- 28 Eylül 2016
- 638
- 462
- 53
- 33
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
- #6.641
Bende 39. Haftamda kontrolde çatın dar ve sol tarafda çıkıntı bi kemik var 300 gram daha alırsa bebek normal doğum cok zor olur dedi 40. Haftamda gittim tekrar alttan muayne etti 300 gram da almış vakumla çekeriz tercih sizin genede dedi kırktum hiç riske atmak istemedim o gun aniden sezeryan oldum hiç hesapta yoktu istemiyodum daha doğrusuBenimde malesef sezeryandı canım malesef diyorum çünkü pisispisine oldum doktor sırf açılmam yok diye 41.haftamda sezeryana aldı beni yalvardım dinlemedi halbuki o gün nişanım gelmişti ertesi güne belki sancım gelecekti ama ka'le almadı bekleyebilirdim çünkü bende ve bebeğimde bi sıkıntı yoktu
İlk doğumlarda 42 haftaya kadar beklenmesi normal zaten benim geç döllenme olmuştu zamanı gelmemiş işte gelse sancı da gelecek ama bu doktorlar çok aceleci şimdiki aklım olsaydı o hastaneden çıkıp giderdim doğumumda çok kötü geçti zaten
Evet benim arkadaşımın ablasının 6 çocuğu var 5 kere sezeryan oldu biri ikiz o yüzden 6 çocuk... Ama iyi cesaret valla ben bir sezeryanla eşşekten düşmüşe döndüm
Sen nasıl oldun canımMavi Boncugumm sen doktora gittin ne oldu canım ne dediler
[
tarzın hiç hoş değil.inanan insanlarda olabilir bu onların terciihi bence herkes birbirine saygı duymalı inan varsada yargılamamlı.bu küçümser tavırlarda neyin nesi.sonuçta bu soryu ben sordum ve üzerime alınıyorum.o allahla benim aramda.böyle kutuplaşmaların olduğu bir grupla işim olmaz.bütün anne adaylarına sağlıklı doğumlar diliyorum.
Herkes istediğine inanmakta özgür tabiki ilk kimin sorduğu önemli değil bence bi konu bu tabiki fikir ayrılıkları olacak inanan insanlara benimde bi lafım yok ben sadece yaşadığım bi olayı anlattım sende bana cevap verdin aynen canım ben anlamadım gerçekten ağır yada saygısızca konuştuğunu düşünmüyorum bendeBen inanan insanlara laf etmedimYildiz__Tozu arkadaşıma o bayanın yaptığı tavra karşılık söyledim kavga etmiş sırf bu sebepten. saygı karşılıklıdır, kavga etmek yerine saygı duysaydı o zaman. Sana karşı bişey yazmış olsak alınmanı anlardım ama başkası hakkında yazılmış bi konuyu kendi üstüne alınman çok saçma. Gitmek isteyene kapımız açık güle güle hanımefendi
Mavi Boncugumm sen doktora gittin ne oldu canım ne dediler
İdrarda dimi tatlım?Benim adete 4 gün kala çıkmıştı canım. 6 gün kala negatifti
Bende 39. Haftamda kontrolde çatın dar ve sol tarafda çıkıntı bi kemik var 300 gram daha alırsa bebek normal doğum cok zor olur dedi 40. Haftamda gittim tekrar alttan muayne etti 300 gram da almış vakumla çekeriz tercih sizin genede dedi kırktum hiç riske atmak istemedim o gun aniden sezeryan oldum hiç hesapta yoktu istemiyodum daha doğrusu
Ben almanyada yaşıyorum burda iki arkadasım ilki sezeryanken ikincisini normal doğurdu , üçüncüyü hatta 4. Cüyü de düşünüyolar yaş 37 hem deTabiki ihtimal var ben ilk hamileliğimde hergün ateşimi ölçmüştim 37.0 idi adet olmam gereken günde ama olmadım hamşleymişim... Bundada birkaç gün ölçmüştüm ama ne düştü ne yükseldi normal seyirde devam etti 36.6 'da sabitti
İnşaallah vardır sendede bu arada bende 32 yaşındayım 3.çocuğa cesaret edermiyim bilmiyorum öyle bir niyetim yok ama Allah'tan gelirse başımın üstüne.... Şimdi bide 3 sezeryandan sonrasını önermiyolarya
Gerçi sezeryandan sonra normal yapanlarda çok var inşaAllah Rabbim banada hayırlı kolay bir normal doğum nasip eder
Testlerime Bakmadinizbiktiniz dimi pzt ins kan vericem
Ben son adet tarihime göre 42+3 de doğurdum bebeğin boyutuna göre 41+2 idi yani geç döllenme. Amaben normal doğum illa diyen bi doktor bulana kadar 3 doktor değiştirmiştim. 42 ye kadar normal sayıyorlar zaten. Amaben özel hastanedeydim tabii ne istedim ne istemedim hep yapıldı ama bana da doğum sonrası çocugumu vermemişti çocuk doktoru, 3 kordon dolanmış şekilde doğmuştu. Beni doğuran doktorum hersey yolunda derken bu çocuk doktoru yok emme reflexi yok emziremezsin yok beynine oksijengitmemiş olabilir yoğun bakım zart zurt, doğuralı 45 dakka olmuş gittim bebekhaneye kavga ettim aldım çocugumu, yarım saat bi dene sora bakarız dedi. Emme reflexi yok dediği çocuk yarımsaat sora göğüslerimi kanatmıştı bile, aa ok sabah çıkarsınız çocuk sağlıklı dedi çıktı gitti aynı doktor sonraBenimde malesef sezeryandı canım malesef diyorum çünkü pisispisine oldum doktor sırf açılmam yok diye 41.haftamda sezeryana aldı beni yalvardım dinlemedi halbuki o gün nişanım gelmişti ertesi güne belki sancım gelecekti ama ka'le almadı bekleyebilirdim çünkü bende ve bebeğimde bi sıkıntı yoktu
İlk doğumlarda 42 haftaya kadar beklenmesi normal zaten benim geç döllenme olmuştu zamanı gelmemiş işte gelse sancı da gelecek ama bu doktorlar çok aceleci şimdiki aklım olsaydı o hastaneden çıkıp giderdim doğumumda çok kötü geçti zaten
Evet benim arkadaşımın ablasının 6 çocuğu var 5 kere sezeryan oldu biri ikiz o yüzden 6 çocuk... Ama iyi cesaret valla ben bir sezeryanla eşşekten düşmüşe döndüm
Ben almanyada yaşıyorum burda iki arkadasım ilki sezeryanken ikincisini normal doğurdu , üçüncüyü hatta 4. Cüyü de düşünüyolar yaş 37 hem deben normal doğum yaptım sezeryanın çok çilesi var diyorlar doğum sonrası , illa normal doğum şatiyorsan sezeryan sonrası normal doğum yapan keşkesiz doğum merkezi var istanbul izmir ve pekçok şehirdeler. Senin için önemliyse tavsiye ederim. Bu arada şimdi bidaha ölçtüm 37.4 yav benim için harbi yüksek bi değer yani. En aZından 10 gün daha tesr yapmayacağım amaadet olmasam da hamileliğe yormamaya çalışıyorum kaptırmamayaçalışoyorum bakalım bu sefer baya hamile gibi gidiyo gidişatım ama vucuduma güven olmaz,
Canım ne güzel yazmışsınValla bilmiyorum ama ondan önce de benim düzenim çok iyiydi hiç adetim gecikmezdi. Evlenmeden önce kontrole gittiğim zaman temizdi herşey . Sonra yasmine başladım adetim azaldı ağrım olurdu bazen o bitti . Doktor yasmini bırakınca ilk ay zaten hamile kalınmaz pek demişti . Bende sırf buna güvendim folik başlayıp yasmini bıraktım . Ama şuna çok inanıyorum allah istemedikten sonra ben takla atsam neler yapsam olmazdı . Nasibi olduğu için oldu zaten. Ben doğduğum an zaten ne zaman anne olacağım belliydi kader bu işte ❤ Darısı olmayanlara hasret çektirmesin allahım şu önemli özel günde tek duam bu
İdrarda dimi tatlım?
amin canım amin bende cok isterdim ama ikisindede yalancı sancı bile yaşamadım hiç bilmiyorum o yuzden doğum sancısı nedir nasıldırEvet canım ani olunca şok etkisi oluyor
Senin yerinde olsam bende böyle durumda mecbur kabul ederdim tabi riskli bi durummuş
Allah bundan sonraki doğumlarımızı sağlıklı kolay eylesin
Yok csnım sende ya arada arka arkaya yazınca bazı yorumlar görünmüyo kaynıyo canım sen deyince baktım bende inşallah pazartesi hayorlı haberlerle gelirsin sürekli hep silik çıktı en azından yanlış olsa arada bi negatif olurdu illaki bide saatker sonra cıkan bi çizgi de değil ki inşallah güzel haberler alırsın gelirsin banada umut olursunTestlerime Bakmadinizbiktiniz dimi pzt ins kan vericem
Zeynek kamili asla önermem, bir arkadasım orda doğum yaptı travma yaşadı. Zorla normal doğurtuyorlarmış kızcağızı 24 saat süründürmüşler ölmek gibi bişeydi dedi . Benim doğumum istanbulda oldu canım. Oğlum 2 aylıklen taşındık biz. Ama bu ilk sezeryan ikinci normal dediğim iki arkadasım almanyadan alman burda doğurmuşlar. Burda da sezeryaaaan diye ağlarsan alıyolar sezeryana yani. Benim doğumum 9 saat sürdü türkiyede bunu gururla diyodum ohaa çok uzun diyolardı. Burda bi arkadas geldi 16 saat sürdü çok hızlı oldu neyse ki 3 gün sürenler var dedi yaniAy ne güzel ne şanslısın bende o kadar istedimki normal doğum yapmayıhani gerçekten riskli bi durumum olsaydı eyvallah ama ortada hiçbişeyim yokken birden sezeryana almaları içime oturdu.... Gerçekten sezeryan çok fena en azından benim için öyleydi daha kolay atlatanlar varmış ama .. bebeğini kucağına alıp emziremiyosun eğilip kalkamıyosun ne sağa ne sola dönüp yatamıyosun oturur vaziyette uyuyorsun, yürümek zaten işkence...hep birine muhtaçsın. Almanyada olsaydım eminim beni sezeryana almazlardı
Evet sezeryan sonrası normal doğum yaptıran doktorlarda var bide devlet hastanesi olarak sadece Zeynep Kamil yaptırıyormuş ama oraya cesaret edemiyorum... Özel yerlerdede çok uçuk fiyatlar istiyorlarkarşıda bir yer buldum bi doktoru çok övdüler fiyat olarakda daha uygunmuş keşke yakın yer olsaydı diyorum ama bu gidişle oraya gidicem sanırım bakalım nasıl gideceksem...
Senin adetine kaç gün kaldı? 37.4 yüksekmiş inşallah hamileliktendir
Kizlarikili olan test geçen gün gün içi yaptim altındaki biliyosunuz sabah idrar di atmistim size tek olan alttaki test ise bugün kisturarak sağlık ocağına gittim tadilat kapalı bi devlet var oda uzak 5 km pzt dediler aradim bu arada annemdeyim ilçe burasi
Zeynek kamili asla önermem, bir arkadasım orda doğum yaptı travma yaşadı. Zorla normal doğurtuyorlarmış kızcağızı 24 saat süründürmüşler ölmek gibi bişeydi dedi . Benim doğumum istanbulda oldu canım. Oğlum 2 aylıklen taşındık biz. Ama bu ilk sezeryan ikinci normal dediğim iki arkadasım almanyadan alman burda doğurmuşlar. Burda da sezeryaaaan diye ağlarsan alıyolar sezeryana yani. Benim doğumum 9 saat sürdü türkiyede bunu gururla diyodum ohaa çok uzun diyolardı. Burda bi arkadas geldi 16 saat sürdü çok hızlı oldu neyse ki 3 gün sürenler var dedi yaninormal doğumun da zorlukları var tabi ama daha kötü adet dönemlerim olmuştu benim hiç ağlamadım bağırmadım, hypno birting e de borçluyum tabii bi sakin tavrımı yoksa ben tezcanlı kıpır kıpır bi insanım.
Bugun 50. Günüm ama. Adetim düzensiz bazen işte , genelde 30-38 arası ama yılda 2 veya 3 kez de 50-70 arası oluyor niye böyle bilmiorum. 32-35 arası accık lekelenmem oldu açık pembe, ağrım da oldu yani ama geçti. Ardından test negatf çıktı, sora artarak devam eden bi mide yanması bulantı başladı ama 38. Gün testte negatif çıktığından yapmıyorum işte. 2 hafta önce ölçtüğümde 36,4 dü yani . Ama annem bana gebeyken ben hastane testinde çıkmamışım, adetimin 35. Günü kan verip 0.5 görüp adet söktürücüye başlayıp 1 hafta sonra idrar testinde pozitif görmüş biriyim ama en az 10 gün daha adet görmezsem yapmıcam test. Aslen 70 i bekleyebilsem daha iyi . Sonra enayi gibi hissediyorum kendimi. Ama bu sulu akıntı ve gitgelli rahim ağrıları, arada aşağı giren kramplar ve sürekli bulantı, ateş hafif baş dönmesi falan baya hamilelik gibi geliyo . Ama göğüslerde koyulaşma fln yok. Hoş ilk gebeliğimde ilk 7 hafta gögüslerim acımamoştı bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?