Ayrintisini bilmiyorum :) ama kurs değil, işi öğrenmesi için mecburi bir eğitim olsa gerek. Yoksa bu zorluga kimse keyfi katlanmaz.Ay Allah aşkına ne eğitimiymiş bu?? Bir yaşında bebeği olan kadın şehir dışına eğitime gitmesin bi zahmet ya! Kendi isteğiyle mi, işveren baskısı mı?? İki türlüsü de çok saçma. Başka ilde çocuğa 2 aylık bakıcı aramalar falan.. Uzaya mı çıkacak eğitim bitince? Çok mu önemli bu eğitim ne eğitimi çok merak ettim ya :)
Ya nasıl bıraksın el kadar çocuğu o biraz vicdansızlıkSen de anne olacaksin belli ki. Insan zorda kalinca yapar yani dimi bebek icin 2 ay ablasina falan biraksin
Sorun su ki cözümü kendi bulmuyor, etrafindakilere bulduruyor. Ben olsam evet bebege yazik ama kimseyi bu kadar mecburiyette birakmazdim, sadece haftada 1 falan gidip camasirlari yikardim herhalde.Otelin yakininda bebek kresi bulurdum, Firsat buldukca kacardim egitimden rapor, izin vs.Ya nasıl bıraksın el kadar çocuğu o biraz vicdansızlık
Onlarin akraba grubunda boyle konular emrivaki değil de hiç sorgusuz sualsiz kabul edilecek seyler. Biz onlarin akrabalarin olduğu bir sehirde isimiz düsse; ama biz gidip otelde kalsak, bildigin küsüyorlar. Biz de artik 1 gun de olsa onlara uğrayip kaliyoruz.Esinin emri vakisi dogru mu?
eltın otelde kalsın cocuğu ıle bırlıkte madem bırakamıyor, gunduzlerı bakıcı bulsun o baksın cocuga aksam kendısı ılgılensın ama gelıp sıze yerlesmesın ...Merhaba kizlar
Ben ve eşim büyük bir şehirde yaşıyoruz, benim ailem de aynı şehirde. Eşimin ailesi uzak bir sehirde oturuyor. Eltim 2-3 ay önce bir işe girdi, çalışıyor ve 1 yaşinda çoçuğu var, ona onların evinde kv bakiyor. Eltim ilk işe başladığında 3 gün bir eğitim için bizim şehire geldi ve 1 hafta bizde kaldilar. Ben de çalışan bir kadınım. Eltimle aramiz pek yok henüz bir samimiyet kuramadik, evde de tam misafir havasinda kalkip cayini bile doldurmadi, hiç bir seye yardim etmedi, eşim ya da onun eşi her gün onu eğitime götürdü, getirdi. (Kendi otobusle falan gidemedi) neyse 1 haftayi bir sekilde atlattik. Sorun şu ki şimdi 2 ay bir eğitim varmiş, yine gelecekmiş, normalde iş yeri otel ayarliyor ama eltimin cocuğu henüz emdigi için o da gelecekmiş, bizde kalacakmiş, normalde kv bakiyor ama kp ameliyat olacak o gelemeyebilir.Eşim de çocuga bakici ya da kreş ayarlamaya calişiyor. Bulunamassa kv de gelecek, kp de gelecek burada ameliyat olacak. Görümcem de universite oğrencisi ara tatilde o da gelecek.Yani tam bir curcuna olacak.Normalde kiz bebegi ablasina falan birakip tek basina da gelebilir ya da egitimi 3 ay erteleyip emzirmeyi birakinca bebeği birakip gelebilir ama eltim yapmiyor.Eşim de iyi kalplidir, şimdi onlar öyle ayarladiysa yok gelmeyin diyemez.Ben bu kadar kalabalikta yaşamaya hiç alısık degilim, bu iki ayi nasil gecireceğim ya da eşimle bu olayi nasıl çözmeliyiz bir yardim...
işte sen şuan anne değilsin bence ondan böyle düşünüyosun geçenlerde eşimle tatile gittik termaldi oğlum 3 yaşında ama otel yetmiyo çocuğa, yada en basiti yere basıyo o ayağıyla yatağa çıkıyo ve sen engel olamıyosun geriliyosun yemek yerken herkesi rahatsız etse sen rahatsız oluyosun falan filan uzar gider bence bi süre idare edersin diye tahmin ediyorum, temizlik için hanım alırsın zorlanırsan eşinle aranı bozma ertelersen kötü gelin olursun bence arkadaşlar bana katılmayacak ama benim düşüncem buSorun su ki cözümü kendi bulmuyor, etrafindakilere bulduruyor. Ben olsam evet bebege yazik ama kimseyi bu kadar mecburiyette birakmazdim, sadece haftada 1 falan gidip camasirlari yikardim herhalde.Otelin yakininda bebek kresi bulurdum, Firsat buldukca kacardim egitimden rapor, izin vs.
aynen böyleYarin eltimi bir arayacagim, durum nedir boyle birsey varmis yeni haberim oldu, keske bir arasaydin diye. Bir de boyle bir plan olumca ne olur bana da haber edin diyecegim.Sonrada plani neymis sorcam. Baktim plan bizim evse biliyorsun ben de calisiyorum, eve yorgun geliyorum artik hep bir elden herseyi yapariz yoksa 2 ay cok uzun ben bu kadar kalabaliga alisik degilim dicem.
Bunu kirmadan nasil soyleyebilim orasini bilmiyorum. Eltim de bebekten ayri kalacaği icin cok üzüluyor, bebek daha 1 yasinda, bu iş icin de cok caba harcadi, isi de birakamaz
Elti sizmisiniz
Kayınvalideler ne çok seviniyor yüce gönüllülüklere,ne çok kıymet biliyorlar,yere göğe koyamıyorlar saçını süpürge edenleri,
ay bir duygulandım şimdiiiiAz beklenti sadece ev sahibine mi ait olmalı
Ufak tefek şeylerde yardımlaşma olur,ya da bu gibi durumlarda mecburen sabredilir belki de,"hayat kısa,kuşlar uçuyor" deyip durum pembeleştirilse dehayatın gerçekleri o kadar basit olmuyor.
Elti konuşamıyor,arayamıyor,nasıl iş hayatına uyum sağlayacak acaba bu pasiflikle...
Bir de şu klişe laf yok mu,az beklenti çok mutluluk
,sanki bir tek fedakarlık istenenler için geçerli,isteyenler de buna uysun o zaman
Tesekkur ederim önerilerin icin.işte sen şuan anne değilsin bence ondan böyle düşünüyosun geçenlerde eşimle tatile gittik termaldi oğlum 3 yaşında ama otel yetmiyo çocuğa, yada en basiti yere basıyo o ayağıyla yatağa çıkıyo ve sen engel olamıyosun geriliyosun yemek yerken herkesi rahatsız etse sen rahatsız oluyosun falan filan uzar gider bence bi süre idare edersin diye tahmin ediyorum, temizlik için hanım alırsın zorlanırsan eşinle aranı bozma ertelersen kötü gelin olursun bence arkadaşlar bana katılmayacak ama benim düşüncem bu
İşyeriyle konuşsun çocuğu olduğunu bırakamıycağını odaya yanına birini daha alması gerektiğini talep etsin.
Kendi annesini kardeşini getirsin çocuğuda bakılsın sende de kalınmasın huzurda bozulmasın.
Eltinle sen konuş eşinin yanında duysun
Sorun su ki cözümü kendi bulmuyor, etrafindakilere bulduruyor. Ben olsam evet bebege yazik ama kimseyi bu kadar mecburiyette birakmazdim, sadece haftada 1 falan gidip camasirlari yikardim herhalde.Otelin yakininda bebek kresi bulurdum, Firsat buldukca kacardim egitimden rapor, izin vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?