Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Hmmmm öyle demekki idrar testleri hcg 20-50 ml'den aşağıdaysa saptayamaz zaten
Belkide kimyasal düşük yaptın ...zaten adet zamanlarına denk gelirmiş o çoğu zaman farkedilmezmiş. Hayırlısı olsun canım bu ay Rabbim sağlıkla nasip eder inşaAllah

Hamilesin o zaman hayırlı olsun ama çok yeni henüz rahmine yeni tutunmaya başlamış anlaşılan..adet günün ne zamandı? 2 gün sonra kan testini tekrarlarsın eğer 2 kat artış olursa sağlıklı diyebiliriz ..tabi bunu en iyi zaman gösterecek

Tamam folat diye yazar zaten folik asit o
Referans değerleri arasındaysa normal canım sen zaten folik asit kullanmıyormuydun?
Bir bucuk ay önce kullandım iki ay sonra bıraktım kilo yapıyor gebelikte bir kere kullandım ama midem almiyor zor kullanıyorum ben hapları bildim bileli pazartesi randevum var inşallah herşey yolundadır

İnşallah canım bilmiyorum ki belkide öyledir. Bide şey sorcam sana folidays folik asit iyi mi onun hakkında fikrin var mı

Bir bucuk ay önce kullandım iki ay sonra bıraktım kilo yapıyor gebelikte bir kere kullandım ama midem almiyor zor kullanıyorum ben hapları bildim bileli pazartesi randevum var inşallah herşey yolundadır

İnşaallah canım güzel haberlerini bekliyorum ilk gidişin olacak dimi?
Ben hiç kullanmadım folik asiti doktor kullan demeyince
Kullansammı bilmiyorum kadın doğum doktoru da şuan gerek yok dedi ama ne bileyim işte

İnşallah canım bilmiyorum ki belkide öyledir. Bide şey sorcam sana folidays folik asit iyi mi onun hakkında fikrin var mı☺

Geçenlerde onu internette görmüştüm onun hakkında bilgim yok kuzum ama internetten prospektüsüne bakabilirsin acaba sadece folik asit mi içeriyor gebelere uygunmu bilemiyorum eczacılar bilir
Ben Solgar veya folidoce'yi öneriyorum canım

İnşaallah canım güzel haberlerini bekliyorum ilk gidişin olacak dimi?
Ben hiç kullanmadım folik asiti doktor kullan demeyince
Kullansammı bilmiyorum kadın doğum doktoru da şuan gerek yok dedi ama ne bileyim işte
İnsanın kafası karışıyor Bende öyleyim kullansammi kullanmasammi doktora sorcam bana solgar di değilmi onu versin diyicem evet canım ilk gidiş ve zaman geçmiyor buraya alıştım ders çalışıyorum unv sınavı için ama calisamiyorum bide bu mide problemj başladı hep uzanmak istiyorum

Arkadaşlar ben genel bir test yaptırmak istiyorum bunun için hangi testleri yaptırmam gerekir. 1 yıl önce değerlerim normal çıkmıştı. Ama o zaman bekardım ve yeni denmeye başladık bebek için. Sadece hormon testlerine bakılsam herşey ortaya çıkar mı ek bir testte gerek var mı? Folik asit kullanmalı mıyım sizce? Bu aşamda neler yiyip içmek gerekir hurma incir vs önerir misiniz?

Sonraki randevunu aldın mi canım o zaman tekrar bakar sorarsin hem doktor dediyse takma kuzum yane

İçinde prospektüsü yoktuki bir şişe kullandım ikinciyide aynı mı alayım diye. Bide senin dediklerine bakayım bakalım

Kızlar merhaba 3 gün önce hamile olduğumu öğrendim ama sol tarafımda kasığımda ara ara ağrılar var sağ da hiç bişey hissetmiyorum normal mı bu durum yaşayan var mı aranızda haftaya cuma keseyi görmeye gidiceğiz doktora

Normal bir durum telaş yapmayın, sağda solda kasık ağrısı olabilir belde de ağrı yapabilir.

Evet Solgar canım... Allah kolaylık versin bu haldeyken insan sürekli yatmak istiyor
Olduğu kadar çalışırsın artık şimdi durumun daha önemli bide oğlun var tabi nasıl yatacaksın bende yatamıyorum
Çocuk varken daha zor oluyor akşama kadar o dağıtıyor ben topluyorum hergün bi yaramazlık bugünde dudak kremimi alıp koltuklara sürmüş hep pespembe oldu bide silmekle uğraştım canları sağolsun

Normal o ağrılar olur normaldir önemli olan ağrıların aşırı ve kanama olmaması
Hayırlı olsun

Mavi Boncugumm Bu arada bide rahimde yara çıktı

Hadi canım ya ama tedavisi var onun korkma benim anneminde eskiden çok varmış bide kisti varmış hem yara hem kist doktorlar asla çocuğun olmaz demişler ama Allah 3 evlat nasip etti Sakın bozma moralini tedavini gör Allah'ın izniyle bebişin gelir
O bahsettiğin folik asiti de bence bi doktora sor hamileliktede kullanılıyormu diye
Olaki hamile kaldın zarar verecek bişey olmasın

Bende hastalandım canım, giremedim buaralar pek fırsatım olmadı yazmaya tatlın kusura bakma. Yeni bat 6 Mayıs

Yine hormon tahlili yaptırman lazım 1 yıl öncesi uzun bi süre zaten bu değerler sürekli değişebiliyor... Adetinin 2 yada 3.günü hormonlara bakıyolar biliyosun
Onun dışında sağlık ocağında bütün kan değerlerine baktırmak istediğini söylersen iyi olur ama şunları belirt çünkü söylemeyince hepsine bakmayabiliyolar. Demir ,fsh, d vitamini,b12 ve folik asit. Folik asiti kan değerlerine baktırdıktan sonra kullan bence çünkü kanında belki yüksek seviyededir
Ben öyle yaptım ve gerek olmadığı için kullanmadım. Üreme sağlığı için fındık ceviz kabak çekirdeği badem tüketebilirsin eşinle beraber bide keçiboynuzu özellikle eşin için çok faydalıdır ...yeterli sebze baklagil
arada et yumurta tüketirseniz e daha ne olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…