- 8 Mart 2017
- 568
- 803
- 53
- 42
Merhaba kizlar
Ben ve eşim büyük bir şehirde yaşıyoruz, benim ailem de aynı şehirde. Eşimin ailesi uzak bir sehirde oturuyor. Eltim 2-3 ay önce bir işe girdi, çalışıyor ve 1 yaşinda çoçuğu var, ona onların evinde kv bakiyor. Eltim ilk işe başladığında 3 gün bir eğitim için bizim şehire geldi ve 1 hafta bizde kaldilar. Ben de çalışan bir kadınım. Eltimle aramiz pek yok henüz bir samimiyet kuramadik, evde de tam misafir havasinda kalkip cayini bile doldurmadi, hiç bir seye yardim etmedi, eşim ya da onun eşi her gün onu eğitime götürdü, getirdi. (Kendi otobusle falan gidemedi) neyse 1 haftayi bir sekilde atlattik. Sorun şu ki şimdi 2 ay bir eğitim varmiş, yine gelecekmiş, normalde iş yeri otel ayarliyor ama eltimin cocuğu henüz emdigi için o da gelecekmiş, bizde kalacakmiş, normalde kv bakiyor ama kp ameliyat olacak o gelemeyebilir.Eşim de çocuga bakici ya da kreş ayarlamaya calişiyor. Bulunamassa kv de gelecek, kp de gelecek burada ameliyat olacak. Görümcem de universite oğrencisi ara tatilde o da gelecek.Yani tam bir curcuna olacak.Normalde kiz bebegi ablasina falan birakip tek basina da gelebilir ya da egitimi 3 ay erteleyip emzirmeyi birakinca bebeği birakip gelebilir ama eltim yapmiyor.Eşim de iyi kalplidir, şimdi onlar öyle ayarladiysa yok gelmeyin diyemez.Ben bu kadar kalabalikta yaşamaya hiç alısık degilim, bu iki ayi nasil gecireceğim ya da eşimle bu olayi nasıl çözmeliyiz bir yardim...
2 ay idare edilir ne var derim de misafir sevmiyormuşsunuz. Bence de akıllı insan size minnet etmez aslında. En iyisi oteldir..
Ama şuna takıldım; çocuğu tek bırakamıyor ne demektir? Ablasına tek bırakabilir falan. Kolay mı annenin bebeğini, bebeğin annesini 2 ay görmemesi? Emse de emmese de ben küçük bebeği bırakıp 2 ay bir yerde kalmam. Tabi gidip eltimde de kalmam ama çocuğunuz yoksa anlayamazsınız dediğimi.
Eğitim meselesine gelince de herkes yapmıştır planını. Belki kadının kaybedecek vakti yoktur bilemezsiniz. Aranız iyi değilmiş zaten..
Bence biraz akılları varsa otelde kalsınlar. Eşinize söyleyin bu kadar huzursuzsanız..
Ben olsam bende ayri kalamam cocugumdan. Bu durumda kendimi ya cok önceden öyle ayarlarim ki cocugumda benle kalabilsin yada baska is bakarim.
esyalı kralık bir ev tutsun . kav kp görümce oraya gelsin eltin orda kalsın.
madem otel ayarlıyomus sirket kirayada yardım etsin
Ama canim bizim ev 4+1 onu esimde ben de bahane edemiyoruz. Esim 2 ay gelince misafir gibi olmaz illaki o da yardim eder ya da annem gelirse o cevirir diyor.Benden surekli yemek yapmami falan istemiyorBir arkadaş çok mantıklı bir yorum yapmış. Kesinlikle eşyalı bir ev tutsunlar ve kv,kp de o evde kalsın. Eğer bu işini elinde tutmak istiyorsa sonuçta fedakarlık da yapmak zorunda... Bebekten kesinlikle ayrılamaz, bir anne bebeğini 2 ay görmeden yapamaz ki bebek de daha çok küçük ve emiyormuş da kuzumBen işten çıkınca koşarak gidiyorum eve bir an önce evladıma kavuşmak için.
Bence eşinize söyleyin bakıcı bulacağına eşyalı ev bulsun eltinize. Çok daha mantıklıVe söylerken de "Hayatım sadece eltim, annen ve bebek olsa neyse de, o kadar insanı nereye yatıracağız" de. Evimiz o kadar büyük değil, hem gördün yengen bana yardımcı da olmuyor ev işlerinde. Kolay değil ki çalışan bir bayanın o kadar kişiye hizmet etmesi de. 1 hafta olsa amenna ama 2 ay bu de... Bu 2 aydan evliliğiniz çok yara alır, bunu da düşünün...
yorumların bazılarını okudum ay çok fena sizi dolduruşa getirmeye mi çalışıyorlar yoksa gerçekten kendileri böylemi yapıyor anlamadım öyle bi bahsetmişler ki sanki 2 ay katıksız işkence göreceksiniz...Ama canim bizim ev 4+1 onu esimde ben de bahane edemiyoruz. Esim 2 ay gelince misafir gibi olmaz illaki o da yardim eder ya da annem gelirse o cevirir diyor.Benden surekli yemek yapmami falan istemiyor
Canim memeden kessin diye ben demedim de 3 ay erteleyince kesmis olur. O zaman 5 gun birakir haftasonu hemen yanina gider diye dusundum..Sizlerden fikir almak icin yazdim konuyu zaten, ben anne degilim 5 gun ayri kalmak da zor gercekten. Ayrica o 5 gun birakacagi kisi ablasi bile olsa onun icin de zor gece gunduz... sanirim bizde mecbur kalacak. Ben git esyali ev tut diyemem.Gıyabımda alınan kararlara ben de sinirlenirim. Hatta arar tepki gösteririm kime sordunuz diye orada konu sahibi haklı tabi ki, ama bebeği bırakabilir laflarını çok itici buldum.
1 yaşında bebeğim var. Ben sabahtan akşama özlüyorum eve koşa koşa gidiyorum. Anneliği bilmese bile böyle yazılması çok kötü.. Biri de kalkmış memeden kessin demiş şaka gibi.
-Pandora- bakın bu öneriyi tuttum. Çok yerinde ve mantıklı bir yorum olmuş. Bence eşiniz kreş ayarlamak yerine bunu ayarlasın.
Ama bu tip akraba ilişkilerinde daha çok empati baz alınır. Benim işim düşerse onlar nasıl davranır diye düşünürüm ben daha çok.. Bana değer vermeyen kişiler için hiç kendimi yormam ne yaparlarsa yapsınlar derim..
Ay eltimi aradim acmadi, gorunce doner herhalde, tatlilikla konusucam eve davet edicem ne yapim. Sonucta onun durumu daha zor.yorumların bazılarını okudum ay çok fena sizi dolduruşa getirmeye mi çalışıyorlar yoksa gerçekten kendileri böylemi yapıyor anlamadım öyle bi bahsetmişler ki sanki 2 ay katıksız işkence göreceksiniz...
Dar günde yapılan iyilik unutulmaz kardeşlerde bu güler içindir aynı durumda sizin kardeşiniz olsa ne düşünürdünüz eminim eltiniz de güle oynaya bu durumdan memnun değildir ama hem çocuk sahibi olmak hemde bu devirde kamuda bir işe yerleşmek çok zor bence iki ay idare edin yazık ya insanlık ölmüş...
Bizim ev varken tutmazlarPeki neden ayri ev tutmuyorlar?
Aradim acmadi beni arasin da dicem. Araya bu kadar kisi koymaya gerek yok ben sana kotu davranan biri degilim, boyle seyleri benle konusabilirsin. Esimde bende elimizden geleni yapiyoruz zaten. Hem ikimiz ayarlarsak sen rahat olursun, ben rahat olurum dicem.benım aklım neyı almıyor bılıyormsunuz
samımı olmadıgın hoş sohbet etmedıgın birinin evinde kalmaya nasıl gelirsin , hadi geldin 2 ay nasıl kalırsın ,
Ama canim bizim ev 4+1 onu esimde ben de bahane edemiyoruz. Esim 2 ay gelince misafir gibi olmaz illaki o da yardim eder ya da annem gelirse o cevirir diyor.Benden surekli yemek yapmami falan istemiyor
bence de atalarlarımız ne demiş iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir ...Ay eltimi aradim acmadi, gorunce doner herhalde, tatlilikla konusucam eve davet edicem ne yapim. Sonucta onun durumu daha zor.
Konustuk hallettik gibi, ilk yorumu düzenledim, okuyabilirsiniz oradan.Gelirlerse de eve ayda bir temizlige yardim aliyorum 15 gune 1 cikaririm artik.Hmmmm... Eviniz müsait ise o zaman mecbursunuz bir nevi canım... Ben senin yerinde olsaydım elimden gelen yardımı yapardım o zaman. Ben açıkçası eviniz müsait değildir diye düşünüp öyle yorum yapmıştım... Bebekle otelde olmaz 2 ay, baktınız ki yardım etmiyor eltiniz o zaman x abla sen de şunu yapar mısın?, X abla şu çamaşırları asar mısın gibi söylemlerde bulunabilirsin. Bazısı market alış verişi de demiş de o kadarı da olmaz. Ne olursa olsun misafiriniz sizin, 2 ay da kalacak olsa... Zaten bence sizin gözünüzü daha çok hizmet boyutu korkutmuş gibi geldi bana:) Onda da çözümü siz bulacaksınız mecbur :) Baktın yine aynı hamam aynı tas o zaman haftada 2 kere yarım gün bir yardımcı çağırabilirsin evine. Eşin de ses etmeyecektir bu duruma diye düşünüyorum...Sonuçta evlendiniz artık ve ailen büyüdü. Çok samimi olmasınız da artık aynı ailedensiniz :)
Kizlar bu kadar uzülmeye gerek kalmadi. Eltimle konustum ilk mesajima yazdim durumu ordan okuyabilirsiniz. Tavsiyeler icin hepiniz saolun. Fena yorum yapan arkadaslara da tavsiyem fena olunca dert hic bitmiyor o yuzden tatlilikla olayi halletmek daha iyi diye düsunuyorum.Eşine söyle kıyamet kopar bi süre sonra annen baban başım üstüne ama kabul etmiyorum de sonuçta senin evin fazla samimiyetin olsa anlarım bu ne ya yüzsüzlük
Taa basliktan kötü baslamayim dedimYalniz konuyu eltim bizde kalacak diye acmissin ama esinin tum kabilesi kalacak
Konustuk hallettik gibi, ilk yorumu düzenledim, okuyabilirsiniz oradan.Gelirlerse de eve ayda bir temizlige yardim aliyorum 15 gune 1 cikaririm artik.
Kizlar bu kadar uzülmeye gerek kalmadi. Eltimle konustum ilk mesajima yazdim durumu ordan okuyabilirsiniz. Tavsiyeler icin hepiniz saolun. Fena yorum yapan arkadaslara da tavsiyem fena olunca dert hic bitmiyor o yuzden tatlilikla olayi halletmek daha iyi diye düsunuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?