Mehir konusuuu lütfen bakın

İnşallah , ben çok şaşırdım sürecimizde hiç red flag bir haraketi olmadı çok ilgili anlayışlı hep beni dinler üzmemeye çaba gösterir düşüncelidir felan bu ilk ve tek rahatsız olduğum şey olunca kafam karıştı
Ne zamandır tanıyorsunuz birbirinizi merak ettim

Ya günümüzde gelenek nasıl hiç bilmiyorum benim için takıların hepsi ortak olsun sonuçta beraber yaşayacağız her şey ikimiz için mehir kadının boşanma durumunda hakkını korumak içindir o ayrı verilir ama hemen verilmesi şart değil ben böyle düşünüyorum

Boşanma durumu için günümüzde medeni kanun var zaten
İslama göre mehir 3 aylık geçimini sağlayacak bir tutar olmalı. Bu da şöyle eskiden boşanma ya da elin vefatı durumunda kadın hamile ise soybağının bozulmaması için 3 ay evden çıkarmıyorlarmış hamileyse kocasından olduğu kesin olsun diye :)
Bu sebeple 3 ay çalışamayacağın başkasıyla evlenmeyeceğin babanın evine gidemeyeceğin durum için yani.
Eşinizi zor durumda bırakmayacak sizi de 3 ay zorda bırakmayacak bir miktar olarak belirlenir.
Hemen de ödenir.

En büyük hatalardan birisi işte nişanlılık dönemini böyle dünyevi altın vb şeyleri düşünerek geçirmek yani size takıları mehir sayarsa düğün mü olmayacak elalem bir şey mi diyecek aileniz mi onaylamayacak ? Elinde avucunda yoksa öyle tercih ediyordur zaten seni seven Sayan insan sana eli bollaşınca alandır. Ha durumu var yok bilemem de bu kadar bu mehir şöyle mehir böyle olaylarına takılmayın 1 gr bile mehirdir hakeden erkeğe .

Ha bir de doğu kültürüne sahip biri olarak altının bizim oralarda önemi çoktur ben bu durumu reddederek takılan ne varsa sattım eşimin de birikmişi ile birleştirip iyi bir konumda ev aldık mehirim de duruyor eşimin yapma imkanı var ama şu an gerekli görmüyorum , çok fazla altınmış bilezikmiş yok şimdiden mehire çökecek başka düşünüyor falan
Evliliği ilişkiyi en çok yoracak şeyler ya.

Söyledim o zaman sen alınmıycak mısın ya da ailen kızmayacak mı dedim mehire ben dokunmam felan dedi
Canım dedigim gibi doğrusu ne bilmiyorum inan anlamam da ama yorumları okuyunca evet sanki nişanlınız hesap kitap yapmış gibi geldi.

En büyük hatalardan birisi işte nişanlılık dönemini böyle dünyevi altın vb şeyleri düşünerek geçirmek
ama bir yerde ekonomik seylerin evlenmeden konuşulmasi gerekiyor ki kadin erkek es olarak sectigi kisiyi görsün müsrif mi, gözü aç mı, pinti mi, varyemez mi... evlilikte en onemli konulardan bjri ekonomi. sirf "seviyorum" , "aman agzimizin tadi kacmasin" diye para konusulmazsa sonradan daha buyuk sikintilar cikar.
(altinim, mehirim olmadi - kadinim diye geri plandaymisim dezavantajliymisim gibi errrrkek tarafindan maddi yardim almak zihniyetime ters. ama ekonomi konusu da ustune iyice bir konusulmasi gereken bir konu)

ama bir yerde ekonomik seylerin evlenmeden konuşulmasi gerekiyor ki kadin erkek es olarak sectigi kisiyi görsün müsrif mi, gözü aç mı, pinti mi, varyemez mi... evlilikte en onemli konulardan bjri ekonomi. sirf "seviyorum" , "aman agzimizin tadi kacmasin" diye para konusulmazsa sonradan daha buyuk sikintilar cikar.
(altinim, mehirim olmadi - kadinim diye geri plandaymisim dezavantajliymisim gibi errrrkek tarafindan maddi yardim almak zihniyetime ters. ama ekonomi konusu da ustune iyice bir konusulmasi gereken bir konu)

Elbette konuşulmalı ama konu sahibinin izlenimi bana bunu öğrenmek değilde niye böyle yapıyor diye açılmış bir konu gibi geldi hani nişanlanana kadar mesela hiç mi anlamdı paragöz mü mesela ? Pinti mi ? Yani göz görür sonuçta şu an bence birileri etrafından böyle mihir olmaz dediği için bunu dert ediyor
İzlenimim bu .

150 grama anlaştık anne babası 4 bilezik takacak düğünde kendi de 4 takacak ama anne babasının bana taktığı takıyı mehire sayacağım diyor
O zaman kendi anne babanın taktığını da kendin al. Ortak altınlara dahil etme

he valla kizin ailesinin taktigi damatla ortak erkegin ailesinin taktigi mehir:)
ne anladim bu isten.
bu arada ben imam nikahi da yapmadim mehir de istemedim, ailem bilezik takti esimin babasi gelirken gofretle dus kremi getirdi hediye🤣🤣 ama hic yapilmamasi boyle kucuk planlarla para koparma hevesinden bin kat iyidur
Tabi Allah'tan kızın anne babasının taktığı da bana mehir dememiş.. İmam nikahı eskiden resmi nikah olmadığı için şahitli herkese duyurma ve söz verme şeklindeydi. Aynı işi resmi nikahta görüyor zaten.
Şuan ki dini nikah mehir olayının devam ettirmek ve 2.3 eş almak için dost hayatı yaşayan andavallarin kendini ve insanları kandırma şeklidir. 😄
Mehire birşey diyemem alan alsın aman müstakbel eşim vermek istiyorsa hevesli ise sıcak paraya hayır demem hahahaah

Elbette konuşulmalı ama konu sahibinin izlenimi bana bunu öğrenmek değilde niye böyle yapıyor diye açılmış bir konu gibi geldi hani nişanlanana kadar mesela hiç mi anlamdı paragöz mü mesela ? Pinti mi ? Yani göz görür sonuçta şu an bence birileri etrafından böyle mihir olmaz dediği için bunu dert ediyor
İzlenimim bu .
ama normalde bunlar gramla altin isteyecek kadar "geleneksel" insanlarsa (ki 150 gramda anlasmislar) bu altinlar zaten kadinindir (en azindan lafta)
yani sen al kadinin olan altinlari kadinin olan mehire say. bence bu uyanıklık.
dedigim gibi benim ne mehrim ne bilezigim oldu eş tarafindan, buna okeyim ama böyle küçük hesaplar bana adamin anasinin gözü oldugunu gosterdi.
madem mehir dugun altinina saydiriliyor bunca senedir kim niye bosuna istiyor ki.
20 gram de gec, dugunde takacagin bilezigi takmaz kadina verirsin. niye ince kucuk kesaplara giriyorsun

Son düzenleme:
ama normalde bunlar gramla altin isteyecek kadar "geleneksel" insanlarsa (ki 150 gramda anlasmislar) bu altinlar zaten kadinindir (en azindan lafta)
yani sen al kadinin olan altinlari kadinin olan mehire say. bence bu uyanıklık.
dedigim gibi ne benim ne mehrim ne bilezigim oldu eş tarafindan, buna okeyim ama böyle küçük hesaplar bana adamin anasinin gözü oldugunu gosterdi.
madem mehir dugun altinina saydiriliyor bunca senedir kim niye bosuna istiyor ki.
20 gram de gec, dugunde takacagin bilezigi takmaz kadina verirsin. niye ince kucuk kesaplara giriyorsun
Öyle zaten bunları konuşmak bile hoş değil yani karşı taraf bir şey der sende dersin ki tamam yok şu yok bu denmemeli .
Adam zaten bence önceden de anasının gözüymüştür. Çünkü bir anda bu huyu çıkmamıştır yani bence
Kadına ait orası kesin , ama nişanlanınca bu huy farkedilmemiştir öncesi vardır gibi geliyor .

Mehir tazminattır, takı hediyedir. Düğünde de boşanma tazminatı verilmez. Mehir boşanma durumu olursa verilir ki amacı boşandıktan sonra kadının geçimini sağlayabilmesidir.

Tamam ailenin aldığı altınlar mehir olabilir ama bana bunu düğünde takmasınlar ben düğün günümde boşanma tazminatı almak istemiyorum, daha sonra alırım dersiniz. İstiyorlarsa düğünde de hiç bir şey takmasınlar.

merhaba nişanlımla gelecek ay evleneceğiz ikimizde müslümanız nişanlım bana mehir için altın takacak düğünde geçenlerde kendi anne ve babasının da taktığı altını mehire sayacağım dedi , islam dininde mehiri erkek kendi kazancı ile yapmalı diye biliyorum dedim o da ben bi hocaya sordum oluyormuş dedi ama bu bana saçma geldi olmaz öyle şey dedim .sonra düşündüm düğün takıları ortaktır eğer düğün takısını mehir olarak verirse zaten yarısı benim olan bir takıyı bana mehir verecek yani kendi. Takımı bana mehir olarak vermiş olur bu normal gelmedi bu işin doğrusu nedir ben mi abartıyorum
benimde eşim bana düğün takılarını mehir olarak verdi, ortak şirketimiz var ortak kazancımız. sonra sattık araba aldık 😅 yani böyle düşünmemiştim yarısı onun benim vs.. yani ihticaç olunca satılıyor malum

Dinen bi üst sınırı yokmuş ama min 2 3 ay geçinecek şekildeymiş ben mehirim ne bilmiyorum nikaha el verdim gitmedim dini nikahıma mehirdense medeni kanunlara güveniyorum helal ettim geçti ama benim geldiğim kültürde kadının altını durur babaannem bile reşat küpe vs takar 1 bileziği 50 gramdır halalarım vs eli kolu dolu gezer kuzenim evlendi o ds bütün takıları mehir saymış benden borç istedi karından al eli kolu dolu dedim onlar mehiri dedi ben düğünümde takılan bütün altınları bozdurdum eve gitti pişman değilim üstüne tekrar aldım tekrar bozdurdum evim arabam yokken altınım olsa ne kafasındayım. Hasassiyetin varsa al ama ilerde kardeşinle mirası da o şekilde paylaşır mısın ciddi soruyorum? Ya da boşanma olursa ben mehirimi aldım bayyy der misin?

Aynen bu durum saçma oluyor o zaman madem mehirse bu niye düğünde annen baban takıyor sonra verilir

İzlenimim bu .
Yani cimri gelmemişti iyi mekanlara götürür yedirir ama yemeğe baya para harcar ama diğer konularda pinti gelmeye başladı mesela alışveriş giyime fazla para harcıyorum ben , ya da tatile gezmeye para harcar acımaz o nedenle bilemedim

Back
X