Mecburi durumlardan eltim 2 ay bizde kalacak

Yani benim is yerimde günü birlik egitimler bile en azindan 6 ay öncesinden ayarlanir. En kötü ihtimalle 3 ay. Neye karar verdin peki simdi?????
Yarin eltimi bir arayacagim, durum nedir boyle birsey varmis yeni haberim oldu, keske bir arasaydin diye. Bir de boyle bir plan olumca ne olur bana da haber edin diyecegim.Sonrada plani neymis sorcam. Baktim plan bizim evse biliyorsun ben de calisiyorum, eve yorgun geliyorum artik hep bir elden herseyi yapariz yoksa 2 ay cok uzun ben bu kadar kalabaliga alisik degilim dicem.

Harika tam bu sekilde dersen ne gel demis olursun ne de gelme.
Hem kimse sana gönül koyamaz bu sekilde

Sevmedigin biriyle birgun bile duramaz insan sana emrivaki mi yapti eltin arayip ben geliyorum coluk cocuk mu dedi merak ettim eger oyleyse ben olsam cok kizardim. Konunun yorumlarinin hepsini okumadim bebege kiyamadim ya sen olsan bebeginden ayri kalabilir misin emen cocuk anneden birgun bile ayri kalamaz kiyaamam o daha bebek. Bizde oyke kabul etmeyip git otelde kal demek yoktur evinde musaitse bir de bu aile ici kavga vs sebebidr kabul etmemek. Senin ailen nasil bilemem tabii. Her isi sen yaoma agzjnla soyle yap de acik acik zaten butun gun disardasin. Ben 7 8 ay baska sehire gitmistim. Tabii esimin akrabalari gel bizde kal dedi inatla pansiyona yerkestim. Bir gun kendileri cagardi gece gerisinj geri beni pansiyona yolladilar Allah kimseyi kimseye mubtac etmesin. Ben eltinin yerinde olsam o kursa bebegim buyuyunce giderdim. Kardes ordayken otelde kalmak bana ters geldi ama 2 aay da cok uzunmus. Yukari tukursen biyik asagi tukursen sakal.

Ay Allah aşkına ne eğitimiymiş bu?? Bir yaşında bebeği olan kadın şehir dışına eğitime gitmesin bi zahmet ya! Kendi isteğiyle mi, işveren baskısı mı?? İki türlüsü de çok saçma. Başka ilde çocuğa 2 aylık bakıcı aramalar falan.. Uzaya mı çıkacak eğitim bitince? Çok mu önemli bu eğitim ne eğitimi çok merak ettim ya :)

Direk görünce nı ara ...Ohh hem soğuk soğuk dursun hemde evinde kalsın ...Aramın iyi olmadığı birini asla 2 ay idare edemezdim.

Bu kadarda iyi niyet olsmaz
Sizene onun semineri varmista bilmem ne
Sizin ev otelmi
Ya onu gectim arkadasim onunla arkasina kafile takilicak hangisinine tehamul edeceksin.bu is aslaaa olmamali
Yada oturup cocuk bak hasta bakimi yemek camasir 10 yas yaslan
Esinizde bir garip dogrusu nasil kabul ediyor
Iyisi sdn hastayim ben bxkamiyicam belim agirdi istirahat verdi dr felan de kafasi varsa anlar

Evet hepsini okumadım. 2 ay dis sikip iyi gelin puanlari toplamak yerine kavga ederseniz hem aile ile kusersiniz hem de esiniz artik bir omur sen benim ailemi istemedin diye her olayda bunu ısıtıp önünüze koyabilir.

Ama bu kadar büyük bir fedakarlık içinize sinmiyorsa da yapacak bir kaç şey var.
Arkadaşlar fikir vermişler zaten iş buyurun diye. Diğeri de evinize kabul ettikten sonra bunun bir fedakarlık olduğunu eşinize soylemeniz ve ailesine de uygun dille bundan bahsetmeniz. Böylece aile sizin bir fedakarlık yaptığınızın farkına varır. Bu tarz taleplerle size daha az gelirler ve her şeyden önce size kendilerini borçlu hissedebilir.

tabii ki tercih edilecek bir durum değil. ben de istemezdim. ama eltim 2 ay boyunca otel köselerinde çocukla sürünsün de istemezdim. buyuk şehirde eşyalı ev 2 ay süreli bulmak devletin vereceği harcirahi aşar. emse de emmese de 2 ay annesinden ayrı kalamaz bir çocuk. otelde hali yok bi şey yok. bence de sizde kalması en uygunu. hem samimiyet de kurma imkanınız olur. 2 ay kalana misafir denmez zaten. normal ev rutininde devam edersiniz, siz rahat olun bence ve bunu Allah rızası icin yaptığını düşünün. çocuk olmasa neyse ama cocuk varken otelde kalsın diyenleri anlayamıyorum. insallah kreş ayarlanır da cümbür cemaat gelmek zorunda kalmazlar. böyle geçici seyler güzel samimiyetler kurulmasına vesile olabilir,, sayılı gün, geçer gider biter. geriye anısı kalır.

yorumları okudukça cok sasırdım.
eltinin bir kötülüğünü görmemiş konu sahibi. mizaç olarak pek uyuşmamışlar belli ki. ama kayınvalide iyi niyetli biri anlaşılan. ne kadar sevinir siz böyle bir yüce gönüllülük yapsanız. alt üstü 2 ay yaa. hizmet de etmeyin misafir gibi davranmayın. 2 kişiye yeten 3 kişiye de yeter, sofraya bir tabak daha koyun. geldiğinde "sen misafir değilsin 2 ay beraber yaşayacağız insallah" deyin. çayını kendi alsın yanı vericem diye uğraşmayın. elti aradı mi diyenler olmuş. malesef herkes cok inçe düşünemiyor iste. az konuşan, karşıdakine soru sormayan birinden aramasını beklemeyin. az beklenti cok mutluluk.

konu sahibini enayi misin vs diyerek gaza getirmeye gerek yok, ben sıcak evimde çayımı hupurdetirken bi pansiyon kösesinde çocuğuna muhallebi pişirmeye çalışan eltim olsa icin rahat etmez açıkcası.

Elti sizmisiniz
Kayınvalideler ne çok seviniyor yüce gönüllülüklere,ne çok kıymet biliyorlar,yere göğe koyamıyorlar saçını süpürge edenleri,
ay bir duygulandım şimdiiiiAz beklenti sadece ev sahibine mi ait olmalı
Ufak tefek şeylerde yardımlaşma olur,ya da bu gibi durumlarda mecburen sabredilir belki de,"hayat kısa,kuşlar uçuyor" deyip durum pembeleştirilse de hayatın gerçekleri o kadar basit olmuyor.
Elti konuşamıyor,arayamıyor,nasıl iş hayatına uyum sağlayacak acaba bu pasiflikle...
Bir de şu klişe laf yok mu,az beklenti çok mutluluk
,sanki bir tek fedakarlık istenenler için geçerli,isteyenler de buna uysun o zaman

Bunu kirmadan nasil soyleyebilim orasini bilmiyorum. Eltim de bebekten ayri kalacaği icin cok üzüluyor, bebek daha 1 yasinda, bu iş icin de cok caba harcadi, isi de birakamaz
Canım evet zor bir durum fakat biraz sağduyulu ol.Bu insanlar 1. Derece olmasa da artık senin yakın akrabaların kadın bebeği emzirmeseydi belki kendi gelip gidecekti ama öyle değil.
Bazı yorumlara bakıpta geri dönüşü olmayan kırgınlıklara sebep olma .Esin haklı sende onun yanında ol.
Ettin gelince de onunla açık ama kırıcı olmadan konuş.
2 ay birlikte geçireceğiniz için sana biraz yemek konularında destek olmasını isteyebilirsin.Çünkü bir sürü insanın karnını doyurmak zordur.
Kısacası kabul et ama eşin ve eltin bu sureçete sana destek olsunlar.
Böyle bir durumda sende olabilirdin biraz eşin açısından da empati yap.

Yorumlarda ateşli ateşli geri dönülmez yolları isaret eden yazarların profillerine baktim da hep kayinvalide elti kavgası ve hiç şaşırmadım.Konu sahibi üslup dikkat edin sözlere lütfen dolduruşa gelmeyin sakın. Yoksa buradaki çoğu yazara uyarsaniz çok kalp kirarsiniz. Ay aman aman bi kadın mecbur kalmadıkça burdan oneri almamalı

Seni en iyi annenin düşündüğüne eminim. Buradakiler vermiş seni gaza. Isim doğrusu eltinin ve kayinvalidenin seni arayıp ricada bulunmasıydı. Ama yapılmamış diyecek birşey yok ayıp olmuş. Şuan sonuca bakarsak aile genel olarak iyi niyetli sana bir zararları olmamış söylediğine göre. 2 ay uzun da olsa geçici temelli değil ya. Minicik anne sütü içen bir bebek var ortada ve yıllarını bu iş için vermiş bir kadın. O bebeğin 3 kere bile emmesi için Allah rızası için yapılmayacak birşey yok. Cıvık tipler de değil sanırım herkes mesafesini bilir olur biter. Alah katında evine gelecek misafiri kapıdan çevirerek neler kaybediyorsun belki de? Gitsin otelde kalsın nedir ya ne kadar ayıp.. biz böyle görmedik garipsedim.

Yorumları okuyamadım 26 sayfa maşallah.2 ay uzun bir süre.Bu süreyi sizin evinizdegeçirmemesi gerektiğini eltiniz düşünmeliydi.Sizin direk söylemeniz olmaz.Kötü kişi olursunuz.Eşiniz konuşmalı.

Hiç çıkar yol yoksa da,geldiğinde susup oturmayın.Nazikçe yardım isteyin.Siz de çalışan kadınsınız.Halden anlasınlar biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…