Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben de.çalışıyorım allahtan
Oyalamaca
Diş etlerim acaip kanadı demin yaa

Hamilelikten sanırım
Çünkü imkansız kanamazdı

Evet canım olabiliyor öyle...kanamanın bir diğer nedeni de dişeti iltihaplanması o da diş taşlarından oluyormuş 2 ay önce diş doktoru demişti bir dişim kırılmıştı onu yaptırmaya gittim bide dolgum kırıktı o yenilendi dişetlerimde çok kanardı benim her sabah uyandığımda dişlerimin arası mutlaka kan olurdu dişeti temizliği yaptırdım bide doktor parodontax kullan dedi çok iyi macunmuş kanamaları da kesiyormuş
Çok şükür artık olmuyor o macunu sende kullan canım Allah'tan hamile kalmadan önce halletmişim bunları

Peki ben yeni aldım Eyüp Sabri Tuncer misvak özlü
Onu duydun mu iyi midir

Peki ben yeni aldım Eyüp Sabri Tuncer misvak özlü
Onu duydun mu iyi midir

Evet canım aynısını bende aldım birkaç ay önce hala var evde arada onu da kullanıyorum tadı çok hoşuma gitti tatlandırıcı yerine doğal şeker otu olan stevya içeriyormuş bide titanyum dioksit ve florür içermiyor bunlardan dolayı dikkatimi çekmişti ben beğendim ama doktora sorduğumda bu tür şeyleri önermediğini söyledi illa parodontax dedi
İyide o da çok pahalı herzaman alamam ben onu 26-30 TL arasında doktorlara sorsan bu tür doğal içerikli şeyleri hiç tutmuyolar
Ben yinede kullanıcam arada onu parodontax bitti zaten ona para mı dayanır

Aynen ben de bugün ilk kullandım
Hoşuma da gitti
Rahatlatacağa benziyor dişleri
Paradontax yoktu ki eskiden
Kanamayı durdurması çok iyi sma ben kimyasal istemiyorum
Parası önemli depül de hamilelikten önce de araştırıyordum
Çünkü önemli olan Beyazlatması ya da kanama durdurması diil sadece
Bunları yaparken dişlerin ..... içine ediyo tövbe tövbe
Çoğu insanın dişi ne halde görüyorsun
Sivri sivri
Kırık dökük
Daha bu yaşta öyle olmak istemiyorum
Elimden geleni yapayım takdir Allah’tan tabi
Evet içeriği ben de okudum
Ben s ile başlayan markayı bile kullanmama rağmen istemiyorum
Ayak altı yaptılar

Kızlar ben kaç gündür perişanım yaa. İnternetten sonucuma baktımda sanırım demir düşmüş anemi çıkıyo sonuca göre. Başımı yataktan kaldıramıyorum. Kimseyle konuşmuyorum. Namaz zor kılıyorum. Resmen dünyayla iletişimim koptu. Sabahları mide bulantısından kıvranıyorum. Hiçbir şey yemek istemiyorum. Doktorda salı bakacak sonuca. Gücüm kalmadı.

Bravo canım böyle düşünmen çok güzel bende senin gibiyim herşeyi araştırırım hele bebeğin doğsun inşaallah o zaman daha pimpirikli oluyor insan... Ben o zamanda istersen elimden geldiğince yardımcı olurum piyasada doğal olan dedikleri ürünlerin çoğu bile doğal değil malesef ..mesela bebekler için uni baby hakkında paraben içermiyor diye bi sürü reklam yapılıyor sanki tamamen doğalmış gibi halbuki içinde o kadar zararlı bi madde varmışki insanlar bilmeyince tabi napsınlar alıyorlar ben kimyager bir anneyi takip ediyorum ürünlerin içeriklerini araştırıp hangisi zararlı hangisi yararlı paylaşıyor bazen ilaçlarla ilgili paylaşımları da oluyor. Bilinçlenmek güzel....bu devirde zaten bilinçli olmak zorundayız neyin ne olduğu belli değil

Ay kardeşim Rabbim güç kuvvet versin şifa versin kansızlık kötü ama daha önceden vardı heralde sende? Gebeliğin ilk aylarında bebekten dolayı birden düşmez
Mutlaka kan ilacı kullan ama hap olanı öneririm sıvı olanlar mide bulandırabiliyor kansızlığın en zor yanı aşırı halsizlik yorgunluk ayakta duramama. Doktor baksın gerekli görürse verir zaten

Ben elimden geldiğince eski muşambalar var ya. Bebeklere bez yerine kullanılan. Evde oldukça onu kullanmayı düşünüyorum. O bezlerde bile ne maddeler var. Islak mendil hele hiç düşünmüyorum. Bir arkadaşım var. Bebeğiyle nereye giderse gitsin altını pamuğu ıslatarak temizlerdi. İnşaAllah bende bu gayreti göstermek istiyorum. Yavrum bebekken kapmasın hastalıkları

Daha önce çıkmadı kuzum yaa. Değerlerimde troid ya yükselirdi ya eksilirdi ama anemiden bahseden olmadı. İyiydim de. Belkide vardı bilmiyorum. Ama gün geçtikçe gücüm tükeniyor Umarım doktor adam akıllı bir şey verir

Canımm bu belirtiler şeker ve vitamin eksikliğinde görülüyor. Sen demire başlayacaksın belli ki , gebelik vitamini de kullan hiç aksatmadan bir de bol bol meyve ve su. İlk 3 ay bazen zor olabiliyor ama sonraki 3 ay daha rahat geçiyor

Aynen canım bezler tabiki masum değil...
Ybb var araştır istersen açılımı "yıkanabilen bebek bezi" demek bazı anneler onu kullanıyor bende isterdim onu yapmayı ama benim için mümkün değil tek başıma 2 küçük çocukla hele hiç yapamam
Evet dediğin gibi en güzeli kaynatılıp ılınmış su ve pamukla silmek altını...ilk aylarda bende öyle yapardım daha sonralar lavaboda yıkadım altını ama büyüdükçe ağırlaşması beni zorladı yinede hala öyle yaparım bazende mecbur kalırsam silerim .. gündüzleri oğlumun altını ben yıkıyorum akşam babası gelince o yıkıyor bu bile beni çok yoruyor napalım Allah büyüktür en büyük yardımcımız O...

Aaa şimdi baktım ybb ama sanırım zor bulunuyor. Kimi yurt dışından getirtmiş tam detaylı da bakmadımda çok sağol canım benimmm.

Yaa ne güzel maşaAllah dönüşümlü yıkamanız. İnşaAllah bu emeklerinizin karşılığı sağlık olarak dönecektir

Tam kan sayımı yapılmış ya. Mcv ile mch düşük çıkmış. Mpv ile pdv yüksek çıkmış. Hepside trombositlerle ilgili. Mch için internette ya anemi diyor yada talasemi. Bize eşimle ilk evlenirken talasemi var demişlerdi ama yapcak bir şey yok bu durumlarda demişlerdi.

Canim saf su ve pamuktan yapilmis içinde alkol ve pareben olmayan kokusuz islak mendiller var. Ben internetten koliyle aliyordum.tek tek alinca biraz fiyatli oluyor.ben kampanyalari takip edip internetten koliyle aliyordum.Pamugu hic tavsiye etmiyorum cünkü benim doktorum özellikle kız bebekler icin cok zararli dedi. Pamuk tanecikleri yumuşak ama silerken jilet gibi kesebiliyor ve ufak ufak kıl gibi tanecikleri içeri kaşıp enfeksiyonlara neden olabilir dedi.
Beze gelince bebegin kendine uygun bezi kendi seciyor emin ol. Ben bütün bezleri denedim olmadi. sonra diger bütün markalari denedim sonunda bir arkadasin tavsiyesiyle bim in bezini kullandim çok memnun kaldim. Ev tipi baylonla sarilan bezler cok riskli cok dikkatli kullanmak bağlamak lazim cocugun bacak yapisina zarar verebiliyor. Bu arada bende oglumu 5 yasina kadar aman mikrop kapmasin hasta olmasin diye herseyden uzak tuttum ama okula basladigindan beri hergun hasta. Bagisiklik sistemi hic gelismemis.

Şimdi böyle diyorum ama o gün gelince ne yaparım Allah bilir canım. Dediğin doğru. Bebeğe yapısına göre de şekillenir her şey. Ama elimden geldikçe kimyasal, kanserojen madde içeren her şeyden uzak durmak istiyorum. Pamuk arkadaşın çocuğunda bir yan etkisi olmadı. Islak olunca kıl falan kalmıyordu ama tabi bebekten bebeğe değişir bu alerjik haller. Hayırlısı olsun inşaAllah yaaa

Kimyager anne dediğin hesabı nasıl bulabilirim canım bizde faydalanalım

Arkadaşlar ben yıkama bez kullanıyorum 28 aydır, çocuk bezlerine aşık ayıramıyorum hem doğa için hem kakasını çişini erken fark eder diye başladık ama yaşına girmeden kakasını yapmadan söylemesine rağmen hala bezden ayıramıyorum kurutma makinasız yıkama bez kullanmak resmen bi sınav ben 4 ayınsonunda kurutma makinası aldım. Fulltime çalışıyorum eşim çoğunluk yurt dışında oluyor ayda 10 gün falan evde uyuyor yani , burda kimim kimsem yok . Ne temizlikçim ne yardımcım ne bakıcım ne annem kimsem yok ama insan kafaya koyarsa oluyor valla . Ring oluşturuyo insan kendine. Bir gün yıkıyorum bigün yapıyorum. Hergğn bi bez işim var bu da unutmamamı sağlıyor. Hatta bez yapmak büyük bi ana oğul aktivitesi bizim evde yani ritüel tek çocukta başardım bakalım iki çocuklu hayatta da bu kadar iddialı konuşabilecek miyim. Oğluna kim bakıyo derseniz sabah onu yuvaya bırakop işe geciyorum, işten çıkıp koştur koştur oğlanı alıp eve geçiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…