Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Canım her hamilelikde bir olmaz biliyosun
Dediğin gibi ateşde adet dönemi düşmezse hamilelikten büyük ihtimal
Bende hamileyken adet zamanıma doğru ölçerdim düşmezdi
Yumurtlama sonrası 13-14 gün geçse belli olur zaten . Daha ovu testi yapmıyosun dimi o da hamilelikte çift çizgi çıkıyormuş

Ovu testi bende hep çift çıkıo cnm.
2 gün önce bitek tükrük mikroskobum varya onunla baktım gayet hepsi geçmiş o dönemlerin

Ay kuzum rabbim nasip ettimi gerçekten ne yapsan bebek tutunuyor. Bak geçen kuzenim taşındı ona bile yardıma gittim. Ama tabi ağrılarım oluyor arada korkuyorum o zaman dinlenme moduna geçiyorum.

Ay kuzum rabbim nasip ettimi gerçekten ne yapsan bebek tutunuyor. Bak geçen kuzenim taşındı ona bile yardıma gittim. Ama tabi ağrılarım oluyor arada korkuyorum o zaman dinlenme moduna geçiyorum.
Onu bana doktorum demişti, rahim zatenseni uyaracak diye.
Gerçi beni gebeyken hiç uyarmadı da, doğum sonrası 2. Günde koşunca bigüzel uyarmıştı ikibüklüm kalmıştım karların ortasında hah şimdi anladım doktorun ne kastettiğini demiştim canım sendeee hayırlısıyla sağlıkla al kucağına beybişini

Ben artık çiçek açamıcam sanırım şimdi dokfordan döndüm Bi kistim daha oluşmuş aşılama yapalım dedi ne iğneyi temin eden eczane var ne yapacak adam içimden hiçbişey gelmiyor ya

Ben artık çiçek açamıcam sanırım şimdi dokfordan döndüm Bi kistim daha oluşmuş aşılama yapalım dedi ne iğneyi temin eden eczane var ne yapacak adam içimden hiçbişey gelmiyor ya
Ya kızlar bu yumrtalar nası kiste dönüşüyo?
İlaç mı alıyosunuz nası oluyo ?
Ben hiç yaşamadım böle bişi,
O kadar düzensiz adet görürüm hiç başıma gelmedi. ?
Yaptığınız bişi varsa onu hiç denemeden denenecekler listesinden çıkarıcamda.

Korkumdan klemen fln veriyim diyen doktra hayır dedim acaba bunlar mı yapıyor diye

Kiste dönen yumurta folikül kisttir canım ona kist bile denmez bir iki adetle atılır, çikolata kisinin oluşmasına sebep yok malesef illet gibi alınsa tekrarlama ihtimali var ömür boyu büyümeye devam ediyor ve yapışıklığa sebep olabiliyor benim tekti diğer yumurtalığımda da oluşmuş adetim düzenli hiçbir sağlık problemim yok rahim filmim temiz ağrı kesici ilaç bile kullanmam ama olmuş malesef canımı sıktı güzel haberlerle dönemedim doktordan evime

Neden oluyor bu kistler ya
Allah büyük canım ya ...bende korkmaya başladım adetim geçsin gidip baktırıcam sen adetliykenmi gittin doktora alttan mı baktı?

Aa bu başka konu ama. Kuzenimde de çıktı ondan hem de iki yumurtalıkta da, amelyat olacak kansere dönebilirmiş ve kız daha 32 yaşında bekar. Önce yumurta dondurt dedi doktorlar bir de bu dersi çıktı

Aa bu başka konu ama. Kuzenimde de çıktı ondan hem de iki yumurtalıkta da, amelyat olacak kansere dönebilirmiş ve kız daha 32 yaşında bekar. Önce yumurta dondurt dedi doktorlar bir de bu dersi çıktı
Allah yardımcısı olsun farklıymış onunki de benim de kuzenim de var daha bekar o da nişanı var eylülde bekarken naparsa kar sonradan uğraştırma daha yıpratıcı inş bir an önce kurtulur kuzeniniz

Allah yardımcısı olsun farklıymış onunki de benim de kuzenim de var daha bekar o da nişanı var eylülde bekarken naparsa kar sonradan uğraştırma daha yıpratıcı inş bir an önce kurtulur kuzeniniz
Ama işte siz de yazdınız, tekrarı var, yokolmuyor, alınsa da tekrar oluşuyor diyorlar

Ama işte siz de yazdınız, tekrarı var, yokolmuyor, alınsa da tekrar oluşuyor diyorlar
Çikolata kisti benim dediğim canım onunki farklıymış sanırım, yapacak bişey yok olmuşsa da gebelik tek çaresi bunun Bi tek o zaman yok oluyormuş ama bununla gebe kalan da çok var yakın zamanda kuzenim de dahil

çatlamayan yumurtanın son hali diye biliyorum zararsız kistler
İyi de bu yumurtalar niye çatlamıyor?
Yumurtası çatlamayanlar düzensiz mi adet görüyor?

Polikistik over denen merette yumurtalıklar çatlamamış yumurta dolu oluyomuş mesela, pkolu arkadaşım var hep adetleri düzenli ve işte 3. Çocugu istiyor, her istediğinde 5-6 ay gecmeden gebe..

Kuzenim de düzenli adet görüyor onunki mesela o kistler yumurta deilmiş, yumurtalıkları üretiyomuş, büyüyolarmış ve yumurtalıklara yapışmışlar..
en ilginci de ben bazen uzun süre adet görmüyorum, bende ne kist var ne çatlamamış yumurta.. belki de bu sebeple hiçbi doktor bana sende yumurtlamada veya çatlamada sorun var demiyor da , senin yapın böyle diyor. 28 günde değil benim döngüm de 35_40 gün aradı döngüde.. bişeye sinirlenirsem ya da gerilirsem bi yumurtlama süreci atıyor vucudum mesela işte 60-70 de geliyor adet. Sanırım bi yumurtalığım hakkını pas geçip diğerine yol veriyor stresli dönemde.. ama kist oluşmuyor.
Buna da şükğr çok şükür diyorum, düzensiz adetler çok yıpratsa da.. ha bu arada @Mavi Boncugumm adetiçin kocaman donlar çıkmış, ben onlardan satın aldım bi paket tatile yanımda getirdim, bana ped alerji yapıyo ya.. bakalım rahat olacak mı onlar da alerji yapaxak mı, ?

Türkiyede de var mı onlardan kızlar?
Kullanmış olan yorum yapacak olan var mı?

Slm kizlar birseyi merak ediyorum. Mesela sagda yumurtaniz catladi illa sagdami dölleniyor ve kese olusuyor. Ben ogluma 8 haftalikken hamile oldugumu farkettim bu konularda cahilim biraz

Slm kizlar birseyi merak ediyorum. Mesela sagda yumurtaniz catladi illa sagdami dölleniyor ve kese olusuyor. Ben ogluma 8 haftalikken hamile oldugumu farkettim bu konularda cahilim biraz
Sagda yumurta olusuyor ama olustugu yerde kalmiyoki canim tuplerden atiliyor spermle birlesiyor rahimde.

Sagda yumurta olusuyor ama olustugu yerde kalmiyoki canim tuplerden atiliyor spermle birlesiyor rahimde.

Ay ne biliyim canim aksam üst kat komsu geldi .eger sagdaki yumurtan catladiysa sagda kasilmalar batmalar olmasi lazim dedi. Kafam karisti sonucta sagda catliyor ama dolasiyor diye biliyordum.

Nasıl bi donmuş merak ettim iyi bişeyse bende alayım ismini bilsem sorardım varmı diye.... ya bacım bu arada bence sende yumurta tembelliği olabilir öyle bişey duymuştum yumurta çatlıyor ama geç çatlıyor
Kist yada başka bi sorun yoksa bundan başka bişey gelmiyor aklıma yani tembellik ediyolardır heralde senin yum.lar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…