Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Hee öyle zaten yatarken daha çok acı veriyo ama ben o kadar yürümeme rağmen zor iyileştim inşaallah 2.de hakkımda hayırlıysa normal nasip olur

Zaptetmesi o yaşlarda zor oluyo yazmışsın ya, belli bi yaştan sora daha mı kolay bi anlatsana o yaş kaç ilk sene gece gündüz uyumadı her şeye ağladı ben uyku nedir bilmiyordum. Bu gece 5 saat uyudum bana bi hafta yeter vaaaoww diyprdum falan

Benim çatım hiç kontrol edilmedi mesela, doğuma kadar 41 hafta beklemiş olmama rağmenhiç Nst ye de girmedim, doğumda saat başı bi kasılma takmalarına izin vermiştim ardından hep çıkarıp atmıştım. Hep bu dış etmenler yüzünden doğumlar zor geçiyor süreler uzuyor. Evde ebemi beklerken ev toplarken 2 saatte 4 cm açılmam olmuştu. Saatte iki santim yani, sonrahastanede10 santim açıklığa ulaşmam 6 saat sürmüştü.

Hee öyle zaten yatarken daha çok acı veriyo ama ben o kadar yürümeme rağmen zor iyileştim inşaallah 2.de hakkımda hayırlıysa normal nasip olur
Bende ilk sezeryanımda 15 gün yattım kendime gelemedim cok sancım oldu ağrım oldu bide özel hastane diye anesteziyi bol bol yaptılar uyanıktım ama felçli gibi olmuştum kollarım bile kalkmıyodu daha cocuk cıkmadan ben öğürmeye başladım masada zaten sonrası hayal gibi yarı baygın bi hale geldim sanırım sonrası zaten odada gene titreme öğürme dişlerim kırılacak o derece titriyodum ama üşümekten değil içimden geliyo daha sonra hastanede kaşdığım müddette yarım saatte bir ağrı kesici aldım bi kere kalktım sonra hiç söylemediler bile kalk gez diye eve gittim allahım tabi evde ağrı kesici iğne serum falan yok ya artık kalkarken baygınlık geçiriyodum gözlerim kararıyodu 15 gün sonra kendi kendime kalkmaya oturmaya başladım çok zordu gerçekten ikincide devlette oldum sezeryan anzestezici sadece bi kere iğne vurdu aşağıdan belimden o kadar özelde 3 yerden ayrı ayrı iğne vurmuşlardı belimden az yukarsından bide sırtımdan neyse anestezici dedi zaten keserler dalan hissedeceksin ama acımıcak dediğimi anlarsın dedi biraz korktum başta çünkü ayakşarım falan hep oynuyodu uyuşmadım ben diye panik yaptım doktor geldi nasıl dua ediyorum ama aşlahım acıcak bayılcam acıdan kesin diye bi kesti hissettim ama gıdıklar gibi yani acımadı hiç cok rahat geçti fazla bişey hissetmedim ve 20 dk da gözetim altında tuttular makinelere bağlayıp özelde direk odaya götürmüşlerdi bırakıp gitmişlerdi sonrasında ebeler sürekli yanıma geldiler karnıma bastırdılar temizlensin içim diye başlarda ayaklarım uyusuk olduğundan fazla kaldıramıyodum acıyınca ayakşarım geçince ebe geldi karnımı bastırdı tabi ayağım uyusuk değil ben acıdan o acıyla bi tekme cıkardım kadına k.bakmayın istemeden oldu dedim ama bi dahada gelmedi iyi oldu doğrusu kıvranıyodum canım cıkcak gibi oluyodu sürekli yürütmeye geldiler hadi kalk dediler özelden cok cok daha güzeldi daha cabuk ayaklandım ben 2. Sezeryandan hiçbişey anlamadım hiç olmuş gibi değildim yani genelde 2. Sezeryan daha kolay olur 1 le 3 zor geçer diyolar ya inşallah öyle değildir

Ben de Zeynep Kamil e gıtmıstım ilk dogumumda riskli gebelıktı suyum gelmıs bıtmıs tı ben farketmemısyım Zeynep kamılede gordugum manzara karsısında hastaneden apar topar kactım desem yeridir beni ikna etmeye calıstılar cocugun riski var VS diye ölmek ile aynı sey dedim ve cıktım ozele gittim mis gibi dogurdum Allah o gunku calisan lar dan razı olsun hep dua ederim

Ben de Zeynep Kamil e gıtmıstım ilk dogumumda riskli gebelıktı suyum gelmıs bıtmıs tı ben farketmemısyım Zeynep kamılede gordugum manzara karsısında hastaneden apar topar kactım desem yeridir beni ikna etmeye calıstılar cocugun riski var VS diye ölmek ile aynı sey dedim ve cıktım ozele gittim mis gibi dogurdum Allah o gunku calisan lar dan razı olsun hep dua ederim

benim kardeşim okula başlayınca biraz daha oturaklaştı sanırım okulda enerjisini attığı için bilmiyorum oğlum yokki yapı meselesi belki de benim kızlar benşe yatar benden sonra kalkarlar büyük kızımı saat 11de uyandırmak için baya bi çabalamak zorunda kalıyorum benden cok uyuyolar maşallah
35. Haftadan sonra nst başladı benim ikisindede ilkinde iki kere catı muaynesi etti doktorum normal doğum istediğim için haklısın belkide o yüzden zor oluyo ve sezeryana itiyolar insanı özel hastanelerde sırf para için sezeryana kaçıyolarmış diyede duymuştum belkide beni bilerek korkuttu doktorum bilmiyorum o zamanlar pek anlamazdım da baika doktorada gitmemiştim hiç belkide bi devlete gitseydim ordaki doktor normal yapabilirsin diyecekti bilmiyorum ki canım

Son 1 hafta sivilcelerim de arttı bu ay ekstra bir durum yasamadım sanırım adet olacagım

Hamilelik belirtileri canım yazıları okudum yanlış anladın rabbim ne nasip ederse onu yaşıyoruz mübarek gün darılmak kırılmak yok lütfeen

Kızlar bir şey soracağım, hamilelik ateş yükselmesiyapabilir mi ? 37.7 ye çıktı yav. Kendimi hasta gibi hissetmiyorum ama . Bu konuyla ılgılı bi topik gördünüzmü?

Vaaaay hayrolsun inşallah
Bi topik görmüştüm ben "ateş takibi ile hamilelik" diye bişeydi hatta favori konulardandı sayfanın en başlarındaydı bulursam linki yollarım sana canım

Bu canım grup ateş ölçme

Arkadaşlar benim de adetim iki gün gecikti korunmasız ilişki üstünden 9 gün geçti ama iki gün önce hem kantahlili yaptırdım negatif çıktı erken dediler gebelik testi yaptım erken gebelik testlerinden oda negatif çıktı sizce erken mi yoksa tekrar kan yaptrymmi

Ben de başlıcam Meryem suresine bir türlü başlayamadım.Regl günleri okunmuyor değil mi o zaman aralıksız 41 gün olmuyor

Yaa maşallah 2.yi kolay atlatmışsın ne güzel.... Ay o titremeyi bende yaşadım inanılmaz titredim bende hava sıcaktı üstüme battaniye örttüler o bile yetmedi dişlerim tirtirtitredi anesteziden dolayı öyle oluyormuş...
Sen ikisindede spinal oldun demek devlettede yapıyolar bende spinal oldum özelde ama hiç memnun kalmadım üstelik bana sonda bile takmadılar canıma okudular hele o ilk ayağa kalkmaya çalıştığım an'ı hatırlamak istemiyorum tekrar 2.sezeryan olmaktan çok korkuyorum peki sen 2.doğumunda ssvd yapmayı düşündünmü veya araştırmışmıydın yapanlar çok duyuyorum bir grup var orayı takip ediyorum 15 ay arayla bile yapan var
Hatta 2 sezeryan olup 3.yü normal doğuran bile var ama tabiki bu tamamen kişinin yapısına, doğumun gidişatına ve doktorun deneyimine bağlı bişey..... hiç öyle düşünme canım 3.doğumunda kolay geçer inşallah elden ele bile farkediyor . Ben bilseydim doğumumun böyle zor geçeceğini gider devlette olurdum boşa para vermezdim
Ya bide doğum sonrası karnıma benim bastırmamışlardı o bastırmayı sadece doğum anında şiddetli hissettim doğumdan sonra olmadı ondanda çok korkarım nasıl yanmıştır canın

Ben de başlıcam Meryem suresine bir türlü başlayamadım.Regl günleri okunmuyor değil mi o zaman aralıksız 41 gün olmuyor

Aralıksız olması önemli değil canım ben okurken araya hem adetim girmişti daha sonra ameliyat olmuştum 2 defa bölündü yani ama yinede temizlenince devam ettim
Allah niyetlere bakar sen oku yeterki

Biraz daha bekle bence 9 gün erken zaten
Bence birkaç gün daha geçsin

Ne uğraştırdı bu bebiş seni ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…