- 7 Ağustos 2016
- 126
- 211
- 18
- 38
1ağustosta doğum yaptım ben 3aya yaklaştı. Beni arayanlar ziyarete gelenler hala facede bebeğin fotolarını niye atmıyorsun diye soranlar face e kapak yapsam gene soracaklar o derece yani lütfen kendini çok üzme rahat ol biz Rabbimin kapısında melek annesiyiz . Ne şehit anneleri var benim eşimin köylusü var. İki tane kızları vardı biri 8 diğeri 3 yaşında ikisinin aynı anda kanser olduğunu öğrenmişler 6ay içinde ikiside vefat etmiş arkasından doktorda butun testler yapılmış doktor sizin genetiklerde bozukluk olabilir normal yolla hamile kalmayın tup bebek yapın en iyi en saglıklı yumurtaları alalım demiş sonra kızları oldu. Su anda 3 yaşında annesi hala emziriyor . Ama kızda omirilik kanseri teşhisi konmuş ve yeni belli oldu şu anda ayakları tutmuyor bekliyorlar ümitsiz malesefBugün 46.gün.
Ben dengesizim bazen iyi oluyorum geçecek bugünler başka bebeklerim olacak teselli bulucam diyorum; bazen de aklımı kaybetcekmişim gibi
Dün iyiydim mesela, dr sana hemen hamile kalabilirsin dedi diye sevinmiştim, eşime de söyledim dedim bi arkadaş var ona dr hemen hamile kalabilirsin demiş bizim sonuçlar çıksın bizde başlayalım çalışmalara
Bugğn kötüyüm, bi tanıdık gördü yolda, ohooo senin bebiş kocaman olmuştur kimr bıraktın da çıktın gezmeye dedi kötü oldum. Halbuki gezmeye de gitmiyodum hastaneye gidiyodum. Ne diyceğimi bilemedim, bütün enerjim bitti bi anda.
Senin kaç gün oldu?
Offfffffff ne zor imtihan onunki, allah şifa versin o minik kuzucuğa. Haklısın, daha kötü durumda olanlar var. Ben hep şehit annelerini düşündüm, dedim benim oğlum bi gün yaşamadı, analar 20 yaşlarındaki oğullarını toprağa veriyolar, herkesin ateşi kendi yüreğini yakıyo, sabret dedim kendi kendime.Benim elti Allah razı olsun geçen kendi kızını pay
1ağustosta doğum yaptım ben 3aya yaklaştı. Beni arayanlar ziyarete gelenler hala facede bebeğin fotolarını niye atmıyorsun diye soranlar face e kapak yapsam gene soracaklar o derece yani lütfen kendini çok üzme rahat ol biz Rabbimin kapısında melek annesiyiz . Ne şehit anneleri var benim eşimin köylusü var. İki tane kızları vardı biri 8 diğeri 3 yaşında ikisinin aynı anda kanser olduğunu öğrenmişler 6ay içinde ikiside vefat etmiş arkasından doktorda butun testler yapılmış doktor sizin genetiklerde bozukluk olabilir normal yolla hamile kalmayın tup bebek yapın en iyi en saglıklı yumurtaları alalım demiş sonra kızları oldu. Su anda 3 yaşında annesi hala emziriyor . Ama kızda omirilik kanseri teşhisi konmuş ve yeni belli oldu şu anda ayakları tutmuyor bekliyorlar ümitsiz malesef
Bunun gibi ne olaylar duydum ben onlar için bizim yaşadıklarımız çok basit benim uzaktan akrabam kaç tane kaybetmiş . 6aylık doğdu 1yaşına geldi kocaman bebek apandis için ameliyat oldu masada kaldı bebeğimiz diyor . 4 sezeryan 4düşük sadece 2 çocuk ikisi de pırlanta gibiOfffffffff ne zor imtihan onunki, allah şifa versin o minik kuzucuğa. Haklısın, daha kötü durumda olanlar var. Ben hep şehit annelerini düşündüm, dedim benim oğlum bi gün yaşamadı, analar 20 yaşlarındaki oğullarını toprağa veriyolar, herkesin ateşi kendi yüreğini yakıyo, sabret dedim kendi kendime.
Sabretmeye çalışıyorum, rabbim sen büyüksün diyorum ne diyeyim.
Gitcem sonuçlarım çıksın diye bekliyodum, ben 71 le kaldım, 86 olmuştum. Şimdi 75 im, ben de bi 65 olmak istiyorum, spora başlamadım ama dikkat ediyorum yediklerime.Doktor bana hemen hamile kal dedi ama ben hamilelikte çok kilo aldım 65 dim 82 ye kadar çıkmıştım. Şimdi 68 kiloyum . 60 a düşmek istiyorum sonra hamile kalcam inşallah bide yaza denk getirmek istemiyorum son haftalarım çok zor geçti antalya sıcağı maffetti beni sen gittin mi ertuğrul beye ona bi gitsene ne diyecek sana
Sonuçlarım benim de 1 , 2 gune cıkacak ben sezeryanlıyım tehlikeli olmaz mı dedim hicbirsey olmaz dedi. Kadın dogumda calısan arkadaşımda aynı benim gibi 38 haftada kaybetti 9 ay bekledi simdi 2. nin az bi zamanı kaldı .35 haftalık falan o da dedi burda kadınlar doğuruyor 2, 3 ay sonra yanlışlıkla hamile kalıyorlar birsey de olmuyor dedi . Ama sen de bence hemen hamile kalma biraz kilo ver. Kafamda varmak istedigin kiloyu belirle sonra hamile kal seninki normal di sanırım benimki daha zor. Saglıklı gebelik istiyorsan bu kiloyla hamile kalırsan ilerde daha cok zorlanırsınGitcem sonuçlarım çıksın diye bekliyodum, ben 71 le kaldım, 86 olmuştum. Şimdi 75 im, ben de bi 65 olmak istiyorum, spora başlamadım ama dikkat ediyorum yediklerime.
Şimdi sen böyle deyince heyecanlandım, adetim bitince hemen gitsem mi ki? Sonuçlar çıkmadan? Ne dersin?
Allah yardımcın olsun . Yine de Rabbim en dogrusunu bilir . İnsanlar icin ölümde yaşamda sıradan birsey takii en sevdiklerine birsey olanakadar su anda kimse seni anlamaz bunu kimseden bekleme ama yakınında aynı sey baskasının başına gelseydi en iyi sen anlardın onu. Bu cok buyuk bir acı ama haline şükret benim bebegim iki gun icimde olu kalmıs ve kocaman bebek zehirleyebilirdi. Bugun ben yasamıyor olabilirdim ama yaşıyorum ve eski saglıgıma kavuştum cok sukur. Sen evladının birini direk cennete yolladın. İnsallah bidahaki yanında olur. Uzulme ve herkesi herseyi kafana takmaBenimde geçen gün arkadaşım aradı bebis nasıl dedi bende sorma Bebeğimi kaybettim dedim arkadaşımla olsun yine yaparsınız dedi sesi çok umursamaz bi tondaydi bende kısa kesip telefonu kapattım insan o an ne diyeceğini sasiriyo aslında sana mi kalmış yine yapmam deyip azarlamak isterdim çevreden şunu bekliyorum çok üzüldüm basın sağolsun hepsi bu ama nerde çok moralim bozuldu telefonu kapatıp ağlamaya başladım çok zor bi dönemden geçiyoruz hepimiz allah bize sabır versin ben yakın zamanda anne mide kaybettim kendimi boşlukta hissediyorum
Off canım benim, sıkma canını insanların lafıyla. Duyan duymayan herkes soracak, bazıları anlattırmak isteyecek bi de. Ne desem boş biliyorum ama annen torunuyla cennette, öyle düşün. İstersen psikoloğa git, ben gidiyorum, biraz biraz faydası oluyor.Benimde geçen gün arkadaşım aradı bebis nasıl dedi bende sorma Bebeğimi kaybettim dedim arkadaşımla olsun yine yaparsınız dedi sesi çok umursamaz bi tondaydi bende kısa kesip telefonu kapattım insan o an ne diyeceğini sasiriyo aslında sana mi kalmış yine yapmam deyip azarlamak isterdim çevreden şunu bekliyorum çok üzüldüm basın sağolsun hepsi bu ama nerde çok moralim bozuldu telefonu kapatıp ağlamaya başladım çok zor bi dönemden geçiyoruz hepimiz allah bize sabır versin ben yakın zamanda anne mide kaybettim kendimi boşlukta hissediyorum
Haklısın canım, benim de kilo vermem lazım. Aslında bi motive olsam arkası gelir ama inan bi şeyde yoğunlaşamıyorum şu sıralar. Dikkatimi toplayamıyorum zaten, kafam çok dağınık. Yemekleri filan çoğunlukla dibi tutuyo. İnşaallah geçecek bugünler. Bi de evden çıkamama problemi var bende. Birazda o yüzden erteliyorum dr olayını. Biraz kilo vereyim de öyle gideyim bari. O arada genetik ve trombofili sonuçları çıkar.Sonuçlarım benim de 1 , 2 gune cıkacak ben sezeryanlıyım tehlikeli olmaz mı dedim hicbirsey olmaz dedi. Kadın dogumda calısan arkadaşımda aynı benim gibi 38 haftada kaybetti 9 ay bekledi simdi 2. nin az bi zamanı kaldı .35 haftalık falan o da dedi burda kadınlar doğuruyor 2, 3 ay sonra yanlışlıkla hamile kalıyorlar birsey de olmuyor dedi . Ama sen de bence hemen hamile kalma biraz kilo ver. Kafamda varmak istedigin kiloyu belirle sonra hamile kal seninki normal di sanırım benimki daha zor. Saglıklı gebelik istiyorsan bu kiloyla hamile kalırsan ilerde daha cok zorlanırsın
Sizin ordan taşınma durumunuz var mı canım?Benim bi de kayinvalide sorunum var bana biraz destek olsa inan her şey daha kolay olabilir. Ama umrunda bile değilim.inanın çok mutsuzum ben bebeğimi öğrenmeden önce antidepresan kullanıyordum. Bebeğim 2 aylık olmuş ben hala kullanıyordum geç öğrendim bebegimi
Takmaya çalışıyorum ama elimde değil benimde bebeğim 7 aylık ti ve 5 gün olmuştu oleli hastanede öğrendim 3 kere ultrason la ayrı ayrı doktorlar baktı sonrada bebegim in kalbinin atmadigini söylediler benim elim yüzüm şişti ama diğer doktorlar anlamadı normal dediler ve bu benim üçüncü bebeğim diğer ikiside 2 ay oradan düşük yaşadım çok zor allah kimseye yaşatmasın ben normal değilim zaten çok alinganim anlatamıyorum galiba yardım alicamAllah yardımcın olsun . Yine de Rabbim en dogrusunu bilir . İnsanlar icin ölümde yaşamda sıradan birsey takii en sevdiklerine birsey olanakadar su anda kimse seni anlamaz bunu kimseden bekleme ama yakınında aynı sey baskasının başına gelseydi en iyi sen anlardın onu. Bu cok buyuk bir acı ama haline şükret benim bebegim iki gun icimde olu kalmıs ve kocaman bebek zehirleyebilirdi. Bugun ben yasamıyor olabilirdim ama yaşıyorum ve eski saglıgıma kavuştum cok sukur. Sen evladının birini direk cennete yolladın. İnsallah bidahaki yanında olur. Uzulme ve herkesi herseyi kafana takma
Anladım canım, allah yardımcın olsun. Zaten hemen gebelik düşünmüyosun, biraz dinlen istirahat et, inşaallah allah kv ne vicdan versin.Yok canm eşim taşınmiyor
Takmamak mümkün değil ki, hepimizin hayatı değişti, şimdi bebeklerimiz kucağımızda olacaktı. Hayatımızda bi dönüm noktası oldu, mutlaka yardım al canım. Biraz faydası oluyo, rabbim gönlüne ferahlık versin.Takmaya çalışıyorum ama elimde değil benimde bebeğim 7 aylık ti ve 5 gün olmuştu oleli hastanede öğrendim 3 kere ultrason la ayrı ayrı doktorlar baktı sonrada bebegim in kalbinin atmadigini söylediler benim elim yüzüm şişti ama diğer doktorlar anlamadı normal dediler ve bu benim üçüncü bebeğim diğer ikiside 2 ay oradan düşük yaşadım çok zor allah kimseye yaşatmasın ben normal değilim zaten çok alinganim anlatamıyorum galiba yardım alicam
Preeklempsi olmadin dimi? Benimde ilkdi oglum.. Ben bide hellp oldum doktor bana yogun bakimdayken mucizesin dedi hellp olup sadece safra kesesinde küçük bi odemle atlattin duzelir oda dedi.. Malesef bobregini rahmini kaybedenler varmis. Vr bende en ufak bir belrti bile olmadi kilo bile almadim dogru dürüst.. Hic bir belrti yoktu.. Kimse hamile oldugumu anlamiyodu.. Herkes nasil hamilesin diyodu.. Bende sizin gibi düşünüyorum nazar.. Karnmda ölü5 gün kalmasina ragmen ne kanama ne su gelmesi olmadi tansiyonum cok yuksek hissetmiyorum bile .. Hic bir belirti.. Allah sizede sabır versin.. Benim dün tam bir ay oldu oglum topraga gireli.. 19 eylul..Evet canım ilkti oğlum. Hersey çok iyiydi .plasenta erken ayrılması ve pıhtılaşma bana göre de nazar ama herşey Allahın takdiri.
Canim benim.. Canim.. Ayniyiz inan bana öldü diyemedi kalp atsi yok diyemedi o kadar kotu oldu ki doktor.. Nie gelmesin sen diyip durdu.. Senim gibi hic o günü unutamıyorum hergun o gün gözümün önünde.. 3 tane doktor geldi.. 3 de soyleyemedi zor soylediler.. Kalbi durmus dediginde nefesim kesildi .. Ama allah razı olsun doktorlar cok iyiydi.. 3 de bana sarilip ağladı.. Hatta nobeti bitmis birinn evine gitmis uyuyamams beni gormek icin gelmis allah razi olsun.. Ama sonuc degismiyo iste malesef o ultrason odansindan aglayarak çıktığımda esimin ve kayinvalidemin suratini hic unutamiycam.. Donup kaldilar beni o koridorda oyle gorunce.. Sarilip agladik .. Hep özr dileyip durdum.. Bebegime iyi bakamadim affet diye.. Hic ama hic aklimdan cikmiyo.. Bi gülüyorum bi agliyorum iste.. Senin gibi hepimiz gibi ..Bebeğim bende hiç unutmayacagımın bir anı asla geçmeyecek bir yara bıraktı. Muayene saatini bekleyişimiz ultrosanda bebeğin hareketsiz hali doktorun saçmalamaları ve öldü deyişi kocamın caresiz yüzüme bakışı. Hastanede eşim ameliyathanenin önüne geldi kıyafetlerimi almak için hemşire eşin sarışın maviş sen esmersin bebeğiniz nasıl olacak ki demesi diğer görevlinin fısıltıyla benim durumumu izah edişi. Sonra ameliyat kabus gibi uyanış. Acılar içinde günlerce döktüğüm gözyaşları her anını her saniye yaşıyorum . Unutmam mümkün değil asla
Sakın oyle düşünme ne kadınlar var çocuğunu düşürmek icin bir suru sey deniyor ne babalar var hamileyken esini dövüyor yine de çocukları inatla doğuyor . İlk baslarda bende oyle dusundum çocuğuma iyi bakamadım. Benim günahlarım varda onun bedelimi diye ama düşünsene ben biz melek annesiyiz bebeklerimiz melek oldu . Bı de soyle dusun bebeklerimiz dogsaydı ve Hayırsız olsaydı asi günahkar olsaydı o zaman nasıl hissedecektik. Tamam bebeklerimize kavusamadık evet çevremizdeki kimi insanlar anlayış göstermiyor. Ama söylesene icin huzurla dolu degil mi bebegim cok guzel bir yerde diye düşünmüyor musun .Can
Canim benim.. Canim.. Ayniyiz inan bana öldü diyemedi kalp atsi yok diyemedi o kadar kotu oldu ki doktor.. Nie gelmesin sen diyip durdu.. Senim gibi hic o günü unutamıyorum hergun o gün gözümün önünde.. 3 tane doktor geldi.. 3 de soyleyemedi zor soylediler.. Kalbi durmus dediginde nefesim kesildi .. Ama allah razı olsun doktorlar cok iyiydi.. 3 de bana sarilip ağladı.. Hatta nobeti bitmis birinn evine gitmis uyuyamams beni gormek icin gelmis allah razi olsun.. Ama sonuc degismiyo iste malesef o ultrason odansindan aglayarak çıktığımda esimin ve kayinvalidemin suratini hic unutamiycam.. Donup kaldilar beni o koridorda oyle gorunce.. Sarilip agladik .. Hep özr dileyip durdum.. Bebegime iyi bakamadim affet diye.. Hic ama hic aklimdan cikmiyo.. Bi gülüyorum bi agliyorum iste.. Senin gibi hepimiz gibi ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?