:)Kesken çogunluk sizin gibi düşünebilse...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?