- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.371
- 598
Sorun kaynana kayınpederin gelmesi değil ki ben de hiç gelmesinler diyemem. Ama etlisinin sürekli bunu yapıp emirvaki verir gibi bir de bebeğinin sanki bakıcılarını getiriyor gibi rahat olması. Rahatsız eden bu aslında.Sadece konu sahibinin değil eşinin de evi. Bence bu çirkin bir yaklaşım olur. Benim annem babam bir işi dolayısıyla gelip benim evimde kalacak olsa eşim de babama bu kadar kalabalığa bizim evde yer yok diye mesaj atsa çok büyük olay çıkar.
kv ile yasadigim icin seni cok iyi anliyorum Allah yardm etsinMerhaba kizlar
Ben ve eşim büyük bir şehirde yaşıyoruz, benim ailem de aynı şehirde. Eşimin ailesi uzak bir sehirde oturuyor. Eltim 2-3 ay önce bir işe girdi, çalışıyor ve 1 yaşinda çoçuğu var, ona onların evinde kv bakiyor. Eltim ilk işe başladığında 3 gün bir eğitim için bizim şehire geldi ve 1 hafta bizde kaldilar. Ben de çalışan bir kadınım. Eltimle aramiz pek yok henüz bir samimiyet kuramadik, evde de tam misafir havasinda kalkip cayini bile doldurmadi, hiç bir seye yardim etmedi, eşim ya da onun eşi her gün onu eğitime götürdü, getirdi. (Kendi otobusle falan gidemedi) neyse 1 haftayi bir sekilde atlattik. Sorun şu ki şimdi 2 ay bir eğitim varmiş, yine gelecekmiş, normalde iş yeri otel ayarliyor ama eltimin cocuğu henüz emdigi için o da gelecekmiş, bizde kalacakmiş, normalde kv bakiyor ama kp ameliyat olacak o gelemeyebilir.Eşim de çocuga bakici ya da kreş ayarlamaya calişiyor. Bulunamassa kv de gelecek, kp de gelecek burada ameliyat olacak. Görümcem de universite oğrencisi ara tatilde o da gelecek.Yani tam bir curcuna olacak.Normalde kiz bebegi ablasina falan birakip tek basina da gelebilir ya da egitimi 3 ay erteleyip emzirmeyi birakinca bebeği birakip gelebilir ama eltim yapmiyor.Eşim de iyi kalplidir, şimdi onlar öyle ayarladiysa yok gelmeyin diyemez.Ben bu kadar kalabalikta yaşamaya hiç alısık degilim, bu iki ayi nasil gecireceğim ya da eşimle bu olayi nasıl çözmeliyiz bir yardim...
Evimiz 4+1 tripleks, ama banyo falan 1 tane.Eviniz kaç oda ki? Cidden merak ettim bu kadar kişi gönül rahatlığıyla gelmeye kalkıyorsa ya ağır gamsızlar ya da siz malikanede oturuyorsunuz
Sorun kaynana kayınpederin gelmesi değil ki ben de hiç gelmesinler diyemem. Ama etlisinin sürekli bunu yapıp emirvaki verir gibi bir de bebeğinin sanki bakıcılarını getiriyor gibi rahat olması. Rahatsız eden bu aslında.
O zaman ona göre yer ayarlamalı. Otel olur ev olur ama insanları 2 ay rahatsız etmemeli. Ben eltimle 1 gün kalamıyorum, bir de 2 ay düşünemem.Şimdi bir anne olarak söylüyorum, kadın emzirmiyor olsaydı da çocuğunu yanında getirmesi gerekirdi. Yani 3 ay sonra bebegi memeden kestikten sonra eğitime gelsin o zaman tek gelebilirdi fikri kadar empati yoksunu bir fikir olamaz. 2 aylık eğitim nerede ve ne zaman olursa olsun o kadın bebeği + kv ile seyahat edecektir başka yolu yok.
Eltim de empati yapsa keske, kendi daha mantikli bir cözüm bulur. Tamam zor bir durum ama ben kesinlikle birinde 2 ay misafir olmam.Şimdi bir anne olarak söylüyorum, kadın emzirmiyor olsaydı da çocuğunu yanında getirmesi gerekirdi. Yani 3 ay sonra bebegi memeden kestikten sonra eğitime gelsin o zaman tek gelebilirdi fikri kadar empati yoksunu bir fikir olamaz. 2 aylık eğitim nerede ve ne zaman olursa olsun o kadın bebeği + kv ile seyahat edecektir başka yolu yok.
Evimiz 4+1 tripleks, ama banyo falan 1 tane.
Canim ben eltime yakin davranmaya caliştim, ters bir sey yapmadi ama iyi bir iliski de kuramadik ancak kendini dusünuyor, zor durumda kalinca ağliyor, annesi de olmadigi icin herkes birseyler yapmaya calisiyor. Ben kendim olsam bebeğimle otelde kalirdim, yanima da kim gelebiliyorsa getirirdim. Otel egitim yerinin dibinde, bizim ev arabayla 1bucuk saat.Siz artik akrabasiniz tabiki kalacak bunu bu kadar abartmayın,bu sayede birbirinizi daha iyi tanıma imkanı bulursunuz,bunları dert etmeyin,evinizin de huzurunu bozmayin boş yere derim ben...
Canim bu siteyi de biliyorum, tatillerde falan ben de kullaniyorum. Ama onlar düsunmüyor malesef. Önerecek kişi ben olamamAirnb diye bi site var, yazin yasadiginiz sehrin adini, dayali doseli evler cikiyor,elektirik su odeme derdi filan yok.
Az yiyip oyle bi ev tutsun kayniniz,elti hanimda bi zahmet cocugunu getiriyorsa kimsenin basina atmaya calismasin.
2 ay az mi cumbur cemaat.
Milletteki ne rahatlik.
Valla bu gidisle ben de ara ara annemde kalacagim sanirim. Bu curcunayi cok kafam götürmezİnsan anasının evinde kalamıyor 2 ay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?